Home » , » Οι μαιευτήρες του Ισλαμικού Κράτους

Οι μαιευτήρες του Ισλαμικού Κράτους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 | 10:44 μ.μ.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ με την αποσταθεροποίηση κρατών και τις στρατιωτικές επεμβάσεις ενίσχυσαν την ανάπτυξη και την εξάπλωση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Στο παρόν κείμενο εξετάζεται συμπυκνωμένα η κατάσταση που αφορά στο «Ισλαμικό Κράτος» στις χώρες που δραστηριοποιείται, ξεκινώντας από μια γενική σύντομη ιστορική επισκόπηση (ΠΓ).

του Knut Mellenthin

Εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν «πόλεμο ενάντια στη τρομοκρατία». Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να εξαπλώσουν το πρόβλημα, που υποτίθεται ήθελαν να καταπολεμήσουν, σε μεγάλα τμήματα του κόσμου. Οι αντίπαλοι, ενάντια στους οποίους ανέπτυξαν δράση μέχρι και 200.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, έχουν πολλαπλασιαστεί κατά πολύ και έγιναν ισχυρότεροι. Ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν σήμερα υπό την κατοχή τους περιοχές ελάχιστα τρωτές, όπου κρύβονται ανενόχλητα στο Ιράκ, στη Συρία, στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, στη Λιβύη και σε άλλα κράτη της περιοχής, στην Υεμένη και τη Νιγηρία συμπεριλαμβανομένου των γειτονικών τους χωρών. Εκατοντάδες υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους» (IS) διεξάγουν επίσης επιχειρήσεις στη Σομαλία και στο Αφγανιστάν.

Το φθινόπωρο του 2001, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κήρυξε τον «War on Terror» [Πόλεμο ενάντια στη τρομοκρατία], η Αλ Κάιντα που τότε θεωρούνταν ως ο υπ΄ αριθμό ένα διεθνής τρομοκράτης, δεν είχε υπό την κατοχή της ούτε μια μοναδική περιοχή αυτού του είδους. Ναι μεν το ΝΑΤΟ άρχισε τη στρατιωτική του επέμβαση στο Αφγανιστάν με την προδιαγεγραμμένη αιτιολογία ότι θέλει να αφαιρέσει από την οργάνωση του Μπιν Λάντεν ένα «Safe haven» [ασφαλές καταφύγιο] και να αποτρέψει μια επιστροφή. Αυτή η πρόφαση επαναλαμβάνεται ακόμη και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger