Home » , , » Ενα συγκλονιστικά επίκαιρο βιβλίο του Ν. Μπελογιάννη. Λες και γράφτηκε σήμερα

Ενα συγκλονιστικά επίκαιρο βιβλίο του Ν. Μπελογιάννη. Λες και γράφτηκε σήμερα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 | 12:35 π.μ.

Πραγματικά μένεις άφωνος βλέποντας τι συνειρμούς με το σήμερα σου δημιουργούνται διαβάζοντας το βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη (που ολοκληρώθηκε μέσα στην φωτιά του εμφυλίου πολέμου), «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα».

Ενα ενδεικτικό αποσπάσματα:

«Ο ΔΟΕ (σ.σ Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897) είναι ένα από τα δώρα που χάρισε στην Ελλάδα η πολιτική των αστοκοτζαμπάσηδων και το ξένο κεφάλαιο. Είναι το σήμα κατατεθέν της ιεράς συμμαχίας των ντόπιων με τους ξένους κεφαλαιούχους.

Ολος ο κόσμος βουίζει πως η επιβολή του αποτέλεσε και αποτελεί σοβαρή μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Και όμως εμείς, η "επίσημη" Ελλάδα, καμαρώνουμε γιατί τάχα ο ΔΟΕ έσωσε την Ελλάδα!

Δεν είναι λίγοι οι αστοί πολιτικοί και οικονομολόγοι που τον υμνήσανε και τον δοξολογήσανε επειδή, καθώς λένε, έσωσε τον τόπο μας από την οικονομική καταστροφή. ...

Ακόμα κι ο Αγγελος Αγγελόπουλος το 1937 έγραφε ότι "η εγκαθίδρυσης ταυ ελέγχου είχεν αναμφίσβητήτως αγαθά αποτελέσματα επί της ελληνικής οικονομίας". Το πιο αξιοθρήνητο για την κυρίαρχη τάξη είναι που προσπαθεί να ξεμοναχιάσει την οικονομική πλευρά του ζητήματος, χωρίς να δίνει καμμιά σημασία στην πολιτική, προσπαθεί να ξεχωρίσει το ΔΟΕ από τους ξένους τοκογλύφους, λες κι αποτελεί κανένα ανεξάρτητο οικονομικό οργανισμό που δουλεύει για τα συμφέροντα της χώρας.

Εκεί είναι πια εύκολο να θολώσεις τα νερά με χίλιους δυο ταχυδακτυλουργικούς λογαριασμούς και με γελοία σοφίσματα. Η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Ο Δ.Ο.Ε. μας επιβλήθηκε με τη βία από το ξένο κεφάλαιο και τους ντόπιους αστοκοτζαμπάσηδες με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει μια για πάντα τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.

Οταν πάρουμε σαν βάση αυτή την ολοφάνερη διαπίστωση, τότε αμέσως βγαίνει το συμπέρασμα ότι όποιος παινεύει τον Δ.Ο.Ε, ή είναι άθλιος πράκτορας αυτών που μας τον επιβάλανε ή δεν ξέρει τι του γίνεται και λέει κουραφέξαλα, Γιατί είναι αφάνταστο ένας ληστρικός οργανισμός, που μοναδικός του σκοπός είναι να ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα μιας χώρας, να συντελεί ταυτόχρονα και στην πρόοδο αυτής της χώρας!

Ολο τον 20ό αιώνα, ο λαός μας γίνεται όλο φτωχότερος και μια από τις κυριότερες αιτίες είναι το ότι ένα μεγάλο μέρος από το εθνικό εισόδημα πήγαινε στο εξωτερικό ή συγκεντρώθηκε στα χέρια των ντόπιων πλουτοκρατών, Και το έργο αυτό ανάλαβε να το εκτελεί ο ΔΟΕ.
Ετσι, σιγά-σιγά το αγαπημένο τούτο παιδί τους γινόταν ο εισπράκτορας και ταμίας του λαϊκού ιδρώτα, που τον μάζευε με τη μορφή των φόρων και δασμών για να τον στείλει στους ξένους, μα και στους δικούς μας τοκογλύφους,»   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Νοεμβρίου 2015 στις 1:19 π.μ.

Un portrait inédit par Pablo PICASSO
http://provocateur.gr/storage/photos/w_800px/201503/cebccf80ceb5cebbcebfceb3ceb9ceaccebdcebdceb7cf82.jpg
BELOYANNIS
- l'homme à la fleur -

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger