Home » , » Απλή αναλογική και εκλογικά σενάρια

Απλή αναλογική και εκλογικά σενάρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 | 5:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 "Φέρτε την γνήσια απλή αναλογική και θα τα ψηφίσω όλα", είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση o ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Παναγούλης, που επίσης δήλωσε, "δεν θέλω να με πιάσετε κορόιδο". Ο Παναγούλης μίλησε για νόμο που δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική", ενώ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν κατέθεσε την πρόταση νόμου που είχε φέρει τον Μάρτιο του 2012. "Καταθέσατε το νομοσχέδιο αυτό γιατί έχετε συμβιβαστεί με την ήττα σας, όποτε γίνουν εκλογές... Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Με τον συνεταίρο σας των κόκκινων γραμμών θα έχετε πλειοψηφία"...

Τα βλέπεις Αλέξη μου; Αν έφερνες απλή και άδολη αναλογική μόλις βγήκες επάνω, ως κι η ΝΔ θα ψήφιζε κι ας έβγαλε τα πιο αισχρά συστήματα νοθείας. Αλλά φέρνεις κάτι, όταν νομίζεις πως σε συμφέρει κι όπως θεωρείς ότι συμφέρει το κόμμα σου. Δεν πείθεις. Δεν πείθεις ούτε τους δικούς σου, τους ελάχιστους ψηφοφόρους που σου απέμειναν. Φέρε απλή και άδολη αναλογική, κατάργησε το όριο - νοθεία του 3% κι ας μην ψηφιστεί με 200. Ας ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Τουλάχιστο θα έχεις κάνει κάτι καλό.

Αυτό που έρχεται, έχει ασφαλώς κάποια θετικά, όπως η ψήφος στα 17, η κατάργηση του "μπόνους" βεβαίως... Αλλά απλή αναλογική, επομένως δίκαιο σύστημα, δεν είναι. Είναι κάτι αντίστοιχο με το +1 του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ τότε είχε όριο 1%, εντούτοις υπήρχε μεγάλη αδικία. Ο Φλωράκης είχε τότε επισημάνει σωστά, ότι "ο νόμος αυτός απείχε πολύ από την απλή αναλογική". Ο πατήρ Μητσοτάκης πάλι έλεγε αυτά που λέει τώρα ο γιος. Μόνο που τώρα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε άκλαυτοι. Ότι κι αν κάνουν οι δυο συνεργάτες στο έγκλημα του μνημονίου, είναι τελειωμένοι.

Φυσικά τη μεγαλύτερη φόλα στις εκλογές θα τη φάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλοι όσοι τον ψήφισαν στις προηγούμενες, είναι αντιμνημονιακοί. Αλλά κι η ΝΔ θα χάσει, ο κόσμος λόγω της Κρίσης είναι πιο ψαγμένος τώρα. Δεν τρώει ότι του σερβίρουν, τουλάχιστον η πλειοψηφία.

Ας τελειώνουμε με την κωμωδία κι ας δούμε την τραγωδία της καθημερινότητας. Τις συνεχείς περικοπές, τους απανωτούς φόρους, τις απολύσεις, τα λουκέτα, αυτά που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσα εφάρμοζε, ή επιθυμεί να ξανακάνει η ΝΔ. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι κανόνες, ανεξάρτητα με τον εκλογικό νόμο. Αν πχ ο κόσμος αποφασίσει να βγάλει μια κυβέρνηση ενός κόμματος, θα δώσει το ποσοστό που χρειάζεται στο κόμμα αυτό, άνω του 50% δηλαδή, ενώ τα άλλα θα βολευτούν με το υπόλοιπο. Όσα κόμματα και να κατεβούν, ότι σύστημα και να γίνει. "Αν"...

Σήμερα κανένα κόμμα δεν πείθει, όχι την πλειοψηφία, ούτε καν το ένα τρίτο. Το πρώτο κόμμα μπορεί πιθανότατα να έχει κάτω από 20%, όπως έγινε το Μάη του 2012 και που φρόντισαν τις εκλογές εκείνες να τις ακυρώσουν αμέσως. Τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα γι αυτά, αν υπήρχε απλή αναλογική και δεν είχαμε τον εκβιασμό περί δήθεν "χαμένης" ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με απλή αναλογική θα πάρει ακόμα λιγότερο και το γνωρίζει. Θα ξαναθυμηθεί όμως την απλή αναλογική, ξέρετε πότε; Μετά τις μεθεπόμενες εκλογές, αφού πρώτα γίνει τσόντα της τσόντας σε μια "οικουμενική συμμορία" που θα εφαρμόσει το 4ο Μνημόνιο. Αφού συνεργαστεί με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους δοσίλογους, για να συνεχιστεί το τάισμα των τοκογλύφων. Τότε θα καταντήσει ΔΗΜΑΡ, ενώ θα εύχονταν να υπήρχε απλή και άδολη αναλογική, για να εκλέξει τουλάχιστον ένα βουλευτή.

Ουαί υμίν πολιτικοί φαρισαίοι, υποκριταί, λογαριάζετε χωρίς τον κόσμο κι ο κόσμος δεν σας λογαριάζει πια... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger