Home » , » Η εκδήλωση που γίνεται αύριο στο Κ*ΒΟΞ μας αφορά όλους. - Να δοθεί άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους

Η εκδήλωση που γίνεται αύριο στο Κ*ΒΟΞ μας αφορά όλους. - Να δοθεί άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους

Από giorgis , Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 | 8:11 π.μ.

Του Γ. Γ.

Η αίτηση αδείας απορρίπτεται επειδή «δεν εκδήλωσα μεταστροφή και μεταμέλεια, ούτε αποκήρυξα τη δράση μου» και επειδή πιστεύω ότι η επανάσταση την οποία οραματίζομαι δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά αλλά απαιτείται η άσκηση αντιβίας…

Το ζήτημα αφορά ολόκληρη την αγωνιζόμενη κοινωνία, γιατί δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση απέναντι σε ένα δικαίωμα-κατάκτηση. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας αποτελεί επίθεση στον πυρήνα της συλλογικής μνήμης και της αγωνιστικής παράδοσης, που ξεπερνά συγκεκριμένες επιλογές και αποσκοπεί στην αντιστροφή των λαϊκών αξιών...

Οσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Η επιμονή της δικαστικής εξουσίας στις δηλώσεις αποκήρυξης και μετάνοιας ως προϋπόθεση για τη χορήγηση αδειών χαράσσει το δρόμο στην, πρακτικά, διά βίου φυλάκιση, προετοιμάζοντας το έδαφος και για την απόρριψη των αιτήσεων για υφ’ όρον απόλυση με το ίδιο σκεπτικό.

Κώστας Γουρνάς

Με τους αγώνες των πολιτικών κρατούμενων και με τη στήριξη των κινημάτων, κατακτήθηκαν ορισμένα δικαιώματα.

Αυτές οι κατακτήσεις είναι σημαντικές, είναι κατακτήσεις της κοινωνίας, είναι κατακτήσεις πολιτισμού, γιατί οι φυλακές είναι μια εικόνα του πολιτισμού μας.

Γι’ αυτό και πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις υπερασπίζουμε.

Μια τέτοια κατάκτηση είναι και η άδεια εξόδου του κρατουμένου από τις φυλακές που είναι μια ανάσα ζωής για τον φυλακισμένο και ένα βήμα προς την επιστροφή στην κοινωνία...

Ετσι, ανεξάρτητα από τις σκέψεις που κάνει ο καθένας για τη δράση της οργάνωσης για την οποία καταδικάστηκε ο Δ. Κουφοντίνας -προσωπικά οφείλω να ξανατονίσω ότι είμαι απολύτως αντίθετος με αυτήν την ιδεολογία και τη δράση-, καμία διάκριση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή που να στερεί αυτόν τον κρατούμενο από το δικαίωμα στην άδεια.

Πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι ένας άνθρωπος που με δική του βούληση έθεσε τον εαυτό του μπροστά στη δικαιοσύνη των θεσμών και των ανθρώπων και κρίθηκε από όλους μας για τη δράση του, άλλα και για τη στάση του.

Και πολύ περισσότερο, όταν ο λόγος που αποκλείεται από το δικαίωμα είναι η επίκληση των απόψεών του.

Οι ιδέες δεν δικάζονται, αυτό είναι επιστροφή σε άλλες εποχές και αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Μανώλης Γλέζος

Έξι χρόνια τώρα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται άδεια από τις φυλακές. Έξι χρόνια του την αρνούνται. Έξι χρόνια τώρα, ψοφοδεείς δικαστές και εξωνημένοι εισαγγελείς, κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, κραταιές πολιτικές οικογένειες και νεόκοποι εθνοπατέρες, δεξιοί και αριστεροί, φασίστες και δημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες, πoρωμένοι χωροφύλακες και παρασημοφορεμένοι καριερίστες του FBI, όλος ο εσμός των καθαρμάτων της εξουσίας αρνούνται να δώσουν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Θάβουν τους πολιτικούς κρατούμενους στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Του στερούν την άδεια γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα οι δυτικές δημοκρατίες: αφορούν αυτούς που δεν θα τα χρειαστούν ποτέ. Στερούν την άδεια στον Κουφοντίνα γιατί είναι εχθρός τους. Γιατί μ’ όλη του τη δράση  εχθρευόταν την τυραννία τους. Μα πάνω από όλα, του τη στερούν γιατί δεν εννοεί να μετανοήσει. Στον κόσμο της εξουσίας όλα συγχωρούνται αρκεί να μετανοήσεις. Για κάθε μετανιωμένο υπάρχει μια θέση στον παράδεισο του «Θεού και του Κράτους».

Όσοι εξακολουθούν να αισθάνονται ελεύθεροι άνθρωποι, όσοι επιμένουν να αντιστέκονται στον σύγχρονο εξανδραποδισμό και τον ολοκληρωτισμό του 21ού αιώνα, οφείλουν να υψώσουν το ανάστημα και τη φωνή τους μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

«Επιτροπής για την χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους» 

Η «δικαιοσύνη» τους, ταξικά λειτουργεί. Πυλώνας του συστήματος είναι και όσους θεωρεί αντιπάλους του, τους εξοντώνει.

Όταν το αστικό καθεστώς έχει να αντιμετωπίσει πολιτικούς του αντιπάλους που το αμφισβήτησαν και ένοπλα, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και ο λεγόμενος «νομικός πολιτισμός» τους, πετιέται στα σκουπίδια.

Είναι το ίδιο το κράτος που από την μια δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα –δήλωση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου 25/11/2015- και από την άλλη τους ζητάει ζητάει δηλώσεις μετανοίας για να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους.

Η εκδήλωση που γίνεται αύριο στο Κ*ΒΟΞ μας αφορά όλους.

 Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... 

 Μπέρτολ Μπρεχτ 

Και κάτι τελευταίο που ορισμένοι που δηλώνουν επαναστάτες το ξεχνάνε:

Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης.

Καρλ Μαρξ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Μαΐου 2017 στις 1:01 μ.μ.

με το τελευταιο κινδυνος να πας εως και τον κορυδαλλο. χωρις αυτο ελπιζεις και στο κοινοβουλιο

10 Μαΐου 2017 στις 9:05 μ.μ.

ΟΙ Κομμουνιστές συμμετέχουμε στο Αστικό Κοινοβούλιο απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης και παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger