Home » » ΚΚΕ μ_λ: Μια απάντηση στην πρόταση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ασφαλιστικό

ΚΚΕ μ_λ: Μια απάντηση στην πρόταση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ασφαλιστικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 | 10:59 μ.μ.

Σε επιστολή της, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει σε οργανώσεις της Αριστεράς πρόταση «πολιτικού συντονισμού κοινής δράσης» «ενάντια στην αντιδραστική “ασφαλιστική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ».

Εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «επιχειρεί να επιφέρει μια βαθύτερη και ποιοτική αντιδραστική τομή υπέρ του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του, με μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εργασία, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και γενικότερα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά παράλληλα ότι «κάτω από προϋποθέσεις, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει αυτήν την επίθεση (όπως το έχει καταφέρει και στο παρελθόν) και να την ανατρέψει: Με στήριξη των αγώνων που ξεσπούν και ξεπερνούν τον «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα και τη γραφειοκρατία. Με άμεση πολύμορφη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από απεργίες με στόχο να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει. Με αγώνα και απεργίες διαρκείας ακόμα κι αν το φέρει ή το περάσει στη Βουλή, για να αναγκαστεί να το αποσύρει υποχωρώντας στον πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό».

Εδώ κάπου ξεκινούν και οι ενστάσεις μας σε ό,τι αφορά την πρόταση αυτή. Καταρχήν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι προϋποθέσεις που θέτει η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνουν υπερβολικό βάρος στη μορφή του αγώνα. Και μάλιστα, σε ένα μέτωπο στο οποίο, τόσο με τη σημερινή κυβέρνηση όσο και με τις προηγούμενες που ανέλαβαν να προωθήσουν αντίστοιχες επιθέσεις στο ασφαλιστικό, ξεδιπλώνεται με όλα τα μέσα η συστημική αντιδραστική προπαγάνδα προκειμένου να αποπροσανατολιστεί και να αφοπλιστεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις λαού και εργαζομένων η επίθεσή του. Προπαγάνδα γύρω από την «κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος», γύρω από τα «άδεια ταμεία», από τη «δυσαναλογία» εργαζομένων και συνταξιούχων, από τις «παθογένειες» και τις «ανισότητες» του ασφαλιστικού συστήματος και άλλα παρόμοια. Προπαγάνδα που πάντα συμπληρωνόταν από στόχους όπως η εξασφάλιση της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού και των ταμείων, καθώς και η εξάλειψη των «αδικιών». Στόχοι που για χάρη τους επιβάλλονταν «μερικές» ακόμη θυσίες από εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ως οργάνωση, ποτέ δεν υποτιμήσαμε την αστική προπαγάνδα γύρω από το ζήτημα αυτό. Και ένας λόγος παραπάνω γι’ αυτό ήταν ότι αυτήν την προπαγάνδα, στο μεγαλύτερο μέρος της (και σίγουρα στα βασικά της σημεία), την αναπαρήγαγαν, σχεδόν «αμάσητη», όχι μόνο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες, αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη. Και δωσ’ του προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση των ταμείων, δωσ’ του προτάσεις για εργατικό έλεγχο, δωσ’ του προτάσεις για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη «διάσωση» του ασφαλιστικού. Και είναι όλα αυτά που παρήγαγαν στο τέλος ένα «σώμα απόψεων» γύρω από το ασφαλιστικό τέτοιο που με ευκολία οδηγούσε στην μία υποχώρηση μετά την άλλη, στη μία ήττα μετά την άλλη, οδηγώντας στο σημερινό μεταίχμιο και τα σαρωτικά μέτρα που προτείνονται.

Στη βάση, λοιπόν, της δικής μας αντίληψης, βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να ξεδιπλωθεί παραπέρα και να νικήσει ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή είναι να ξεκαθαριστούν οι αιτίες και ο χαρακτήρας της επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς και οι στόχοι και τα αιτήματα πάλης που προκύπτουν μέσα από το ξεκαθάρισμα αυτό. Και αυτή η διαδικασία πρέπει να ανοίξει παντού μέσα στο κίνημα και, πρώτα και κύρια, στα σωματεία και τις συνελεύσεις τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι προϋποθέσεις που θέτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου να νικήσει ο αγώνας περιορίζονται σε ζητήματα μορφής. Μία αντίληψη η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που κυριαρχεί στο χώρο αυτό και η οποία μοιάζει να αγνοεί ή να υποτιμά το περιεχόμενο και τους στόχους πάλης πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί ένας αγώνας. Και λέμε ότι «μοιάζει» να τους αγνοεί ή να τους υποτιμά, γιατί θεωρούμε πως στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε φορά που σε προτάσεις κοινής δράσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρισκόμαστε μπροστά σε μια λογική κατάθεσης ενός συνολικού «πακέτου» θέσεων και αιτημάτων τα οποία ελάχιστα περιθώρια σύμπλευσης επιτρέπουν, τουλάχιστον με τη δική μας οργάνωση. Ισχύει, άραγε, εδώ κάτι διαφορετικό; Απ’ ό,τι διαπιστώσαμε στη συνέχεια, όχι.

Στη συνέχεια, λοιπόν, της επιστολής αυτής κατατίθεται και ένα προτεινόμενο πλαίσιο συζήτησης πολιτικών κατευθύνσεων και διεκδικήσεων. Διαβάζοντας λοιπόν το πλαίσιο αυτό γεννιούνται ευθύς αμέσως τα ερωτήματα: Κατευθύνσεις και διεκδικήσεις είναι το ίδιο πράγμα, ταυτίζονται; Και αν όχι, τότε ποιες είναι οι κατευθύνσεις και ποιες οι διεκδικήσεις; Και τα ερωτήματα αυτά δεν τα θέτουμε ως υπεκφυγή ούτε για να περιγελάσουμε. Τα θέτουμε γιατί θεωρούμε ότι μέσα και σε αυτό το πλαίσιο κατευθύνσεων-διεκδικήσεων επαναλαμβάνεται η ίδια θολούρα και τα ίδια αδιέξοδα που επαναλαμβάνονται κάθε φορά που η Αριστερά πέφτει θύμα ρεφορμιστικών αντιλήψεων και προτείνει μοντέλα διαχείρισης. Έτσι μαζί με το:
«Καθολική, δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, νεολαίας και λαού» 
διαβάζουμε και το:
«Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το “κούρεμα” του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Απόσυρση των Ταμείων από κάθε λογής “τζόγο”. Να περάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των εργαζομένων»,
καθώς και το:
«Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους».

Και αναρωτιόμαστε για ποιο πράγμα καλούνται να παλέψουν λαός και εργαζόμενοι. Για τη διεκδίκηση από την άρχουσα τάξη του καθολικού δικαιώματός τους στην ασφάλιση και την περίθαλψη ή για μια «λελογισμένη», «φιλολαϊκή» διαχείριση των Ταμείων, όπου τα αποθεματικά τους δεν θα «τζογάρονται» (και τι ορίζεται ως «μη τζόγος» στο σημερινό καπιταλιστικό επενδυτικό περιβάλλον;), αλλά θα «διασφαλίζονται» αφού θα λειτουργούν στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων;

Και, άραγε, παλεύουμε για το δικαίωμα στην ασφάλιση ή για τη διαγραφή του χρέους; Ή, για να το θέσουμε αλλιώς: με βάση το πλαίσιο που προτείνει η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει νόημα να παλέψουμε για το δικαίωμα στην ασφάλιση χωρίς την προϋπόθεση της διαγραφής του χρέους και της επιστροφής των αποθεματικών των ταμείων;

Δυστυχώς, και σε αυτήν την πρόταση διαπιστώνουμε ότι δυνάμεις της Αριστεράς δεν έχουν αντιληφθεί ότι το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι ζήτημα διαχείρισης, αλλά ζήτημα ταξικής πάλης. Πίσω από αυτήν τη σύγχυση και την καλυμμένη επαναφορά της λογικής των «μεταβατικών προγραμμάτων» και του «κυβερνητισμού» κρύβεται η ηττοπάθεια, η λειψή πίστη στη δυνατότητα του αγώνα αυτού να νικήσει, να σταματήσει τη νέα επίθεση.

Οι απόψεις που συνδέουν το δικαίωμα στην ασφάλιση με τα αποθεματικά των ταμείων, όχι μόνο νομιμοποιούν την ύπαρξη εργατικής εισφοράς (λες και η εργοδοτική και η κρατική εισφορά δεν είναι και αυτές κομμάτι της κλεμμένης εργατικής υπεραξίας) αλλά ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται και αυτή πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο λόγω της κλοπής των αποθεματικών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το «κούρεμα».

Και δεν ρίχνουν νερό μόνο στο μύλο της κυβέρνησης, αλλά και στο μύλο του «γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ» τον οποίο, κατά τα άλλα, κριτικάρουν. Γιατί το αίτημα της επιστροφής των αποθεματικών που υπεξαιρέθηκαν (το οποίο υιοθετεί και η ΑΔΕΔΥ) είναι ένα αίτημα που συσκοτίζει το γεγονός ότι το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην ασφάλιση δεν προκύπτει ούτε από την ύπαρξη των ταμείων ούτε από την «υγιή» διαχείρισή τους. Είναι ένα δικαίωμα που προκύπτει από τη θέση της εργατικής τάξης στην παραγωγή, από το γεγονός ότι αυτή παράγει τον πλούτο σε αυτήν την κοινωνία. Η κατάκτηση και εξασφάλιση του δικαιώματος αυτού δεν έχει να κάνει με καμιά ταμειακή διαχείριση. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να επιβάλει έναν άλλο συσχετισμό δύναμης υπέρ της και σε βάρος της αστικής τάξης.

Και αυτός ο συσχετισμός δύναμης σήμερα, στο μέτωπο του ασφαλιστικού, δεν θα συγκροτηθεί στη βάση της πρότασης ενός άλλου διαχειριστικού μοντέλου, αλλά στη βάση του ενιαίου, μαζικού αγώνα για να μην περάσει το νέο αυτό αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Και σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε να δούμε περιθώρια κοινής δράσης.

24 Γενάρη 2016
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

26 Ιανουαρίου 2016 στις 4:10 μ.μ.

οταν δεν επθυμεις να συμπραξεις προβαλεις οσο μαξιμαλισμο θεσεων και ορων θελεις

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2016 στις 5:30 μ.μ.

@ 4:10
Που τον είδες το μαξιμαλισμό. Και το μ-λ και το ΚΚΕ σας λένε: στο κινηματικό επίπεδο βάλτε τις δυνάμεις σας στη βάση. Στο επίπεδο των θέσεων ξεκόψτε από την απάτη του φιλολαϊκού καπιταλισμού. Απλά και καθαρά. Αλλά, εσύ γιάννη, και η Ανταρσύα κουκιά σπέρνετε...

26 Ιανουαρίου 2016 στις 9:42 μ.μ.

26 Ιανουαρίου 2016 - 5:30 μ.μ
Αν δεν είσαι συνειδητός ψεύτης και πολιτικός αλήτης, είσαι πολιτικά βλάκας. Που είδες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πέσει στην απάτη του φιλολαϊκού καπιταλισμού; Γι΄αυτό σε πληρώνει η ΚΕ του Πάντα Πάνσοφου και Αλάνθαστου Κόμματος; Για να βγαίνεις στο διαδίκτυο και να διαδίδεις τις ψευτιές του Κόμματος; Του Κόμματος που φέρνει τον βαρύ τίτλο "Κομμουνιστικό" ενώ λέει το μεγάλο ΝΑΙ στην παραμονή στην ευρωζώνη και την ΕΕ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντη, και διοργανὠνει μοναχικές διαδηλώσεις γιατί αδιαφορεί παντελώς για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας αφού το μόνο που το ενδιαφἐρει είναι η εκλογική ενίσχυσή του.
Λοιπόν πολιτικέ αλήτη: Θα φέρεις ΕΔΩ τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το "φιλολαϊκό καπιταλισμό" και θα λογαριαστούμε. Αν δεν έχεις - που σίγουρα δεν έχεις - άντε κρύψου στο κομματικό χοιροστάσιο που ανήκεις!

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 8:37 π.μ.

@ "no mame"
Είναι τραγικό το σχόλιο σου. Εκθέτεις με αυτό τον τρόπο το χώρο που υποτίθεται πως υπερασπίζεται. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι ο εγκλωβισμός στα "μεταβατικά προγράμματα" και στη δήθεν φιλολαϊκή κυβερνώσα αριστερά θα σου βγάλουν και άλλα κουσούρια εκτός από τον αντικομουνισμό. Αυτά που υποστηρίζεις "έπιαναν" πριν από κανένα χρόνο. Τώρα δεν πιάνουν ούτε στους συριζαίους. Πάρτο αλλιώς όσο είναι καιρός…

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 12:23 μ.μ.

Και το μ-λ και το ΚΚΕ; Έτσι στο τσουβάλι; Από και ως που; Το ΚΚΕ δεν αναφέρεται καν στο πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και δεν αναφέρεται γιατί οι δικές του δε διαφέρουν και πολύ. Αντίθετα το μ-λ θέτει ένα ολόκληρο σκεπτικό καθιστώντας ξεκάθαρα γιατί διαφωνεί με το πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι με την κοινή δράση. Το πλαίσιο και ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αυτή η πρωτοβουλία είναι το πρόβλημα.

Μαξιμαλισμό το ΚΚΕ(μ-λ); Εντυπωσιακή εκτίμηση και μάλλον πρωτοφανείς μιας και μέχρι τώρα το κατηγορούσαν, με βάση την άποψή του για την αναγκαιότητα της αντίστασης, για αμυντισμό και χαμήλωμα των αιτημάτων.

Οι απόψεις της εν λόγω οργάνωσης είναι συγκεκριμένες. Άποψη επ' αυτών υπάρχει; Άποψη όχι απόρριψη χωρίς αιτιολογία!

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 3:25 μ.μ.

Η επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι πρόταση «για κοινή δράση στο μέτωπο του ασφαλιστικού». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή το ασφαλιστικό, επιχειρεί να επανατοποθετήσει στο κεντρικό πολιτικό πεδίο το λεγόμενο μεταβατικό πρόγραμμα. Και μάλιστα το καταφέρνει με επιτυχία αφού το «πλαίσιο συζήτησης» είναι ένα συνονθύλευμα πραγματικών στόχων πάλης και ρεφορμιστικών «αιτημάτων» που τσουβαλιάζονται τεχνηέντως ώστε οι στόχοι πάλης να επισκιάζονται και να καθορίζονται από τη πλήρως διαχειριστική λογική του μεταβατικού προγράμματος.
Το «πλαίσιο συζήτησης» όχι μόνο δεν αποκαλύπτει και δεν αντιμάχεται την κυρίαρχη κυβερνητική και συστημική προπαγάνδα αλλά την συγκαλύπτει και την αποδέχεται. Ο πυρήνας της λογικής της είναι ότι το ασφαλιστικό μπορεί να λυθεί μέσα από «έναν άλλο δρόμο», μέσα από μια άλλη φιλολαϊκή διαχείριση που θα εξασφαλίζει τη κατάλληλη αξιοποίηση των αποθεματικών και τη βιώσιμη χρηματοδότηση των ταμείων.

Ας παρακολουθήσουμε τον εικονικό διάλογο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη κυβέρνηση.
-Πάρτε το ν/σ πίσω. Θέλουμε ασφάλιση για όλους.
-Δεν μπορούμε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, τα ταμεία είναι άδεια, τα λεηλάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
-Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών, «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «μειώστε τα κέρδη του κεφαλαίου», «φορολογήστε το κεφάλαιο», «τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
-Μα αυτά είναι αντιαναπτυξιακά μέτρα θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, σε μαζικές απολύσεις, θα τη πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
-Να κατατεθεί νόμος ώστε να «απαγορευθούν οι απολύσεις».
-Μα ζούμε στο καπιταλισμό, θα κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια και θα πάνε Βουλγαρία
- Δεν αποδεχόμαστε τη λογική σας, ωστόσο «για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους».
- Μα θα μας βγάλουν από το ευρώ και την ΕΕ, η χώρα θα καταστραφεί.
-Τότε «πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω». Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς.

Έτσι συγκαλύπτουν τη ταξική φύση της επίθεσης, αλλά και το ταξικό χαρακτήρα του κράτους ως εργαλείο και μηχανισμός του κεφαλαίου που, από μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση ή έστω μια «αντιφατική» με τη πίεση του κινήματος, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό με τη κατάρρευση του «μεταβατικού προγράμματος» από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνει καμία αυτοκριτική για τη «κριτική στήριξη» που έδωσε στη «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, στη βάση του «μεταβατικού». Αντίθετα κλιμακώνει, εν μέσω βάρβαρης ταξικής επίθεσης, τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες.
Βέβαια στο παραπάνω εικονικό διάλογο στη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσε να ήταν σχεδόν το σύνολο της Αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της. Για αυτό το ΚΚΕ δεν αντιπαρατίθεται πολιτικά στο «πλαίσιο συζήτησης».
Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρόταση «πολιτικού συντονισμού» με «πολιτικές κατευθύνσεις» που βέβαια δεν αφορά το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αφορά τις διαδικασίες στο πλαίσιο της Αριστεράς που πριν τη «πρώτη φορά αριστερά» συμπεριελάμβαναν και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα συνεχίζονται με τη ΛΑΕ και άλλες οργανώσεις για να φτιαχτεί το νέο κόλπο. Με αυτή την έννοια είναι πρόταση ήττας και όχι μάχης, όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται.
Κόντρα στη παραπάνω κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης. «Να μη περάσει το ν/σ», «αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις», «ασφάλιση-περίθαλψη-σύνταξη- δουλειά για όλους».

Μ.Δ.

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 4:13 μ.μ.

8.37 Ο Κώστας Κάππος τους εγκατέλειψε πολύ νωρίς το 1992 αφού τους πήρε χαμπάρι οτι είναι Αντικομμουνιστές και γύρισε δίπλα στο ΚΚΕ.Αυτό τα λέει όλα Δες Κοτζιά και Βαλαβάνη ιδρυτικά στελέχη του ΝΑΡ και βγάλε συμπέρασμα ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...................................

27 Ιανουαρίου 2016 στις 4:38 μ.μ.

27 Ιανουαρίου 2016 - 8:37 π.μ.
Με το σχόλιό σου αυτό αποδεικνύεις πόσο πολιτικά ηλίθιος και αρχιψεύταρος είσαι: 1) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ δεν είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι "φιλολαϊκή κυβερνώσα αριστερά". Αλλού τις ψευτιές σου αλήτη, όχι εδώ στο ΒΚ. 2) Αντικομμουνιστής, πολιτικέ βλάκα, είναι ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από εχθρότητα προς τον κομμουνισμό. Κατά κύριο λόγο αντικομμουνιστές είναι οι ακροδεξιοί: ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Μπαλτάκος (ο οποίος είναι ειλικρινής και το έχει δηλώσει) και Σία. Το να αποκαλείς αντικομμουνιστές άλλους κομμουνιστές, που ανήκουν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις (κυρίως στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στη ΛΑΕ) δείχνεις την πολιτική βλακεία και αμορφωσιά που σε χαρακτηρίζει, και πάνω απ' όλα τη σεχταριστική παράνοιά σου και το γενιτσαρισμό σου. Αυτοί που εσύ αποκαλείς "αντικομμουνιστές", είναι απλά κομμουνιστές που διαφωνούν με την πολιτική γενικά, και ειδικότερα με την απουσία τακτικής και το σεχταρισμό, του Πάντα Πάνσοφου και Αλάνθαστου Κόμματος, του σταλινικού "Κ"ΚΕ. Αν πάντως, μέσα στη σεχταριστική παράνοιά σου, επιμένεις να ψάχνεις για αντικομμουνιστές, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη.
Κατἀ τα άλλα: περιμένω και από σένα και από τους άλλους τους κατ' επάγγελμα (ύστερα από εντολή της ΚΕ του σταλινικού Κόμματος) σχολιαστές (πιο σωστά: ρυπαρογράφους) εδώ στο ΒΚ, να φέρουν τα στοιχεία που (δεν) έχουν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριζε ή στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, και θα τα πούμε καλά. Η μη προσκόμιση των στοιχείων που (δεν) έχετε, αποτελεί ομολογία ότι είσαστε αλήτες, πολιτικός υπόκοσμος, ψεύτες και συκοφάντες. Περιμένω...

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 9:43 μ.μ.

9.42 Να προσέξεις την υγεία σου είναι σε άσχημη κατάσταση. Κατηγορείς το ΚΚΕ επειδή επιδιώκει να μεγαλώσει σε δύναμη. Ενω κατα την γνώμη σου θα έπρεπε να λεει δεν θελω να δυναμωσω πηγαίντε στον οπορτουνισμό.........Βασικά πρέπει να κόψεις τα ληγμένα. Αστα αφου σε χαλάνε.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2016 στις 3:54 μ.μ.

4.38 Είναι βαρύτατες οι ευθύνες σας για την διάπαση που προκαλείτε στην Εργατική τάξη στο να πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της. Και να είσαι σίγουρος οτι η Ε.Τ τους προδότες σαν και εσένα θα τους αντιμετωπίσει σκληρά σαν 5η Φάλαγγα. Για αυτό πάρτο αλλιώς όσο είναι καιρός......

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2016 στις 7:54 μ.μ.

9.43
Να προσέξεις γιατι η πολιτικη σου βλακεια ειναι ανικητη! υπαρχουν μεγαλυτεροι οπορτουνιστες και στην βαθυτερη ουσια αντικομμουνιστες απο τυπους του περισσου σαν το γοντικα και το μαιλη; υπαρχουν ρε; οχι.Συνταξιοδοτηθηκαν χωρις ενα ενσημο μιλωντας στο ονομα της εργατικης ταξης. Ποιοι; Αυτοι που ηταν παντοτε τεμπεληδες γραφειοκρατες που εβρισκαν θυματακια σαν κι εσενα. Να φορτωνουν τις αποτυχιες του κκε σε σενα πολιτικε βλακα. Δυσφημιστες του μαρξισμου εχετε γινει ανικανοι

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2016 στις 10:52 μ.μ.

4.13 Ο Κώστας Κάππος έλεγε πάντα ο Αντισταλινισμός είναι ντροπαλός Αντικομμουνισμός.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 9:14 π.μ.

7.54 Καταλαβαίνω τον πανικό σου αλλα με αφήνει παγερά αδιάφορο όσο και να Σκούζεις. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωής. Λύσσαξε όσο θέλεις Οπορτούνα..

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 9:41 π.μ.

Δεν έχει πλάκα, είναι τραγικό. Αυτός ο @no name είναι αληθινό περιβόλι. Ονομάζει ως "κομμουνιστές άλλων πολιτικών δυνάμεων" την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ!!!
"Ποιεί τη νήσσα" για την "κριτική στήριξη" και άρα ανοχή και κλίμα αναμονής που καλλιέργησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ. Πού είσαι no name: ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ: Εάν θέλεις στοιχεία που να αποδεικνύουν την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ να διαβάσεις τις ανακοινώσεις της τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2014 και Γενάρη-Φλεβάρη 2015 αλλά και τα άρθρα Δελαστίκ και Παπακωνσταντίνου στο ΠΡΙΝ που είναι γνωστοί δημοσιογράφοι, απηχούν τις θέσεις της και ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά της. Μην θέλεις σε όλα μασημένη τροφή. Κάνε και κάτι μόνος σου. Δεν γνωρίζεις καν τις θέσεις του πολιτικού χώρου που υποτίθεται ότι ανήκεις;

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 2:19 μ.μ.

το κκεδακια μετα απο το ξεγυμνωμα που τους εκανε ο τσιπρας το 12 βρισκονυαι σε πανικο βλακειας!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 2:22 μ.μ.

κνιτοβλακες! οταν το κκε θα κανει επανασταση δε θα σπασει τζαμι! ποιος το ειπε; η παπαρηγα! το τιποτα της γραφειοκρατιας!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2016 στις 3:21 μ.μ.

9.41 Χαμενα τα εχει. Λέει κομμουνιστές τον Χαγιο τον Λαφαζάνη και τον Αλαβανο. 27 χρονια πριν Ο Χαγιος υποτίθεται οτι διαφωνούσε με την δημιουργία του Συνασπισμου και την συμμετοχη σε δυο κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Αλαβάνος και Λαφαζάνης στην δεξιά Οπορτουνιστική ομαδα πρωτεργάτες του Συνασπισμου και της συμμετοχής στις κυβερνήσεις που τάχα διαφωνούσε ο Χάγιος. Και έρχεται ο τραγέλαφος σήμερα να πει και τους τρεις για ταχα μου κομμουνιστές. Μιλάμε για πολλά χάλια.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 4:11 μ.μ.

Το κκε μλ ξυνισε με τον χαρακτηρισμο "γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της αδεδυ" και τον εβαλε σε εισαγωγικά.
Οποιος εχει την μυγα ....

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2016 στις 4:20 μ.μ.

Ειναι γνωστη από παλια η θεση του κκε μλ για το ασφαλιστικό: "Δεν πεφτουμε στην παγιδα να κανουμε προτασεις - να κοψουν το κεφαλι τους να βρουνε λεφτα να τις πληρωσουν". Και οσο τα λενε αυτα τα αυταρεσκα και γραφειοκρατικα τοσο επιτιθεται το συστημα και στην ασφαλιση και στο δικαιωμα στην εργασία χωρις να χολοσκάει. Το κεφαλι τους δεν το κοβουν παντως οι αστοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger