Home » , » Προς το 11ο συνέδριο: Η ΚΝΕ "έσβησε" το Μνημόνιο απ' τις Θέσεις

Προς το 11ο συνέδριο: Η ΚΝΕ "έσβησε" το Μνημόνιο απ' τις Θέσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 | 6:37 μ.μ.

Πηγή: Χρήστος Σίμος - "Αυγή"

Στις τέσσερις γραμμές από τις 40 σελίδες της εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο της οργάνωσης εξαντλείται η αναφορά για την καπιταλιστική κρίση και τις ειδικές συνθήκες που έχει αυτή δημιουργήσει για την ελληνική νεολαία, ενώ εντύπωση προκαλεί πως δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στη λέξη "Μνημόνιο". Το ίδιο ισχύει άλλωστε και σε ό,τι αφορά την απόφαση του 10ου Συνεδρίου της οργάνωσης, που είχε διεξαχθεί από τις 7 ώς τις 9 Μαΐου 2010, αμέσως μετά δηλαδή από την ψήφιση του 1ου Μνημονίου (5 Μαΐου). Η απόφαση λοιπόν δεν είχε ούτε μία αναφορά στα μέτρα λιτότητας που είχαν μόλις ψηφιστεί, ενώ η λέξη Μνημόνιο λάμπει διά της απουσίας της.

Το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, γραμματέας της οποίας είναι ο Θοδωρής Χιόνης, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, θα κληθεί, εκτός από την εκλογή νέων οργάνων, να ψηφίσει και νέο καταστατικό. Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του κεντρικού συμβουλίου της οργάνωσης, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ο Θ. Χιόνης να επανεκλεχθεί από το συνέδριο και να αντικατασταθεί το προσεχές διάστημα, είτε να εκλεγεί νέος γραμματέας από τη συνεδριακή διαδικασία.

Οι θέσεις για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ ακολουθούν τους βασικούς άξονες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το οποίο διεξήχθη τον Απρίλιο του 2013. Εγκαταλείπεται το Αντί-ιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο (ΑΑΔΜ) ως όχημα για τον σοσιαλισμό, το οποίο αντικαθίσταται από τη Λαϊκή Συμμαχία, ενώ ο περιβόητος "οπορτουνισμός" θεωρείται σημαντικός κίνδυνος για τη... διάβρωση της επαναστατικής συνείδησης της νεολαίας. Την ίδια στιγμή, όλα τα κινήματα που ξέσπασαν κατά την περίοδο της κρίσης, σε Ελλάδα και διεθνώς, με κυριότερα αυτό των πλατειών και της Αραβικής Άνοιξης, καταγγέλλονται ως "μικροαστικά" και "ενσωματώσιμα". Ενσωματωμένες στον καπιταλισμό για την ΚΝΕ είναι και οι αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής...

Προετοιμασία για την επέτειο

Η εισαγωγή του κειμένου δηλώνει πως η ΚΝΕ προετοιμάζεται "για την επέτειο συμπλήρωσης των 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, των 50 χρόνων δράσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, το 2018".

Η μοναδική αναφορά στην τρέχουσα καπιταλιστική κρίση στις 40 σελίδες του κειμένου είναι η εξής: "Το διάστημα που μεσολάβησε από το 10ο Συνέδριο, που είχε γίνει τον Μάιο του 2010, χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης με μεγάλη οξύτητα και βάθος στην Ελλάδα. Αναδείχθηκαν νέα προβλήματα, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα, για μας, φαινόμενα και εξελίξεις".

Εξόφθαλμες αντιφάσεις

Το κείμενο του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου εκτιμά πως "τα επόμενα χρόνια μπορεί να εκδηλωθούν και απότομα ξεσπάσματα ή άνοδος της συμμετοχής σε πολύμορφους αγώνες, ενδεχόμενα και με περιορισμένο περιεχόμενο, στο διαμορφωμένο έδαφος των μειωμένων απαιτήσεων για τους όρους δουλειάς και μόρφωσης, τους όρους ζωής". Και προσθέτει: "Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι, με οργανωμένες δυνάμεις και επαφές σε κάθε χώρο, με καλύτερη επεξεργασία στόχων και μορφών πάλης και ικανότητα να δράσουμε μαζί με άλλους νέους που δεν θα έχουν πείρα από αγώνες, ούτε συμφωνία και σαφήνεια για τον προσανατολισμό του αγώνα. Να είμαστε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε και να είμαστε μέσα σε δραστηριότητες και αγωνιστικές εστίες που θα αναπτυχθούν. Όσο περνάει από το χέρι μας, με τακτική κλιμάκωσης, να δυναμώνουν τα στοιχεία της οργάνωσης και του αντικαπιταλιστικού, αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού της πάλης".

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ΚΝΕ δικαιολογεί την πλήρη απουσία της από τα κινήματα που ξέσπασαν την περίοδο που απολογίζει καθώς, εκ του αποτελέσματος, δεν οδήγησαν στην ανατροπή του καπιταλισμού: "Τέτοιες κινητοποιήσεις έγιναν τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά χώρες με τα λεγόμενα 'Νέα Κινήματα' ('Αγαναχτισμένοι', 'Κίνημα των Πλατειών', 'Αραβική Άνοιξη'). Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έδιναν προοπτική και διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα.

Ενσωματώθηκαν και 'ξεφούσκωσαν', αφού πρώτα βοήθησαν να ριζώσουν και αντιδραστικές δυνάμεις και θεωρίες κι αλλού σχεδιάστηκαν για να οδηγήσουν τμήμα του λαού να παλεύει 'κάτω από ξένη σημαία' για κυβερνητικές εναλλαγές, συνδέοντας τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου καπιταλιστή, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου".
Στο ίδιο πλαίσιο μπήκε και η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 όπως και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, με την ΚΝΕ να δικαιολογεί την απουσία της λόγω του εκ των υστέρων "ξεφουσκώματος": "Δεν έγιναν όμως αγώνες που να σημαδευτούν από έντονη νεανική παρουσία. Ούτε με την παρουσία νέων στο λεγόμενο 'κίνημα των πλατειών', που αξιοποιήθηκε για αντιδραστική ενσωμάτωση. Επιβεβαιώθηκε ότι ορισμένα νεανικά ξεσπάσματα που είχαν προηγηθεί, κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για το άρθρο 16 το 2006 και τον Δεκέμβρη του 2008 για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν έδωσαν πραγματική ώθηση στο φοιτητικό ή μαθητικό κίνημα, γρήγορα ξεφούσκωσαν". Σύμφωνα με αυτή τη λογική, μήπως και η πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού θα πρέπει να ερμηνευτεί ως "ξεφούσκωμα";

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε εκθειάσει τη "συνετή" στάση του ΚΚΕ στον Δεκέμβρη, όπως και το ότι η ΚΝΕ είχε βγει οργανωτικά τραυματισμένη από τη στάση της στην εξέγερση.

"Αστική διακυβέρνηση" η Αριστερά της Λατινικής Αμερικής

Σύμφωνα με τις θέσεις της ΚΝΕ, οι αριστερές κυβερνήσεις μιας σειράς χωρών της Λατινικής Αμερικής (Βενεζουέλα, Ισημερινός κ.λπ.) δεν συνιστούν κάποια σημαντική τομή, αφού δεν έχουν περάσει ακόμα στον... πλήρη σοσιαλισμό. Η αντιμετώπισή τους γίνεται με βάση τον... επάρατο οπορτουνισμό, στον οποίο βεβαίως πρωτοστατεί το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: "[...] επιβάλλεται η αποκάλυψη του ρόλου του 'Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοκρατικών Αριστερών Νεολαιών' (ENDYL) και της υπό συγκρότηση 'Νεολαίας του ΚΕΑ'. Οι δυνάμεις αυτές εξωραΐζουν την Ε.Ε., αθωώνουν το καπιταλιστικό σύστημα, εχθρεύονται το ταξικό εργατικό κίνημα, προωθούν αστικές και μικροαστικές θέσεις για τον ρόλο και τον χαρακτήρα των λεγόμενων 'νέων' κινημάτων και των δήθεν 'επαναστάσεων' τύπου 'Αραβικής Άνοιξης', θέσεις από τις οποίες επηρεάζονται ή και υιοθετούν κομμουνιστικές νεολαίες".

Και συνεχίζουν: "Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την εμπειρία των 'προοδευτικών' κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, όπου σε μια σειρά χώρες στις κυβερνήσεις βρέθηκαν συμμαχικά σχήματα με μικροαστικές, σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, προβάλλοντας πολιτικές θέσεις για ανακούφιση φτωχών εργατικών λαϊκών δυνάμεων και συνθήματα για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των χωρών αυτών. Το βασικό όμως πρόβλημα και οι αντιθέσεις που το συνοδεύουν παραμένουν, δηλαδή η πολιτική εξουσία και τα μέσα παραγωγής παραμένουν στα χέρια της αστικής τάξης, κριτήριο της ανάπτυξης είναι το κέρδος, διατηρείται το καθεστώς εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο".

Εξελικτισμός

Σύμφωνα με τις θέσεις της ΚΝΕ, η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης αντιμετωπίζεται ως πισωγύρισμα, το οποίο, όμως, με όρους ιστορικής νομοτέλειας, θα επανεδραιωθεί, λόγω της "φυσικής" ροής της Ιστορίας: "Η ανθρώπινη ιστορία με την πρώτη προσπάθεια για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό κατά τον 20ό αιώνα, την οικοδόμηση της νέας κοινωνικής οργάνωσης της παραγωγής χωρίς εκμεταλλευτές έκανε ένα μεγάλο βήμα προόδου. Με την ανατροπή αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας ένα κοινωνικό πισωγύρισμα". Και συμπληρώνουν: "Τα πίσω-μπρος όμως της Ιστορίας δεν ανατρέπουν τη γενική τάση της κοινωνικής κίνησης. Η ίδια η ιστορική πείρα και των προηγούμενων κοινωνικών συστημάτων δείχνει ότι κανένα δεν εδραιώθηκε μεμιάς, ότι τα πρώτα βήματα ανατράπηκαν για να έρθουν με μεγαλύτερη δύναμη στη συνέχεια".

Από το ΑΑΔΜ στη Λαϊκή Συμμαχία

Στην απόφαση του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ σημειωνόταν πως το ΚΚΕ "έχει επεξεργασμένη πολιτική συμμαχίας της εργατικής τάξης με αυτές τις δυνάμεις, το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης (ΑΑΔΜ), που δεν προϋποθέτει τη συμφωνία με όλη τη στρατηγική του ΚΚΕ, την αντίληψή του για την επανάσταση, τη σοσιαλιστική οικοδόμηση".
Οι θέσεις για το 11ο Συνέδριο τονίζουν, σε ευθυγράμμιση με το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, πως "υπάρχει άμεση ανάγκη να αποκτηθεί ενιαία και στέρεη αντίληψη για τις ευθύνες της ΚΝΕ στη στήριξη και ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που σήμερα έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης στη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 7:06 μ.μ.

Στην λατινικη αμερικη τα μεσα παραγωγης ειναι στα χερια των καπιταλιστων. Απλα αντι για τον αμερικανο καπιταλιστη εχουνε τον ΡΩΣΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 7:31 μ.μ.

Ο όρος
"Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης" (ΑΑΔΜ) του 10ου Συνεδρίου έχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο όρος
"Λαϊκη Συμμαχία" που αντικαθιστά το ΑΑΔΜ στο 11ο Συνέδριο, τι ακριβώς σημαίνει;

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του κεντρικού συμβουλίου της οργάνωσης, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ο Θ. Χιόνης να επανεκλεχθεί από το συνέδριο και να αντικατασταθεί το προσεχές διάστημα, είτε να εκλεγεί νέος γραμματέας από τη συνεδριακή διαδικασία.

Καλά μιλάμε για ανάλυση σε βάθος.... πολύ Βάθος..... Βαθύ Κόκκινο και βάλε

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

7.31 το ιδιο ακριβως ειναι. δεν μιλαει για κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια ουτε για πολιτικο μετωπο. ΑΑΔΜετωπα παλης μεσα στο κινημα ΠΑΜΕ ΜΑΣ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΥ.

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

H Aυγη πλεον ειναι μια φυλλαδα της σειρας. Ακομα και η καθημερινη ισως να εκανε κριτικη στο συνεδριο της ΚΝΕ με μεγαλυτερο πολιτικο βαθος... Κριτικη επιπεδου νηπιου (δε συμμετειχατε στους αγανακτησμενους και στην αραβικη ανοιξη!!!!!!!!!! εγινε αραβικη ανοιξη στην Ελλαδα?) Το οτι οι αγανακτησμενοι εκαναν ρυθμιστη της πολιτικης ζωης τους ναζι και η αραβικη ανοιξη εφερε στα πραγματα ακομα πιο αντιδραστικες δυναμεις απο αυτες που 'ηρθε' για να διωξει(ηρθε τροπος του λεγειν αφου στην ουσια ειναι κατασκευασμα του ΝΑΤΟ αλλα που να γραψει τετοιο πραγμα η Αυγουλα...)
Αλλη κριτικη σε βαθος: δε λεει τιποτα για το μνημονιο! Καταρχην με ενα ξεφυλλισμα υπαρχουν σελιδες ολοκληρες για τις επιπτωσεις των μετρων και της κρισης στη ζωη και τις αντιληψεις της νεολαιας αλλα περα απο αυτο η Αυγουλα για το μνημονιο διαρκειας (αφου απο 1/1/2014 ειναι ολα τα κρατη της ΕΕ υπο επιτηρηση) τι εχει να πει?
Πολυ ξεπεσμος απορω και αυτοι οι 1500 που παιρνουν την Αυγη πανελλαδικα τι διαβαζουν...

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
19 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00 μ.μ.

Η ηλιθιοτητα στο μεγαλειο της. Λεξη δεν ειπε η ΚΝΕ στο 10ο συνεδριο που εγινε στις 7 - 9 Μαιου του 2010 για το 1ο μνημονιο που ψηφιστηκε στις 5 Μαιου του 2010. Συγνωμη κυριοι που εκανε τετοιο πραγμα η νεολαια μας ενω η εισηγηση εχει κουβεντιαστει στις ΟΒ της νεολαιας μηνες πριν για να δημοσιευτουν. Τελικα τα μνημονια ρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γενανε την πολιτικη του καπιταλισμου η ο καπιταλισμος ο οποιος γεννα τα μνημονια.Συγνωμη που διεξαγουμε παλη με αντικαπιταλιστικα χαρακτηριστικα κ οχι αντιμνημονιακα αφηνοντας στο απυροβλητο το καπιταλιαμο κ τα εργαλεια του.

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

Αν εξαιρέσει κανείς τον "προβοκατόρικο" τίτλο του κειμένου, ορισμένα πικρόχολα σχόλια για τον σοσιαλισμό και τις "κατινιές" περί Καρατζαφέρη τα ...υπόλοιπα περι των θέσεων καλά τα περιγράφει. Ναι αυτές είναι οι θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τα πολύχρωμα κινήματα. Ναι το μνημόνιο των μνημονίων είναι οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Ναι οι κυβερνήσεις της αριστεράς σε Λατινική Αμερική και αλλού είναι καταδικασμένες στο βαθμό που πολεμούν το νεοφιλελευθερισμό και όχι τον καπιταλισμό... Ναι στην ελλάδα ένα βασικό πρόβλημα είναι η έκπτωση των προσδοκιων και των απαιτήσεων της νεολαίας. Ο συμβιβασμός αυτός καλλιεργείται συστηματικά από τον οπορτουνισμό με τον αντιμνημονιακό και αντιμερκελικό βερμπαλισμό στο όνομα ενός καλύτερου καπιταλισμού με υγιείς!!! επιχειρηματίες. Ναι ένα μεγάλο μέρος των θέσεων αναφέρεται στο φασισμό και την αντιμετώπισή του. Ναι, το μέλλον είναι στη λαϊκή συμμαχία για το σοσιαλισμό. Ναι, μπράβο στην ΚΝΕ.

19 Οκτωβρίου 2014 στις 10:07 μ.μ.

Ο τίτλος του κειμένου είναι παραπλανητικός, καθώς ουδέποτε περιλάμβανε αναφορά σε κάποιο "μνημόνιο" (λες και υπάρχει και "μνημονιασμός" διάφορος του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού) το πρόγραμμα της ΚΝΕ ώστε αυτή να σβηστεί.

Ο κιτρινισμός της "αυγιανής" είναι δεδομένος, όπως και αυτός εκείνων που τον αναπαράγουν....

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

7.08
αυτη ειναι η αποψη του κκε γιατον τσαβες και το μοραλες!!! εχετε χαζεψει τελειως ανυπαρκτοι

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 11:06 μ.μ.

10.36 Σοσιαλισμο εχει στην ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ που τα μεσα παραγωγης ειναι στην εργατικη ταξη. Στην βενεζουελα και στην βολιβια εχει καπιταλισμο καραμπινατο. Απλα αντι για τον αμερικανο καπιταλιστη εχει τον ΡΩΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ.

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2014 στις 11:20 μ.μ.

Νομίζω ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ που προσπαθεί να δείξει ότι το μνημόνιο απλά αντικατοπτρίζει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (βλ. παγκοσμιοποίηση, απολύτη εξάρτηση της οικονομικής πολιτικής από τις αγορές, μείωση του κοινωνικού κράτους, κ.λπ.). Είναι δηλαδή μια οξυμένη επίθεση του κεφαλαίου, που πλήτει βάναυσα τη μισθωτή εργασία, αλλά και αρκετούς αυτοαπασχολούμενους ή ακόμη και μεγαλύτερες εταιρείες στα πλαίσια της καταστροφής κεφαλαίου. Η αλήθεια είναι ότι οι αναφορές σε μερκελιστές, δωσίλογους, κ.λπ., συσκοτίζουν την πραγματικότητα ανακατευθύνοντας την οργή όχι στους καπιταλιστές, αλλά στους κακούς πολιτικούς, τους κακούς γερμανούς, κ.λπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα καθαρά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ (το οποίο δεν είχε σοσιαλδημοκρατικές ρίζες). Η προοπτική της εξουσίας, προς το παρόν κρατά ενωμένες δυνάμεις που έχουν αντίθετες απόψεις και φοβάμαι ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα καταλήξει να παίζει ρόλο κομπάρσου. Αυτό το στηρίζω στο ότι, παρόλο που μπορεί να έχει 30% στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολύ μικρότερη επιρροή στο 30-32% εκλογικής επιρροής που φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, απορώ πώς πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δυνατόν να «σκίσουν» το μνημόνιο στα πλαίσια της Ε.Ε; Όταν γνωρίζουμε ότι οι προϋπολογισμοί θα ελέγχονται πλέον από την Ε.Ε. πριν ψηφιστούν ή ότι είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να δανειστούμε από τις αγορές. Εδώ δε στηρίζουν το δικό τους παιδί (Σαμαράς), γιατί θα υποχωρήσουν στο Συριζα; Επιπλέον, δεν έχουν προετοιμάσει καθόλου τον κόσμο για την περίπτωση όπου μια ρήξη θα είναι αναπόφευκτη λόγω της άρνησης των δανειστών. Και επειδή βλάκες δεν είναι καθόλου, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι θα δούμε κωλοτούμπες. Ελπίζω να κάνω λάθος σε όλα αυτά, γιατί αν επιβεβαιωθούν θα οδηγήσουν σε μεγάλες απογοητεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 10:06 π.μ.

"αν επιβεβαιωθούν θα οδηγήσουν σε μεγάλες απογοητεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. "

Ναι, σας ανησυχεί πολύ αυτό γι αυτό άλλωστε και ανοίγετε όλοι όχι το δρόμο, αλλά την λεωφόρο στο ΣΥΡΙΖΑ να πάει δεξιά. (Ταμπέλες, φανάρια, "κομμουνιστές" τροχονόμοι κλπ.) Αλλά αυτό θα έχει και τις επιπτώσεις του: Μην παραξενευτείτε αν η υπόλοιπη αριστερά δεν έχει καμία άνοδο σε περίπτωση που τα σκατώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 2:49 μ.μ.

10.06 οτι θα τα κανει σκατα ο συριζα να το εχεις σιγουρο μην ψαχνεις για αλλοθι. δεν υπαρχει καμμια αριστερα τα παραμυθια δεν πιανουνε. Το ΚΚΕ θα ειναι εδω διπλα στο λαο να τον βοηθηση στην λαιλαπα που ερχεται. Τα φουμαρα και οι αυταπατες εχουνε κοντα ποδαρια

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
20 Οκτωβρίου 2014 στις 3:37 μ.μ.

Οπα ρε ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ επειδη εσεις εχετε στριψει δεξια το τιμονι σας φταινε οι υπολοιπες δυναμεις της κομμουνιστικης αριστερας. Πρωτη φορα ακουω να εχει το τιμονι ο καπετανιος κ να φταιει ο ναυτεργατης επειδη στριβει το καραβι προς τον βραχο. Ρε δε πατε να .........

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 4:15 μ.μ.

κνιτακια και κκεδακια θα συνελθετε απο τις μπαρουφες; το μαιο και τον ιουνιο του 12 ο συριζα σας εφταιγε για το 4,5%;; αυτα σας λεει ο κουτσουμπας; αντι να παραιτηθει ολο το Π.Γ για ανικανοτητα 100% συνεχιζει και ενοχοποιει τον κοσμο που εγραψε το κκε στα παλια του τα παπουτσια

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 6:41 μ.μ.

@Ανώνυμος

E και δε χαιρεσαι??? Αν το ΚΚΕ τα κανει ολα τοσο χαλια θα ερθει ο κοσμος του σε σας να παρετε και αυτοδυναμια...Μαλλον ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα γι'αυτο εχετε σκυλιασει τον τελευταιο καιρο...
2 αρθρα σε 2 μερες για το συνεδριο της ΚΝΕ...θα μου πεις αν δεν εχεις νεολαια ασχολησε με αυτες των αλλων κομματων! Λογικο...

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

Πολύ αυριανισμός ρε Βαθυ κόκκινο! Δεν απευθύνεστε σε κάφρους!

Σταύρος.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 1:09 π.μ.

"Ο όρος
"Λαϊκη Συμμαχία" που αντικαθιστά το ΑΑΔΜ στο 11ο Συνέδριο, τι ακριβώς σημαίνει;

Ο όρος "Λαϊκή" αποτελεί copyright του ΚΚΕ και γι αυτό θα το συναντήσουμε και σε άλλα σχήματα που δημιουργεί, όπως "Λαϊκή Επιτροπή", "Λαϊκή Συσπείρωση", "Λαϊκή Συμμαχία" και άλλα. Βλέπετε, έχει παρέλθει πεντηκονταετία από τη διάλυση του "Λαϊκού Κόμματος" και μπορεί έτσι να χρησιμοποιείται ο τίτλος από το ΚΚΕ, παρά τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τη χρήση του ονόματος και από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Στην Ευρώπη, τέλος, υπάρχει το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα και το Λαϊκό Μέτωπο της Λεπέν. Ελπίζω να βοήθησα

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 10:25 π.μ.

Το ΑΑΔΜετωπα παλης μεσα στο κινημα δεν σημαινε σε καμμια πςειπτωση ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ουτε βεβαια ενδιαμεσο ΣΤΑΔΙΟ οπως ελεγε το προγραμμα του 1996. Στο 19ο συνεδριο εγινε εμπλουτισμος του προγραμματος με βαση και την μελετη της ιστοριας και μπηκε ο ορος ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατων αυτοαπασχολουμενων και φτωχων αγροτων που θα παλευει σημερα για να καθυστερηση και φρεναρει τα χειροτερα που ερχονται και ταυτοχρονα να δημιουργησει τις συνθηκες για ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Στην συμμαχια μπορει να συμμετεχει ο καθενας χωρις να χρειαζεται να ειναι κομμουνιστης μονο σε ταξικη βαση. Αν αυριο υπαρξουνε ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ κομματα που θελουνε θα μπορουνε και αυτα να συμμετεχουν ΜΕΣΟ ΤΟΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ οπως κανει και το ΚΚΕ. Δεν θα υπαρξει σε καμμια περιπτωση ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ για να εξασφαλιζεται η ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ. οποιος θελει καλοδεχουμενος ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 10:45 π.μ.

@Ανώνυμος

O oρος αντικατασταθηκε οχι στο 11ο συνεδριο της ΚΝΕ αλλα στο 19ο συνεδριο του ΚΚΕ. Αν θες να δεις τι αντικατοπτριζει και που αποσκοπει παρε τα ντοκουμεντα του 19ου συνεδριου και το νεο προγραμμα του ΚΚΕ και διαβασε...Αλα μη μας καραφλιαζεις αλλο. Χαρισες την εννοια ''λαος'' στον Καρατζαφερη και τη Λεπεν...Ελεος..

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

http://www.imerodromos.gr/dourou-aek-pao/
Τα «λόγια» και τα… έργα της κ. Δούρου
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ • 24 Οκτωβριου 2014, 20:45 • Προβολες 271
Σε θέατρο του παραλόγου εξελίχθηκε, προχθές βράδυ, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Τρελά πράγματα.
Η κ. Δούρου έφερε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του κ. Σγουρού, επειδή η παράταξη της, δεν είχε χρόνο για να συντάξει νέο…
Βεβαίως, ψηφίστηκε από την παράταξη του κ, Σγουρού, τον κ. Μαντούβαλο, και στηρίχθηκε από τον κ. Τζήμερο.
Το τραγικό στην υπόθεση είναι, ότι , παραμένουν αμετακίνητα τα ποσά που είχε υποσχεθεί ο κ. Σγουρός στους επιχειρηματίες Μελισσανίδη και Αλαφούζο, δηλαδή 20 εκατομ. ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ και 7 εκατομ. Ευρώ, για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από το ΕΣΠΑ.
Θυμίζουμε ότι η κ. Δούρου είχε δηλώσει στις 27 Μαϊου 2014, σε συνέντευξη της, στην τηλεόραση του Alpha: «Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα πάνε σε νεανική επιχειρηματικότητα, φεύγουμε από τη λογική δρόμοι και γέφυρες, τη λογική των υποδομών, παρόλο που ακόμη δεν έχουμε τις απαραίτητες υποδομές»!
Τώρα λοιπόν, καλούμαστε, τα 2 εκατομμύρια ανέργων, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, οι άστεγοι, τα 6 εκατομμύρια Ελλήνων που ζούμε κάτω από το όριο της φτώχειας, να χτίσουμε γήπεδα για τις επιχειρήσεις των Μελισσανίδη και Αλαφούζου, τη στιγμή κατά την οποία, τα παιδιά μας δεν έχουν χώρους για παιχνίδι και άθληση.
Ντροπή!


Υποσημείωση σχολιαστή.
Με λίγα λόγια η κα Δούρου μας λέει ότι δεν πειράζει που δεν υπάρχουν υποδομές τώρα δίνουμε στους επιχειρηματίες. Κι άρα όσοι με ψηφίσατε καλά να πάθετε που με πιστέψατε. Ας πάτε να πνιγείτε. Ομως κα Δούρου μου εμείς που δεν σας ψηφίσαμε σε τι φταίμε να πληρώνουμε την ηλιθιότητα των ψηφοφόρων σας;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger