Home » , » Από τα money του Τομ Πάπας στα "μαύρα" ταμεία της συγκυβέρνησης

Από τα money του Τομ Πάπας στα "μαύρα" ταμεία της συγκυβέρνησης

Από giorgis , Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 | 11:13 π.μ.

Του Γ.Γ.

Είναι δεδομένο ότι απ’ τον Σεπτέμβρη το πολιτικό παρασκήνιο θα πάρει φωτιά με βασικό στοίχημα για τα κόμματα της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν «τελετάρχη», απ’ αυτή την βουλή και τον Σύριζα να προσπαθεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Η ψυχρή αριθμητική σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών  που έχουν τα κόμματα δεν βοηθάει σ’ αυτή την περίπτωση για να καταλήξει κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα. Κι αυτό γιατί η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μυστική, οπότε κανείς δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές και αν θα υπακούσουν στην κομματική γραμμή.
Μπορεί, ας πούμε οι ΑΝΕΛ και το ναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου να δηλώνουν ότι δεν θα στηρίζουν καμιά κυβερνητική πρόταση, αλλά ποιος μπορεί να θεωρήσει δεδομένο ότι οι βουλευτές τους δεν θα υποκύψουν σε «προσφορές»;

Ηδη υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για "Μαύρο ταμείο" της συγκυβέρνησης. 20 εκατ. ευρώ για εξαγορά βουλευτών και ότι tο πολιτικό σκηνικό σήμερα θυμίζει τις εποχές με τις «βαλίτσες» του Τομ Πάπας και τα γεγονότα της αποστασίας του 1965 τότε που ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας εξαγόραζε με χρήμα την ψήφο κάποιων βουλευτών. Υπήρχε μάλιστα αναφορά στο ότι: «τα πολιτικά στέκια βοούν ότι αναβιώνουν μέρες του ’65 και κάνουν λόγο για ¨ταρίφα" ενός εκατομμυρίου ευρώ το κεφάλι».

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για να προσελκύσουν βουλευτές φτάνοντας τον μαγικό αριθμό 180 για να μην τους συμβεί «ατύχημα» και να συνεχίσουν το καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία έργο τους μέχρι τον Ιούνη του 2016 που εξαντλείται η τετραετία.

Κι ενώ απ’ την μεριά της άθλιας συγκυβέρνησης πρέπει να θεωρούμε σαν δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε εκβιασμούς, χρηματισμό, ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών εξαγορά "τελειωμένων" βουλευτών και ότι άλλο θεωρήσει πρόσφορο για να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή, ένα δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Βήματος» μας έβαλε σε σκέψεις.

Καχύποπτοι όπως είμαστε δεν θεωρούμε απλώς αποτέλεσμα του ρεπορτάζ το κείμενο που υπογράφει στην φυλλάδα του ΔΟΛ ο Αρης Ραβανός.
Περισσότερο έχουμε την αίσθηση ότι γνωρίζει παρασκηνιακές καταστάσεις και στέλνει μηνύματα σε νεοδημοκράτες δουλευτές  αφού σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «υπάρχει σταθερή επικοινωνία και συναντήσεις ορισμένων επιφανών καραμανλικών με στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα». Μάλιστα όπως επισημαίνει το δημοσίευμα «τους τελευταίους έξι μήνες έχει υπάρξει,  τουλάχιστον δύο φορές συνομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα».

 "Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένα σταθερό «πολιτικό φλερτ» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους καραμανλικούς που διαρκεί πολύ καιρό και προκαλεί πολλές συζητήσεις για τη στρατηγική επιλογή να αποδομηθεί η εικόνα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με θετικές αναφορές στον... καραμανλισμό και πλήρη διαχωρισμό των δύο περιόδων ηγεσίας της ΝΔ...

Το φλερτ της Κουμουνδούρου με τους καραμανλικούς, το οποίο δεν έχει σταματήσει, ξεκίνησε όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.", ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.


(Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση)

Τι να συζητάν άραγε καραμανλικοί βουλευτές με στελέχη του Σύριζα; Μήπως οι επαφές εντάσσονται στα πλαίσια του «πολιτικού πολιτισμού» και το μυαλό μας είναι προβληματικό δημιουργώντας σενάρια για το που μπορεί να αποσκοπούν παρόμοια αλισβερίσια νεοδημοκρατών-συριζαίων; Εκτός φυσικά και αν το δημοσίευμα του «Βήματος» είναι εγκεφαλικό κατασκεύασμα του συντάκτη του και εμείς πέφτουμε στην παγίδα και ασχολούμαστε μαζί του.

Για να επανέλθουμε από κει που ξεκινήσαμε.  Η θητεία του Παπούλια τελειώνει στις 12 Μάρτη του 2015 και σύμφωνα με όσα λέει το  σύνταγμα, η διαδικασία για την διαδοχή του στην βουλή  πρέπει να αρχίσει το αργότερο έναν μήνα πριν - δηλαδή μέχρι τις 12 Φλεβάρη 2015. (Υπάρχει και το άρθρο 32 του Συντάγματος που δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να ξεκινήσει και πολύ νωρίτερα την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας).

Με μπακαλίστικους υπολογισμούς –που όμως μικρή σημασία έχουν-, το να συγκεντρώσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης 180 βουλευτές για την εκλογή «τελετάρχη» φαντάζει δύσκολος στόχος. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν 154 βουλευτές. Μείον στο ταμείο τους 26 ψήφοι αν θεωρήσουμε ότι θα είναι μπετόν αρμέ οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Σαμαρά_Βενιζέλου, κάτι που κι αυτό είναι συζητήσιμο. Ακόμα και όλοι οι ανεξάρτητοι που είναι 23 –κάποιοι απ τους οποίους σαν τον Τατσόπουλο έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θα συνταχτούν με την κυβερνητική πρόταση- ψηφίσουν τον κυβερνητικό εκλεκτό φτάνουν τους 177. Οπότε κλειδί σ αυτόν τον γρίφο είναι το κόμμα του Κουβέλη. Η ΔΗΜΑΡ του 1,2% των ευρωεκλογών διαθέτει 11 βουλευτές. Είναι λογικό αυτό το μόρφωμα να μην θέλει σε καμιά περίπτωση πρόωρες εκλογές αφού θα εξαφανιστεί απ’ τον πολιτικό χάρτη (αφού προηγουμένως επιτέλεσε τον άθλιο ρόλο που του είχε ανατεθεί).

Τα πολιτικά παρασκηνιακά παζάρια που θα εκτυλιχθούν θα είναι χωρίς προηγούμενο και ελάχιστα –πιθανόν και τίποτα- δεν θα μάθουμε απ’ αυτά.

Κάποτε στην εποχή της αποστασίας ο Τομ Πάπας φέρεται να φώναζε, απευθυνόμενος σε βουλευτές: Εχω τα money. Σήμερα ακούμε για «μαύρα ταμεία» που χρησιμοποιούνται για χρηματισμό βουλευτών, υποσχέσεις που τους δίνονται για «αξιοποίησή» τους … Εκσυγχρονιζόμαστε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger