Home » , , » Βγάζουν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει

Βγάζουν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 | 2:57 μ.μ.

Δεν είναι μακρινή η εποχή –επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου- που το σύνθημα «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας, να φύγετε ρουφιάνοι», κυριαρχούσε σε όλες τις πλατείες της χώρας. (παραθέτουμε και ένα σχετικό βιντεάκι)

Οι τότε «ρουφιάνοι» έφυγαν. Με τους σημερινούς να δούμε τι θα γίνει, που συνεχίζοντας την ίδια τακτική έβγαλαν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει και δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν οι προηγούμενοι.

Ντόπια και ξένα αρπακτικά σε αρμονική συνεργασία με την συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν ορμήσει σαν κατακτητές να λεηλατήσουν την όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει, να εξαθλιώσουν τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα στην ανεργία και δημιουργώντας τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

Σήμερα πρόκειται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση του 51% του ΟΛΠ και ΟΛΘ κάτι που αποτέλεσε το έναυσμα για εργατική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Για ξεπούλημα των λιμανιών κάνει λόγο ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδας, για εκποίηση του εθνικού πλούτου μιλάει ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,  ενώ στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις της Διαμάντως Μανωλάκου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ότι με εντολή της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ το ΤΑΙΠΕΔ μετά την πώληση των 14 αεροδρομίων, σειρά έχει να ιδιωτικοποιηθεί το φιλέτο του λιμανιού του Πειραιά, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε εκτίμησε ότι το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά ισοδυναμεί με ένα πολύ μεγάλο εθνικό, οικονομικό, και κοινωνικό έγκλημα.

>
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger