Home » , , » Εφιάλτης η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Εφιάλτης η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 | 11:34 π.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Εφιαλτική είναι η προοπτική για τα εθνικά μας θέματα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα υπέκυψε στη συνδυασμένη γερμανοτουρκική πίεση και συμφώνησε να έρθει στο Αιγαίο πολεμική αρμάδα του ΝΑΤΟ και να εγκατασταθεί εδώ. Ούτε που μπήκαν στον κόπο το Βερολίνο και η Άγκυρα να ενημερώσουν εκ των προτέρων τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κοινή τους πρόταση. Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη των γεγονότων. Την Τρίτη 9 Φεβρουάριου, μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στην Τεχεράνη, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη γερμανοτουρκική πρόταση.

Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός «κατέστησε απολύτως σαφές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε σχέση με το Προσφυγικό θα αφορά αποκλειστικά στα τουρκικά χωρικά ύδατα».
Κατά παράδοξο όμως τρόπο αυτή η γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα δεν κράτησε ούτε... 24 ώρες! Διαβάζοντας την Αυγή την Τετάρτη, έκπληκτος ο αναγνώστης μάθαινε ότι, όπως κατά λέξη έγραφε η εφημερίδα που πρόσκειται φίλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα πλοία της Ελλάδας θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ξεκαθάρισε παράγοντας της ελληνικής κυβέρνησης». Μέσα σε μία μέρα το «αποκλειστικά στα τουρκικά χωρικά ύδατα» που είχε πει ο πρωθυπουργός είχε γίνει... «παντού»!

Το φιάσκο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Είχε ήδη προηγηθεί το φιάσκο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, το οποίο είχε ανεπιτυχούς αποπειραθεί να κρύψει η κυβέρνηση της Αθήνας.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει στρατιωτικούς πιλότους και ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία. Όταν υποβλήθηκαν, λοιπόν,  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger