Home » » Κ. Πελετίδης: Επέστρεψε ως απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου για αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ

Κ. Πελετίδης: Επέστρεψε ως απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου για αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 | 9:19 μ.μ.

 Πηγή: 902

Ως απαράδεκτο επέστρεψε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ένα έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με το οποίο καλούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υλοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020"» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το οποίο επιχειρείται η ανιστόρητη ταύτιση της ναζιστικής θηριωδίας με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες και με προφανή επιδίωξη να χτυπήσουν μέσω της αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές διαθέσεις, για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, με το λαό υποταγμένο.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:

«Κε Υπουργέ,

Μας αποστείλατε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την 7η Δεκεμβρίου 2015 και με ΑΠ 42767, ενημέρωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020". Το εν λόγω έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Μέσω αυτής της ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι οι δημόσιοι φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αιτηθούν για ένταξη σ’ αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Μαρτίου για δράσεις που θα αρχίσουν από την 1η Αυγούστου 2016. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στις σελίδες 9 και 10, είναι να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια "των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα’’. Στην 3η σελίδα αναφέρει κατ' έτος τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν, όπως: "1956: Πολιτική και κοινωνική κινητοποίηση στην Κεντρική Ευρώπη", "1917: Οι κοινωνικές και πολιτικές επαναστάσεις, η πτώση των αυτοκρατοριών και η απήχησή τους στο ευρωπαϊκό πολιτικό και ιστορικό τοπίο", "1948: Έναρξη του Ψυχρού Πολέμου", "1968: Κινήματα διαμαρτυρίας και πολιτικών δικαιωμάτων, εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, μαθητικές διαμαρτυρίες και αντισημιτική εκστρατεία στην Πολωνία", "1989: Δημοκρατικές επαναστάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πτώση του τείχους του Βερολίνου", "1991: Έναρξη του Γιουγκοσλαβικού Πολέμου" και ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την πορεία της ΕΕ.

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η κυβέρνησή σας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, υιοθετεί και προωθεί προς υλοποίηση ένα πρόγραμμα της ΕΕ, που έχει ως στόχο να ξαναγραφτεί η ιστορία του τελευταίου αιώνα όπως βολεύει την αστική τάξη, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ιστορία στη διαμόρφωση της συνείδησης, δεν τσιγκουνεύονται, δίνουν εκατομμύρια για να γεμίσουν το μυαλό του λαού με τις δικές τους απόψεις. Αυτό είναι βέβαια ένα μικρό μέρος του πακτωλού που διαθέτουν για να εκπαιδευτούν οι λαοί στο μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και του ευρωμονόδρομου.

Ο λαός μας γνωρίζει, και εκ του αποτελέσματος, "τι καλός" είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ. Το βιώνει. Η ανεργία, η φτώχεια, η κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων δεν έρχονται εξ ουρανού, είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαίο το θεματολόγιο του προγράμματος. Θέλουν να σβήσουν την αλήθεια. Ότι στη μικρή ιστορική περίοδο που νίκησε η εργατική τάξη με τη σοσιαλιστική επανάσταση και επέβαλε την εξουσία της, το σοσιαλισμό, εξαλείφθηκε η ανεργία, η πείνα, απέκτησαν δικαιώματα, σε χρόνο ρεκόρ καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, υπήρξε υγεία στο λαό. Η Οχτωβριανή Επανάσταση έδωσε ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης και στις καπιταλιστικές χώρες, συνέβαλε στις κατακτήσεις.

Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού ότι υπήρξε ιστορική περίοδος όπου το κεφάλαιο καταργήθηκε. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η κυριαρχία τους, ζουν με τον εφιάλτη της επανόδου της εργατικής τάξης στην εξουσία, της κατάργησης του καπιταλισμού και της κυριαρχίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση "της αριστεράς" να αποδέχεται την προπαγάνδα του κεφαλαίου, που προσπαθεί να εξισώσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Είναι δυο φορές ντροπή γιατί γνωρίζει πως ο φασισμός - ναζισμός είναι η ακραία μορφή κυριαρχίας του κεφαλαίου, που τη χρησιμοποιεί όταν η "δημοκρατική" κυριαρχία του απειλείται.

Είναι τρεις φορές ντροπή για την κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει γωνιά που να μην ποτίστηκε με το αίμα των κομμουνιστών, που πάλευαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να απελευθερωθεί ο λαός μας από κατακτητές, δικτάτορες, για να στέκεται ο λαός μας όρθιος και να μη σέρνεται.

Πάρτε τα "τριάκοντα αργύρια" πίσω και στείλτε τα στους γαλαντόμους κεφαλαιοκράτες της ΕΕ. Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καταλάβει ο λαός τη δύναμή του, θα ανατρέψει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης και θα οδηγηθεί τελικά στο ξέφωτο, στην οικοδόμηση μιας άλλης, νέας, ανώτερης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 31 σχόλια

14 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

στα παραπανω να προστεθει και η καταδικη της επισκεψης τσιπρα στην καισαριανη με την επισυναψη δημοσιας αυτοκριτικης απο το προσωπο του πρωθυπουργου.

14 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

Σωστές παρατηρήσεις και επισημάνσεις, αλλά μη λέμε και υπερβολές: όχι και "καταργήθηκε το κεφάλαιο".

15 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:58 π.μ.

Αυτος ο ανιστοριτος Κουρουμπλης και η αστεια παρεα του αυτον τον αντικομοουνιστικο ληβελο δεν τουριχναν μια ματια πριν τον στειλουν στην
αυτοδιοικηση Αλλα ευλογα θα πει κανεις ολους αυτους τι τους χωριζει απο
τον αντικομμουνισμο και το εκμεταλευτικο συστημα και το φασισμο Αναποσπαστο
κοματι αυτης της μαυριλας ειναι

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:29 π.μ.

Το κεφαλαιο ειναι σχεση παραγωγης συμφωνα με την μαεξιστικη πολιτικη οικονομια. Αυτη η σχεση καταργηθηκε στην ΕΣΣΔ. Αν δεν ειχε καταργηθει δεν θα υπηρχε η αναγκη το 1991 για παλινορθωση του καπιταλισμου, για διαλυση της ΕΣΣΔ, αλλαγη του συνταγματος κτλ

15 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:05 μ.μ.

Στην ΕΣΣΔ, παρά τις προσπάθειες οικοδόμησης του σοσιαλισμού, η παραγωγή εξακολουθούσε να ελέγχεται από την κομματική γραφειοκρατία η οποία και ιδιοποιείται μεγάλο μέρος του υπερπροϊόντος με σκοπό τη διατήρηση και αναπαραγωγή της στην εξουσία. Η σχέση του κεφαλαίου δεν έπαψε να υπάρχει τελικά, απλώς επισημοποιήθηκε το 1991.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:14 μ.μ.

11.29 Ασφαλώς και είχε καταργηθεί το Κεφάλαιο. Για αυτό το 1956 με την επικράτηση του οπορτουνισμού ξεκινήσανε σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού με αποτέλεσμα την μετατροπή των Κ.Κ σε όχημα της αντεπανάστασης και την ολοκλήρωση των ανατροπών το 1991. Μην είσαι ξεχασιάρης.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:39 π.μ.

10.05. Χαλασμένη τροτσκιστική κασέτα σου δώσανε. Πήγαινε να την δώσεις πίσω. Ακριβώς τα ίδια λένε και τα χαλκεία του Καπιταλισμού. Τίποτα απο όλα αυτά δεν υπήρχανε όσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι. Μετά το 1956 με την επικράτηση του οπορτουνισμού έγινε αυτό σταδιακά. Συμφωνούμε.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:58 μ.μ.

Το κεφαλαιο εχει συγκεκριμενο κυκλο αναπαραγωγης. Η υπεραξια που καρπωνεται απο τον εργατη ποια ηταν στην ΕΣΣΔ? Που επενδυοταν? Που αποτυπωνοταν το ποσοστο κερδους? Ακομα και αυτη η νομεκλατουρα που εγινε σκιωδες κεφαλαιο γιατι να νιωσει την αναγκη αλλαγης συνταγματος και κατοχυρωσης της ατομικης ιδιοκτησιας αφου αυτα υπήρχαν? Δεν υπηρχαν γι'αυτο εγινε οτι εγινε το 89-91...

17 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:30 π.μ.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι πήγε να καταργηθεί η σχέση του κεφαλαίου, σίγουρα αυτό δε ίσχυε πλέον το 1991. Το παραδέχεστε και εσείς που μιλάτε για την περίοδο μετά το 1956. Βέβαια τα πράγματα δεν αλλάζουν έτσι ξαφνικά. Το υπερπροϊόν (δηλαδή η υπεραξία) το καρπωνόταν η κομματική γραφειοκρατία που δεν συμμετείχε στην παραγωγή αλλά είχε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από τους εργάτες. Η αστική τάξη ήταν κρατική γραφειοκρατική και δεν ήταν ανάγκη να υπάρχει (τυπική) ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Ήταν κρατικομονωπολιακός καπιταλισμός. Η κατάσταση αυτή ήταν αναποτελεσματική και κατέρρευσε.
12.39 Σοσιαλισμός δεν είναι η κατάκτηση της εξουσίας από ένα κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Εσύ πρέπει να αλλάξεις κασέτα γιατί παίζεις την τροτσκιστική και (κάνεις πως) δεν το έχεις καταλάβει...

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:17 π.μ.

12.30 Η Ταξική πάλη κατα την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού συνεχίζεται αλλάζοντας μορφές. Τα υπολείματα της αστικής τάξης συνεχίζουνε να υπάρχουνε σαν ατομα και προσπαθούνε να επανέλθουνε με την προβιά του Οπορτουνισμού. Επικρατήσανε το 1956 λογο των τεράστιων απωλειών του πολέμου σε Μπολσεβίκικα στελέχη.Σοσιαλισμός είναι τα μέσα παραγωγής στους εργάτες. Μια είναι η Εργατική Τάξη ένα το Κ.Κ. Τα υπόλοιπα τα φτιάχνει ο Καπιταλισμός για να κάνει την δουλειά του Αλλαξε λοιπόν την ΤΡοτσκιστική κασέτα χάλασε.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:22 π.μ.

12.30 Ολοι είχανε το ίδιο βιοτικό επίπεδο όσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι. Μετά το 1956 Σταδιακά συνέβη αυτό που λες. Οχι πριν το 1956.

17 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

1.17 Αυτό το παραμύθι σύμφωνα με το οποίο οι Μπολσεβίκοι χάσανε στελέχη στον πόλεμο (γιατί ειδικά αυτοί;) και έτσι άρχισε η κάτω βόλτα, δεν έχετε παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο, ούτε μια παραπομπή για να το στηρίξετε. Μέσα παραγωγής στους εργάτες, όχι σε ένα κόμμα επαγγελματιών γραφειοκρατών που "αποφάσισε" αυθαίρετα τη μοναδικότητά του ως εκφραστής της εργατικής τάξης. Τα κόμματα τα φτιάχνουν ομάδες ανθρώπων. Πρόσεχε γιατί την κασέτα την έχεις καταπιεί...
1.22 Όλοι το ίδιο είχανε, ενώ μια μειοψηφία είχε την απόλυτη εξουσία; Ας γελάσω...

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:24 π.μ.

11.10 Λόγο των τεράστιων απωλειών του Πολέμου το Μπολσεβίκικο κόμμα έμεινε απο στελέχη. Κατα αυτό τον τρόπο αναρριχήθηκαν οπορτουνιστικά αντεπαναστατικά στοιχεία που αναλάβανε το 1956 εφαρμόζοντας σταδιακά νόμους του καπιταλισμού ανατρέψανε τον σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της αντεπανάστασης. Η Υπαρξη της Κοράς και της Κούβας είναι η απόδειξη. Τα μέσα παραγωγής τα είχε η Εργατική τάξη η οποία είναι μια και τρο Κόμμα της είναι ένα Τα υπόλοιπα κόμματα τα φτιάχνει ο Καπιταλισμός για να παίζει το παιχνίδι του. Ολοι τα ίδια είχανε και κανείς τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:37 π.μ.

11.10 Μην εκθέτεις τον ευατό σου άλλο είναι κρίμα.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:58 π.μ.

11.10 Την εξουσία την είχε η εργατική τάξη με τους συμμάχους της που είναι πλειοψηφία. Η Αστική τάξη είναι πάντα η μειοψηφία. Είμαι σίγουρος οτι μπερδεύτηκες και θα το διορθώσεις.

19 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:11 π.μ.

12.24 Η είσοδος και προσκόλληση καιροσκοπικών στοιχείων στο κόμμα είχε ξεκινήσει από την εποχή που ανέλαβε την εξουσία. Οι νόμοι του καπιταλισμού ξεκίνησαν να εφαρμόζονται με τη ΝΕΠ και κατέληξαν σε κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό υπό τη διεύθυνση ανωτάτων στελεχών του κόμματος. Στον πόλεμο απλώς η κομματική γραφειοκρατία (όπως κάθε πολιτική εξουσία) ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο λόγω των ειδικών συνθηκών. Την Κορέα, μια αυταρχική κληρονομική μοναρχία, επικαλούνται όλοι για αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Καθόλου τυχαία σύμπτωση. Την εξουσία είχε το ΚΚ το οποίο είχε πλήρως αυτονομηθεί από την εργατική τάξη στο τέλος και τα ανώτερα στελέχη του είχαν όλα τα προνόμια, πολύ παραπάνω από τους υπόλοιπους.
8.37 Όσο περισσότερες μπούρδες λέτε τόσο εκτίθεστε. Συνεχίστε.
10.58 Είχε και "συμμάχους" οι εργατική τάξη στην ΕΣΣΔ; Ποιοι ήταν αυτοί; Πράγματι, η κομματική ιεραρχία, που ήταν ταυτόχρονα η κρατική γραφειοκρατική αστική τάξη, ήταν η μειοψηφία. Και δεν είχε καμία σχέση με την εργατική τάξη, στο τέλος τουλάχιστον.

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:21 μ.μ.

8.11. Η ΝΕΠ του ΛΕΝΙΝ έκανε μια χαραα την δουλειά της σαν Ελιγμός και σταμάτησε την ώρα που έπρεπε. ΟΙ Νόμοι του Καπιταλισμού ξεκινήσανε απο το 1956 με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού που Σταδιακά ανέτρεψε τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Στην Κορεέα έχει Σοσιαλισμό με τα μέσα παραγωγής στους εργάτες και κάνεις Αντικομμουνισμό στηρίζοντας τον Καπιταλισμό. Οσο ποιό πολλές Μπούρδες λές εκτίθεσαι περισσότερο. Η Εργατική Τάξη μαζί με τους Φτωχούς Αγρότες. Τα αντικομμουνιστικά που λες είναι παλιά κασέτα. Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις.

20 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:14 π.μ.

Η ΝΕΠ έκανε τόσο "καλά" τη δουλεία της που πήγε να ανατραπεί η σοβιετική εξουσία και την κατέπνιξαν άρον άρον. Φοβερός ελιγμός. Μόνο την κασέτα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ περί "ξαφνικής έναρξης" των νόμων του καπιταλισμού από το 1956, λες και έγινε καμία φοβερή αλλαγή τότε. Αυτά που λέω είναι τόσο "αντικομμουνιστικά" όσο "κομμουνισμό/σοσιαλισμό" είχε η ΕΣΣΔ και η Β. Κορέα. Είναι προφανές ότι είσαι χυδαίος προβοκάτορας, γιατί ούτε το σημερινό ΚΚΕ καν δεν λέει τέτοιες παπαριές. Σε πήρανε χαμπάρι, καιρός να το βουλώνεις...

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:12 π.μ.

1.14.Συνεχίζεις να κάνεις Αντικομμουνισμό σαν προβοκατορας. Η ΝΕΠήτανε Ελιγμός που έκανε μια χαρα την δουλειά της Τωρα εσύ ήθελες Καπιταλισμό συνέχεια σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το 1956 επικράτησε η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση λόγο των απωλειών του πολέμου. Ετσι Σταδιακά εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού ανατρέψανε τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Η Υπαρξη της Κούβας και της Κορέας μετά το 1991 το δείχνει ξεκάθαρα. Εσυ θέλεις Καπιταλισμό το λες καθαρά σου βγάζω το Καπελο.

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:15 π.μ.

1.14 Βρίζει μόνο όποιος έχει Πανικό. Εκτίθεσαι και με συμφέρει απόλυτα. Συνέχισε.

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:57 π.μ.

1.14 Επειδή απο οτι βλέπω θέλεις να βγάλεις λάθος και τον Ελιγμό του Λένιν με την ΝΕΠ θέλεις να μου πεις πως θα γίνει σοσιαλισμός. Κατα την γνώμη σου τα υπολείματα της Αστικής τάξης θα ρίχνουνε Σφαίρες και το Προλεταριάτο Λουλούδια......................

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:04 μ.μ.

1.14 Συγχαρητήρια για το ήθος σου. Βρίζεις τον Συνομιλητή σου επειδή δεν έχεις επιχειρήματα. ΜΠΡΑΒΟ......

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:29 μ.μ.

Με την επικράτηση το 1956 της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης ξεκίνησε Σταδιακά η εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Η Μηχανοτρακτερικοί Σταθμοί Μ.Τ.Σ Κοινωνική ιδιοκτησία μεχρι τότε στα Σοβχοζ δοθήκανε ιδιοκτησία στα Κολχοζ δηλαδή μέσα παραγωγής στην ιδιοκτησία του Αγρότη. Δοθηκε το δικαίωμα να νοικιάζεις χωράφια απο το Σοβχόζ και να δίνεις στο κράτος την μισή παραγωγή σε αλλη τιμή και να πουλάς την άλλη μισή στην αγορά σε μεγαλύτερη τιμή Το ιδιο συναιβει και με τους οικογενειακούς κήπους που αρχίσανε να φουσκώνουνε και τους δόθηκε η δυνατότητα για Λιπάσματα.Ο Κεντρικός Σχεδιασμός στο συνολο της χωρας καταργηθηκε και εγινε ανα δημοκρατία ξεχωριστά. Το κάθε εργοστάσιο λειτουργούσε με κριτήριο το κέρδος και όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Εκανε γενικα την εμφανιση του το χρήμα που μέχρι το 1956 υπήρχε μόνο για τις Συναλλαγές με Καπιταλιστικές χώρες. Μέσα σε αυτήν την πορεία εμφανιστήκανε Σταδιακά όλα τα παρασιτικά φαινόμενα του Καπιταλισμού ο πλουτισμός με Κατάληξη το 1991. Με όλα αυτά τα ΟΠορτουνιστικά Εγκλήματα είχε διαφωνήσει ριζικά ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ το 1961 οταν πήγε στην Μόσχα. Ο Μεγάλος Κουβανός που το 1953 σε γράμμα του στην αδερφή της μητέρας του Βεατρίκη εξηγούσε την Αγάπη του για τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

20 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

9.12 μπλα μπλα μπλα μπλα κασέτα και αντιγραφή δική μου χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Προς το παρόν άσε το καπέλο σου στο κεφάλι μην παγώσει το "μυαλουδάκι" με το οποίο έχεις βαφτίσει "σοσιαλισμό" τον κρατικό καπιταλισμό στην Λ.Δ. της Κορέας. Μας τα πες, τα καταλάβαμε, το βουλώνεις τώρα...
9.15 Ποιος έπαθε πανικό φαίνεται από το πόσοι μου την πέφτετε. Δεν μπορείτε καν να συντονιστείτε... Το πόσο σας "συνέφερε" να συνεχίσω φάνηκε από το "σφυροδρέπανο" που μου σβήσατε τα μηνύματα. Εδώ δε σας παίρνει όμως.
9.57 Σίγουρα ο σοσιαλισμός δε θα γίνει εφαρμόζοντας την "οικονομία της αγοράς" επιλεκτικά ή συγκεντρώνοντας την απόλυτη εξουσία σε μια κομματική γραφειοκρατία. Οι σφαίρες με λουλούδια δεν αντιμετωπίζονται, αλλά εγώ τουλάχιστον δε βλέπω κανένα προλεταριάτο να εξοπλίζεται.
1.04 Οι παρωπίδες σου σε εμποδίζουν να δεις ποιος βρίζει πρώτος ενώ μπερδεύεις τη λέξη "κασέτα/παπαγαλία" με το "επιχείρημα". Άνοιξε κανένα λεξικό και άσε τα μαθήματα ήθους, ανώνυμε προβοκάτορα.
1.29 Επιτέλους μια πραγματική απάντηση. Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές (έχω μια μικρή αμφιβολία για το χρήμα) με μια μικρή παρατήρηση. Το έδαφος για όλα αυτά ετοιμαζόταν για χρόνια ακριβώς γιατί δεν είχε οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός και αντίθετα ο καπιταλισμός δεν είχε ξεριζωθεί στην πραγματικότητα ποτέ. Απλώς τότε άρχισε να εκδηλώνεται πιο απροκάλυπτα...

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:39 μ.μ.

11.11 Είχε οικοδομηθεί Σοσιαλισμός μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής περικυκλωσης Βιομηχανικού σαμποτάζ και ξένης επέμβασης. Αν εννοείς οτι οι Μπολσεβίκοι έπρεπε να είναι περισσότερο σκληροί θα συμφωνήσουμε. Χρήμα υπήρχε μόνο στο Εξωτερικό εμπόριο και στην συναλλαγή με το Κολχοζ που δεν ητανε κοινωνικοποίηση αλλα συναιτερισμός. Πουθενά αλλού. Το είχα ξεχάσει με το Κολχοζ

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

11.11 Αν δεν είχε οικοδομηθεί πριν δεν θα χρειαζότανε 35 χρόνια για την ανατροπή του.

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:48 μ.μ.

11.11 Και κάτι ακόμα που ξέχασα. 150 χρόνια ήτανε πίσω το 1917 απο τις Καπιταλιστικές χώρες της δύσης. Μέσα σε 20 χρόνια τους εφτασε έβγαλε 2 Π.Π με μετακίνηση των βιομηχανιών στην ανατολή Και στο 1ο πεντάχρονο μετά το 1945 έφτασε στα προπολεμικά επίπεδα μαζί και η βοήθεια στις Λ.Δ. Το σημείο της καταστροφής είναι το 1956.

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:21 π.μ.

11.11 Μη κουράζεις τον ευατό σου άδικα. Είσαι με τον Καπιταλισμό και σου βγάζω το καπέλο. στην Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ έχει σοσιαλισμό με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μη δείχνεις τον πανικό σου έτσι. Κανείς δεν σου έσβησε μηνύματα. Με το να βρίζεις εκτίθεσαι τελείως και δείχνεις ότι δεν θέλεις τον διάλογο. ΟΠοιος διαβάζει βλέπει το ήθος σου.

21 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:14 μ.μ.

11.39-11.48: Εκ των πραγμάτων οι συνθήκες καπιταλιστικής περικύκλωσης και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης με τις δυτικές χώρες (πρώτες ύλες, εξωτερικό εμπόριο κλπ) δεν επέτρεψαν τελικά την σωστή οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Οι μπολσεβίκοι ήταν αρκετά σκληροί αλλά η απόλυτη εξουσία οδήγησε σε υπερσυγκέντρωση και ισχυροποίησή μιας γραφειοκρατικής κάστας, αντί για οικοδόμηση του σοσιαλισμού, που θα σήμαινε σταδιακή αποδυνάμωση της κεντρικής κρατικής εξουσίας. Φυσικά και η ταχεία εκβιομηχάνιση ήταν μεγάλο επίτευγμα, και απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά δεν επαρκούσε για την οικοδόμηση και σταθεροποίηση του σοσιαλισμού.
11.41 Ανατρεπόταν από τη δεκαετία του '30, απλώς επισημοποιήθηκε τα 1991.
12.21 Όσο "σοσιαλισμό" έχει η Λ.Δ. της Κορέας, τόσο ήθος έχεις εσύ και όλο σου το σόι: καθόλου. Πανικό έχετε πάθει εσείς γιατί δεν μπορείτε να μου σβήσετε τα σχόλια. Στο site σφυροδρέπανο δείξατε πόσο σέβεστε το "διάλογο", αλλά εδώ δε σας παίρνει και δεν ξέρετε τι να κάνετε, γι'αυτό βάζετε την κασέτα. Το φυσάτε και δεν κρυώνει... Βουλώστε το γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι τι προβοκάτορες είσαστε...

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:48 π.μ.

11.14 Παρά την Καπιταλιστική περικύκλωση τα βιομηχανικά σαμποτάζ στο Εσωτερικό μέσα σε 20 χρόνια τους έφτασε. Και έβγαλε 2ο Π.Π με εναντίον τις οικονομίες του συνόλου της Ευρώπης. Και στο 1ο Πεντάχρονο μετά το 1945 έφτασε τα προπολεμικά. Αποδυνάμωση της Δικτακτορίας του Προλεταριάτου δεν μπορεί να γίνει γιατί τα υπολείμματα της Αστικής τάξης πάντα προσπαθούνε να επανέλθουνε. Η Πορεία της Κοράς και Κοπύβας μετά το 1991 με το Μπολσεβίκικο μοντέλο εμας δικαιώνει

22 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

12.48 Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα επιτεύγματα, αλλά δυστυχώς δεν επαρκούσαν. Εδώ είναι η ουσία του ζητήματος: η δικτατορία του Προλεταριάτου πρέπει να είναι προσωρινό μεταβατικό στάδιο, αλλιώς η αυταρχική εξουσία μοιραία απλώς θα μετατραπεί σε καταπιεστική τάξη που αντικαθιστά την παραδοσιακή αστική, όπως και έγινε περίπου. Καλά για την Κούβα, αλλά επικαλείσαι την Κορέα; Δε σε προβληματίζει που όλοι οι ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι αντικομμουνιστές αντλούν από την Κορέα το παράδειγμα προς αποφυγή για τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"; Μια απόλυτη κληρονομική μοναρχία είναι σοσιαλισμός; Δε νομίζω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger