Home » , , » Χαρίλαος Φλωράκης: Καπετάν Γιώτης, «κατάσκοπος», 20 φορές ισοβίτης και πολιτικός ηγέτης

Χαρίλαος Φλωράκης: Καπετάν Γιώτης, «κατάσκοπος», 20 φορές ισοβίτης και πολιτικός ηγέτης

Από giorgis , Κυριακή 2 Απριλίου 2017 | 11:18 μ.μ.

Πηγή: Παναγιώτης Μαυρέλης, ιστορικός – Hotdochistory

Πιστός κομμουνιστής από τα 15 του, πρωταγωνίστησε στην Αντίσταση και στον Εμφύλιο και έζησε όλες τις εσωκομματικές διακυμάνσεις. Ανέλαβε την ηγεσία του ΚΚΕ από το 1972 και το ανέδειξε σε κεντρικό παράγοντα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας κερδίζοντας τη γενική αναγνώριση.

Μια ζωή σαν ταινία. Λίγοι Ελληνες έζησαν τόσο έντονα την πρόσφατη ιστορία μας όσο ο Χαρίλαος Φλωράκης. Από το απόγειο της Αντίστασης στο ναδίρ της ήττας του 1949, στην προσφυγιά, την παράνομη επιστροφή στην Ελλάδα το 1954 και στις αλλεπάλληλες φυλακίσεις και εξορίες. Διαφεύγει το 1972 και ξαναεπιστρέφει το ’74 ως γραμματέας του ΚΚΕ, δίνοντας του νέα πνοή.

O Χαρίλαος Φλωράκης γεννήθηκε στο χωριό Παλιοζογλώπι των θεσσαλικών Αγράφων σας 20 Ιουλίου 1914 και ήταν το τέταρτο παιδί του Ιωάννη Φλωράκη και της Στυλιανής Λιανού. Το 1924 μετακομίζει με την οικογένεια του στην Καρδίτσα. Εκεί έρχεται σε επαφή με τις σοσιαλιστικές ιδέες και το 1929 ως μαθητής εντάσσεται στην ΟΚΝΕ.

Το 1933 η οικογένεια Φλωράκη μετακομίζει στην Αθήνα και ο Χαρίλαος εισάγεται στη Σχολή Τηλεγραφητών. Στα  20 χρόνια του διορίζεται τηλεγραφητής στα ΤΤΤ (Ταχυδρομεία, Τηλεγραφία, Τηλεφωνία) στις Σέρρες και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δράση. Επειτα από διάφορες μεταθέσεις στην επαρχία λόγω της συνδικαλιστικής δράσης του, στα τέλη του 1938 επιστρέφει στην Αθήνα, όπου και τον βρίσκει το ξέσπασμα του πολέμου. Κατά τη διάρκειά του υπηρετεί στη Διεύθυνση Μηχανικού Θεσσαλονίκης και παίρνει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Τον Ιούνιο του 1941 ο Φλωράκης γίνεται μέλος του ΚΚΕ, σε μια περίοδο όπου ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

3 Απριλίου 2017 στις 1:25 μ.μ.

Καλός ο Επιστημονικός Αντικομμουνισμός στο πρόσωπο του Κομμουνιστή ηγέτη Χαρίλαου Φλωράκη αλλά δεν πιάνει. Πάντα έλεγε τιμάνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους Ζωντανούς. Ας θυμηθούμε λίγο την Ιστορία. Το ΚΚΕ εμφανίστηκε στην Αστική Νομιμότητα το 1974 μετά απο 38 χρόνια παρανομίας. Απο το 1943 μέχρι το 1968 δεν υπήρχε ΚΝΕ. Απο το 1958 μέχρι το 1974 δεν υπήρχανε Κ.Ο. Απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά απο το 1955 με τα Πολιτικά Μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια όταν υποχρεώσανε τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να αποσύρει το πρόγραμμα λόγω Δικτακτορίας του Προλεταριάτου. Σε αυτή την τραγική κατάσταση παρέλαβε το ΚΚΕ ο Χαρίλαος το 1973 με τεράστιες Ιδεολογικές Παρρεκλίσεις. Η Συμμαχία με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ...εσωτερικού.. το 1974 η Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ όλη την Μεταπολίτευση το 17% του 1981 ο Σαρτζετάκης το 1985 η δημιουργία του ...συνασπισμού... και η συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 είναι τα Καταστροφικά αποτελέσματα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ και των ΣΤΑΔΙΩΝ που μαζί με την ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΦΑΡΑΚΟΥ.... φέρανε το ΚΚΕ ένα βήμα απο την Καταστροφή το 1991.... Στην Σωτηρία του Κόμματος καθοριστικό ρόλο έπαιξε στο 13ο Συνέδριο ο Χαρίλαος. Ητανε μαζί μας και στην πορεία Αποκατάστασης των Επαναστατικών Χαραχτηριστικών του κόμματος. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 με την Καθοριστική του Συμβολη καταργήσαμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ που καταστρέψανε το Κ.Κ Παλεύουμε μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τιμάμε την μνήμη του Αξέχαστου Συντρόφου μας που βοήθησε τα μέγιστα να Ξεβρωμίσει το ΚΚΕ απο όλα τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

3 Απριλίου 2017 στις 1:46 μ.μ.

Τα ψέμματα και τα παραμύθια τελειώσαν οδυνηρά για τον λαό που σήμερα βλέπει Πεντακάθαρα μπροστά του την σφαγή του απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με απίστευτη Αγριότητα και την απόλυτη δικαίωση του ΚΚΕ σε ότι του έλεγε. Επίσης με την Τραγωδία του λαού της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ με Αριστερή κυβέρνηση που τον σφάζει χωρίς Ευρώ και Ε.Ε καταλαβαίνει τα παραμύθια που του Σερβίρουνε ΛΑΕ Κωνσταντοπούλου ανταρσύα Αλαβάνος Μανιαδάκηδες ταυτιζόμενοι απόλυτα με τμήματα της Αστικής Τάξης Εθνικιστές και Φασίστες. Οσο Τυμβωρυχία και να κάνουνε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger