Home » , » ΠΕΚ: Καταγγέλλει αναρχικούς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Εργατική Λέσχη - Ομάδα προσφύγων κάνει λόγο για "τραμπούκικο και φασιστικό τρόπο" ΠΑΜΕτών

ΠΕΚ: Καταγγέλλει αναρχικούς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Εργατική Λέσχη - Ομάδα προσφύγων κάνει λόγο για "τραμπούκικο και φασιστικό τρόπο" ΠΑΜΕτών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 | 7:17 μ.μ.

 Εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης τα όσα έγιναν στο παλαιό κτίριο του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.
H διοίκηση του ΠΕΚ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει  αναρχικούς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Εργατική Λέσχη για τα γεγονότα της κατάληψης και ανακατάληψης του κτιρίου ενώ κείμενο που φέρει την υπογραφεί «Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων» καταγγέλλει τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι έδρασαν εναντίον τους  «σχεδιασμένα με τραμπούκικο και φασιστικό τρόπο».

Παραθέτουμε και τα δυο κείμενα από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας «Εμπρός» 

Ανακοίνωση- καταγγελία του ΠΕΚ για τα γεγονότα της κατάληψης και ανακατάληψης

Κατονομάζει υπαίτιους αναρχικούς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Εργατική Λέσχη

Το κτίριο όπου στεγαζόταν παλιά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο παρέμεινε υποχρεωτικά κλειστό για κάποια χρόνια, εξαιτίας σοβαρών φθορών που είχε υποστεί λόγω παλαιότητας.

Προκειμένου το κτίριο αυτό να ξαναπάρει ζωή, τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να το επισκευάσουν και να το κάνουν λειτουργικό, προσφέροντας το μεράκι και την προσωπική τους εργασία.

Από τότε, το κτίριο αυτό αξιοποιήθηκε για να στεγάσει πολύμορφες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, για τις συνελεύσεις εργατικών σωματείων, γυναικείων και πολιτιστικών συλλόγων, για τη διενέργεια επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων και συνδικαλιστικών μαθημάτων. Λειτουργούσε επίσης ως κέντρο όπου σχεδιαζόταν η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως επίσης και η ποικιλόμορφη βοήθεια προς εργαζόμενους και άνεργους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Ήταν το κέντρο όπου σχεδιαζόταν η ανάπτυξη της πάλης απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών με στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

Αυτό το κτίριο επέλεξε να καταλάβει η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα αλληλέγγυων». Ένα κτίριο που δεν έχει ρεύμα, αλλά λειτουργεί στοιχειωδώς με γεννήτρια που πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη, δεν έχει θέρμανση, ούτε χώρους για να πλυθούν άνθρωποι, ενώ μόλις που λειτουργούν οι τουαλέτες στον ένα όροφο, με λίγα λόγια, είναι ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ πίσω από τις διεκδικήσεις του κινήματος για αξιοπρεπή και ανθρώπινη φιλοξενία και διαβίωση των μεταναστών.

Στην παραπάνω ενέργεια προχώρησαν οι «αλληλέγγυοι» χωρίς να συζητήσουν, αλλά αντίθετα αγνοώντας πλήρως τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Όλες τις τελευταίες μέρες, μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονταν καθημερινά τους πρόσφυγες που κατέλυαν στο χώρο, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Έτσι διαπιστώθηκε κιόλας ότι στο χώρο λειτουργούσε ένας ιδιότυπος ρατσισμός από όσους πρωτοστατούσαν στην κατάληψη, αποκλείοντας από το χώρο Ιρανούς και Αφγανούς, επιτρέποντας την παραμονή μόνο σε Σύριους. Κατά τη γνώμη μας μια τέτοια στάση δε διαφέρει καθόλου από τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής που δήθεν παρέχει βοήθεια μόνο σε ομοεθνείς. Κάτι τέτοιο είναι μακριά από κάθε έννοια αλληλεγγύης. Διαπιστώθηκαν επίσης και σημαντικές ζημιές σε τζάμια και σωληνώσεις ενώ οι συνθήκες υγιεινής ήταν ιδιαιτέρα άσχημες.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη του κτιρίου του παλιού Εργατικού Κέντρου, προσπαθώντας να εξασφαλίσει κατά το δυνατό τους καλύτερους όρους διαμονής των μεταναστών που θα ήθελαν να βρουν εκεί κατάλυμα. Αυτό όμως δεν επετράπη από τους «αλληλέγγυους», οι οποίοι έσπειραν τον πανικό στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο χώρο, καλώντας τους να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Πετροβόλησαν το κτίριο σπάζοντας περιμετρικά τα τζάμια, τρομοκρατώντας όσους πρόσφυγες είχαν απομείνει και αποκλείοντας ταυτόχρονα μέσα σ’ αυτό μέλη των σωματείων, γυναίκες και συνταξιούχους που είχαν βρεθεί εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Έκαναν έτσι πλέον ξεκάθαρο, ποιοί τελικά ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν και ποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του δράματος των μεταναστών.

Ρόλο πρωταίτιου στα γεγονότα αυτά έπαιξαν μέλη του αναρχικού χώρου της Μυτιλήνης, επώνυμοι του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Λέσχης. Όλους αυτούς τους παραδίδουμε στη χλεύη των προοδευτικών ανθρώπων του νησιού.

Κόντρα στις προσπάθειές τους αυτές να προβοκάρουν τη δράση αλληλεγγύης που αναπτύσσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια την οργάνωση της πολύμορφης εργατικής αλληλεγγύης σε όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, όπου κι αν βρίσκονται, από κοινού με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που ξεδιπλώνεται άγρια σε βάρος τους από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11/11/2015
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
__________________

"Τέτοια αλληλεγγύη δεν τη θέλουμε"

Οι πρόσφυγες της κατάληψης απαντούν στο ΠΕΚ- VIDEO



Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA. Ούτε τυχαίο ήταν ότι η εμφάνιση των τραμπούκων του λεγόμενου εργατικού κέντρου μας θύμισε στους περισσότερους τις οικογένειες των Σαμπίχα του Ασάντ.

Το γεγονός ότι με δόλιο τρόπο μας ζήτησαν κάποιοι του εργατικού κέντρου, ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να μοιράσουν τσάι, οι ίδιοι που μάζεψαν την τελευταία σταγόνα αλατιού και το μικρό γκαζάκι όταν πήραν τα πράγματά τους από το κτήριο του εργατικού κέντρου λέγοντας ότι δεν σας βγάζουμε έξω και θα σας βοηθήσουμε. Κακώς πιστέψαμε το λόγο που δώσανε και μας πρόδωσαν τόσο σύντομα.

Από την άλλη πήραν την τελευταία σταγόνα αλατιού δειλά και δειλά και σχεδιασμένα με τραμπούκικο και φασιστικό τρόπο φώναζαν ότι «τώρα τέλειωσαν όλα. εμείς σαν εργατικό κέντρο θα διαχειριστούμε το χώρο. με τους μετανάστες μέσα χωρίς την ομάδα των προσφύγων και μεταναστών που οργάνωσε την κατάληψη». δηλαδή σύμφωνα με τα κοινωνικά φρονήματα του καθενός και της καθεμίας.

Και όπως πάντα δεν επιτρέπεται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας να αυτοοργανωθεί. κάθε αγώνας που δεν το ελέγχουν είναι ανεπιθύμητος και θα κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους να τον καπελώσουν ή να τον σταματήσουν. Είχαμε τη βία και την απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας. Είχαμε τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών. Σήμερα έχουμε τον τραμπουκισμό του ΚΚΕ που προσπαθεί με πολύ φασιστικό και εξευτελιστικό τρόπο να προσπαθεί να μας επιβάλει τη γραμμή ή να μας εμποδίσει τον αγώνα που ξεκινήσαμε τις προηγούμενες 5 μέρες για διεκδίκηση του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια και ενάντια στην εκμετάλλευση.

Σήμερα έχουμε τους κκεέδες να θέλουν να μας εξουσιάζουν και να καπελώσουν αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία. να μην σέβονται το δικαίωμα των προσφύγων και των μεταναστών στην αυτοοργάνωση βγάζοντας αλλεργία σε κάθε αγώνα που δεν τον ελέγχουν.

Με τραμπουκισμούς και άγριες φωνές την ώρα που κοιμόντουσαν οικογένειες και τα παιδιά τους έδειξαν την αλληλεγγύη τους με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται άνθρωποι που έφυγαν από τις χώρες τους ξεφεύγοντας από τον πόλεμο. έκλεισαν τους διαδρόμους με καδρόνια τους διαδρόμους εμποδίζοντας τις οικογένειες να φύγουν από το κτήριο με το πιο φασιστικό τρόπο που μας θυμίζει μόνο το φασισμό των Σαμπιχά του Ασάντ. Με αποτέλεσμα όταν κατάφεραν οι τελευταίες οικογένειες να βγούνε από μέσα, να παρατήσουν όλα τους τα πράγματα και να τρέχουν τρομαγμένοι σε διάφορες κατευθύνσεις και να μας παίρνουν τηλέφωνο ότι έχασαν κάποια μέλη της οικογένειάς τους.

Μία προσπάθεια τέτοια που εμποδίζει τον αγώνα μας, εμποδίζει να δεχτούμε την έμπρακτη αλληλεγγύη από τους αλληλέγγυους-ες από διάφορους χώρους, συλλόγους, σωματεία.
προχθές μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι κοντά μας και θα δείξουν την αλληλεγγύη τους με τα τσάγια τους. τους πιστέψαμε και πιστέψαμε και τα τσάγια τους όπως ισχυρίστηκαν ότι τα μοίρασαν στο λιμάνι.

Δεν σκέφτηκαν να προσφέρουν το κτήριο τις μέρες που πλημμύρισε το καρά τεπέ και η μόρια, τις μέρες που πλημμύρισαν τα στενάκια της μυτιλήνης και το λιμάνι που ήταν γεμάτα με μετανάστες και πρόσφυγες που βρεχόντουσαν όλη τη νύχτα. σήμερα το θυμήθηκαν που καταφέραμε να μπούμε στο κτήριο που ήταν γεμάτο με σκουπίδια, παλιά γραφεία και σάπιους τοίχους. τώρα που το καθαρίσαμε και το οργανώσαμε τόσο ώστε να προσφέρει μία μέρα ασφάλειας. φαγητό και στέγη στις οικογένειες από ανθρώπους της ομάδας και του συλλόγου που δημιούργησαν σταθμούς ανθρώπινους και μία αγκαλιά από δικούς τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες σαν αυτούς. από Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Συρία και Αφρική.

Η κατάληψη ήταν μία απαλλαγή από τους λυσσασμένους λύκους των μαγαζιών, των ξενοδοχείων, των καντινών και των ταβερνών που τους επέτρεπαν να πιούν και να μην κατουράν, να φάν και στις τουαλέτες να μην παν.

Τέτοια αλληλεγγύη δεν τη θέλουμε. η αλληλεγγύη που θα μπορείς να μείνεις και να μην σκέφτεσαι και να μιλάς μας έδιωξε από τη Συρία και από το Ιράκ. την αλληλεγγύη του τραμπούκου που μας θυμίζει τους φασίστες δεν τη θέλουμε.

– θα διεκδικούμε την αυτοοργάνωση των αγώνων μας όσο και να σας φέρνει αλλεργία η ανεξαρτησία του στην πολιτική σας ηλιθιότητα.

– καταγγέλλουμε κάθε είδους τραμπουκισμό από όπου και αν προέρχεται, μπάτσοι, νεοναζί και σταλινικοί.

– καταγγέλλουμε τη βία που ασκήθηκε στα μέλη της ομάδας που οργάνωσε την κατάληψη, εμποδίζοντας τους την είσοδο στο κτήριο για να ηρεμήσουν τις οικογένειες και τα γυναικόπαιδα για να μην τρομάζουν από τα ουρλιαχτά των τραμπούκων, λέγοντας τους ότι δεν είναι κανονικοί μετανάστες.

Ζήτω η αλληλεγγύη

 Κάτω ο φασισμός και το καπέλωμα και η χειραγώγηση των μεταναστών.

Ο αγώνας των προσφύγων δεν καπελώνεται, δεν πρόκειται να σταματήσει

Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 38 σχόλια

ΙΑ
11 Νοεμβρίου 2015 στις 7:57 μ.μ.

προσφυγες εκανα πορεια στην αθηνα εναντια στον ασαντ και μετα επεστρεψαν στη λεσβο ???
μηπως ο κωσταντινου να υπογραφει ο ιδιος τις ανακοινωσεις του και να μην χρησιμοποιει αλλους δηθεν προσφυγες

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 8:44 μ.μ.

να χαιρεστε τα κνατ σας !

https://www.youtube.com/watch?v=vgZby7kOB3Q

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 8:58 μ.μ.

Τι περιμένατε απο το ΚΚΕ?
Φασισμός και τραμπουκισμός.Αυτά είναι τα μεγαλύτερα προσόντα των ΚΚΕδων.
Εχουν δώσει δείγματα.Είναι το καλύτερο δεκανίκι του συστήματος και το μακρύ χέρι του για να κάνει τις βρώμικες δουλειές.
Αχ ρε έρμοι πρόσφυγες.Ηρθατε απο τον πόλεμο και πέσατε πάνω στην σταλινική βαρβαρότητα.

11 Νοεμβρίου 2015 στις 9:22 μ.μ.

Σε πανικο τα τσιρακια της πλουτοκρατιας, στηνουν προβοκατσιες
για να χτυπησουν το ταξικο κινημα.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

" καταγγέλλουμε κάθε είδους τραμπουκισμό από όπου και αν προέρχεται, μπάτσοι, νεοναζί και σταλινικοί."

Η θεωρία των 2 άκρων από τους "πρόσφυγες" που ξέρουν(;) φαρσί τα ελληνικά... Τρέμε Γαρουφαήλε Κρανιδιώτη! Ο ΕΕ-αντικομμουνισμός βρήκε άλλους εκφραστές...

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Αηδία για αυτούς που συνέταξαν αυτόν το λίβελο...

ΥΓ2: Λόγω γεωγραφικής απόστασης, σαφώς δεν ξέρω τι έγινε στη Λέσβο, αλλά η ανακοίνωση των "προσφύγων" είναι ενδεικτική του τι έγινε.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 10:48 μ.μ.

Λέσβος: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο
Συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοέμβρη

Μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη ανθρωπιά άνοιξε τη Δευτέρα το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και μέσα της βρήκαν ζεστασιά μάνες και παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν προσωρινά στο λιμάνι της Λέσβου, στη δύσκολη και δύσβατη πορεία τους προς τη χώρα προορισμού τους.

Από νωρίς συνδικαλιστές όλων των σωματείων, συνταξιούχοι, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, επιστήμονες διαφόρων κλάδων, που πληροφορήθηκαν τη πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και θέλησαν να συμπαρασταθούν, έστησαν τα τραπέζια και τους πάγκους έξω από το κολυμβητήριο. Αγροτικά αυτοκίνητα πήγαιναν και έρχονταν, επί δύο ώρες, ξεφορτώνοντας συνέχεια πολύτιμα εφόδια για τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

Μοιράστηκαν συνολικά πάνω από εκατό κούτες και τσάντες γεμάτες ρούχα, εκατοντάδες σάντουιτς, εκατοντάδες ποτήρια ζεστό τσάι, πάρα πολλά μπισκότα, ψωμιά, κονσέρβες κλπ., ενώ παραδόθηκαν και στο ΠΕΔΥ πάνες, γάζες και φάρμακα. Συγκινητική υπήρξε η συμβολή πολλών εμπόρων, που έδωσαν ζεστά ρούχα, φούρνων που διέθεσαν το ψωμί, αλλά και απλών ανώνυμων πολιτών που έφερναν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο ό,τι μπορούσαν. Στην προσπάθεια συμπαραστάθηκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αλληλεγγύης, μοιράζοντας μήλα, κάστανα και ρούχα.

Ταυτόχρονα, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο μοίρασε ανακοίνωση στη γλώσσα των μεταναστών - προσφύγων, στην οποία κατήγγειλε τους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους σαν αίτιους για το μεγάλο ξεριζωμό που υφίστανται λαοί σε όλο τον κόσμο και τις τεράστιες προσφυγικές ροές που, ένεκα των επεμβάσεών τους, δημιουργούνται. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Δε θέλουμε το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος μεταναστών και προσφύγων, βρεφών, παιδιών, γυναικών και αντρών. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες. Απαιτούμε να ενισχυθούν οι υποδομές και το προσωπικό που σχετίζεται με τη διάσωση. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι προσωρινοί χώροι υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους».

Να σημειώσουμε ακόμα πως το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, στην ανακοίνωση - πρόσκληση για την εκδήλωση αλληλεγγύης της περασμένης Δευτέρας σημείωνε:

«Παλεύουμε για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Παλεύουμε ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Παλεύουμε για την κατάργηση της Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

(συνέχεια από πριν)
Συλλαλητήριο τη Πέμπτη, 5 Νοέμβρη

Με έκτακτη απόφασή του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους φορείς της Λέσβου και όλο το λαό σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, για να υποδεχθεί αγωνιστικά τον ερχομό του Μ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του: «Να διαδηλώσουμε ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης, μια πολιτική που αφού πρώτα ξεριζώνει από τις εστίες τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στη συνέχεια γεμίζει σορούς παιδιών και γυναικών το Αιγαίο και πολλαπλασιάζει το μέγεθος του δράματος που βιώνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας στην απελπισμένη προσπάθειά τους να αρχίσουν σε κάποια άλλη χώρα μια καινούργια ζωή».

Νέα συγκέντρωση στο κολυμβητήριο την Παρασκευή 6 Νοέμβρη

Με νέα του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στο Λιμάνι (κολυμβητήριο), ενάντια στα εγκλήματα και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Καθημερινά ο λαός της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος που δεν έχει τελειωμό. Ενός εγκλήματος που διαπράττεται εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, που δεν κοιτά φύλο και ηλικία. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε απέραντο θαλάσσιο τάφο δεκάδων βρεφών, παιδιών, γυναικών και ανδρών, που χάνονται στο ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας, να μην εξοικειωθούν με αυτές τις μακάβριες εικόνες, να μην ανεχτούν να είναι απλοί παρατηρητές στο έγκλημα που διαπράτουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των νέων αγορών δεν διστάζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα, να ξεριζώνουν χιλιάδες, να θυσιάζουν και να θανατώνουν ακόμα και βρέφη και μικρά παιδιά προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τεράστια ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο παραχωρεί θάλασσα, γη και ουρανό στους μακελάρηδες των λαών, όχι μόνο εξαγγέλλει και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αν. Αιγαίο, αλλά συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όσο κι αν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ταλαιπωρία των προσφύγων και των μεταναστών, είναι αυτοί οι ίδιοι που παρατείνουν και ενισχύουν αυτήν την κατάσταση με την πολιτική που ακολουθούν, με τα hot-spots που δημιουργούν. Εσκεμμένα αποκρύβουν από το λαό τις αιτίες που δημιουργούν το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών αφού το ίδιο σύστημα υπηρετούν και αυτοί, αποπροσανατολίζουν το λαό από τη διεκδίκηση και τον ταξικό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια βέβαια αποπροσανατολισμού και απόκρυψης, εξέχοντα ρόλο έχει και το φασιστικό -ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που χύνει καθημερινά δηλητήριο ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.

Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.

Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex».

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 10:52 μ.μ.

1) "Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ". Πολύ καλά κάνει το Κόμμα κι υποστηρίζει τον Άσαντ. Κι εγώ τον Άσαντ υποστηρίζω. Γιατί; Η Συρία πριν από αυτόν τον πόλεμο, ήταν η μοναδική μουσουλμανική χώρα που οι μειονότητες είχαν τα ίδια δικαιώματα με την πλειοψηφία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που Κούρδοι, Χριστιανοί, Σιίτες πολεμούν στο πλευρό του. Να μας πείτε ποιον να στηρίξει το ΚΚΕ, να ξέρουμε, μη σας κακοκαρδίσουμε. Μου κάνει εντύπωση που μιλάνε μόνο για τον Άσαντ. Ο ISIS και η αντιπολίτευση που χρηματοδοτείται - εξοπλίζεται από την Αμερική είναι "αγγελούδια";
2) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Αναρχικοί, πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας και φυσικά οι Κομμουνιστές έχουμε δώσει και δίνουμε καθημερινά αγώνες υπέρ των εργαζομένων και των μεταναστών – προσφύγων. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πέσω στην παγίδα να κατηγορήσω ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους Αναρχικούς, ούτε κανένα άλλο. Διότι πράγματι προσπαθούμε όλοι κι έτσι πρέπει να γίνεται. Το ΚΚΕ πήρε, παίρνει και θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Κανείς κομμουνιστής ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πειράξει πρόσφυγα, αντίθετα πολλές φορές οι Κομμουνιστές φάγαμε μαχαιριές από φασίστες επειδή ακριβώς στηρίζουμε όλους τους αδερφούς μας. Κι άλλοι στηρίζουν κι αγωνίζονται, καμιά αντίρρηση και μπράβο τους.
3) Στην πραγματικότητα το ΚΚΕ είναι με το λαό της Συρίας. Ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση. Αλλά κι ενάντια σε κάθε φασισμό ή διαχωρισμό. Για μένα που πιστεύω στο Μαρξισμό δεν υπάρχει Σύριος, Ιρακινός, Αφγανός, Τούρκος, Κούρδος, Έλληνας, υπάρχει μόνον ο Συνάνθρωπος μου.
Στη Συρία εκτός του Άσαντ και των Κούρδων, υπάρχει ο ISIS που είναι φασιστικός – μισθοφορικός στρατός πίσω από το "φερετζέ" της θρησκείας, η "Αντιπολίτευση" που περιλαμβάνει ομάδες ελεγχόμενες κι εκπαιδευμένες από τη CIA, και τη "συριακή Αλ – Κάιντα". Οι Αναρχικοί της Συρίας δυστυχώς, καπελώθηκαν πολύ γρήγορα, διώχθηκαν και από αυτές τις ομάδες. Δεν νομίζω ότι κανείς Αναρχικός θα έριχνε από τις ταράτσες ομοφυλόφιλους ή θα αποκεφάλιζε γυναικόπαιδα κι αμάχους λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ότι θα έκανε σκλαβοπάζαρο. Αυτά δεν τα κάνουν Αναρχικοί.
Προφανώς είμαι υπέρ του να μείνουν μαζί άνθρωποι από το Ιράκ το Αφγανιστάν και τη Συρία σε χώρους φυσικά που επιτρέπουν την ανθρώπινη διαβίωση. Αν ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος, κακώς επιλέχθηκε. Έπρεπε πρώτα σε συνεννόηση να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Τα πράγματα είναι σοβαρά, πρόκειται για ανθρώπους και δεν επιτρέπεται αυτοπροβολή ή άλλες πολιτικές σκοπιμότητες από ΚΑΝΕΝΑ.
4) Πολλοί νευρίασαν με την Αλληλεγγύη που δείχνουν τόσο οργανωμένοι φορείς όσο κι απλοί άνθρωποι. Αφορμή ζητάνε οι φασίστες, ας μην την δώσουμε. Κάνουμε κάτι μεγάλο, κάτι σπουδαίο ΟΛΟΙ μας. Ας συνεχίσουμε τη βοήθεια προς στους συνανθρώπους μας. Ο αγώνας εδώ είναι για να σώσουμε ζωές. Αυτό προέχει πάντα. mitsos175.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 10:56 μ.μ.

Τα ψέμματα που λέει το ΚΚΕ κάνουν κρά, από τις πρώτες φράσεις!

α. Στην μια παράγραφό μας λέει το ΚΚΕ ότι το παλαιο κτίριο του ΕΚ, είχε ανοίξει απο τα σωματεία και σε αυτό στεγάζονταν πολύμορφες εκδηλώσεις των ωματείων, και διαφόρων συλλογων (γυναικείων, πολιτιστικών κλπ). Και αμέσως μετά, το ΚΚΕ μας....ενημερώνει πως αυτό ακριβώς το κτήριο ΔΕΝ έχει ούτε καν ΗΛΕΚΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ!!! Καλά μιλάμε πως οι ΚΚΕδες δεν ξέρουν καν τι γράφουν: Ή το κτήριο στέγαζε τις συλλογιότητες και τις εκδηλώσεις τους όπως μας "πληροφορεί" το ΚΚΕ, οπότε έχει κανονικά ηλεκτρικό ρεύμα (αν μη τι άλλο δλδ, για να μπορούνν να γίνουν οι εκδηλώσεις), ή το κτήριο ΔΕΝ έχει καν ρεύμα, οπότε ΔΕΝ στέγαζε καμμία εκδήλωση και ήταν ρημάδι. τα συμπεράσματα δικά σας.

Μιλάμε για χοντρό δούλεμα απο το ΚΚΕ.

β. Λϊγο παρακάτω το ΚΚΕ μιλά για...ρατσισμό απέναντι στους άλλους πρόσφυγες πλην των Σύριων. Εδώ πια γελάνε και οι πέτρες!!!

Ξεφτίλες του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:43 π.μ.

Ακολουθεί μεγάλο κείμενο για τα γεγονότα της Μυτιλήνης. Από φίλο που βρίσκεται στο Νησί. Όποιος θέλει να μάθει τι πραγματικά έγινε ας το διαβάσει και αν συμφωνεί ας το κοινοποιήσει
<<ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ
Θα το ακούσατε όλοι και τώρα πια με ιδιαίτερα γραφικά χρώματα:
Επιτροπή αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έναν «άδειο χώρο», ένα «κλειστό κτίριο» που «τυχαίνει» να είναι το παλιό κτίριο του ΠΕΚ (Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο). Όπως γράφτηκε, ο χώρος καταλήφθηκε για να χρησιμοποιηθεί «ΚΑΤΑΡΧΗΝ» (ας το τονίσουμε αυτό) για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων αλλά και σαν χώρος οργάνωσης των δράσεων αλληλεγγύης κτλ.
Και ω της συμφοράς, εμφανίστηκε ο «δράκος», σήμερα, τα βλοσυρά ΚΝΑΤ που πέταξαν έξω πρόσφυγες και αλληλέγγυους επικαλούμενοι ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον χώρο. Τέτοια αναισθησία. Κάπου εδώ ο καθένας προσθέτει και κάποια ακόμα γλαφυρή περιγραφή του «δράκου», τα προαιώνια αντι-ΚΚΕ αντανακλαστικά να ‘ναι καλά.
Ας πιάσουμε τα ψέματα ένα-ένα
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες, χοντρικά το ιστορικό του διώροφου κτιρίου έχει ως εξής.
Ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στέγαζε μέχρι το 2008 (νομίζω από τη δεκαετία του ’70) το ΠΕΚ και κάποιες υπηρεσίες του ΟΕΚ ίσως. Λόγω της μεγάλης του αίθουσας στον δεύτερο όροφο ήταν κατάλληλο για τον σκοπό αυτό, όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία έκαναν εκεί τις συνελεύσεις τους. Έχει στεγάσει επίσης πάρα πολλές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο το ΠΕΚ δεχόταν πιέσεις από τον ΟΕΚ λόγω των στατικών προβλημάτων του κτιρίου να το εγκαταλείψει προσωρινά για να γίνει πλήρης ανακαίνιση. Αρχές του 2009 νομίζω, το ΠΕΚ ενέδωσε τελικά κι αφού εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν ΑΜΕΣΩΣ, μετακόμισε σε μισθωμένα γραφεία εκτός κέντρου της Μυτιλήνης, χωρίς αίθουσα και που φυσικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες του (ένα τριάρι διαμέρισμα).
Υπενθυμίζω ότι τα λειτουργικά έξοδα εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών καλύπτονται από εισφορές των εργαζόμενων στην αμαρτωλή Εργατική Εστία, που τα χειρίζεται επί δεκαετίες υπέρ εργατοπατέρων και των περίφημων «ταμείων» τους και το μόνο πράγμα που ουσιαστικά καταλήγει σε όφελος των εργατοϋπαλλήλων είναι η ύπαρξη και διατήρηση κτιρίων για τα συνδικάτα τους.
Τα έργα δεν ξεκίνησαν ή σταμάτησαν αμέσως, γραφειοκρατικά προβλήματα άρχισαν να προβάλλονται. Ήρθε μετά και η κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και το πέρασμα όλης της περιουσίας τους στον ΟΑΕΔ. Νέα γραφειοκρατικά προσκόμματα μέχρι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση και φυσικά άρχιζε να δρομολογείται η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια στιγμή έργα δεν γίνονταν στο κτίριο, με πρόσχημα τα στατικά προβλήματα, είχε αρχίσει να ερειπώνεται και να αποτελεί εστία μόλυνσης στη γειτονιά.
Πέρασαν δύο-τρία χρόνια και είχε αρχίσει να γίνεται φανερό ότι η εγκατάλειψη του κτιρίου δεν ήταν απλά τύχη ή ανικανότητα αλλά είχε σκοπό το ΠΕΚ να πάψει να ενδιαφέρεται για τον χώρο, να τον θεωρήσει ακατάλληλο, να γίνει ντε φάκτο ακατάλληλος και να πάρει την άγουσα για «αξιοποίηση». Αυτή η προοπτική θα άφηνε τη Μυτιλήνη μόνιμα χωρίς έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει πραγματικά τις δραστηριότητες των εργατικών σωματείων.
Το ΠΕΚ αντέδρασε, γνωστοποίησε στον ΟΑΕΔ ότι έχει σκοπό να κάνει το ίδιο βελτιώσεις στο κτίριο και με ίδια έξοδα και δουλειά εργαζόμενων από τα σωματεία, κυρίως των οικοδόμων σοβάτισε, έβαψε, το καθάρισε ολόκληρο, το εξόπλισε με κάποια υλικά και το έκανε απλώς ανθρώπινο, χωρίς φυσικά να παρέμβει στη δομή του. Έτσι το κτίριο, κάπου στις αρχές του 2012 (αν δεν απατώμαι) άρχισε δειλά-δειλά να ξαναλειτουργεί, κυρίως για εκδηλώσεις και συνελεύσεις. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με γεννήτρια που μετά βίας έφτανε. Και άλλες αυτοσχέδιες λύσεις, όχι μόνιμες, για νερό στις τουαλέτες. Να μετακομίσει εκεί το ΠΕΚ και πάλι δεν γινόταν, αυτό όμως ήταν μια έμπρακτη διεκδίκηση για επιστροφή του κτιρίου στους φυσικούς του χρήστες, στους εργαζόμενους.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:44 π.μ.

Αναγκαστικά, λόγω των συνθηκών, η λειτουργία του χώρου δεν είναι λοιπόν έκτοτε η κανονική, τα σωματεία όμως έκαναν πολλά για να τον ζωντανέψουν. Έγινε προσπάθεια να οργανώνονται εκδηλώσεις μια φορά τον μήνα, να γίνονται εκεί συσκέψεις σωματείων. Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα για εκδηλώσεις του Στεκιού εργαζομένων, ανέργων, σπουδαστών που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΕΚ (πολλοί πήγαιναν εκεί για Σαββατιάτικα δωρεάν μαθήματα τάγκο) και για κινηματογραφικές προβολές. Δεν παρουσιάζει βέβαια κανείς κάποιον «δημιουργικό οργασμό», κούτσα-κούτσα πήγαιναν οι προσπάθειες. Αλλά ποιος θα τολμούσε να το πει «άδειο»;
Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το ψέμα του παραμυθιού, περί «άδειου» και μη χρησιμοποιούμενου κτιρίου. Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό να καταλαμβάνεται κτίριο που τελεί –τεχνικά μιλώντας- υπό «λειτουργική κατάληψη» των συνδικάτων προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μείνουν μόνιμα χωρίς στέγη τα σωματεία στη Μυτιλήνη, και να πάψουν φυσικά να πληρώνονται χρήματα από το υστέρημα των εργαζόμενων για το νοίκι του ΠΕΚ στον ακατάλληλο μικρό χώρο που το στεγάζει τώρα.
Καταλαμβάνεται λοιπόν ένα κτίριο που αν υπάρχει όρθιο και δεν είναι γεμάτο ποντίκια οφείλεται στους προηγούμενους «καταληψίες» του, εργάτες και στην προσωπική τους εργασία… Κατά τα άλλα ήταν άδειο κι εγκαταλελειμμένο.
Τα λέω αναλυτικά με το ιστορικό και γιατί είδα απίστευτα πράγματα απόψε. Υπήρχαν καταρχάς τα φαιδρώς εξοργιστικά: πχ. γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου που σε μια κρίση «μικρομεγαλισμού» ενημέρωνε (σε «στατους» που μετατράπηκε πρόθυμα σε «είδηση» σε τοπικά σάιτ), ότι το ΠΕΚ είχε εγκαταλείψει τον χώρο και αποφάσισε να τον ξανανοίξει για να κάνει αντίπραξη στην φοβερή και τρομερή Εργατική Λέσχη που έχει στήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων…
Τα άλλα όμως δεν είναι ακριβώς φαιδρά, είναι σοβαρότατα. Δεν είναι να γελάς που «αντιεξουσιαστές» ωρύονται ότι το κτίριο δεν ανήκει στο ΠΕΚ αλλά στον ΟΑΕΔ, ή ακόμη χειρότερα στο …ΤΑΙΠΕΔ (!). Άρα όχι μόνο ήξεραν ότι το κτίριο το διεκδικεί το εργατικό κίνημα έμπρακτα από τις αρπακτικές διαθέσεις του κράτους, αλλά παίρνουν και τη θέση του κράτους στη διαμάχη για να θεμελιώσουν το «δικαίωμα» να το καταλάβουν. Αναρωτιέται κανείς, αν είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι εργασίες που είχαν γίνει ήταν αυθαίρετες τι θα έκαναν; Θα φώναζαν την …Πολεοδομία;
Πέρα από την πλάκα, το ζουμί είναι ότι κάποιοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι, γι’ αυτή την σημαντική διάσταση του χώρου για το ΠΕΚ συνδικάτα, και παρ’ όλα αυτά τον έβαλαν στο στόχαστρό τους.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:45 π.μ.

Επίσης, κι αυτό είναι σημαντικό, καταλήφθηκε ένα κτίριο που ήδη χρησιμοποιείται σαν χώρος οργάνωσης της βοήθειας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ειρωνεία είναι ότι την Παρασκευή το μεσημέρι από το κτίριο αυτό ετοιμάστηκαν και ξεκίνησαν για το λιμάνι (ο χώρος προσφέρεται γιατί είναι κοντά) το τσάι, τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα από το ΠΕΚ και στο οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί.
Ειρωνικώς πως, την Παρασκευή έγινε η πιο επιτυχημένη και οργανωμένη μέχρι τώρα προσπάθεια που έγινε από το εργατικό κίνημα για συγκέντρωση και διανομή βοήθειας που κράτησε για ώρες στο λιμάνι και στην οποία συνέδραμαν μετανάστες εργαζόμενοι που μιλούν φαρσί και αραβικά.
Όχι ότι κοκορευόμαστε λες και είναι «κατόρθωμα» εμείς που συμμετείχαμε σε αυτό. Λίγα κάναμε και το ξέρουμε. Ξέρουμε τις αδυναμίες και την καθυστέρησή μας, και τώρα μαθαίνουμε κι εμείς να ανταποκρινόμαστε –έστω με απειρία- σιγά-σιγά σε αυτό το διαρκές απ’ ό,τι φαίνεται καθήκον της εργατικής τάξης, να σταθεί δίπλα στους ξεριζωμένους
Και αυτό φυσικά –την σημαντική προσπάθεια αλληλεγγύης του ΠΕΚ το ήξεραν κάποιοι που υπέδειξαν τον χώρο σαν κατάλληλο για κατάληψη κι έσπευσαν το ίδιο βράδυ να την υλοποιήσουν λες και το ΠΕΚ ήταν στόχος. (Το παλιό Δημαρχείο που είχαν καταλάβει το πρωί της επίσκεψης Τσίπρα-Σουλτς τους έπεφτε ίσως άβολο, δεν είχε τον συμβολισμό που επιθυμούσαν…)
Φυσικά θα πει κάποιος καλοπροαίρετα: βρε παιδιά για τέτοια θα μιλάμε; Το θέμα είναι, θα μπορούσε αυτό το κτίριο να ανακουφίσει κάποιους πρόσφυγες έστω προσωρινά;
Καταρχάς, το ποιος και πώς υπέδειξε έναν χώρο που χρησιμοποιείται και μάλιστα από το εργατικό κίνημα είναι σοβαρότατο ζήτημα και δεν μπορεί κανείς να το κρύβει με ψευτοψυχοπονιάρικα για τους πρόσφυγες. Ποιος προέτρεψε ανθρώπους να πάνε εκεί χωρίς να ρωτήσουν καν τους χρήστες και διαχειριστές του χώρου;
Αν ρωτούσαν πάντως, ίσως μάθαιναν ότι το ΠΕΚ, εκτός από την οργάνωση της βοήθειας στο λιμάνι και στη Μόρια είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ο χώρος και για στέγαση προσφύγων, μετά την τραγική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη μεγάλη βροχή. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση είχαν μάλιστα βρει πρόσκαιρο απάγγειο στο ισόγειο του κτιρίου μερικοί πρόσφυγες που ήταν εκεί.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:45 π.μ.

Κι επειδή όταν συζητάς σοβαρά μια δυνατότητα τα δεδομένα μπαίνουν κάτω, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο χώρος δεν μπορούσε να φιλοξενήσει κόσμο σε ανθρώπινες συνθήκες –γιατί οι ανθρώπινες συνθήκες έχουν αξία όταν βοηθάς, όχι να πετάς ανθρώπους σε «χώρους» που σου φαίνονται άδειοι. Συζητιόντουσαν εντούτοις ακόμα τρόποι και υποδομές ώστε να παρέχεται τουλάχιστον προσωρινό καταφύγιο σε ανθρώπους όταν βρέχει. Κι αυτό βέβαια θα γινόταν με προετοιμασία και ευθύνη του ίδιου του ΠΕΚ και των συνδικάτων, όχι με κρυψίματα πίσω από τους μετανάστες και πρόσφυγες τους οποίους τους βαφτίζουμε «καταληψίες», άρα τους ρίχνουμε την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί… αυτό οφείλει να κάνει το ταξικό εργατικό κίνημα: να μπαίνει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας στους μετανάστες, όχι το αντίθετο!
Τα ξημερώματα Σαββάτου που ξεκίνησε η «κατάληψη», το προεδρείο του ΠΕΚ που μέχρι τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ήταν στη διανομή στο λιμάνι έμαθε το νέο σχετικά γρήγορα κι έσπευσε. Παρά το ότι ο σκοπός και η λογική της κατάληψης έκανε «νιάου νιάου» (και ήταν και στα κεραμίδια), δεν υπήρξε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, ειδικά εφόσον υπήρχε ζήτημα προσφύγων και κάμποσες οικογένειες είχαν μπει μέσα. Στη συνομιλία που έγινε ο αγωνιστικών περγαμηνών Σύρος που εμφανιζόταν να εκπροσωπεί την κατάληψη δήλωσε παντελή άγνοια για ποιον χώρο επρόκειτο, νόμιζε ότι είναι άδειο είπε. Του είπαν ότι δεν είναι άδειο, δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει.
Το ΠΕΚ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση αν το προσέξατε, δεν ήθελε να δημιουργηθεί αντιπαράθεση για το ζήτημα, περίμενε μάλλον να φανούν και οι προθέσεις.
Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στα δημοσιεύματα ότι η κατάληψη γινόταν δήθεν με πρωτοβουλία των ίδιων των μεταναστών-προσφύγων (είδαν φως και μπήκαν περίπου…) και ότι θα μετατρεπόταν σε χώρο αλληλεγγύης κτλ κτλ. Η γάτα νιαούρισε δυνατότερα. Κουβέντα για την συζήτηση με το εργατικό κέντρο παρά τη διάθεση συνεννόησης και το γεγονός ότι διέθεσε όση από τη βοήθεια είχε απομείνει στους μετανάστες που είχαν καταλύσει εκεί. Ήταν φανερό ότι κάποιοι απλώς είχαν αποφασίσει να παίξουν το βρώμικο παιχνιδάκι τους, να βγάλουν απωθημένα στο εργατικό κίνημα και απωθημένες επιθυμίες για τον χώρο που εκείνο έμπρακτα επί χρόνια διεκδικεί. Κι όλα αυτά στην πλάτη των προσφύγων.
Το ότι η στέγαση των προσφύγων ήταν απλά ένα πρόσχημα άρχισε να φαίνεται από τη δεύτερη μέρα όταν χωρίς προφανή λόγο η επιτροπή του ΠΕΚ που πήγε στον χώρο τον βρήκε γεμάτο νερά και κατεστραμμένες τις πρόχειρες σωληνώσεις. Χωρίς καμιά ένδειξη ότι είχε κανείς “αλληλέγγυος” καμιά πρόθεση να οργανώσει τον χώρο ανθρώπινα και να τον προστατέψει προστατεύοντας και όσους διαβιώνουν εκεί. Οι ζημιές και τα προβλήματα βγαίνουν άλλωστε φυσιολογικά όταν ένας χώρος ακατάλληλος χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους… Οι οικογένειες των προσφύγων –που άλλαζαν έφευγαν κάθε μέρα φυσικά για Αθήνα- είχαν λιγοστέψει και θα λιγόστευαν σίγουρα ακόμη πιο πολύ, γιατί από έναν κλειστό χώρο που είναι αφόρητος συχνά προτιμάς την ύπαιθρο, ακόμη και με κρύο.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:46 π.μ.

Σήμερα το ΠΕΚ απλώς έδωσε τέλος σε αυτό το παιχνιδάκι που ξεκίνησαν κάποιοι στην πλάτη των προσφύγων. Ήσυχα και χωρίς να ανοίξει μύτη απομάκρυνε –ω ναι, καροτσάκι, τι τρομερό!- τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα από τον χώρο. Κανένας πρόσφυγας δεν διώχτηκε, όλοι καθησυχάστηκαν ότι ήταν ευπρόσδεκτοι να μείνουν. Απλά ο εν λόγω, έχοντας το πλεονέκτημα της γλώσσας κατάφερε με τις φωνές του να φοβίσει και να πείσει τους ανθρώπους ότι απειλούνταν καθώς επίμονα και για ώρα τους καλούσε να βγουν. Για το τι ήταν ο συγκεκριμένος χώρος συνέχισε να παριστάνει τον ανήξερο.
Σκοπός του ήτανε απλά να βγει η φωτογραφία και να μπορούν κάποιοι να λένε ότι «διώξανε τους πρόσφυγες». Ένα χοντρό ψέμα δηλαδή…
Το ΠΕΚ από την πλευρά του είχε σκοπό θέτοντας τέρμα στο παιχνιδάκι να συνεχίσει τη στέγαση των προσφύγων που έστω κι έτσι, ντε φάκτο είχε πραγματοποιηθεί, κάνοντας ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί όσο έμεναν, έστω σε αυτό τον ακατάλληλο χώρο. Αλλά με ευθύνη δική του. Όχι εγωιστικά, ούτε εκδικητικά. Δεν είναι «διελκυστίνδα», δεν είναι «τρόπαιο», είναι απλώς μια ευθύνη που την έχει το ταξικό εργατικό κίνημα γιατί ο χώρος με δική του ευθύνη είναι ό,τι είναι σήμερα, δηλαδή ακόμη ζωντανός κι όχι σπίτι των τρωκτικών. Άγνωστη λεξούλα βέβαια η ευθύνη κι αλλεργιογόνος… για μερικούς που εύκολα κι απερίσκεπτα χρησιμοποιούν τις λέξεις «μετανάστης και πρόσφυγας» απλά σαν δικαιολογίες ώστε να κάνουν ό,τι έκαναν πάντα.
Το ταξικό εργατικό κίνημα και στη Λέσβο έχει δείξει ότι στέκεται ξεκάθαρα και με συνέπεια στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών στο δράμα που ζουν. Απαιτεί όποιος έχει προτάσεις και σκέψεις για το πώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικότερα να τις κάνει κι όχι φυσικά να οργανώνει προβοκάτσιες που ξεκάθαρα όπως είδαμε στρέφονται προς όφελος του κράτους.
Όσοι το ξεκίνησαν αυτό το παραμύθι, αν έχουν το παραμικρό νοιάξιμο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα το λήξουν εδώ. Αυτό ήταν και το νόημα της παρέμβασης του ΠΕΚ σήμερα, όχι να ανοίξει καμιά βεντέτα.
Την περιφρόνησή ορισμένων για το ταξικό εργατικό κίνημα την ξέρουμε, δεν θα τη μάθουμε τώρα. Αμοιβαία τα αισθήματα για τις φαντασιώσεις τους περί διεύρυνσης του κοινωνικού χώρου της «ελευθερίας» μέσω κατειλημμένων χώρων. Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην τους ανακατεύουν όμως και να μην τους χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα σε τέτοιες αντιπαραθέσεις! Αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που είναι στο στόχαστρο κυβερνήσεων και φασιστών.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 12:47 π.μ.

Όσο για τον δράκο του παραμυθιού, είναι αυτός που είδατε όλοι: τα τρομερά «ΚΝΑΤ» στην αρρωστημένη ορολογία πολλών, είναι αυτοί που είδατε όλοι όταν βρίζατε χυδαία και τους πετούσατε αβγά: είναι άντρες και γυναίκες, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές άνεργοι και συνταξιούχοι, αχαμνοί και ψωμωμένοι, που τους ξέρει όλος ο κόσμος στην πόλη και στα χωριά. Πολεμικές τέχνες δεν σκαμπάζουν, ούτε από αυτοσχέδιες στρακαστρούκες, ζήτημα είναι οι περισσότεροι να έχουν σηκώσει ποτέ τους χέρι σε άνθρωπο. Μόνη τους δύναμη είναι αυτό που τους έμαθε η ζωή και ο αγώνας: να στέκεσαι οργανωμένα, αλυσίδα με τον διπλανό σου και να μην κάνεις πίσω από αυτό που δικαιούται η τάξη σου. Μόνη τους δύναμη ότι ξέρουν ότι αύριο θα απεργήσουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, βρέξει χιονίσει...
Δείτε όσους δράκους θέλετε, ανυπεράσπιστο το εργατικό κίνημα από τις κάθε λογής επιθέσεις δεν θα το αφήσουμε. Ούτε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα αφήσουμε στην τύχη τους. Βεντέτες δεν ανοίγουμε, αλλά πίσω από την αλήθεια και το δίκιο δεν θα κάνουμε

12 Νοεμβρίου 2015 στις 1:25 π.μ.

"Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA."
Xα, χα, χα!
Η ....συριακή "δημοκρατική" αντιπολίτευση, (δηλ. USA, EE, NATO, με τους τζιχαντιστές-ISIS) αφού έκανε ερείπια τη Συρία και ξεσπίτωσε 4-5 εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα μεριμνά για ....την "περίθαλψή" τους στην προσφυγιά! Δηλαδή, να τους χρησιμοποιήσει στην Ελλάδα ενάντια στο ...."συστημικό ΚΚΕ".
Θυμηθείτε αυτόν τον καραγκιόζη τον Κωνσταντίνου τι έλεγε εδώ για την ....συριακή "επανάσταση"(!) το '13.....
Διαβάστε και ένα προφητικό σχόλιο, ενός gdmn 1973 εδώ: Όντως, οι "επαναστάτες" στρατολογούνται και στρατολογούν από άλλες χώρες. Υπό τις σημερινές συνθήκες, δε νομίζω ότι κανένας "επαναστάτης" ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα. Τι μπορεί να γίνει όμως αύριο, αν οι συσχετισμοί αλλάξουν ή το πάνε για γενικευμένη σύρραξη; Αν εφαρμοστεί η λογική Κωνσταντίνου, θα δούμε και "Σύρους" "αντικαθεστωτικούς" στην Ελλάδα με status πρόσφυγα;
Θυμίζω, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ο Π.Κ., όπως και ο μυτιληνιός αβανταδώρος του musaferat.
Αντε, τώρα, να πει κάποιος ότι όλο αυτό δεν είναι στημένο από την "αντισυστημική" CIA.......
...και τα εσωχώρια καρακόλια της!
Χοντρά, πολύ χοντρά παιχνίδια.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:22 π.μ.

Για τον ανώνυμο "φίλο" από την Μυτιλήνη με το μεγάλο κείμενο που είναι οφθαλμοφανές ότι είναι στρατευμένος στο τοπικό ΚΚΕ,αν δεν έχει τ αρχίδια να βάζει πολιτικά ζητήματα στην κοινωνία της Λέσβου γιατί οι κομματικοί ινστρούκτορες τον έχουν στην φάπα να μην μας πρήζει με ρητορικές αερολογίες στα σχόλια.Στην επόμενη κατάληψη θα στα πώ και κατάμουτρα κομματικέ παπαγάλε των αγώνων και των ανθρώπινων αναγκών.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:25 π.μ.

Ο Σεχτάρ Τζαμουράν ο τρομερός και το ΚΚΕ σε ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!

α. Το περιβόητο κτήριο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ/ΠΕΚ/ΠΑΜΕ ΔΕΝέιχε και ΔΕΝ έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ! Ομως πάλι σύμφωνα μτ ο ΚΚΕ εκεί μέσα γίνοτνας οργασμός δραστηριοτήτων! ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, με 1 άθλια τουαλέτα, με σπασμένα υδραυλικά και με σάπιους οίχους. ΑΥΤΑ για την κατάσταση του κτηρίου, τα γράφει το ΚΚΕ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΪΝΙΑ του ΚΚΕ! Χωρίς ρεύμα, τουαλέτες και με σπασμένα υδραυλικά, ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ! Ρε, δουλευόσαστε μεταξύ σας για πείσετε τους σοβαρούς ανθρώπους που έχετε;;

β. Λένε για ρατσισμό οι ΚΚΕδες! Αλλη παπαριά και αυτή! Ούτε καν το σχολιάζω....

γ. Το ΚΚΕ με την κίνησή του αυτή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΤΟΝΑΡΕΙ τις διαμαρτυρίες στην κομματική του βάση για την αλλοπρόσαλη γραμμή του! Θέλει να του την πέσουν οι αναρχικοί, για να βγει μετά και....διωκόμενο! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!

δ. ΔΕΝ θέλει και ΔΕΝ ενδιαφέρει το ΚΚΕ να κατανοήσει ΠΟΣΟ ΣΙΧΑΜΕΝΗ είναι η τακτική του αυτή και πόσο κάνει τον κόσμο να σιχαίνεται τον κομμουνισμό. Τα πάντα όλα για το ΚΚΕ, είναι η διατήρηση του μαγαζιού του ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ακόμα και ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:26 π.μ.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ!

Μιλάνε οι ΚΚΕδες παλαβιάρηδες για σενάρια....CIA!

Καλύτερη υπηρεσία στην κυβέρνηση και τον καπιταλισμό απο την τραμπουκικη ενέργειά τους στην Λέσσβο, ΔΕΝ μπορούσε να υπάρξει!

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:33 π.μ.

Λοιπόν ώρα να ανοίξουμε και τα ζητήματα ψήφισης οργανωτικών πλαισίων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ από ΠΑΜΕ.Επειδή κάποιος ανώνυμος κάνει λόγο για σωματεία και ενώ θα πρεπε να είναι στην περιφρούρηση στο ΠΕΚ έχει χώσει τους γνωστούς χαμάληδες και βγάζει τα εσωψυχά του.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:48 π.μ.

Καλά μιλάμε το ΚΚΕ έχει τερματίσει.Με το προσφυγικό να έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο πολιτικό θέμα, με την αλληλεγγύη να έχει φτάσει μέχρι τους Ισλανδούς ανοίγουν τον λάκο τους.Βέβαια ανοιγμένος ήταν, τώρα με ένα φύσημα θα πέσουν μέσα.Τουλάχιστον παραδέχονται ότι είναι παραμυθάδες με δράκους και γάτες(?).

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:58 π.μ.

Καλά όχι το κάψανε οι άνθρωποι είναι αυτοκτονικοί.Στην ανάρτηση του 10:49 από το ΠΕΚ για το συλλαλητήριο λένε για "το έγκλημα που διαπράτουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας" και στο τέλος ζητάνε δομές "με ευθύνη των ελληνικών αρχών".Οι ελληνικές αρχές δεν υπάγονται στους παραπάνω;EE-HΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία;Tαξική πάλη μόνο στα κείμενα για εκτόνωση.

12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:59 π.μ.

Πονάει η παράθεση των αντιφάσεων τις μαδημένες κότες, που τώρα θα τρέξουν και πίσω από το ....musaferat(!) και τους τζιχαντιστές;
Εχει και πιο κάτω, ...καρτεράτε.
Ακόμη στην αρχή είμαστε.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 3:14 π.μ.

Να ΜΗΝ κάνουμε τη χάρη στο ΚΚΕ για πέσιμο στα μπλοκ του! ΑΥΤΟ θέλουν για να βγαίνουν μετά και να το παίζουν διωκόμενοι απο ΝΑΤΟ, ΣΙΑ, ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ!!!!

Καταγγελίες στο ΚΚΕ, χλεύη και ειρωνία! ΑΥΤΑ του πρέπουν του ΚΚΕ. ΚΑι πάνω απόλα ΔΡΑΣΗ των άλλων κομμουνιστών/αριστερών και των αναρχικών. Δράση ΜΕΣΑ στον λαό, την εργατική τάξη. Σε κλάδους και γειτονιές. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΑΞΙΚΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΛΑΪΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:16 π.μ.

Αει ρουφα την μύξα σου ρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ που μου θες και ¨΄πεσιμ勤 στα μπλοκ του ΠΑΜΕ


aeras kopanistos

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 1:14 μ.μ.

3.14. Μη παραμυθιάζεις τον ευατό σου. ΟΙ Κομμουνιστές ειναι στο ΚΚΕ. Οπορτουνιστές ηθελες να πεις και μπερδεύτηκες. Εσυ συνεχισε να στηρίζεις τον Καπιταλισμο σαν τσιρακι του. ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει και να παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν συμμετέχουμε στο νεο Οπορτουνιστικό ανάχωμα δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία Μπορείς να Λυσάξεις οσο θέλεις Φασιστάκο.....

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 1:18 μ.μ.

2.25 Μην σε νοιάζει για τον Κομμουνισμό εσένα Κοίτα να σώσεις τον Καπιταλισμό απο την κρίση του ΚΚΕ θα συνεχίσι να υπάρχει θέλεις δεν θέλεις

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:01 μ.μ.

Αυτοί που εμφανίζονται ως πρόσφυγες και έχουν και...σελίδα με άρθρα από το 2013,το Σερβερ τους εδρεύει στην....Καλλιθέα στην Παντειο.

(για το κατάπτυστο ψέμα μιλάω παραπάνω, μάρτυρας το ίδιο τους το βίντεο http://www.provo.gr/video-kke-lesbos/ ,αυτοί τραμπουκιζουν κατι δικούς μας "μπαρμπάδες")

http://musaferat.espivblogs.net
ole: Panteion University-NOC
address: 136 Sygrou Ave
address: 176 71 - Kalithea
address: Athens
address: GREECE (GR)
phone: +30-1-9233476
fax-no: +30-1-9201470


Αλλά εντάξει είπαμε,μερες απεργίας είναι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:02 μ.μ.

Μουσαφεράτ....Και μόνο οι ανακοινώσεις τους φανερώνουν ποιοι είναι από πίσω τους. Στην τελευταία ανακοινωση τους αυτοαποκαλύπτονται από αβλεψία τους. Γράφουν αμέσως από την πρώτη παράγραφο: "Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA. Ούτε τυχαίο ήταν ότι η εμφάνιση των τραμπούκων του λεγόμενου εργατικού κέντρου μας θύμισε στους περισσότερους τις οικογένειες των Σαμπίχα του Ασάντ". Καλά πέρα από τα ψέματα για τη στάση του ΚΚΕ, λένε ότι τους κατηγορει για προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τα ζώα πάνω στη βιασύνη τους να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ φανερώνουν τους πατρώνες τους. Τελικά μοναδικός στόχος τους ήταν το χτύπημα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, η συκοφάντηση τους στα μάτια των προσφύγων. Για να μη σχολιάσω για τις γελοιότητες που γράφουν για τα γεγονότα στη Μυτιλήνη! Πραγματικά, υπάρχουν σοβαροί αναρχικοί και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υιοθετούν τέτοιες ανοησίες και αντικομμουνιστικούς οχετούς;;;

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 2:36 μ.μ.

" Ένα κτίριο που δεν έχει ρεύμα, αλλά λειτουργεί στοιχειωδώς με γεννήτρια που πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη". Στην ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ αναφέρεται ότι ναι μεν δεν έχει ρεύμα αλλά λειτουργεί με γεννήτρια. Τώρα πως και δεν το διαβάσατε στην ίδια πρόταση μερικοί και αναρωτιέστε πως γίνεται χωρίς ρεύμα να γίνονται εκδηλώσεις...
13:31

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 3:23 μ.μ.

αυταπάρνηση και έμμισθα στελέχη του ΚΚΕ δεν πάνε μαζί και γενικά με την επανάσταση.Το θέμα βέβαια είναι πιο διευρυμένο με τον παραγοντικό χαρακτήρα του ΚΚΕ και την ταξικότητα που έχει επιβάλει μέσα στον ίδιο τον χώρο του.Ναι όλοι δρούμε μέσα στον καπιταλισμό αλλά υπάρχει ποιοτική πολιτική διαφορά.Είναι αναγκαίο η βάση του ΚΚΕ να συμπλεύσει με το κίνημα και ας βάλει αυτή κάποια απο τα αναγκαία χαρακτηριστικά της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό.Ολα τα σχήματα της επαναστατικής αριστεράς είναι ρευστά και αυτό που θα είναι καταληκτικό μπορεί να έχει μόνο κομμάτια του τώρα.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 4:22 μ.μ.

Τι πεσιμο ρε καημενε. Οταν 30 την πεφτουν σε χιλιαδες το λενε επιθεση αυτοκτονιας οχι πεσιμο...
Α και μη σκιζεστε στη μαζικη δραση στο λαο. Ειδαμε σημερα ποιος εδωσε τη μαχη της απεργιας με μαζικους ορους και ποιος δεν εχει κανενα ερισμα στην εργατικη ταξη. Εσεις μεινετε στα ψεματα και τις καταγγελιες για το ταξικο κινημα και το ΚΚΕ.

Υγ. Εδω μπηκαν στην κουβεντα στοιχεια και μαρτυριες για το ποιος εδρασε στη Λεσβο χαφιεδικα, προβοκατορικα και με στοχευσεις παρακρατους και οι απαντησεις στα πολυ συγκεκριμενα που εγραψαν οι κκεδες ηταν μπινελικια και καμια συγκεκριμενη απαντηση.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

3.23 To ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο τμήμα της λαικής συμμαχίας συμμετέχουνε και ανθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές όπως εσύ. Μέσα απο εκεί θα παλέψουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Την μοναδική λύση για την τραγωδία που ζούμε μακριά απο τους Διασπαστές της τάξης μας και κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 6:46 μ.μ.

Οι ΚΚΕδες είναι για τα μπάζα:

α. Μεγάλη -γύρω στα 6-7.000 άτομα- και με πολλά σωματεία, φοιτητικούς συλλογους, συλλογικότητες γειτονιών, ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο! Η μάχη δόθηκε σε πολλούς χώρους δουλειάς. Τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ομως, ήταν χαμηλά γενικά. ΑΥΤΟ πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά πια.

β. Στην Λεσβο το ΚΚΕ έχει δώσει ρεσιτάλ χυδαιότητας απέναντι σε εργατική τάξη (ντόπιους και μετανάστες) και το λαό.. ΔΕΝ μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:01 μ.μ.

Πες ενα μεγαλο εργατικο συνδικατο απο βιομηχανια ή κλαδο μεγαλο που συμμετειχε σημερα στη συγκεντρωση σας.
6000 ησασταν ολοι μαζι με το ΣΥΡΙΖΑ 2 (ΛΑ. Ε.), μαζι με αναρχικους ολων των αποχρωσεων (γυρω στα 800 ατομα ηταν αυτοι ολοι και ολοι), κυριως δημοσιοι υπαλληλοι και φοιτητες...

Καλα το ρεσιταλ υποκρισιας φανηκε στα σχολεια του νηματος που ειναι μνημειο ξεβρακωματος της προβοκατσιας που πηγατε να στησετε. Ρε εδω στελνετε απο το Παντειο επιστολες που δηθεν τις γραφουν προσφυγες. Δε ντρεπεστε λιγακι?

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 2:45 μ.μ.

Διόρθωση στον 8.01. Η ΛΑ.Ε. είναι ΣΥΡΙΖΑ 3.
ΣΥΡΙΖΑ 2 είναι το ΚΚΕ

13 Νοεμβρίου 2015 στις 5:59 μ.μ.

Γελοίοι: Υποδύονται τους... πρόσφυγες (!!!) και κατασκευάζουν ανακοινώσεις κατά του ΚΚΕ
ΠΗΓΗ: http://revol-now.blogspot.gr/2015/11/blog-post_63.html

Η γελοιότητα και η κατάντια ορισμένων του "αριστερού χώρου" δεν έχει πάτο. Με αφορμή τα γεγονότα στη Λέσβο και τις παρακρατικές τους μεθόδους ενάντια στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, εμφανίστηκε ανακοίνωση που την υπογράφει - κρατηθείτε- μια "Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων". Ο συγκεκριμένος αντικομμουνιστικός λίβελος - που ασφαλώς μόνο πρόσφυγες και μετανάστες δεν τον έγραψαν- αποτελεί μια ασυνάρτητη επίθεση στο ΚΚΕ, τέτοια που μόνο τα παρακρατικά κέντρα των αυτοαποκαλούμενων "αντιεξουσιαστών" και των Ναζί χρυσαυγιτών μας έχουν συνηθίσει. Οι δήθεν πρόσφυγες που υπογράφουν το παραλήρημα εμφανίζονται, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως "αντικαθεστωτικοί" της Συρίας και κατηγορούν το ΚΚΕ για...στήριξη στην κυβέρνηση Άσαντ. Φαίνεται πως οι κύριοι εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα μαγαζάκια των ιδεολογικών συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο πριν λίγους μήνες φανατικά στήριζαν, αποφάσισαν να γράφουν οι ίδιοι ανακοινώσεις και να τις υπογράφουν ως "ομάδες μεταναστών και προσφύγων".

Για να θυμήσουμε, παρεπιπτόντως, τι έλεγε ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Συρία πριν 2 χρόνια, προωθώντας ουσιαστικά τις θέσεις της αμερικανοκίνητης "αντικαθεστωτικής αντιπολίτευσης" στην Συρία που αποτελούσε βούτυρο στο ψωμί των ιμπεριαλιστών.

https://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ

Προς απόδειξη της γελοιότητας του θέματος, δημοσιεύουμε και την κατάπτυστη ανακοίνωση των κυρίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ "Ομάδας Μεταναστών και Προσφύγων" γραμμένη σε άψογα ελληνικά:
....

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2015 στις 1:14 π.μ.

Παραλήρηματος συνέχεια, απο το ΚΚΕ: Βρε σαϊνια, όταν μια ομάδα αποτελείται απο ντόπιους και πρόσφυγες, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τα κείμενα της γράφονται απο τους ντόπιους, αφού ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ! Ημαρτον πια με την βλακώδη αστυνομική θεώρηση του ΚΚΕ που ψάχνει να βρει σωσσίβιο μπας και δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα....................

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger