Home » , » Όχι άλλα θύματα.Βρέθηκε του πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Βίντεο)

Όχι άλλα θύματα.Βρέθηκε του πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 7:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Όχι άλλα θύματα.
Βρέθηκε του πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε. Ο Γιακουμάκης ήταν αγνοούμενος από τις 6 Φεβρουάριου.
Ο 20χρονος φοιτητής, υπήρξε κατ’ επανάληψη θύμα επιθέσεων από συμφοιτητές του όπως έδειξε το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, που είχαν αναλάβει σχετική ΕΔΕ. Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες και στη διεύθυνση της Γεωργικής Σχολής όπως και σε πολιτικά πρόσωπα. Στο πόρισμα, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για τη βία που δεχόταν.

Τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς και φίλους του Βαγγέλη.

Δεν ξέρω τι θα βγει τελικά από την ιατροδικαστική έκθεση ή τις έρευνες της αστυνομίας. Ξέρω όμως πως, όταν καταγγέλλονται κάποια πράγματα επώνυμα και δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα, δεν γίνονται οι ενέργειες που χρειάζονται, τότε υπάρχει τεράστια ευθύνη και σ' αυτούς που έμειναν απαθείς. Είτε πρόκειται περί αυτοκτονίας, είτε περί εγκλήματος. Αν μάλιστα δεν αντέδρασαν λόγω πολιτικών επεμβάσεων, τότε είναι ακόμα χειρότερα. Επίσης είναι εντελώς απαράδεκτο να υπάρχει βία μεταξύ απλών ανθρώπων και μάλιστα νέων, που υποτίθεται έχουν πιο "φρέσκες" αντιλήψεις. Υποτίθεται. Η εκμετάλλευση είναι κοινή για τους εργαζόμενους, αύριο μεθαυρίο οι άνθρωποι με πτυχίο, θα είναι μαζί και την ουρά του ΟΑΕΔ. Οι πλούσιοι όμως έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Γι αυτό χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός για να αντιμετωπιστούν μαζί τα προβλήματα.

Θα μιλήσω λίγο πιο γενικά. Υπάρχει μια νοοτροπία που είναι πολύ άσχημη. Μια νοοτροπία που βλέπει τον άλλο, τον φτωχό συνάνθρωπο, ως εχθρό, ως ανταγωνιστή στη μιζέρια μας. Κι η νοοτροπία αυτή καλλιεργείται από τους πραγματικούς εχθρούς, αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Αυτοί προωθούν την αδιαφορία, την υποταγή, τη βία και τη ρουφιανιά. Για να διχάσουν ώστε να κυβερνούν.

Καθόλου τυχαία δεν είναι καμιά πολιτική παρέμβαση όπου και όταν γίνεται. Σχεδόν παντού δηλαδή. Ποτέ δεν πρόκειται περί "απλού" ρουσφετιού. Γιατί κάθε ρουσφέτι κρύβει κάτι βαθύτερο, τη βαθιά υποτίμηση του εαυτού μας, της παραδοχής της ανικανότητας μας και της αδυναμίας μας. Της προσφυγής στον απατεώνα πολιτικάντη που ως άλλος "από μηχανής θεός" θα μας δώσει τη λύση. Ο συνάνθρωπος έτσι γίνεται υποσυνείδητα ο "αντίπαλος" που θα αρπάξει το δικό μας ξεροκόμματο, που θα πετάξουν τα αφεντικά. Σας θυμίζει κάτι; Το "θα μας πάρουν τις δουλειές"; Ναι είναι ο φασισμός. Κλείστηκαν στα στρατόπεδα οι πρόσφυγες, λοιπόν πως πάνε οι δουλειές; Αυξήθηκε η ανεργία; Σώπα.

Βέβαια τα προσωπικά μπαίνουν πάντα στη μέση. Αυτή η "υπέροχη" ματαιοδοξία, ο "απαγορευμένος καρπός" των θρησκειών: Θέλω, γιατί είμαι ΕΓΩ. Όμως το εγώ είναι μηδέν χωρίς το εμείς. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ένα άτομο χωρίς κοινωνία. Ακριβώς όμως αυτό τον μικρό εγωισμό, τη ματαιοδοξία, το να βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος, εκμεταλλεύεται ο απατεώνας, ο κηφήνας. Για δικό του συμφέρον φυσικά. Το έγκλημα του "μέσου", του "βύσματος" είναι ταξικό και δεν περιορίζεται μόνο σε έναν δυστυχώς.
Επιπλέον εκτός της ισότητας και της αξιοκρατίας εμποδίζει την εφαρμογή της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάθε φορά που ζητάς ένα ρουσφέτι καταστρέφεις τη ζωή κάποιου άλλου συνανθρώπου, αλλάζοντας την. Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 7:37 μ.μ.

Aν ειναι αυτοκτονια πρεπει να καταλογιστουν ευθυνες για ηθικη αυτουργια πιστευω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger