Home » , , » «Ο Κ. Κάππος βρίσκει και θα βρίσκει πιο έντονα στο μέλλον την δικαίωση του για τους αγώνες του για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Βενσερέμος».

«Ο Κ. Κάππος βρίσκει και θα βρίσκει πιο έντονα στο μέλλον την δικαίωση του για τους αγώνες του για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Βενσερέμος».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 | 12:49 μ.μ.

Συμπληρώνονται αύριο 9 χρόνια, από τη μέρα εκείνη που ο αγωνιστής Κώστας Κάππος άφησε την τελευταία του πνοή.
Το βίντεο που παραθέτουμε είναι ολόκληρη η εκδήλωση που έγινε για να τιμηθεί ο κομμουνιστής Κώστας Κάππος στο κτίριο της παλιάς βουλής στις 18/10/12 Παρακολουθούμε όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν σε ένα συγκινησιακό κλίμα, ενώ είναι απ’ τις λίγες φορές που εκπρόσωποι διαφορετικών χώρων της αριστεράς βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι χωρίς να υπάρχουν διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ γ’ αυτή την εκδήλωση έχουμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση ενώ κρατάμε τα λόγια του συγκρατούμενο του στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών Στέφανου Πάντου: «Ο Κάππος βρίσκει και θα βρίσκει πιο έντονα στο μέλλον την δικαίωση του για τους αγώνες του για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Βενσερέμος». 

(Στο βίντεο που παραθέτουμε κούγονται κατά σειρά: Ο Κώστας Κάππος από παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή. Ο καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φοίβος Προύντζος. Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Άγγελος Χάγιος, μέλος ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο αρχιτέκτονας Στέφανος Πάντος, συγκρατούμενος του Κώστα Κάππου την εποχή της φυλάκισης στο Μπογιάτι με το “χτύπημα” στο κλιμάκιο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ τον Φλεβάρη του 1974. Την εκδήλωση  που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, έκλεισε ο παιδικός φίλος και συμμαθητής του απ’ το Γυμνάσιο Σπύρος Κόικας).

Στην μνήμη αυτού του πραγματικά αγωνιστή και κομμουνιστή θεωρούμε χρέος μας να του αφιερώσουμε μερικές γραμμές.

Ηταν συγκλονιστική στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας όλων όσων των έχουμε γνωρίζει από κοντά όταν ήταν βουλευτής του ΚΚΕ και πήρε τον λόγο στην βουλή για να δηλώσει ότι καταψηφίζει την κυβέρνηση Τζαννετάκη:

 Κώστας Κάππος: «Ψήφισα λευκό γιατί είμαι αντίθετος στη συνεργασία του Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία»… «Πιστεύω επίσης ότι η συνεργασία αυτή είναι ολέθρια για το ΚΚΕ… Το ΚΚΕ τείνει να υποταχτεί σε μικροαστικές και αστικές “εκσυγχρονιστικές” θέσεις… Αποκορύφωμα αυτής της στάσης υποταγής είναι η στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Συνασπισμό… Βεβαίως, είμαι κατά της συνεργασίας του Συνασπισμού και με το ΠΑΣΟΚ …».


Υποκλινόμενοι στην μνήμη αυτού του υπέροχου συντρόφου και ανθρώπου αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από άρθρο του Σπύρου Κομίνη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 2/4/2006:

«…Ένας θείος καλεί το ένα από τα δίδυμα να μείνει μαζί του, για να πηγαίνει σχολείο. Δεν υπάρχουν λεφτά και για τα δυο. Είναι δάσκαλος και αριστεροί. Σε λίγο απολύεται λόγω φρονημάτων. Σε ηλικία 9 ετών το παιδί –σ.σ αναφέρετε πάντα στον Κώστα Κάππο- που μαθαίνει γράμματα έχει μια εμπειρία που θα του κατευθύνει τη ζωή. Μια δεξιά συμμορία έχει ρίξει έναν ΕΑΜίτη στο έδαφος και τον χτυπάει με μανία. Εκείνος τους εκλιπαρεί να σταματήσουν.
Αυτή η σκηνή, ο πεσμένος αριστερός που παρακαλάει, που ζητάει έλεος, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό του παιδιού. Αυτόματα σχηματίζεται στη συνείδηση του ο σκοπός. Και ο ρόλος που θα παίξει στη ζωή του 0α είναι ο αριστερός που δεν παρακαλάει. Που δεν σκύβει το κεφάλι.

Το κατάφερε. Και το πήγε μέχρι τέρμα. Κι ήταν αυτός ο άνθρωπος ένα ζωντανό θαύμα. Ο «αίρων τας αμαρτίας του κόσμου». Στην κηδεία του, ήταν τόσο γαλήνιος και περήφανος μέσα στο φέρετρο, που νόμιζες ότι ήταν όρθιος.

Κατάφερε να σπουδάσει (Ανωτάτη Βιομηχανική) και να γίνει λογιστής. Έμαθε «από μέσα» το καθημερινό δράμα του εργάτη και αφιέρωσε τη ζωή του σ' αυτόν. Αναζητώντας τη γνώση. Συνεχίζοντας τη δράση. Ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει τον υπέρτατο ηθικό άθλο (που ελάχιστοι ήξεραν): Είχε συγχωρήσει τους βασανιστές του. Ήταν χριστιανοί οι βασανιστές του. Του χτυπούσαν το πρόσωπο μέχρι που φεύγανε κομμάτια. Οι γιατροί αργότερα έπρεπε να αφαιρέσουν με σπάτουλα τους σάπιους ιστούς και να πάρουν υγιείς ιστούς από τα πόδια του για να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις. Οι ουλές ήταν οι σφραγίδες της χριστιανικής αγάπης στο σώμα του. ….

Ο ίδιος ήταν άθεος . Δεν ήθελε τη διαιώνιση της παραγωγής οπίου. Δεν πίστευε στη χρησιμότητα κοινωνικών παυσίπονων. Ήθελε θεραπεία των κοινωνικών ασθενειών. Και είχε βαθιά θρησκευτική πίστη στη νομοτέλεια του σοσιαλισμού. Βαθιά πίστη στον λαό και στη σοφία του. Όταν του λέγανε να κοιτάξει λίγο γύρω του, να κοιτάξει λίγο γύρω του, να δει το χάλι του κόσμου, την αμορφωσιά, την υποταγή, τον γουρουνισμό της κατανάλωσης, δεν ήθελε ν' ακούσει κουβέντα. «Ήξερε» ότι ο λαός δεν είναι όπως τον παρουσιάζουν. Διαισθανόταν αυτό που δεν βλέπουμε εμείς...

Μοναδικός στον κόσμο

Περιφρονούσε το χρήμα. Έστελνε τη μισή του βουλευτική σύνταξη στον Φιντέλ, ως συμβολική βοήθεια στην κουβανική επανάσταση.

Ίσως ήταν ο μόνος κομμουνιστής στον κόσμο που αισθάνθηκε την ανάγκη να λογοδοτήσει. Έπεσε με τα μούτρα στη μελέτη για να βρει τις αιτίες της ανατροπής και της διάλυσης. Τη στιγμή που οι άλλοι «την έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια για να γλείψουν τους παντοδύναμους πια καπιταλιστές και τα κόμματα τους, εκείνος ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του. Είχε επίγνωση της ευθύνης του αξιωματικού για την τύχη των στρατιωτών του.

Είχε αίσθημα ευθύνης του πολιτικού απέναντι στους ψηφοφόρους του. Έγραψε βιβλίο, το μοναδικό στο είδος του, για το τι πήγε στραβά. Και τι πρέπει να γίνει. Αυτό ενόχλησε εκείνους που δεν την κοπάνησαν μεν από τις πολιτικές τους θέσεις, αλλά συνεχίζουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Και δεν του φέρθηκαν σωστά. Του στέρησαν τη δυνατότητα να εκφράζεται. Αλλά το άντεξε κι αυτό.

Το παιδί που έβοσκε πρόβατα στα περήφανα βουνά της Αργολίδας (στα βουνά μας χρωστάμε όση ελευθερία έχουμε - αν η χώρα μας ήταν ταψί σαν το Βέλγιο, θα είχαμε ακόμα Τούρκους εδώ), ανέκρινε τους δικτάτορες βασανιστές του, επί δυόμισι χρόνια στη Βουλή, για το έγκλημα τους εναντίον της Κύπρου. Σαν πολιτικός που σώζει την τιμή της πολιτικής. Χωρίς χαιρεκακία. Και ενώ ο φάκελος της Κύπρου παραμένει θαμμένος σ' ένα υπόγειο της Βουλής, εκείνος αποκάλυψε τον ρόλο τους σε ένα βιβλίο που τα ΜΜΕ αγνόησαν επιδεικτικά και είναι σήμερα θανάσιμα επίκαιρο. Εκείνοι που μελετούσαν όταν η Κύπρος σφαζόταν, ας το μελετήσουν. Και ας προτείνουν την αγιοποίηση αυτού του απόστολου. Αυτού του κομμουνιστή που ήταν πιο χριστιανός απ' τους καλύτερους χριστιανούς: Κώστας Κάππος. 1937-2005.

Διαβάστε επίσης ένα αφιέρωμα του "Πριν" για τον Κ. Κάππο και το σχετικό κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου στο enikos.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 84 σχόλια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:30 μ.μ.

Παραθέτω ένα απόσπασμα απο το σημερινό άρθρο-αφιέρωμα του Ν.Μπογιόπουλου για τον Κ.Κάππο με αφορμή την συμπλήρωση 9 χρόνων απο τον θάνατο του αθάνατου αγωνιστή κομμουνιστή που αποδεικνύει την διαρκή κι παντοτινή σχέση του Κ.Κάππου με το Κόμμα του το ΚΚΕ που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του που ακολούθησε με την στρατηγική διαφωνία του με τις ολέθριες και καταστροφικές επιλογές του Κόμματος να συρθεί σε συμμετοχή στις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκης και Ζολώτα.Ο Κ.Κάππος στάθηκε δίπλα στο Κόμμα και παρέμεινε άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής του κάτι που προσπαθούν να αποκρύψουν με λύσσα οι αριστερούληδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκμεταλλευόμενοι την απουσία του και της αδυναμίας υπεράσπισής του εαυτού του απο την πρακτική σκύλευσης των νεκρών του ΚΚΕ που αποτελεί μια πάγια τακτική και επιλογή των εν λόγο κομμάτων μορφωμάτων.

"Σε ένα δημοσίευμα των «Νέων» (27-28 Οκτωβρίου 2000) ο αείμνηστος Γιάννης Διακογιάννης σημείωνε: «Οκτώ χρόνια από τότε που πήρε τη βουλευτική σύνταξη, δίνει χωρίς ποτέ να βαρυγκωμήσει, το μεγαλύτερο τμήμα της στη μακρινή Κούβα και στο ΚΚΕ . Και αν δεν είναι σήμερα ενταγμένος σε αυτό συνεχίζει να το ψηφίζει. Ο κ. Κάππος, τελικώς, αν δεν έδινε τα χρήματα του στη χώρα όπου αγωνίστηκε ο Τσε Γκεβάρα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά τα έπαιζε στο Χρηματιστήριο, αξιοποιώντας τις οικονομικές του γνώσεις, ίσως με τα 40.000.000 που πρόσφερε από το 1992 (200.000 δρχ. τον μήνα στην Αβάνα και άλλα τόσα στο ΚΚΕ) να ήταν σήμερα πλούσιος».

Στην ίδια εκείνη συνέντευξη είχε ρωτηθεί γιατί συνέχιζε να ενισχύει το ΚΚΕ παρότι δεν ήταν πια βουλευτής και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και είχε πάψει να είναι οργανωμένος σε αυτό μετά την αποχώρησή του και την διαφωνία του με την κυβέρνηση Τζανετάκη: «…με το ΚΚΕ δεν προσμένεις σε οφίτσια, τιμές και απολαβές. Ε, αυτό δεν είναι και λίγο! Μου αρέσει», απαντούσε…"

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:29 μ.μ.

Ο σ. ΚΑΠΠΟΣ διαφωνησε με την δημιουργια του συνασπισμου και την συμμετοχη στις 2 αστικες κυβερνησεις του 1989. οταν μετα το 1991 πεταξαμε εξω τους οπορτουνιστες και ξεκινησε η αποκατασταση των επαναστατικων χαρακτηριστικων ο συντροφος ηρθε παλι διπλα στο ΚΚΕ μεχρι τον θανατο του. Το ΚΚΕ εχοντας βγαλει πολυτιμα συμπερασματα απο την ιστορια καταργησε το 1996 τα ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. αυτη ειναι η καλυτερη τιμη στον νεκρο συντροφο μας. ολοι αυτοι που κανουνε οτι τον τιμανε και ειναι ετοιμοι να μπουνε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια στην πραγματικοτητα ειναι τυμβωρυχοι. ΑΘΛΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ το ΚΚΕ ειναι εδω και συνεχιζουμε

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

Βρε ΚΚΕδες ακόμα και εδώ προσπαθείτε να δείξετε την μισσαλοδοξία σας; Πολύ καλά έκανε ο Κωστας Κάππος και έδινε κομμάτι της βουλευτικής του σύνταξης στο κκε. Ομως μην κρυβετε το άλλο μισό του φεγγαριού:

α. Ο Κώστας Κάππος ήταν στους ιδρυτές του ΝΑΡ από το οποίο αποχώρησε το 1993

β. Ο Κώστας Κάππος εξέδωσε το 2006 το βιβλίο του "Κριτική του σοβιετικού σχηματισμού", στο οποίο απορρίπτει τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της εσσδ (ήδη από το '30) και των υπόλοιπων χωρών του ανατολικού μπλοκ. Βρείτε το και διαβάστε το, είναι πολύ μεστό και σωστό!

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:54 μ.μ.

2.59 ασε λεβεντη δεν τσιμπαμε. Αυτα για το 1930 ειναι του ναρ. ο σ. ΚΑΠΠΟΣ ηρθε παλι διπλα στο ΚΚΕ και ηδη μιλουσαμε για ανατροπη στην ΕΣΣΔ με σημειο εκκινησεις το 20ο συνεδριο 1956. Για αυτο σου λεω ασε σκεψου κατι αλλο λαθος πορτα χτυπησες

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

Έτυχε να τον βλέπω, όσο ζούσε, κάθε πρωί στου Γκύζη, να φεύγει από το σπίτι του στην οδό Α. Γενναδίου και να πηγαίνει στη στάση του λεωφορείου για να πάρει το λεωφορείο με τα χαρτιά στο χέρι. Έπειτα από τόσα χρόνια βουλευτής δεν είχε δικό του αυτοκίνητο, έμενε σε ένα σπίτι στου Γκύζη και εργαζόταν ως λογιστής για να ζήσει !!!! Έτυχε να τον δω, εκείνη την περίοδο, βράδυ Παρασκευής σε ταβέρνα στην οδό Βαλτινών όπου καθόταν και έτρωγε παρέα με γείτονες, όπου ήμουν και εγώ με παρέα στους οποίους εξήγησα ποιός είναι ο Κ. Κάππος, και μου έκανε τεράστια εντύπωση με πόσο σεβασμό και προσοχή τον άκουγαν άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν δεξιοί! Αυτός ήταν ο κομμουνιστής Κώστας Κάππος. Αθάνατος!

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:51 μ.μ.

@2:59
Εκτιμάς εσύ περισσότερο τον Κ. Κάππο από εκείνους που ήταν σύντροφοι και αγωνίστηκαν μαζί του; Γιατί; Επειδή διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση του από το ΚΚΕ το 1989 και θεώρησες ότι βρήκες μία καλή ευκαιρία για αντιΚΚΕ προπαγάνδα; Πριν διαφωνήσει, τον γνώριζες και τον εκτιμούσες το ίδιο ή μήπως τον αποκαλούσες πρόβατο και σταλινικό απολίθωμα; Ο Κάππος έχει μία βασική διαφορά με εσένα, και πολλούς άλλους σαν εσένα που τον "αγάπησαν εργολαβικά": Δεν "πέρασε ποτέ απέναντι". Όσο και αν σε "πονάει" και σε "ακυρώνει" αυτό.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:20 μ.μ.

ώχου, στου κουφού κκε την πόρτα, πάρτην πόρτα και φύγε!

Ξανά μανά η αλήθεια, μπας και την δούν οι άτυχοι κκεδες αρχιερείς της υστερίας κα ιτης διαστρέβλωσης. Παμε πάλι:

α. Ο σύντροφος Κώστας Κάππος, συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στο ΝΑΡ απο την στιγμή συγκρότησης του ΝΑΡ (Γενάρης '90) έως το 1993, οπότε και απεχώρησε.

β. Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "κριτική του σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού" στο οποίο θεμελιώνει την αντίληψη ότι ΔΕΝ ήταν σοσιαλιστική η εσσδ (ήδη από το '30) όπως ΔΕΝ ήταν σοσιαλιστικά και τα υπόλοιπα καθεστώτα του ανύπαρκτου. Για του λόγου το αληθές πάρτε και ένα λινκ μπας και το διαβάσετε αυτό το πολύ σωστό βιβλίο. Καλό θα σας κάνει φίλοι από το κκε.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=139229

ο 2:59

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

Προς όσους κκεδες αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και την αλήθεια. Αντιγράφω από το βιβλίο του Κώστα Κάππου "κριτική του σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού" (εκδ. Αλήθεια, 2006). Μακάρι να επανεκδοθεί αυτό το τόσο αξιόλογο βιβλίο (υπάρχει ακόμα απόθεμα σε διάφορα βιβλιοπωλεία):

"...Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν υπήρχε και δεν οικοδομείτο σοσιαλισμός. Και αυτό γιατί στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν εμπορευματοχρηματικές σχέσεις. Το κράτος απονεκρώνεται. Δημιουργείται και αναπτύσσεται κομμουνιστική συνείδηση. Αυτά ουσιαστικά δεν συνέβαιναν στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού υπήρχε ένας ιδιαίτερος κοινωνικός σχηματισμός με δικές του παραγωγικές σχέσεις, με δικό του εποικοδόμημα, με ανταγωνιστικές τάξεις, (διευθύνουσα-εκτελούσα). Υπήρχε ένας αντιιμπεριαλιστικός - αντικαπιταλιστικός σχηματισμός που τον ονομάζουμε σοβιετικό. Αυτός ο σχηματισμός δεν είναι το πρότυπο μας. Πρότυπο μας είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός των Καρλ Μαρξ - Φρ. Ένγκελς - Β. Ι. Λένιν που είναι η σημαία όλων των ελευθεριών...."

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:59 μ.μ.

6.38 Σου το ειπα ξανα δεν τσιμπαμε χωρια οτι αυτο λεγεται τυμβωρυχια σε νεκρο συντροφο. ο ΚΑΠΠΟΣ επανηλθε διπλα στο ΚΚΕ. το καλοκαιρι του 1995 εγινε η πρωτη συζητηση για τον σοσιαλισμο που τα συμπερασματα ητανε για ανατροπη με σημειο εκκινησεις το 20ο συνεδριο του 1956 εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου. καλο θα ειναι να σταματησεις την τυμβωρυχια αθλιε οπορτουνα δεν τσιμπαμε με τιποτα

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:11 μ.μ.

6.38 και που εισαι λεβεντη στον σοσιαλισμο η ταξικη παλη συνεχιζεται με αλλες μορφες αρα συνεχιζει να υπαρχει κρατος γιατι η αστικη ταξη σαν ατομα συνεχιζουνε να υπαρχουνε και προσπαθουνε να φερουνε ξανα τον καπιταλισμο. Σκεψου κατι αλλο στο ειπα

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

Πρωτον ο σ. Καππος για οσους τον ξερουμε ,οντως ηταν ιδρυτης του ΝΑΡ μαζι με τον σ. Μπατικα (μπαρμπακωστα). Δευτερον, πρεπει να γνωριζουν οσοι θελουν να τον υμνολογησουν οτι εφυγε πολυ πιο γρηγορα απο το ΝΑΡ και οχι το 93 ,καθως διαφωνησε με ζητηματα που ειχαν να κανουν με λογικες κ αντιληψεις που τσακιζαν το κομμα νεου τυπου κ τις αρχες λειτουργιας του ετσι οπως υπερασπιστηκε ο σ. Καππος μεσα απο την λογικη του Λενιν. Τριτον να πω οτι περασαμε με κριτικη θεση στο ΚΚΕ υπερασπιζομενοι τις βασικες αρχες του σοσιαλισμου - κομμουνισμου χωρις σταδια στη λογικη του κομματος.Σημερα που καποιοι υμνολογουν τον σ. Καππο να τους θυμισω οτι ναι ο σ. Καππος ειχε δικιο κ οτι το μοναδικο κομμα που απαντα στη λογικη του σ. Καππου ειναι το ΚΚΕ στο προγραμμα του που δεν βαζει ουτε σταδια ουτε λογικες διαχειρησης, αλλα απαντα με αλλαγη ταξης στην εξουσια, κατι για το οποιο λοιδορουν καποιοι το ΚΚΕ κ μαλιστα λενε οτι τα παραπεμπει ολα στην δευτερα παρουσια. Αυτα παλικαρια μου για να ξερετε οτι ο σ. Καππος δεν θα ηθελε υμνους απο οσους πολεμουν την κομμουνιστικη λογικη για περασμα της εξουσιας στην εργατικη ταξη απο την εξουσια του κεφαλαιου.Αν αυτα σας παραπεμπουν στην δευτερα παρουσια να πατε να κανετε παρεα στην αντιληψη με θεωνα ,Κωστοπουλο κ.α απεναντι στους οποιους ηταν πολεμιος ο σ. Καππος με σκληρη κριτικη.Υπαρχουν κ δημοσιευματα αμα θελετε να ψαξετε. Και κατι αλλο. Το ΚΚΕ πρεπει να ξερετε οτι δεν διαχειριστηκε το λιτο προφιλ του σ. Καππου. Αντιθετα με σεβασμο τιμησε το προσωπο του εως τον θανατο του κ μετα απο αυτον.Αυτα απο εναν ανθρωπο που ειχε την τιμη κ τυχη να γνωριζει τον σ. Καππο

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:47 π.μ.

9.21 οπως ακριβως τα λες ειναι τα πραγματα. απλα νομιζε οτι γεννηθηκαμε χτες και θα λεει οτι θελει χωρις απαντηση. Αρε κουνια που τον κουναγε. Μας λεει τις θεσεις του ναρ οτι ταχα μου ειναι του ΚΑΠΠΟΥ. οπορτουνισμος και τυμβορυχια πανε παρεα

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:04 μ.μ.

Ωχου πια, με τις κουκουεδιές των κκεδων. Πολύ βλακεία και μισσαλοδοξία αδερφέ μου.

1. Δεν το χωνεύετε έτσι; Ο Κώστας Κάππος ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΝΑΡ. Και έφυγε το 1993. είτε αρέσει στους κκεδες, είτε όχι!

2. Πάρτε το βιβλίο του "κριτική του σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού", όπου μετά από ενδελεχή επιστημονική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην εσσδ και τις λοιπές χώρες του ανύπαρκτου, ΔΕΝ οικοδομήθηκε ποτέ σοσιαλισμός. Μην κουράζεστε παλληκκάρια του κκε, πάνω στα πληκτρολόγια, γράφοντας κουκουεδιές (κουκουεδιές-μπαρουφιές-λαλακίες ή Κ-Μ-Λ): Πάρτε το βιβλίο του σ. Κάππου και διαβάστε το! εκεί θα δείτε ότι όντως στο θέμα της θέσης για τον ανύπαρκτο, ο σ. Κάππος και το ΝΑΡ ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό. είτε σας αρέσει, είτε όχι φίλοι του κκε. Απλά, διαβάστε το βιβλίο του σ. Κάππου!

3. Ε, ρε φόβος κ τρόμος να διαχωρίζεται το κκε από τις άλλες κομμουνιστικές κ αριστερές δυνάμεις! αλλο το να έχεις την δική σου οργανωτική κ πολιτική αυτοτέλεια ως κομμουνιστικό κόμμα, (που το ΝΑΡ αυτό το έχει ως αρχή) και άλλο το να γίνεσαι υστερικιά κκε γεροντοκόρη και να τους βρίζεις όλους και να λές κα ιψέμματα απο πάνω!

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:09 μ.μ.

Δηλαδή για να καταλαβω. Ο κ. Κάπος ήταν στο ΝΑΡ απ' το 1989 ως το 1993. Ε, δεν κάθισε και πολύ στο ΝΑΡ. Δε θα αντεξε μάλλον. ΄Αλλωστε απ' ό,τι ξέρω οι περισσότεροι που ήταν στο ΝΑΡ τα βρόντηξαν και έφυγαν. Με αποτέλεσμα το ΝΑΡ σήμερα να είναι συνιστώσα της ουράς του Σύριζα της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. Πολυπληθή σχήματα.

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:33 μ.μ.

Το να παραπέμεπεις ουσιαστικά τον κομμουνισμό στην δευτέρα παρουσία σημαίνει ότι:

α. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ την αναγκη συμβολής στην συγκρότηση θεσμών/οργάνων του εργατολαϊκού κινήματος με έμφαση στην ταξική πολιτικη, στην οργάνωση και την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαού

β. ΘΕΩΡΕΙΣ ότι η εργατική τάξη ΔΕΝ μπορεί μέσα από την εμπειρία της από την σύνθεση και την αντιπαράθεση διαφορετιών αντιλήψεων μέσα σε αυτούς τους θεσμούς, να χειραφετηθεί.

γ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι τα καθεστώτα του ανύπαρκτου που ξεφτίλισαν τον κομμουνισμό, είναι οδηγός σου για το σήμερα

δ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να συμβάλλεις στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς.

ΑΥΤΑ σε συνδυασμό με την θεωρία των σταδίων, υπονομεύουν σήμερα, την προσπάθεια σύνδεσης του κομμουνισμού με το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης του κινήματος.

Αυτά, κάνει το ΚΚΕ. Αυτά -ευτυχώς- ΔΕΝ κάνει το ΝΑΡ. Ο σ. Κάππος πολύ καλά έκανε και έδινε κομμάτι της σύνταξής του στο ΚΚΕ, εφόσον αυτό ήθελε. Οπως πολύ καλά έκανε και αποδόμησε στα βιβλία του τον και καλά σοσιαλιστικό χαρακτήρα των χωρών του ανύπαρκτου

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:26 μ.μ.

1.04 2.23 Σιγα Σιγα θα μαθεις τυμβωρυχε. ο σ. ΚΑΠΠΟΣ διαφωνησε με την δημιουργια του συνασπισμου και την συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις το 1989. επανηλθε διπλα στο ΚΚΕ και ητανε μαζι μας οταν εγινε η πρωτη συζητηση γαι τις ανατροπες το καλοκαιρι του 1995 που μιλαγανε για το 20ο συνεδριο του 1956 και το ξεκινημα εφαρμογης νομων του καπιταλισμου που οδηγησανε την ΕΣΣΔ το 1991 στην ολοκληρωση των ανατροπων. οποιος θελει ενοτητα σε ταξικη βαση το ΠΑΜΕ υπαρχει και μπορει να συμμετεχει ο καθενας χωρις να ειναι κομμουνιστης με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου Μακρια απο σταδια και μετωπα που οδηγουνε σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:03 μ.μ.

Ρε κκεδες τελικα η θεση του Καππου για τα καθεστωτα του(αν)υπαρκτου ειναι σωστη ή λαθος?

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:34 μ.μ.

Μάλλον λάθος κατάλαβες 2:33.Οι ροζαλοί ριζοσπάστες και οι συν αυτό αριστερούλιδες την κακιάς ώρας μεταθέτουν τον Κομμουνισμό στην δευτέρα παρουσία και στο απώτερο μακρινό μέλλον και προτείνουν για το σήμερα την διαχείριση της βαρβαρότητας αυτού του σάπιου συστήματος δίνοντας τα σέβη τους στο Κεφάλαιο αναγνωρίζοντας την κυριαρχία του.Η θέση του ΚΚΕ για την λαϊκή συμμαχία αποτελεί την πιο πλατεία και γνήσια πρόταση συμμαχίας της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων απο τα κάτω μακριά απο ηγετικά και κομματικά αλισβερίσια και συνδιαλλαγές.Και το ΠΑΜΕ είναι ο πυλώνας αυτής της συμμαχίας.Οι μεγάλοι αγώνες και οι σκληρές μάχες που δίνει το ΚΚΕ καθημερινά σε όλα τα μέτωπα στους χώρους δουλείας μέσα στην κοινωνία παντού δίπλα στον λαό δεν αφήνει κανένα περιθώριο ισχυρισμών απο διάφορους πονηρούς οτι το ΚΚΕ με την δράση και την πάλη του δεν προσβλέπει και σε άμεσες αποσπάσεις και κατακτήσεις απο πλευράς των εργαζομένων που μπορούν να μετριάσουν τα οξυμένα προβλήματα τα υπέρογκα βάρη και την ακραία φτώχεια που πλήττει τις εργατικές λαϊκές μάζες.Ολα αυτά όμως μέσα σε ένα πλαίσιο ρήξης και ανατροπής με το Κεφάλαιο τα κόμματα του και τις ενώσεις του.Δεν υπάρχει πραγματικός Κομμουνιστής (μέσα σ αυτούς ανήκει και ο Κάππος) που εξισώνει την ΕΣΣΔ με τις ΗΠΑ και δεν αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του .Μόνο τα πιο μαύρα και αντιδραστικά στοιχεία του συστήματος και οι λοιποί αριστεροί απολογητές των Καπιταλιστών υιοθετούν και προπαγανδίζουν αυτή την άποψη.Το ΚΚΕ μέσα απο την πολύχρονη και βαθειά μελέτη για τις αιτίες της ανατροπής του Σοσιαλισμού στην οποία συμμετείχε και ο Κάπποςι ισχυρίζεται οτι η πορεία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού του 20ου αιώνα αποτελεί τον μπούσουλα για το αύριο αφού η εμπειρία και τα διδάγματα που βγαίνουν μέσα απο τα αρνητικά και τα θετικά αυτής της πορείας, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και στις επόμενες απόπειρες.

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:56 μ.μ.

@ ΠΑΝ 2:29, 3:54, 7:59, 8:11, 8:47, 3:26

ΠΑΝ έχεις σπάσει ρεκόρ παρωπίδας, υποκρισίας και βλακείας

Τα σέβη μου

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:14 μ.μ.

Μα το ερώτημα δεν είναι οι εκτιμήσεις του καθένα για την ΕΣΣΔ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι όταν ο Κάππος έβγαζε δημοσίως και στην βουλή τις διαφωνίες του ενώνοντας την φωνή του με τους τότε διαφωνούντες του ΝΑΡ τα σημερινά ανέκδοτα της ηγεσίας του ΚΚΕ ήταν χειροκροτητές της τότε πολιτκής εποφθαλμιώντας τι άλλο;
Τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ της ηγεσίας του κόμματος!!

Δηλαδή αυτοί που σήμερα "κατηγορούν" τους καρεκλοκένταυρους είναι οι κατεξοχήν εκπρόσωποι των καρεκλοκένταυρων, αφού έφτασαν στο κατώτερο σκαλοπάτι γι αυτές: Να χειροκροτούν αυτούς που υποτίθεται ότι διαφωνούσαν!!
Μπράβο ρε, ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ κομμουνιστές, που να τους φτάσει ο κακόμοιρος ο Κάππος...

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:27 μ.μ.

πάντα κουκουεδιές ακούς από το κκε, όταν στριμώχνετε και δεν ξέρει τι να πει. Κουκουεδιές και λαλακίες..

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:51 μ.μ.

Αρθρο στο ΠΡΙΝ, για τον σύντροφο Κώστα Κάππο:

Εννιά χρόνια από την απώλεια του κομμουνιστή αγωνιστή Κ. Κάππου. Στις 10 Σεπτέμβρη κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου Κώστα Κάππου

Η πολύτιμη κληρονομιά του Κώστα Κάππου

«Η δικτατορία τότε εθεωρείτο ανίκητη και τα ‘’παπαγαλάκια’’ της έλεγαν ότι θα μείνει στην εξουσία πενήντα χρόνια. Οι αγώνες και η ζωή τα διέψευσαν. Σήμερα ανίκητη θεωρείται η παγκοσμιοποίηση, η ‘’νέα τάξη πραγμάτων’’, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ιμπεριαλισμός της εποχής μας. Όμως όσο υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση, όσο υπάρχουν αντιθέσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, θα υπάρχουν αγώνες που θα οδηγήσουν την κοινωνία στην πρόοδο», έγραφε ο Κώστας Κάππος στην εφημερίδα Μακεδονία.

Πόσες στέρεες αναδεικνύονται σήμερα αυτές οι σκέψεις, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύονταν από μια ακλόνητη στάση ζωής. Τη στάση ζωής του κομμουνιστή αγωνιστή Κώστα Κάππου. Εννιά χρόνια συμπληρώνονται στις 10 Σεπτέμβρη, από την μελαγχολική εκείνη μέρα του 2005, όταν ο Κώστας έφευγε από τη ζωή έχοντας θέσει ερωτήματα και δίνοντας απαντήσεις, χωρίς ποτέ να λογαριάζει το κόστος.

Σε μια περίοδο που το σύστημα, παρότι βουλιάζει σε μια συγκλονιστική δομική καπιταλιστική κρίση και ύφεση ρίχνοντας στον κοινωνικό βυθό την εργατική τάξη και τον λαό, προσπαθεί να επιβάλλει τον δικό του μονόδρομο, την ηττοπάθεια και την υποταγή, αγωνιστές σαν τον Κώστα Κάππο έρχονται να θυμίσουν πως το φρικτό καθεστώς της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να θεωρείται αξεπέραστο.

«Η Επανάσταση που έρχεται» είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2007 με άρθρα, κείμενα και συνεντεύξεις του Κ. Κάππου, μερικά από τα οποία αδημοσίευτα. Ενδεικτικός ο τίτλος για τα πιστεύω του αείμνηστου αγωνιστή. Κι αν είμαστε σε μια φάση που την σφραγίζει η σαρωτική κοινωνική αντεπανάσταση, εναντίον του πολύπαθου λαού μας και σε όλο τον κόσμο, η επαναστατική δυνατότητα που ανίχνευε τότε ο Κώστας Κάππος (ή και πίστευε, γιατί χρειάζεται και πίστη για τον σκληρό επαναστατικό αγώνα) είναι εντός του μέλλοντός μας.

Εντός του μέλλοντός μας είναι και το νέο κομμουνιστικό κίνημα, το κομμουνιστικό πρόγραμμα και το κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης στον 21ο αιώνα, σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Ο Κώστας Κάππος, ο αρνητής της συναίνεσης και της υποταγής του ΄89, ο αγωνιστής που δεν έπαψε να αναφέρεται στον ιστορικό ρόλο του ΚΚΕ, αποδείχθηκε ακόμα μια φορά ανατρεπτικός, όταν με το πολύτιμο βιβλίο του «Κριτική του Σοβιετικού Σχηματισμού» απέδειξε πως η ΕΣΣΔ δεν ήταν σοσιαλιστική χώρα.

Η κληρονομιά του Κώστα Κάππου είναι πολύτιμη για όλους τους αγωνιστές της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, κάθε μαχόμενο αριστερό που πάει κόντρα στο ρεύμα του ρεφορμισμού, της κυβερνητικής διαχείρισης και της συμφιλίωσης με την αστική τάξη.

http://www.narnet.gr/articles/%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%85

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

5.03 η θεση του σ. ΚΑΠΠΟΥ για τις ανατροπες στην ΕΣΣΔ ειναι η ιδια με του ΚΚΕ ΤΥΜΒΩΡΥΧΕ

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

7.22 οσο και να συνεχιζεις την τυμβωρυχια αθλιε οπορτουνα ο σ. ΚΑΠΠΟΣ ειχε τις ιδιες θεσεις με το ΚΚΕ και για τις ανατροπες. τα υπολοιπα ειναι ο γνωστος αντικομμουνιστικος οχετος. Συνεχισε ειναι η αποδειξη οτι εχουμε δικιο

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:43 μ.μ.

7.22 Οσο για τον γιο του γνωριζουμε πολυ καλα που ανηκει

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:49 μ.μ.

6.14 Το προβλημα στο ΚΚΕ το δημιουργουσε το προγραμμα με τα μετωπα και τα σταδια τα οποια καταργησαμε το 1996 στο 15ο συνεδριο και εκει ακριβως ειναι που πονας. στο οτι το 1991 πεταξαμε εξω ολα τα οπορτουνιστικα σκουπιδια. φτιαξε ενα μετωπο τωρα με τον συριζα να παρετε τις καρεκλες και για τα υπολοιπα περαστικα. οσο για την λασπη απεναντι σε νεκρους συντροφους αυτη ακριβως ειναι η αθλιοτητα του οπορτουνισμου

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

Τελικά ρε παιδιά του Ανταρσύα ή του ΝΑΡ ο κ. Κάππος γιατί έφυγε απ' το ΝΑΡ;;; Αυτό δε μας το λέτε...

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:43 μ.μ.

Αυτή είναι η κατάντια των κακομοίρηδων του αριστερού μπούγιου της συρυζοανταρσύα.Να ψάχνουν ανάμεσα στους νεκρούς του ΚΚΕ για να βρουν ποίος κατά τη γνώμη τους καλύπτει τα κριτήρια για να τον χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να ρίξουν την χολή τους στο Κόμμα.Μόνο που ο Κάππος παρόλο που ως φυσική παρουσία δεν είναι εδώ μαζί μας για να τους στείλει απο εκεί που ήρθαν όλα αυτά τα ανθρωπάκια, άφησε παρακαταθήκη τη στάση ζωής του να μιλάει γι αυτόν.Και η συνεπής στήριξη δίπλα στο Κόμμα του μέχρι το τέλος της ζωής του κάνει τα όλα αυτά τα μηδενικά που σκυλεύουν την μνήμη του αυτουνού που δήθεν τιμούν να λυσσάνε ακόμα περισσότερο που ακόμα και ως νεκρός δεν τους κάνει το χατήρι να είναι το σκιάχτρο τους .Στο δια ταύτα τώρα.Ο Κάππος ως προς την αιτίες της ανατροπής του Σοσιαλισμού κάνει ακριβώς τις ίδιες εκτιμήσεις με αυτές του ΚΚΕ.Και φυσικά αναγνωρίζει και αυτός με την σειρά του την τεράστια συνεισφορά του Σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα.Η διαφορά του Καππου με το Κόμμα ΤΟΥ!!!! εντοπίζετε στο κατά πόσο είχαν εμβαθύνει η σοσιαλιστικές σχέσεις στην ΕΣΣΔ και αλλού όπου ακριβώς εκεί γίνονταν και η κριτική του Κόμματος πάνω στις απόψεις του.
7:22.Βρές αλλού να κάνεις σπέκουλες.Οι τιμημένοι αγωνιστές του ΚΚΕ δεν προσφέρονται για τις βρομιές σου και σε προκαλώ να παρουσιάσεις εαν μπορείς ένα στοιχείο στο οποίο φαίνεται οτι ο Κάππος να ρίχνει βολές εναντίων του Κὀμματος.Αν και το γεγονός οτι προστρέχεις στον γιό του λες και για κάπιον λόγο αυτός έχει κάποια ιδιαίτερή βαρύτητα για να στηρίξει τα κατασκευάσματά σου του προϊδεάζει την σιωπή που θα ακολουθήσει...

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

Ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος ειναι μια χαραχτηριστικη φραση του σ. ΚΑΠΠΟΥ οσο ζουσε. αποστο μωτικη για τους αθλιους τυμβωρυχους οπορτουνιστες που προκειμενου να χτυπησουνε το ΚΚΕ δεν δισταζουνε μπροστα σε καμμια αθλιοτητα. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

Οπα μαγκες. Ο σ. Καππος πολυ σωστα κανει κριτικη στον σιοβετικο σχηματισμο μεσα απο τον τιτλο του βιβλιου του οπως σωστα αναφερουν καποιοι κ βεβαια καλα μας το θυμιζουν. Το περιεχομενο του λοιπον στεκεται ορθα στην κριτικη που ασκει στις παραγωγικες σχεσεις αλλα και στον τροπο που ασκειται η διευθυνση μεσα απο τα διευθυντικα στελεχη ( ανοιγοντας θεμα ταξικης διαρθρωσης ) κ οχι με τον λεγομενο κεντρικο σχεδιασμο. Εδω να πω οτι το βιβλιο αναγνωριζει ωστοσο τις κατακτησεις που υπηρχαν στο σιοβετικο κρατος. Επιπλεον να θυμισω οτι το 18ο συνεδριο του ΚΚΕ σταθηκε στην κριτικη σκεψη του σ. Καππου καταδικαζοντας την οπορτουνιστικη γραμμη στις παραγωγικες σχεσεις καθως κ τον τροπο διευθυνσης. Και ναι οντως υπαρχει η κομεπ του 2000 με αυτο το κειμενο που ασκει κριτικη στον σ. Καππο και μαλιστα υπηρξε ιδεολογικη διαπαλη για το αν ειναι σωστη η οχι. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ηταν λαθος κ αδικη η κριτικηκ βεβαια οτι καλο ειναι να τα θυμιζετε στον κ. Βασιλη Λιοση κ το φιλαρακι του τον καθηγητη δικαιου - αντε μη πω τιποτε ασχημο- που τοτε μας εκανε κ κριτικη στο βιβλιο του σ. Καππου κ σε οσους το υπερασπιστηκαμε.Σημερα κυριοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους εχετε μαζεψει στις παρυφες σας , διεγραμενοι απο το ΚΚΕ διαφωνωντας οι ιδιοι με την γραμμη του κομματος κ το 18ο συνεδριο. Λεω ψεματα μηπως. Αυτα για να θυμουνται οι παλιοτεροι κ να γνωριζουν οι νεοτεροι.

Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΝ
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Καλά ρε ΠΑΝ 8:37, 8:43, 8:49, γράφεις 3 μηνύματα σε 12 λεπτά για να δείξεις τι?
Ότι δήθεν είστε πολλοί?

Άντε και μας κορόιδεψες και πιστέψαμε ότι είστε πολλοί... Τι λέτε λοιπόν οι 3 διαφορετικοί σχολιαστές, (δηλ. εσύ ΠΑΝούλη)?
Ότι δήθεν ο Κάππος είχε την ίδια άποψη με το ΚΚΕ για την ΕΣΣΔ και τον "σοσιαλισμό" της, ενώ ένα ακριβώς μήνυμα παραπάνω ο 7:22 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της ίδιου του Κ΄βμματος σου (ΚΟΜΕΠ και Ριζοσπαστης), ότι το ΚΚΕ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί ΔΕΝ είχε την ίδια άποψη με αυτό!!!

Συμπέρασμα:
Είτε α. Είσαι τελείως για ....μπάζα
είτε β. Νομίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι που παρακολουθούν την κουβέντα έχουν ίδιο IQ με το δικό σου.

Συντρόφια μαζέψτε τον. Γελάει ο κόσμος μαζί σας.

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:12 μ.μ.

7.22 εγω προσπαθω να σε προφυλαξω μην εκτιθεσε αλλο. τα ιδια λεει ο σ. ΚΑΠΠΟΣ με το ΚΚΕ για τις ανατροπες. οσο για το 1936 η συμβουλη μου ειναι να το αφησουμε δεν σε συμφερει εγω το λεω για σενα

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:51 μ.μ.

Τι έγινε ρε το σχόλιο μου γιατί τό το κατάπιατε.Ο άλλος αλωνίζει και ανεβοκατεβάζει χαρακτηρισμούς και στους φιλοκκε το παίζεται θιγμένοι.Απαιτώ όταν βάλλεται με τέτοιες αθλιότητες ένα κόμμα να αφήνεται τα απαντητικά σχόλια να εμφανίζονται και να μην χαρακτηρίζεστε απο δυο μέτρα και δυο σταθμά.Και επειδή εἰστε πολιτικό σάιτ όπως λέτε και οχι σαβουροσάιτ σας δηλώνω οτι συγγραφεί των σχολίων απαιτεί σπατάλη κάποιου χρόνου και αν δεν είστε διατεθειμένοι να το σεβαστείτε αυτό τότες να ενημερώνεται γιατί έχουμε και άλλο πράγματα να κάνουμε

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

Μηπως φιλαρακο θα μου απαντησεις τι θεση ειχε ο Π.Γεωργιαδης για το 18ο κ 19ο συνεδριο κ βεβαια μετα απο πιο συνεδριο επαψε να ειναι μελος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οχι τιποτε αλλο γιατι περιμενω ακομη απαντηση για καποιους που συγκεντρωσατε στις παρυφες σας πολεμιοι τοτε του σ. Καππου

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

Λυπούμαστε γι’αυτό που κάνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε πιστεύουμε πως είναι για το καλό του κομμουνιστικού κινήματος. Δυστυχώς, για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή μας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαφοροποιηθούμε από το μεγάλο διανοητή, καθοδηγητή και σύμβολο ΠΑΝ.

Ξέρουμε πώς αυτό που ωθεί τον ΠΑΝ να υποστηρίξει τον Κώστα Κάππο είναι το συναίσθημα. Όμως, σύντροφε ΠΑΝ, αν αφήσουμε το συναίσθημα να κυριαρχήσει, πέταξε το πουλάκι και η επανάσταση νικήθηκε.

Σύντροφε ΠΑΝ, δε μας ενδιαφέρει αν ο Κάππος είχε δίκιο. Είναι εντελώς αδιάφορο. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν υπάκουσε στο Κόμμα και στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και δεν έκανε του κεφαλιού του. Αν σε κάθε έναν που παραβιάζει την αρχή αυτή αποδεικνυόμαστε τόσο μεγαλόκαρδοι, τότε αυτό που έχουμε δεν είναι κόμμα. Είναι μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε.

Το μόνο που διασώζει τον Κάππο από το χαρακτηρισμό του προδότη είναι ότι έδινε τη σύνταξή του στο κόμμα, το οποίο την αξιοποίησε στην ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα

ΠΑΝ, σε καλούμε να το ξανασκεφτείς. Μία μικρή υποχώρηση να κάνουμε στις αρχές μας και πέσαμε στην παγίδα του οπορτουνισμού. Μία φορά να μαλακώσουμε μόνο περιμένουν οι εχθροί μας. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ή εμείς ή οι οπορτουνιστές. Διάλεξε ποιανού το μέρος θα πάρεις.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:14 π.μ.

Καταρχήν φίλε μου ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα. Μ ερωτάς για τον Γεωργιάδη(για τον πολυμερίδη της KOMEΠ τι έχεις να πεις;) και με χρεώνεις στην Ανταρσύα. Πρώτον δεν ανήκω στην Ανταρσύα. Δεύτερον ο Γεωργιάδης ως μέλος της Κ.Ε. στην παρουσίαση του βιβλίου του Κάπου δεν πήγε να καταθέσει κάποια προσωπική άποψη, αλλά να εκθέσει την επίσημη άποψη του ΚΚΕ για το βιβλίο του Κάππου(φαντάζομαι αυτό είναι αυτονόητο). Το ποια θέση πήρε από κει και μετά (με αποκορύφωμα το 19ο Συνέδριο) σε σχέση με την πορεία του ΚΚΕ μου είναι τελείως αδιάφορο. Το θέμα είναι ότι οι θέσεις του Κάππου (..Από το 1936 και μετά...δημιουργήθηκε στη Σ.Ε. ένας νέος σχηματισμός, ο σοβιετικός, στον οποίο η κυριότητα των μέσων παραγωγής και των φυσικών πόρων ανήκε στο κράτος και κατοχή, διαχείριση ανήκε στη διευθύνουσα τάξη) είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τα συμπεράσματα για το Σοσιαλισμό(18ο Συνέδριο του ΚΚΕ) που λένε ότι στην Ε.Σ.Σ.Δ. υπήρξε σοσιαλιστική οικοδόμηση και ότι μετά τα 20ο Συνέδριο ξεκίνησε η διαδικασία ανατροπής της πράγμα που επισφραγίστηκε με την περεστρόικα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως βρίσκεις αυτές τις δύο θέσεις έστω και παραπλήσιες. Επίσης αν είναι απόδειξη η απομάκρυνση του κάθε Γεωργιάδη, ότι το ΚΚΕ έχει σήμερα ταυτόσημη θέση με αυτή του Κάππου, τότε γιατί δεν γίνεται αναθεώρηση του 18ου Συνεδρίου; Και όχι μόνο δεν γίνεται αναθεώρηση του 18ου, αλλά έχουμε και το 19ο που διαστρεβλώνει ακόμη περισσότερο ότι Μ-Λ χαρακτηριστικά είχαν απομείνει στο ΚΚΕ. Τελικά όλες αυτές οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ μελών(πρώην και νυν) της κομματικής υπαλληλίας το μόνο που φανερώνει είναι ότι ήταν σωστή η κριτική του Κάππου σε σχέση με την Διευθυντική Τάξη. Αυτή η τάξη μέσα στα ΚΚ των χωρών που δεν πήραν την εξουσία απλά ελέγχει την κομματική ιδιοκτησία και έτσι μπορεί να ξεπουλά χώρους βασανιστηρίων(κτήριο στην οδο Μπουμπουλίνας: Το 1992, με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει στο ΚΚΕ να πουλήσει το κτίσμα στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι κεντρικές του υπηρεσίες. Το κκε το κάνει για 1,17 δισ. δρχ) , να συναλλάσσεται με οφσορ, να παίρνει ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις για το Κρυονέρι κτλ!!! Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του Κάππου, αλλά ούτε και με τις πράξεις του Κάππου. Ελπίζω να μην ξαναρίξεις την μπάλα στην εξέδρα και να με χρεώσεις αυτή την φορά στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:47 π.μ.

Βρε κουκουέδες, αϊντε μάθετε μπρε να διαβάζετε! Οσοι λέτε κουκουεδιές και λαλακίες, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο του σ. Κώστα Κάππου. Εκει θα διαπιστώσετε με τα ίδια τα ματάκια σας (όσοι δεν τα έχετε βγάλει για χατήρι του κκε) ότι ο σ. Κάππος ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ των χωρών του ανύπαρκτου, ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΝ....ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ήμαρτον παναγία μου τι άλλο θα ακούσουν τα ταλαίπωρα αυτιά των κομμουνιστών και όλων των αριστερών).

Διαβάστο το βιβλίο του σ. Κάππου κουκουέδες, και μετά μιλήστε. Αλλιώς, όλο μπαρουφιές/κουκουεδιές θα λέτε.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:05 π.μ.

Τυμβωρύχοι όλων των χωρών ενωθείτε, την βλακεία του ΠΑΝ μέσα στο λάκκο ρίχτε!

ΠΑΝ γράφε παπαριές και κουκουεδιές αγόρι μου. γελάνε και τα πλήκτρα μαζί σου!!!!

Η απλή αλήθεια αναφέρθηκε: Ο σ. Κάππος ήταν στο ΝΑΡ στέλεχός του, αποχώρησε το '93, έδινε τμήμα της σύνταξής του στο κκε, και έγραψε αρκετά αξιόλογα βιβλία. ενα από αυτά είναι η "κριτική του σοβιετικού σχηματισμού" (2006) όπου με στοιχεία, απορρίπτει τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της εσσδ, ήδη από το '30, κ φυσικά και των λοιπών χωρών του ανύπαρκτου.

Εσυ ΠΑΝ μπορείς να συνεχίσεις -μαζί με τους λοιπούς κκεδες που συμφωνούν με σένα- να γράφεις βλακιούλες. Μπορείς φυσικά να διαπιστώσεις την απλή αλήθεια που λέμε όλοι: αντί να γράφεις βλακείες δώσε μερικά ευρώπουλα και αγόρασε/διάβασε αυτό το βιβλίο. Και ίσως πειστείς και εσύ από τον σ. Κάππο και καταλάβεις ότι στην εσσδ κ στις λοιπές χώρες του ανύπαρκτου, ΔΕΝ υπήρξε σοσιαλισμός.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:12 π.μ.

ας επαναλαβουμε για τους αθλιους τυμβωρυχους που δεν σεβονται ουτε νεκρους συντροφους μπροστα στην μανια για την αστικη κουταλα. ο σ. ΚΑΠΠΟΣ διαφωνησε με την δημιουργια του συνασπισμου και την συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις του 1989. οταν μετα το 1991 πεταξαμε εξω την οπορτουνιστικη χολερα ο συντροφος ηρθε παλι διπλα στο ΚΚΕ. απο το 1996 εχουμε καταργησει τα πολιτικα μετωπα και τα σταδια που δημιουργησανε ολα τα προβληματα. οι θεσεις του ΚΚΕ για τις ανατροπες στην ΕΣΣΔ και του συντροφου ειναι ιδιες. Μια χαραχτηριστικη φραση που ελεγε παντα ητανε οτι ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος. μπροστα στην αθλιοτητα του οπορτουνισμου να σκυλευει νεκρους συνεχιζουμε με περισσοτερο πεισμα για το δυναμωμα της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια. Αντιμετωπιζουμε τον οπορτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι χολερα και γαγγραινα μεσα στο κινημα. ΑΘΛΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:24 π.μ.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ. αδικα περιμενεις απαντηση απο τους αθλιους συντροφε. εκμεταλευονται οτι ιδιεολογικες παρεκλισεις 40 χρονων ητανε αδυνατον να διορθωθουνε σε μια μερα του 1996 και νομιζουνε οτι ετσι θα χτυπησουνε το ΚΚΕ σκυλευοντας τον νεκρο συντροφο οι αθλιοι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣαρε κουνια που τους κουναγε

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:45 μ.μ.

κκεδες πορεια ομονοια- συνταγμα ποτε εχει;

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:29 μ.μ.

3.45 Σε νιωθω απολυτα. η υπαρξη και η δραση του ΠΑΜΕ σας χαλαει το παιχνιδι αστικης διαχειρισης με εναλλαγη ΧΑΛΙΦΗΔΩΝ.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:50 μ.μ.

ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος λογια του σ. ΚΑΠΠΟΥ. η θεσεις του ΚΚΕ για τις ανατροπες και του σ. ΚΑΠΠΟΥ ειναι ιδιες. οι ανατροπες ξεκινησανε απο το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ το 1956 εφαρμοζοντας σταδιακα νομους του καπιταλισμου και ολοκληρωθηκανε το 1991. οτι και να λενε οσο και να σκουζουνε τα οπορτουνιστικα σκυλια το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει οπως θελει να κανει ο συριζα με τις ουρες του. αυτη ειναι η καλυτερη τιμη στον νεκρο συντροφο. αφηνουμε τους αθλιους που σκυλευουνε νεκρους στον βουρκο τους

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:23 μ.μ.

Ενας σύντροφος προτρέπει τους κκουέδες να αγοράσουν το βιβλίο του Κάππου που ξεσκεπάζει την μεγάλη απάτη του λεγόμενου υπαρκτού.
Σύντροφε είσαι με τα καλά σου?Ποιό απο τα σταλινικά κνιτάκια που γράφουν εδώ μέσα τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο?Κι αν φτάσει στα αυτιά της καθοδήγησης ότι αγοράζουν και διαβάζουν ''αιρετικά''αναγνώσματα?Ποιός τα γλυτώνει μετά τα φουκαριάρικα απο τον πέλεκυ?
Μην έχετε αυταπάτες σύντροφοι.Ο σταλινικός δεν διορθώνεται.Απλά όταν έρθει κι αυτού η ώρα του να πάρει πόδι απο το κόμμα τότε θα είναι αργά.Τότε και Κάππο θα διαβάσουν και τον ανύπαρκτο θα φτύνουν,και τον Στάλιν θα διαολοστέλνουν,και την Λιάνα θα βλαστημάνε,αλλά την ζημιά τους θα την έχουν κάνει
ΠΑΝ ζεις εσύ τους οδηγείς.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:45 μ.μ.

Κκεδολογιες,λαλακιες,παπαριες κ.α. Ωραια διαλεκτικη με γενικολογιες κ υβριολογιο μισους. Σε ποια Μ-Λ διαλεκτικης αντιληψης βρισκονται ολα αυτα. Πειτε οτι σας αρεσει. Ενα μονο μπορω να αποδειξω στη ζωη μου: οτι το μεγαλυτερο σχολειο για μενα ηταν ο σ. Καππος που με εμαθε να σεβομαι το ΚΚΕ γιατι οπως ηξερε να λεει ο ιδιος ειναι το κομμα που ανηκει μονο στην εργατικη ταξη κ σε κανεναν αλλο. Ολα τα αλλα σας τα χαριζω μαζι κι αυτους που ηταν πολεμιοι του σ. Καππου.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

Το αγαπημένο τραγούδι των κουκουέδων:
κουκουεδιέεεεες, κουκουεδιέεεεεεες, βιβλία ΔΕΝ διαβάζω και είμαι ντενεκές/κουκουεδιέεεεεες, κουκουεδιέεεεεες, διαλεκτική ΔΕΝ ξέρω, και λέω παπαριές!!

(κατά το "ακεφιές" γνωστόν λαϊκόν άσμα)

κομμουνιστής

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

Ας αφήσουμε τον σ. Κάππο να μιλήσει μέσα από τα γραπτά του.

Ο Αντισταλινισμός είναι δειλός αντικομουνισμός
............................Η στάση απέναντι στον Στάλιν είναι Λυδία λίθος για να κρίνουμε αν ένας είναι κομουνιστής ή όχι. Όποιος τάσσεται εχθρικά προς τον Στάλιν είναι δειλός αντικομουνιστής. Θυμάμαι γι’ αυτό το φίλο μου τον Νίκο Κοτζιά. Κριτική και αυτοκριτική για τον Στάλιν είναι δεκτή, αλλά όχι ξεθεμέλιωμα των πάντων και ταύτιση με τον Χίτλερ. Αν δεν υπήρχε ο Σοβιετικός Λαός με επικεφαλής τον Στάλιν η γερμανική σημαία μπορεί να κυμάτιζε ακόμα στην Ακρόπολη. Αυτά και καλά κρασιά!

http://www.kostaskappos.gr/antistalinismos_einai_deilos_komounismos.html

Καλά κρασιά λοιπόν.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:06 μ.μ.

5.45 Ας δειξουμε λιγο κατανοηση. βρισκονται σε πληρη απογνωση και παραμιλανε. προσπαθησανε να κανουνε το ΚΚΕ σαν τα μουτρα τους αποτυχανε. και ξερουνε οτι οταν θα τους παρουνε χαμπαρι ολοι αυτοι που παραμυθιασανε το ΚΚΕ θα ειναι εδω και αυτο που θα παθουνε δεν το εχουνε δει ουτε στους χειροτερους εφιαλτες τους. ας προσεχαν οι αθλιοι

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

Ρε βλάκα Παν ποιοι θα πάθουνε και τι και από ποιους; Επικοινωνείς καθόλου; Επιτέλους από ένα όριο βλακείας και μετά , τα σχόλια πρέπει να κόβονται. Δεν πρόκειται για λογοκρισία, για προστασία από τη βλακεία πρόκειται. Όταν ένας βλάκας σου μιλάει, δε νομίζω ότι τον ακούς ή του μιλάς
Εκτός από βλάκας όμως είναι και τραμπουκάκος. Συνδυασμός που σκοτώνει. Δεν κοιτάς λίγο προς τη χρυσή αυγή, ατρόμητο αγόρι; Νομίζω σου πάει καλύτερα. Μην παιδεύεσαι με την αριστερά. Αυτή θέλει διάβασμα και μυαλό. Δεν είναι αυτά για σένα. Καιάδας και πολύ σου είναι

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:28 π.μ.

8.37 πολυ σωστα. αυτα τα λογια ειπε ο σ.ΚΑΠΠΟΣ για τον σ.ΣΤΑΛΙΝ και ειναι η καλυτερη απαντηση στους αθλιους τυμβωρυχους. ειναι οι απογονοι αυτων που δολοφονησανε το σ ΚΙΡΟΦ το 1934 και συνομωτησανε σε συνεργασια με τον ΧΙΤΛΕΡ για την ανατροπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. το βιβλιο του αμερικανου πρεσβευτη στην μοσχα που παραβρεθηκε στις δικες ειναι καταπελτης για τον οπορτουνισμο και την δραση του σαν 5η φαλαγγα επισης το βιβλιο του σ. ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ περιγραφει με ανατριχιαστικες λεπτομερειες την εγκληματικη δραση του οπορτουνισμου με δολοφονιες εργατων και βιομηχανικα σαμποταζ.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:52 μ.μ.

προς 10:06: Και να μην είσαι ο ΠΑΝ, μπορείς να είσαι και ΠΑΝ. Γιατί΄ο ΠΑΝ είναι ιδέα!! είναι θρησκεία!

Ο ΠΑΝ είναι το όπιο του ντενεκέ! Με τέτιους σαν τον ΠΑΝ και τον ΜΑΝΩΛΗ μόνο χαβαλέ μπορείς να κάνεις. Παιδιά, τι λέτε; Θα γράψετε και εσείς βιβλίο/απάντηση εναντίον του σ. Κάππου; Σας προτείνουμε κ τίτλο: "Η ΕΣΣΔ ΗΤΑΝ σοσιαλιστική ή ο οπορτούνας και ο πράκτορας τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Με τόσο λίγη φαιά ουσία και με τόση ασχετοσύνη περί διαλεκτικής, μην κάψετε τον κακόμοιρο εγκέφαλό σας και με την αναζήτηση του τίτλου!

Μια ευγενική προσφορά των λεσχών φίλων ΠΑΝ κ ΜΑΝΩΛΗ

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:48 μ.μ.

Συνεχίστε το υβριολόγιο μια χαρά το πάτε. Πολύ εκνευρισμό διακρίνω γατάκια. Πείτε κι άλλα δεν πειράζει διαφήμιση μας κάνετε.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:38 μ.μ.

5.52 Ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ελεγε ο σ. ΚΑΠΠΟΣ. Αφηνουμε πισω τους αθλιους οπορτουνιστες τυμβωρυχους. Συνεχιζουμε με περισσοτερο πεισμα για ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια Μακρια απο αυταπατες και φουμαρα για ανθρωπινο καπιταλισμο

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:12 μ.μ.

Σύντροφοι,μετά τις απειλές του ΠΑΝ πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.Προτείνω να δημιουργήσουμε ομάδες αυτοάμυνας.Χρειάζεται άμεσα να εκπαιδευτούμε στις πολεμικές τέχνες (καράτε,τζούντο,ζίου ζίτσου,κουνγκ φού κλπ),ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην μήνιν του συνεπους αυτού επαναστάτη και μέγα μαρξιστή-λενινιστή-σταλινιστή.Τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται απο καθηγητές κατόχους μαύρης ζώνης τουλάχιστον 7 ΝΤΑΝ.
Μια κάποια λύσις θα ήταν για τους αρχάριους,να λάβουν μέρος στα μαθήματα πολεμικών τεχνών που λαμβάνουν χώρα στα φεστιβάλ της ΚΝΕ.Εκεί τις πολεμικές τέχνες οι κνίτες τις διδάσκονται,απο τους μαίτρ του είδους,όπως Μαίλης,Σοφιανός,και Λιάνα Κανέλλη.Η τελευταία μάλιστα κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε 10 ΝΤΑΝ!!
Σύντροφοι τα πράγματα είναι δύσκολα.Μην υποτιμάτε τον ΠΑΝ.Δεν ορρωδεί προ ουδενός,προκειμένου να υπερασπιστεί τα ιερά και όσια του κώματος,τον πατερούλη και τον ανύπαρκτο απο τους προδότας Μενσεβίκους και Εσσέρους.Είναι ο Ζορρό του κώματος που τιμωρεί τον οπορτουνισμό και τους αναρχοάπλυτους αριστερούς.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:34 π.μ.

Στην ιταλικη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ στην λιμνη ΚΟΜΟ ο υποψηφιος ΧΑΛΙΦΗΣ εδωσε εξετασεις και περασε. Στα βηματα του μπερλιγκουερ και της προδοσιας. Αλλα η μεγαλη τραγωδια για τους οπορτουνιστες ειναι οτι νομιζουνε πως θα κορο ιδευουνε τον λαο για παντα με το επιχειρημα μιας δηθεν αριστερας. πλησιαζει η ωρα του οριστικου ξεβρακωματος των αθλιων

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:17 μ.μ.

ΚοΚοΚο το κκε για την Ουκρανία: Μόνο ανακοινώσεις είναι και αυτές στα σιγούλια-σιγούλια. Αντιθέτως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με οργαν΄'ωσεις της υπόλοιπης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αγωνιστές από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτους αγωνιστές, συγκρότησαν την "αντιφασιστική πρωτοβουλία/καμπάνια για την Ουκρανία". Η Πρωτοβουλία διοργάνωσε συγκέντρωση και πορεία στην Ουκρανική Πρεσβεία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές:

http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/09/11/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

Επίσης, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία διοργάνωσε συζήτηση στο αμφιθ. Γκίνη (εμπ), με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών, με κεντρικό ομιλητή τον Σεργκέϊ Κιριτσούκ, ηγετικό στέλεχος της Ουκρανικής κομμουνιστικής οργάνωσης "Μπορότμπα" (Αγώνας):

http://www.narnet.gr/articles/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:31 μ.μ.

5.17 ετσι μπραβο τωρα το ειπες καθαρα. αβαντα κανετε στον συριζα για να βγει ΧΑΛΙΦΗΣ. Οσο για την ουκρανια η θεση του ΚΚΕ ειναι ξεκαθαρη. ο λαος δεν πρεπει να διαλεξει καπιταλιστη πρεπει να παλεψει κατω απο την δικη του ταξικη σημαια για αλλαγη ταξης στην εξουσια

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

@11 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:45 μ.μ
Γιατί ρωτάς;;; Ανασυντάσσεστε ως κουκουλοφλώροι;;;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

Τελικά θα μου πει κάποιος γιατί ο κ. Κάππος "έφτυσε" πολύ γρήγορα το ΝΑΡ;;;;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΑΝ: Χαλίφηδες είχατε την νομενκλατούρα, την κομματική/κρατική άρχουσα τάξη των ΚΚ στις ανατολικες χώρες! Ασε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, και κάνε κανα μνημόσυνο στον ανύπαρκτο που συκοφάντησε τον κομμουνισμό.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:34 μ.μ.

@13 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:31 μ.μ
Ναι, αλλά κι η θέση του Σύριζα είναι ξεκάθαρη. Ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ γι' αυτό να μην ανησυχούν καθόλου οι σύμμαχοί μας. Οπότε κάνουμε γαργάρα τους ναζί στην Ουκρανία και δεν διαμαρτυρόμαστε καθόλου στο ευρωκοινοβούλιο για την συμπαράσταση της πολυαγαπημένης μας ΕΕ στους ναζί του Ποροσένκο. Αλλά μέσα στην Ελλάδα το παίζουμε αντιναζί και κάνουμε μια συγκεντρωσούλα με την ουρίτσα μας την Ανταρσύα φέρνοντας μερικές εκατοντάδες κόσμου. ΄Οχι πολλούς. Τους περισσότερους τους στείλαμε για μπάνιο. Ε, μην νευριασουν οι αγαπημένοι μας ΕΕ και ΗΠΑ.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

7.34

Στην ιταλικη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ στην λιμνη ΚΟΜΟ ο υποψηφιος ΧΑΛΙΦΗΣ εδωσε εξετασεις και περασε. Στα βηματα του μπερλιγκουερ και της προδοσιας. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟ!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1989!!!

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:51 μ.μ.

Τελικά ρε παιδιά γιατί ο κ. Κάππος "έφτυσε" πολύ γρήγορα το ΝΑΡ;;; Δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

9.17 ανατροπη του καπιταλισμου απο την ανταρσυα μεσα απο αστικη κυβερνηση παρεα με τον συριζα ουτε στην 2α παρουσια. Η ΕΣΣΔ απο το 20ο συ νεδριο το 1956 ξεκινησε να εφαρμοζει νομους του καπιταλισμου και σε μια σταδιακη πορεια το 1991 ολοκληρωθηκανε οι ανατροπες. ο οπορτουνισμος πραγματικα συκοφαντησε τον κομμουνισμο για αυτο αλλωστε ειναι γνησιο παιδι του καπιταλισμου μαζι με τον φασισμο

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:23 π.μ.

9.51 τωρα και εσυ κανεις κατι παραξενες ερωτησεις. τους εφτυνε και νομιζανε στο ναρ οτι βρεχει

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:28 μ.μ.

Καλα ο τυπος που επικαλειται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επειδη τα χωνουν οι κουκουεδες για τον χαλιφη Τσιπρα απο ποτε εχει λογο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ εισαι φιλαρακι και οχι ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Να σταματησετε να επικαλειστε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δικες σας μ@λ@κιες και του αρχηγου σας τις Κωλοτουμπες

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:30 μ.μ.

9.17 εχεις πλακα!!!
και γιατι απο το 20ο συ νεδριο το 1956 μεχρι το 1991 δεν ειδοποιησατε την εργατικη ταξη της ελλαδας αλλα μεχρι το τελος η παπαρηγα ετρεχε με λουλουδια να συναντησει τον γκορμπατσωφ;

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

Τελικά εμένα θα μου απαντήσει κανείς από το κκε, γιατί ο σ. Κάππος έχει την ξεκάθαρη άποψη ότι στην εσσδ και στον ανύπαρκτο δεν οικοδομήθηκε ποτέ σοσιαλισμός;

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:42 μ.μ.

10:27, το κκε είναι γνήσιο παιδί της γραφειοκρατίας για αυτό και θέλει την καπιταλιστική σταθερότητα! Εχει σαν πρότυπο τα καθεστώτα του ανύπαρκτου. Τα καθεστώτα αυτά, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ τον κομμουνισμό. Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με την οργάνωση και αυτοοργάνωση των εργατών και του λαού. Με ελευθερία λόγου και έκφρασης για την εργατική τάξη και το λαό!

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

13 Σεπτεμβρίου, 9.34: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία, με πολλούς ανένταχτους και συντρόφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κκε έστειλα ΟΛΑ τα μέλη του για μπάνιο την ημέρα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης!! Ασε λοιπόν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διεξάγει ΚΑΙ την αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα στην ουκρανία, και τράβα και εσύ μαζί με τον Κουτσούμπα για μπανάκι! Ακόμα τρέχει σεπτέμβριος, κάνει ζέστη και μάλλον (εσύ θα ξέρεις ήδη) οι θάλασσες είναι ακόμα ζεστές! ΤΙ κάθεσαι;;;; ΒΟΥΡ για μπανάκι, με τον Αρβανιτάκη!!!

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:13 μ.μ.

@7:46 μ.μ
Το ΚΚΕ μεγάλε κάνει συγκεντρώσεις μόνο του. Δε σας χρειάζεται να σας ακολουθεί. Και για την Ουκρανία έχει κάνει και για το κομμουνιστικό κόμμα που βγήκε παράνομο εκεί, και για την Ουκρανία έχει κάνει ερωτηση στην ευρωβουλή, -όχι να το παίζει στην Ελλάδα αντιναζί και στην Ευρώπη να το κάνει γαργάρα το ότι η πολυαγαπημένη σας ΕΕ στηριζει τους ναζί- κι έχει συγκεκριμένη άποψη για το τί ρόλο παίζει κι η καπιταλιστική Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας. Οπότε κανείς απ' τους κομμουνιστές δεν είχε καμιά δουλειά στη συγκέντρωσή σας εκείνη την ημέρα.Κάτω απ' τις δικές σας παραμορφωτικές σημαίες. Αλλά απ' ο,τι φανηκε ούτε κι οι Συριζαίοι και οι Αντάρσυοι το πήραν στα σοβαρά ότι κάνετε συγκέντρωση. Αν δεν μπορείτε να συσπειρώσετε τον κόσμο σας ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μην τα βάζετε με τα άλλα κόμματα. Δε σας χρωστάνε να σας στέλνουν κόσμο στις δικές σας ανούσιες συγκεντρώσεις. Βάλτε τα με τους δικούς σας που σας φτύνουν.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:15 μ.μ.

4:13, Ωπα ρε μεγάλε! Και ΠΟΥ ή ΠΟΙΕΣ συγκεντρωσεις, ή καμπάνιες κάνει το κκε για τους αντιφασιστες στην Ουκρανία; Η μήπως κανετε τις συγκεντρώσεις μεταξύ σας και δεν τις παίρνει χαμπάρι κανένας, ούτε εργάτης, ούτε άνεργος;;

Για πε μας ρε μεγάλε λοιπόν, ΤΙ έκανε το κκε για να στηρίξει τους αντιφασίστες στην ουκρανία;

Μόνο μια...ερωτηξούλα στο καπιταλιστικό ευρωκοινοβούλιο που είναι με τους ναζί;; Ωραία παρέμβαση και αποτελεσματικότατη! Για αυτό σου λέω τράβα ένα μπανάκι με τον αρβανιτάκη, και άσε τους κομμουνιστές και τους αριστερούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διοργανώνουν αντιφασιστικές κινήσεις αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται! Μόνο για μεγάλα λόγια και στην πράξη για μπανάκια είναι το κκε! ΕΥΓΕ!

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:27 μ.μ.

Πωπωπωπωπωπω!!!!!!!!!!!!

Εκανε το κκε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, για την ουκρανία. Μιλάμε για τρομαχτικά επαναστατική πράξη! Ερωτηση στο ευρωκοινοβούλιο! Οχι παίζουμε! Κάντε εσείς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις πορείες και τις συγκεντρώσεις σας για τους αντιφασίστες στην ουκρανία, μοιράστε κείμενα ενημέρωσης του κόσμου, και αφήστε την μοναδικά επαναστατική πράξη να την κάνει το κκε: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!!!!!!!!!

μπουαχαχαχαχα!

υγ: Μεγάλε, δεν θέλουμε το κκε ούτε για τα όμορφά του μάτια (που δεν έχει το κακόμοιρο), ούτε για τον κόσμο του. Αν θέλουμε το κκε, το θέλουμε μπας και εννοήσει τα επαναστατικά λόγια που λέει, να τα εφαρμόσει κα ιστην πράξη. Αλλά που....... Το μόνο που εφαρμόζει στην πράξη από αυτά που λέει είναι το: "Το κόμμα πάνω απόλα, πάνω από την εργατική τάξη, πάνω από την εξουσία της. Μονο το κόμμα και τπτ άλλο". Αυτό λέει το κκε, και είναι το μονο που κάνει πράξη. Ο,τι χειρότερο για την εργατική τάξη δηλαδή.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:24 μ.μ.

6.15 εχεις μπερδεψει τα ποδια σου. το ΚΚΕ εχει πεντακαθαρη θεση. Ο λαος της ουκρανιας δεν πρεπει να διαλεξει καπιταλιστη. πρεπει να παλεψει κατω απο την δικη του ταξικη σημαια για αλλαγη ταξης στην εξουσια οπου ειναι και η οριστικη αντιμετωπιση του φασισμου. Και για να μη ξεχνιομαστε τους φασιστες στην ουκρανια τους εφερε η προηγουμενη κυβερνηση ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ που την στηριζε και το ΚΚ οπου εξαθλιωσανε τον λαο. αρα λοιπον οπορτουνισμος και φασισμος ειναι γνησια παιδια του καπιταλισμου. κανε λοιπον την κολεγια σου με τον συριζα να παρεις το κοκαλακι σου και ολα καλα

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

7.24: μεγάλε έχεις μπερδέψει χέρια, πόδια και κεφάλι. Ολα μαζί.

ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαλέγει καπιταλιστή; Οχι η πραγματικότητα πάντως. Γιατί η πραγματικότητα κ η αλήθεια μας λένε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχοντας στην "Αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία", ΛΕΕΙ κάτι το ξεκάθαρο: "Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων αντιφασιστών της Ουκρανίας, και στηρίζουμε την προσπάθειά τους για ανασύσταση του λαϊκού αντικαπιταλιστικού κινήματος στην χώρα αυτή".

Αν εσύ τώρα βλέπεις σε αυτή την αντίληψη πως διαλέγουμε καπιταλιστή, τόσο το χειρότερο για την αντίληψή σου. Ψευτικη είναι και άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε: Η αλλιώς "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει". Και προφανώς όχι 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, αλλά 10 μέρες παραπάνω μπανάκι με τον Αρβανιτάκη! ΕΥΓΕ!!

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

φίλοι του κκε, κάντε τον κόπο να διαβάσετε το χαιρετιστήριο μύνημα/κείμενο των κομμουνιστών αναρτών του λαϊκού στρατού της ν.α. ουκρανίας. Δείτε γιατί η αντίληψη του κκε το οποίο τηρεί ίσες αποστάσεις, είναι βαθιά λαθεμένη κ καταστροφική:

Παντιέρα
Διεθνή
Επιλογές
Φασισμός
Χαιρετιστήριο μήνυμα Κομμουνιστών ανταρτών του Λαϊκού Στρατού του Λουγκάνσκ προς την εκδήλωση αλληλεγγύης


Χαιρετιστήριο μήνυμα Κομμουνιστών ανταρτών του Λαϊκού Στρατού του Λουγκάνσκ προς την εκδήλωση αλληλεγγύης

Σεπ 14, 2014v.ariaditisΔιεθνή, Επιλογές, Φασισμός1

1Χαιρετιστήριο μήνυμα Κομμουνιστών ανταρτών
του Λαϊκού Στρατού του Λουγκάνσκ
προς την εκδήλωση αλληλεγγύης
(αμφιθέατρο Γκίνη ΕΜΠ)
Αθήνα 12.9.2014

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, αλληλεγγύης από την Ελλάδα των αγωνιστικών παραδόσεων.

Έχουμε πόλεμο λοιπόν. Ποιός πολεμά όμως εναντίον τίνος;
Από τη μια μεριά πολεμά ο ουκρανικός στρατός που τροφοδοτείται από τους φορολογούμενους, τους εργαζόμενους.

Μέσω αυτού και των παραστρατιωτικών σχηματισμών (εθελοντών φασιστών και μισθοφόρων) η παράνομη χούντα θέτει υπό διωγμόν με τα πιο σύγχρονα μέσα εξόντωσης το λαό του Ντονμπάς.

Απ” την άλλη ο ένοπλος λαός, οι πιο γενναίοι των δυο περιφερειών μας, αλλά και άλλων περιοχών.

Γιατί πήραμε τα όπλα; Δεν είμαστε πολεμοχαρής λαός, την ησυχία μας θέλουμε. Ξαφνικά αντιληφθήκαμε, ότι η χούντα άρχισε να επιτίθεται βάναυσα. Η απαγόρευση του διακαιώματος να μιλούμε στη μητρική μας γλώσσα και να έχουμε τον πολιτισμό μας ήταν η αρχή μιας συντονισμένης επίθεσης. Οι πρώτες ειρηνικές μας κινητοποιήσεις αντιμετωπίσθηκαν με βάναυση δολοφονική καταστολή και τρομοκρατία χουντικού κράτους και παρακράτους. Καταστρέφονται οι πόλεις μας. Βομβαρδισμοί από μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα καταιγιστικών πυρών (τύπου “Γκράντ” και “Ουραγκάν”), αυτοκινούμενα τηλεβόλα, όλμους, εμπρηστικές βόμβες διασποράς, χημικά όπλα, ακόμα και με βαλλιστικούς πύραυλους “Tochka-U”. Σωστή γενοκτονία!

Γι” αυτό πήραμε τα όπλα, αρχικά για να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, το λαό μας. Ότι όπλα βρήκαμε: στην αρχή κυνηγετικά και λιανοτούφεκα, μετά, ότι βρήκαμε σε αποθήκες οπλισμού στρατοπέδων και τμημάτων. Όσο μαθαίνουμε να πολεμάμε και να σπέρνουμε τον πανικό στον εχθρό πληθαίνουν τα λάφυρα.

Φυσικά, η αριθμητική υπεροχή του εχθρού είναι συντριπτική σε άνδρες και οπλισμό.

Ωστόσο, όσον αφορά το ηθικό, το μαχητικό πνεύμα, η υπεροχή του Λαϊκού Στρατού είναι συντριπτική.

Εμείς παλεύουμε για την πατρίδα μας, για τα δικαιώματά μας. Οι άλλοι, όσοι δεν είναι μισθοφόροι και φανατικοί φασίστες, προσπαθούν να καταλάβουν γιατί πολεμούν.

Εμείς οι κομμουνιστές βλέπουμε αυτόν τον πόλεμο πολιτών (“εμφύλιο”), απ” τη σκοπιά του λαού και των αναγκών του, ως απελευθερωτικό από κάθε άποψη.

1. Είναι ζωτική ανάγκη να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας απ” την ξενοκίνητη χούντα και το φασισμό.
2. Είναι ζωτική ανάγκη να κατοχυρώσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας (γλωσσικά, πολιτισμικά, εργασιακά κ.ο.κ.).
3. Θέτουμε επίσης όλο και πιο αποφασιστικά ταξικούς σκοπούς.

Να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που τόσα χρόνια
καπιταλισμού κάθισαν στο σβέρκο μας. Από αυτούς τους τύπους της ολιγαρχίας του κεφαλαίου, όπως ο Ρενάτ Αχμέτοφ, που άρπαξε κι έκανε ιδιωτική ιδιοκτησία του τα καλύτερα ορυχεία της Ουκρανίας.

Αυτοί ακριβώς είναι που φέρουν την ευθύνη για τον πόλεμο εναντίον του λαού, εναντίον της εργατικής τάξης. Φέρουν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς και κανονιοβολισμούς των πόλεων και των χωριών μας, των νοσοκομείων, των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών. Σκοτώνονται μαζικά άοπλοι, γυναίκες, γέροντες και παιδιά. Οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες χιλιάδες παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Έχουμε μια πραγματική γενοκτονία του πληθυσμού μας.

Εμείς οι κομμουνιστές θεωρούμε καθήκον μας να στρέψουμε τον αγώνα σε αυτά τα καθήκοντα σε αυτούς τους στόχους. [...]

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

συνέχεια..

Ο αστικός φασιστικός στρατός μας σκοτώνει κάνοντας χρήση των αποθεμάτων οπλισμού που κληρονομήσαμε από τον κόκκινο στρατό. Όπλων που με τον ιδρώτα και το υστέρημά του κατασκεύασε ο Σοβιετικός λαός για να υπερασπιστεί την ειρήνη, στη σοβιετική πατρίδα μας και το διεθνές επαναστατικό κίνημα.

Αυτός ο πόλεμος σαν να ξύπνησε το λαό μας, τους λαούς της τέως ΕΣΣΔ από τα 23 χρόνια λήθαργου, της ολοκληρωτικής επιβολής των πιο ποταπών ενστίκτων και παθών του ανταγωνισμού, του ατομισμού,της ιδιοτέλειας και του καταναλωτισμού. Ο ξεσηκωμός του λαού είναι η έκφραση του πόνου του στο σώμα της κοινωνίας. Ο πόνος αυτός έδειξε ότι παρ” όλα όσα μεσολάβησαν, το σώμα της κοινωνίας, ο οργανισμός μας είναι ζωντανός. Και όχι μόνο στο Λουγκάνσκ και στη Λευκορωσία. Μια ματιά στην προέλευση των κιβωτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας που λαμβάνουμε είναι μια περιήγηση στη γεωγραφία της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ο οργανισμός της ανθρωπότητας αντιδρά στον πόνο και επιστρατεύει μέσα για το σημείο της χαίνουσας πληγής στην ιδιαίτερα πατρίδα μας που μπήκε στο στόχαστρο εναντίον του επιθετικού ιμπεριαλιστικού – φασιστικού πολέμου. Το ίδιο δείχνει και η γεωγραφία προέλευσης πατριωτών-διεθνιστών εθελοντών.

Το Ντονμπάς είναι σήμερα η πληγή, στην οποία δοκιμάζονται οι ζωτικές δυνάμεις του οργανισμού των λαών της τ. Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και του παγκόσμιου εργατικού απελευθερωτικού κινήματος.

Τώρα βλέπουμε, ότι κανένας αγώνας στη μαρτυρική ιστορία των λαών δεν πάει χαμένος. Το έργο που ξεκίνησε με την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Σοβιετική Ένωση, δεν χάθηκε στο πουθενά.
Ο εργαζόμενος λαός της ΕΣΣΔ, αλλά και όλου του κόσμου μας δείχνει, ότι νιώθει στο πετσί του τον πόνο του Ντονμπάς, τον νιώθει σαν δικό του πόνο: απ” το Κίροφ, τα Ουράλια, το Όμσκ, μέχρι τον Αρχάγγελο και το Βλαδιβοστόκ, από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία μέχρι την Σερβία και την Ελλάδα. Από πόλεις και χωριά όλου του κόσμου.

Η συμφορά αυτή μας άνοιξε πάλι τα μάτια, μας επέτρεψε να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε εμείς οι δημιουργοί, η εργατική τάξη.

Δυστυχώς, μας έρχονται και κάποιοι καλοθελητές, “αρχηγοί κινημάτων” και δήθεν αριστεροί που προσπαθούν να προβοκάρουν συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών, ανάμεσα στον εξεγερμένο ένοπλο λαό, σε ρόλο αυτόκλητων γκουρού που δήθεν αυτοί αποκλειστικά πρεσβεύουν.

Είναι κι αυτοί μια υπηρεσία στην ολιγαρχία του πλούτου που τρέμει τον εξεγερμένο ένοπλο λαό. Η ολιγαρχία του Κεφαλαίου σε Ουκρανία, Ρωσία και αλλού, τρέμει την αφύπνιση της εργατικής τάξης που παίρνει τα όπλα και ατσαλώνεται στη φωτιά του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα.

Οι δημοκρατίες μας είναι Λαϊκές Δημοκρατίες, ότι και αν λένε για τις αμαυρώσουν. Ελάτε στις γραμμές μας να δείτε ποιοι και πως πολεμάνε, να δείτε πόσο αισχρό είναι το ψέμα της αστικής φασιστικής προπαγάνδας. Μιας προπαγάνδας που διαδίδει, ότι δήθεν είμαστε μισθοφόροι του Πούτιν!

Ποιοί έφυγαν ως πρόσφυγες και βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία; Αυτοί που είχαν τα μέσα, οχήματα, χρήμα κλπ. Ποιοί απένειμαν και πολεμούν; Αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν έχουν που να πάνε, όσοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους στη συμφορά.[...]

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

10.25 To KK ουκρανιας στηριζε την προηγουμενη αστικη κυβερνηση γιανουκοβιτς που εκπροσωπουσε το τμημα εκεινο της αστικης ταξης που εχει συμφεριοντα με την καπιταλιστικη ρωσια και ζητουσε συνδεση με την Τ.Ε η λενινιστικη θεση λεει οτι καθε λαος πρεπει να ανατρεψει την αστικη ταξη στην χωρα του και να μη διαλεγει καπιταλιστη

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:32 μ.μ.

10.46 εχεις κανει μια αλχημεια. η κανονικη ανακοινωση λεει οτι την αντιφασιστικη νικη το 1945 την πετυχε ο λαος χωρις την καθοδηγηση της ηγεσιας των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. το συμπερασμα παραμενει ιδιο. στην ουκρανια τσακωνονται δυο τμηματα της αστικης ταξης το ενα θελει Ε.Ε και το αλλο θελει καπιταλιστικη ρωσια. ο λαος πρεπει να ανατρεψει και τους δυο. Αυτες τις θεωριες ο ελληνικος λαος της πληρωσε με αιμα πριν 70 χρονια οταν το ΕΑΜ και το ΚΚΕ εγκλοβισμενα σε αυτην την λογικη διαλεξανε καπιταλιστη και δεν πηρανε την εξουσια ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ τετοια εγκληματα δεν γινονται ξανα απο εμας

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:15 π.μ.

καλά μιλάμε για κολλημένα κλειστά αυτιά κουκουέδες. ΠΟΙΟΣ σας είπε να διαλέξετε καπιταλιστή; ΟΧΙ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντως!

Διαβάστε το κείμενο των κομμουνιστών ανταρτών που χαιρετίζουν την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής αλληλεγγύης στην Ουκρανία! Το ΚΚ Ουκρανίας -αδελφό κόμμα του κκε έτσι;- ΔΕΝ στηρίζει τις κομμουνιστικές πολιτοφυλακές. Η Μπορότμπα (Αγώνας) είναι μια ουκρανική κομμουνιστική οργάνωση που συμμετέχει στις πολιτοφυλακές. Συγκροτήθηκε το 2011 από συνένωση ορισμένων μικρών κομμουνιστικών ομάδων και μιας μεγάλης διάσπασης στη νεολαία του ΚΚ, αλλά και στό ίδιο το ΚΚ.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:18 π.μ.

11.32, για πόσταρε την κανονική ρε μεγάλε. Γιατί ΑΥΤΗ είναι η κανονική ανακοίνωση και δεν έχει γίνει καμμια λαθροχειρία μάστορα! Δες παντού φιλάρα!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:21 π.μ.

κκε: Κομμουνιστές μάχονται στην ουκρανία και το κκε πέρα βρέχει! ΚΑΜΜΙΑ έμπρακτη δράση συμπαράστασης. Μόνο ανακοινώσεις ίσων -τελικά- αποστάσεων και -μην ξεχάσω- Ε Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Σ στο ...ευρωκοινοβούλιο! Πωπωπωπωπω δράση! ΕΥΓΕ!!!!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.

12.18. εχεις δικιο το ειδα μετα οτι το εχει μεσα. εκει που λεει οτι τον πολεμο τον κερδισε ο λαος χωρις τον σ.ΣΤΑΛΙΝ αρα δεν μιλαμε για κομμουνιστες. τα υπολοιπα ισχυουν οπως τα εγραψα

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:04 π.μ.

12.21 δεν υπαρχουνε κομμουνιστες που να διαλεγουνε τον ρωσο καπιταλιστη αντι για την Ε.Ε και βεβαια συμμετειχανε στην προηγουμενη αστικη κυβερνηση γιανουκοβιτς που εφερε τα πραγματα εδω. αρα ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ξεχασε το οτι εχει πει ο ΛΕΝΙΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger