Home » , » Η καρδιά μας χτυπά στην Τουρκία - Η καρδιά μας χτυπά στην Παλαιστίνη

Η καρδιά μας χτυπά στην Τουρκία - Η καρδιά μας χτυπά στην Παλαιστίνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 | 4:10 μ.μ.

Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα- Πορεία στην Τουρκική Πρεσβεία

Τα δύο κτηνώδη τρομοκρατικά καθεστώτα, αυτά των Ερντογάν και Νετανιάχου δολοφονούν μαζικά τους συναγωνιστές, τους ανθρώπους της τάξης μας, εργαζόμενους-ηλικιωμένους-μωρά παιδιά, γιατί συνεχίζουν και αγωνίζονται. Είναι αυτά τα καθεστώτα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που στηρίζει και είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., της εμετικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Δολοφονούν μαζικά σε Τουρκία και Ισραήλ όλους αυτούς που σήκωσαν ξανά την σημαία της νέας Ιντιφάντα απαιτώντας Λευτεριά, όλους αυτούς που αμφισβητούν τα Μεγαλοιδεατικά τους σχέδια και τον επεκτατισμό τους, την κατοχή και την εντεινόμενη εκμετάλλευση-καταπίεση είτε έχει στο χέρι το Ευαγγέλιο, τις Γραφές και το Κοράνι, πάντα υπερασπίζοντας τους Νόμους της Αγοράς και του Κέρδους.

Ο πιτσιρικάς με την πέτρα στο χέρι στην Παλαιστίνη που αντιμετωπίζει το φασίστα έποικο και τον Ισραηλινό Στρατό του ολοκληρωτικού κράτους της Μέσης Ανατολής είναι δίπλα στον Τούρκο Αριστερό και τον Κούρδο Αντάρτη, εναντίον του οποίου στρέφεται το καθεστώς Ερντογάν σύμμαχος και στυλοβάτης του ISIS,   μαζί με τις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία.

Είναι αυτός ο συναρπαστικός και ακατάβλητος αγώνας, στην Νοτιοανατολική Τουρκία και το Κομπάνι με παρανομαστή την Κοινωνική Απελευθέρωση εναντίον του οποίου στρέφονται όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, από την Ρωσία-Ιράν-Χεζμπολάχ που στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ, μέχρι τις ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκία-αντιδραστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου  που υποστηρίζουν τους μισθοφόρους της Αλ Κάϊντα!    

Οι 24 δολοφονημένοι συναγωνιστές στην Παλαιστίνη και η νέα βομβιστική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 128 ανθρώπους μας αποτελούν  την τραγική και αιματηρή υπενθύμιση για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι λαοί, θύματα του εμφυλίου πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

 Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι οι κατηγορίες που εξαπολύουν οι Κούρδοι αγωνιστές ότι η τρομοκρατική επίθεση ήταν ενορχηστρωμένη και οργανωμένη από τις μυστικές υπηρεσίες και κράτος που σε έναν βαθμό συνεχίζει να ορίζει τα πεπραγμένα σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. O Toύρκος Πρόεδρος έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση και να καλέσει για ενότητα σε μια στιγμή που η ρητορική του τελευταίου διαστήματος από τον ίδιο και πρωτοκλασάτα στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα που δεν ήθελε τίποτα παραπάνω από μια απλή αφορμή για να ξεσπάσει και να αφήσει στο πέρασμα του θύματα.

Απόδειξη της ρητορικής και της στόχευσης της Κυβέρνησης αποτελεί η προσπάθεια του Τούρκου, υπηρεσιακού, πρωθυπουργού Αχμέντ Νταβούτογλου, να συνδέσει τις επιθέσεις από Κούρδους αυτονομιστές σε Τούρκους στρατιώτες με τις σημερινές επιθέσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ το Ισλαμικό Κράτος «δείχνουν» ως υπεύθυνο για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Η μία από τις πηγές είπε ότι οι επιθέσεις αυτές φέρουν ομοιότητες με τις επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν γίνει τον Ιούλιο στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η ευθύνη για τις οποίες αποδόθηκε επίσης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Όλες οι ενδείξεις είναι ότι ήταν αντίγραφο εκείνης της επίθεσης... οι ενδείξεις δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος», είπε η πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της. Η δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τις υποψίες των αρχών λέγοντας ότι οι έρευνές τους «επικεντρώνονται πλήρως» στο Ισλαμικό Κράτος.

Με βομβαρδισμούς συνέχισε το αιματοβαμμένο καθεστώς Ερντογάν το δολοφονικό του έργο με την στυγερή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το Reuters αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μία ημέρα αφότου η οργάνωση έδωσε εντολή στους αντάρτες να σταματήσουν τη δράση τους στο τουρκικό έδαφος. Η ανακοίνωση του στρατού αναφέρει ότι από τα αεροπορικά πλήγματα στις περιοχές Μετίνα και Ζαπ του βόρειου Ιράκ καταστράφηκαν καταφύγια και φυλάκια του PKK ενώ χθες 14 αντάρτες σκοτώθηκαν στο Λίτζε της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία να σταθεί δίπλα στους λαούς που αγωνίζονται και να εκφράσουν μαχητικά την Ταξική Διεθνιστική Αλληλεγγύη τους.

Τα καθεστώτα Ερντογάν-Νετανιάχου πρέπει να Ανατραπούν.

Να ακυρωθεί άμεσα κάθε συνεργασία. Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές-οικονομικές συμφωνίες με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

Η πάλη μας υπέρ των συναγωνιστών και ταξικών μας αδελφών σε Τουρκία και Παλαιστίνη σημαίνει πρώτιστα κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων για την Ανατροπή της κυβερνητικής αστικής μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger