Home » , » ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Για τα γεγονότα του Εργατικού Κέντρου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Για τα γεγονότα του Εργατικού Κέντρου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 | 7:00 μ.μ.

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου στην οποία καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων, «επώνυμοι του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ως «πρωταίτιοι» στα γεγονότα της κατάληψης και ανακατάληψης της παλιάς έδρας του ΠΕΚ στην Κομνηνάκη.

Η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που ελέγχει το ΠΕΚ, αντί να τα βάλει με την κυβέρνηση και διάφορους τοπικούς «παράγοντες» που είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση των μεταναστών, στοχοποιεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους αλληλέγγυους, όπως κάνει συστηματικά με κάθε πολιτική δύναμη που βρίσκεται στα αριστερά του και με κάθε κίνημα που δεν ελέγχει.

Τα γεγονότα στην Κομνηνάκη είναι απλά: ξημερώματα Σαββάτου μια ομάδα μεταναστών κατέλαβε το κτήριο που στεγάζονταν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο μέχρι το 2009- και το οποίο ανήκει στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας- για να στεγαστούν εκεί, μέχρις ότου αναχωρήσουν για τον Πειραιά. Ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των ίδιων των μεταναστών, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο «οργανωμένο σχέδιο».
Αυτονόητο ήταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι αλληλέγγυοι να βρεθούν εκεί για βοηθήσουν τους πρόσφυγες, όπως κάνουν συστηματικά εδώ και μήνες. Ο χώρος λειτουργούσε όλο το τετραήμερο ως ανοιχτός χώρος φιλοξενίας, χωρίς να αποκλείεται κανείς, μετανάστης, αλληλέγγυος ή τα στελέχη του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Με αυτήν την έννοια, καμία λογική δεν είχε η τραμπούκικη επιχείρηση ανακατάληψης του κτηρίου, με απόφαση της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ, και κατά συνέπεια η εξώθηση τόσων οικογενειών στον δρόμο…
Ένα κτήριο που χρησιμοποιούνταν περιστασιακά για πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΠΕΚ και του ΠΑΜΕ και το οποίο τόσους μήνες δεν είχε διανοηθεί κανείς από το ΠΑΜΕ να το ανοίξει για τους πρόσφυγες που ταλαιπωρούνταν στο λιμάνι το καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο ή τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου με τις μεγάλες βροχές.

Αυτό που οδήγησε στα προχθεσινά γεγονότα ήταν ότι η Διοίκηση του ΠΕΚ δεν είχε την «πρωτοκαθεδρία» της αλληλεγγύης, ήταν δηλ. μια κίνηση που δεν έλεγχε. Γι’ αυτό και έστησε την επιχείρηση της ανακατάληψης, διαμορφώνοντας σκηνικό προβοκάτσιας, έντασης και αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό και έβγαλε μια ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν έχει ούτε ίχνος αλήθειας…

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν εκεί την ώρα της «ανακατάληψης» απείχαν από το σκηνικό της έντασης, καθώς δεν είναι στις προθέσεις μας να επικρατήσει εικόνα ενδοαριστερού εμφυλίου στο ζήτημα της αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, με τις μικρές δυνάμεις της, εδώ και μήνες έχει σημαντική δράση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για το προσφυγικό ζήτημα. Μια δράση την οποία έχει υποτιμήσει και δεν έχει αναπτύξει ως σήμερα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, απουσιάζοντας από το πεδίο αυτό, τη στιγμή μάλιστα που στους κόλπους του δρούσαν τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη που συναγελάζονταν με χρυσαυγίτες και οργάνωναν κινητοποιήσεις ενάντια στις προσπάθειες του Δήμου για την υποδοχή των προσφύγων.

Θεωρούμε όμως πως ούτε λογικές «πρωτοκαθεδρίας» μπορούν να υπάρχουν στο ζήτημα αυτό, ούτε ανταγωνισμοί και συκοφαντίες. Αντίθετα, είναι αναγκαία η κοινή δράση στο λαϊκό και εργατικό κίνημα, στον αντιφασιστικό αγώνα, στην οργάνωση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κεντρικά και τοπικά και αφορά όλες τις μαχόμενες δυνάμεις αλλά και κάθε αγωνιστή της Αριστεράς προσωπικά.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε πως η τοπική ηγεσία του ΚΚΕ έκανε ένα τραγικό σφάλμα και ουσιαστικά έστρωσε το βούτυρο στο ψωμί όλων των αστικών μηχανισμών που χτυπούν το εργατικό κίνημα και τους πρόσφυγες.
Είμαστε βέβαιοι πως κανένας αριστερός, κανένας κομμουνιστής, δεν εγκρίνει τις ενέργειες της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ.

Με όλον τον κόσμο της μαχόμενης Αριστεράς, με τα μέλη του ΚΚΕ και με κάθε αλληλέγγυο προς τους πρόσφυγες, από το Μόλυβο και τη Συκαμιά ως την πόλη της Μυτιλήνης, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και στο προσφυγικό και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.
Κι ας κρατήσει η Διοίκηση του ΠΕΚ τα κλειδιά της Κομνηνάκη… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 7:16 μ.μ.

Εικόνες απο το μέλλον σε περίπτωση που αν ποτέ το ΚΚΕ καταλάβει την εξουσία.
Οσοι επιμένουν να θεωρούν το ΚΚΕ σαν δημοκρατικό κόμμα έστω και προβληματικό και όχι σαν την πέμπτη φάλαγγα θα πέφτουν συνέχεια απο τα σύννεφα.
Η θέση του ΚΚΕ είναι δίπλα στα ξαδέλφια του της Χ.Α.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 7:53 μ.μ.

Α ρε Πορτοσαλτε... Σχολη εφτιαξες...
Εσπασε η καποτα της κρισης και βγηκαν τα παιδια της Βαιμαρης και της θεωριας των 2 ακρων...

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:02 μ.μ.

Οταν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζουν λευκό στην ΑΔΕΔΥ για την σημερινή απεργία και ξεβρακώνονται στο κίνημα δεν μένει άλλος δρόμος γι αυτούς απο τον πάτο.Προβοκάτσιες ψέματα και αλητείες είναι τα μόνα τους εφόδια.Αλλά είπαμε η ομάδα των προσφύγων "πρόλαβε" να μάθει σύμφωνα με την ανακοίνωσή "της" οτι είμαστε κκεδες, σταλινικοί, οτι πολεμάμε οτι δεν ελέγχουμε, οτι είμαστε ενα και το αυτό με τους μπάτσους και τους ναζι και στηρίζουμε το καθεστώς Ασαντ.Οτι μας τσαμπουνάει χρόνια ολόκληρα τώρα όλος ο εξωκοινοβουλέυτικός αριστερός συφερτός.Θέλω να πω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην βγάζει ανακοινώσεις προσποιούμενη τους προσφύγες για να παίξει τα πολιτικά της παιχνίδια στις πλάτες του δράματος αυτών των ανθρώπων γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο δείγμα ξεφτίλας και καπελώματος των προσφύγων.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριξε τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας (δεν θα ξεχάσουμε τις εκδηλώσεις του αλληλέγγυου Κωσταντίνου στα προπύλαια με εκπροσώπους αυτών των ομάδων που κρατούσαν και τις σημαίες των αντικαθεστωτικών) όπως και την αραβική άνοιξη όλα τα αμερικανουποκινούμενα κινήματα των ΗΠΑ δηλαδή που διαμέλισαν την Λιβύη και την Συρία και εξόντωσαν και εκτόπισαν τους λαούς των χωρών αυτών, φέρει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογη σήμερα απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

α. ΤΟ ΚΚΕ έχει την λογική του "ό,τι δεν ελέγχω και μπορώ να το εξαφανίσω θα το κάνω". Αυτή είναι η λογική του, διότι ΕΤΣΙ φαντάζεται τον ρόλο του στην σοσιαλιστική κοινωνία: ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ως το μοναδικό κόμμα (ή πολιτικό ρεύμα) που ελέω θεολογικής προσσεγγισης του μαρξισμού, θεωρεί εαυτόν ως το μοναδικό κόμμα της εργατικής τάξης, ενώ προφανώς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

β. Η λογική που το ΚΚΕ έχει για τους δημόσιους χώρους, είναι λογική καπελώματος και μοναδικής τους ιδιοκτησίας από το ίδιο. ΑΥΤΗ η λογική είναι ένας ακόμα παραγοντας που εξηγεί την συμπεριφορά του στη Λέσβο. Δυστυχώς αυτή η λογική απαντιέται και σε άλλους χώρους και είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για το μέλλον της ταξικής χειραφέτησης του λαού από τον καπιταλισμό.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:49 μ.μ.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΔΕΔΥ κατέβασαν δικό τους πλαίσιο ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ των αγώνων και ΟΧΙ ντοφεκιάς όπως ήταν η σημερινή 24ωρη. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δεν ψηφίσαμε το πλαίσιο/ντουφεκιά του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και πολύ καλά κάναμε! Και φυσικά ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ στην απεργία, την οποία παλέψαμε παρόλαυτά για να υλοποιηθεί στους χώρους δουλειάς και πάλι, πολύ καλά κάναμε. Το ότι το πλαίσιο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ψήφισαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, και το ότι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ μαζί με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ εκλεισαν την απεργία στους ναυτεργάτες λέει πολλά για το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 9:05 μ.μ.

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριξε τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας (δεν θα ξεχάσουμε τις εκδηλώσεις του αλληλέγγυου Κωσταντίνου στα προπύλαια με εκπροσώπους αυτών των ομάδων που κρατούσαν και τις σημαίες των αντικαθεστωτικών) όπως και την αραβική άνοιξη όλα τα αμερικανουποκινούμενα κινήματα των ΗΠΑ δηλαδή που διαμέλισαν την Λιβύη και την Συρία και εξόντωσαν και εκτόπισαν τους λαούς των χωρών αυτών, φέρει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογη σήμερα απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. "
Τι είναι αυτά που λέτε;
Πότε στήριξε το FSA η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Πότε ο Κωνσταντίνου (εννοείτε της ΚΕΕΡΦΑ;) υποστήριξε τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας που δίνουν τον οπλισμό τους στο ISIS και αποδεδειγμένα πληρώνονται και εκπαιδεύονται από Αμερικάνους;
Υπάρχει κανείς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συκοφαντεί το ΚΚ Συρίας που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση;

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 9:07 μ.μ.

@ 7:16 μ.μ

Το ΚΚΕ δεν είναι "δημΙοκρατικό" κόμμα. Είναι Κομμουνιστικό Κόμμα. Για αυτό και κάθεται στο λαιμό των καπιταλιστων και των τσιρακιων τους.
Και όταν γράφω τσιράκια εννοώ και τις μκο που χρηματοδοτουνται από τις κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης για να "δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες" και ενίοτε να βοηθούν στη διάλυση του λαϊκού κινήματος.

Όσο για τη θεωρία των δύο άκρων, έχει ήδη αρκετούς "θεωρητικους" (αυλή Σαμαρά, ΕΕ-θεσμοι και λοιποί) οι οποίοι κάνουν πολύ καλά τη (βρωμο)δουλειά τους. Όσο και να προσπαθήσεις να τους ακολουθήσεις στον κατήφορο, δεν μπορείς να τους φτάσεις.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

8.2
κκεδακι εισαι πολιτικος αληταρας που λες οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζουν λευκό στην ΑΔΕΔΥ για την σημερινή απεργία . και φυσικα πολιτικος τραμπουκος με τους μεταναστες της λεσβου

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 11:28 μ.μ.

8.49 Ασφαλώς και λέει πολλά. Οτι είσατε Τυχοδιώκτες και οτι το ΠΑΜΕ παλεύει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. περαστικά σου

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 11:59 μ.μ.

https://m.youtube.com/watch?v=nfgH8KG9NJ8

Αυτοι ειστε....
Επαναστατες οι αμερικανοχρηματοδοτουμενοι τζιχαντιστες....

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 12:02 π.μ.

Το ΠΑΜΕ θα προτεινει νεα γενικη απεργια απ'οτι λεει σημερα η ανακοινωση του.
Αλλα τι να λεει μωρε... Τουφεκιες. Εξαλλου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας ενημερωσε οτι μονο οι ομαδες θελουν προετοιμασια οχι οι απεργιες.... Τετοια επαφη με εργατικο κινημα εχετε... Γειά 'αυτο σημερα αυτοι που προετοιμασαν την απεργια ηταν μαζικοτατοι ενω εσεις ψαχνατε τους δικους σας...

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 12:08 π.μ.

Επρεπε το ΚΚΕ σημερα κιολας να εχει προχωρησει σε καταληψη οτι στεκιου και γραφειων εχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι "αναρχικοι". Και να στεγασει προσφυγες και να εχει την απαιτηση να κανει αυτο κουμαντο στο κτηριο. Και αν κουνιοσασταν να τις τρωγατε κιολας.
Αλλα το ΚΚΕ σας σεβεται πολυ περισσοτερο απ'οσο σας αξιζει...
Πηγατε παιζοντας στην πλατη των προσφυγων να παρετε το κτηριο του ΕΚ, το λεγατε απροκαλυπτα στις ανακοινωσεις σας. Σας εβγαλε το ΠΕΚ εξω, μαζευτηκατε βρισατε και πεταγατε πραγματα σε εργατες αυτοι δεν αγγιξαν ουτε τριχα απο σας και σκουζετε κιολας...
Αλλα δε φταιτε εσεις. Οι μαλακες που ειναι οργανωμενοι στο ΚΚΕ φταινε που δε σας απαντανε οπως πρεπει...

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 12:10 π.μ.

Γιατι δεν ψηφισε λευκο?
Οσο για τους μεταναστες ξερουν οι ιδιοι πως τους εχει σταθει το ΚΚΕ. Οι αλλοι εχουν το θεμα που βγαζουν ανακοινωσεις των "προσφυγων της Λεσβου" απο το Παντειο...

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 12:24 π.μ.

9:07
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQtwIwAmoVChMIibbjvvGLyQIVBxAsCh2ClQz-&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCnouhUwcovk&usg=AFQjCNG2T3N6VHNZ6SkwKVm4Q6TLPN5cW
Εδω ο μίστερ μκο αλληλέγγυος κωσταντινου σε εκδήλωση της κεερφα υπερ των αντικαθεστωτικών ομάδων της Συρίας που στήριζαν ΗΠΑ ΕΕ Α.Ε και Κατάρ.Στο βίντεο λοιπόν ο Κωνσταντίνου βαπτίζει την προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ ως εξέργεση τους μισθοφόρους αντικαθεστώτικούς των ΗΠΑ ως επαναστάτες και τον Ασαντ ως δικτάτορα.Η σημαία για όσους δεν γνωρίζουν που έχει μπροστά το βήμα είναι η σημαία των αντικαθεστωτικών.https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAAahUKEwi90dLl9YvJAhUDVSwKHTogCIQ&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FFree_Syrian_Army&usg=AFQjCNGtLN8C0zXJ0crGwjj4GqFIBJhbig
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBsQtwIwAGoVChMIibbjvvGLyQIVBxAsCh2ClQz-&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D9KeLnr594vQ&usg=AFQjCNEQ-559WwAJJAYGaQsvAT3ga4aQOA
Αλλo ενα βίντεο εκδήλωσης της κεερφα για συμπαράσταση προς τους "επαναστάτες" της Συρίας.Κα εδω αυτός που βρίσκεται πίσω απο τον μιστερ μκο αλληλέγγυο κωσταντίνου φοραέι γύρο απο τον λαιμό του την σημαία ων αντκαθεστωτικών.Σε αυτή την ομιλία εκφράζει ξανά την συμπαράσταση του

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 1:44 π.μ.

Φίλοι του ΚΚΕ σκούζετε κατά της πολιτικής/κινηματικής δράσης μεταναστών, και ντόπιων αλληλέγγων (μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου), όταν εσείς στη Λέσβο επί της ουσίας ΔΕΝ κάνατε τίποτα μέχρι στιγμής οργανωμένο για την στέγαση και σίτιση των μεταναστών/προσφύγων.

Το κτήριο αυτό ΔΕΝ το ανοίξατε τόσον καιρό! Και όταν το άνοιξαν πρόσφυγες και αλληλέγγυοι, ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΕΓΝΑ!

ΚΑι τώρα γράφετε ανώνυμα διαδικτυακά πετώντας λάσπες κατά των ντόπιων αλληλέγγυων στους πρόσφυγες. Ξεφτίλα χωρίς πάτο και όρια....

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 7:02 π.μ.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από ομάδα προσφύγων και γράφει όσα γράφει για το ΚΚΕ υπάρχει κάπου στα αραβικά ή οι πρόσφυγες έμαθαν σε 5 μέρες τόσο καλά ελληνικά;
Papagalos

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 9:49 π.μ.

Μα αποκλείεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι με τον FSA που παίρνει λεφτά και όπλα από τους Αμερικάνους. Αυτόν που παρουσιάζεται ως "Κωνσταντίνου" της ΚΕΕΡΦΑ είναι σωσίας του αληθινού που σας έδωσε στο κόμμα ο δικτάτορας Άσαντ που την κυβέρνηση του την στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Συρίας.
Δεν πείθω ε;

Το παίρνω αλλιώς:
Η Ανταρσύα πιστεύει πως ο Άσαντ είναι δικτάτορας και το ΚΚ Συρίας πράκτορας των Ρώσων ιμπεριαλιστών.
Η Χεσμπολάχ τρομακρατική οργάνωση και ο FSA απελευθερωτικός λαικός στρατός.
Οι Σύριοι πρόσφυγες χωρίζονται σε αυτούς που αγαπούν τον FSA και σε κάτι πράκτορες από Ράκα.
Στην Ράκα και αλλού επειδή τους σφάζει το ISIS τώρα και πριν ο FSA έγιναν κομμουνιστές αλλά όχι καλοί κάτι σαν το ΚΚΕ δηλαδή.
Πόρτα λοιπόν να τρώνε Αφγάνια και Μπαγκλαντές γιατί οι Σύριοι φίλοι μας του FSA είναι μόνον πρόσφυγες...

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ.

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 2:56 μ.μ.

@Αγνωστος Χ
Ποιός σου είπε ρε κνιτάκο πως ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό?Αν δεν έναι δημοκρατικό τότε ή θα είναι δικτατορικό,ή θα είναι φασιστικό.Διάλεξε και πάρε.Οτι και να διαλέξεις απο τα δύο για το ΚΚΕ,μέσα είσαι.Αλλωστε είδαμε και την κατάντια των κομμουνιστικών κομμάτων του ''υπαρκτού''που όπως και το ΚΚΕ δεν δέχονταν να είναι δημοκρατικά.Κατέληξαν κόμματα φασιστικά και κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.
Δεν έμεινε ούτε η στάχτη τους.Συντρίμια.
Υ.Γ.Και μην ψάχνεσαι για το τί εστί Δημοκρατία.Με Δ κεφαλαίο.Δεν θα καταλάβεις την έννοια.Αυτοί που την επινόησαν πρίν 2.500 χρόνια την επινόησαν για ανθρώπους ελεύθερους.Οχι για σταλινικά λοβοτομημένα ΚΚουέδικα μυαλά!!

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2015 στις 2:08 μ.μ.

@ 2:56 μ.μ.

Δημοκρατικό επιβάλλεται να είναι ένα ΚΚ (και το ΚΚΕ είναι το πλέον δημοκρατικό ελληνικό κόμμα), ΔημΙοκρατικό όμως δεν μπορεί να είναι όπως αρκετά εκ των λοιπών ελληνικών κομμάτων.

Διάβασε καλύτερα τι γράφω, από το να αναπαραγεις εμμονικα ως άλλη Ελένη Λούκα ο,τι μπούρδα λένε οι δήθεν "αλληλεγγυοι", οι δήθεν "αριστεροί", οι δήθεν "προοδευτικού" και οι δημΙοκράτες ...

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

Κουκουέ και πάλι κουκουέ τερματίσαμε με τα αριστερο χαρουμενα....Κρεμάστηκαν στα μανταλάκια τέλος!!!!

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2015 στις 2:29 μ.μ.

@Αγνωστε Χ....Άλλο κνιτακος κομουνισταρας αλλο φασιστακος ταγματοτσολιας !!!
Υ.Σ. Ρε θες δεν θες ότι και να λες έρχονται οι κομουνιστες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger