Home » , » Καμιά τιμή στους δολοφόνους των λαών!

Καμιά τιμή στους δολοφόνους των λαών!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 | 4:37 μ.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ–ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Το καθηγητικό κατεστημένο, οι πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., αυτοί που λέξη δεν είχαν να πουν τόσα χρόνια τώρα για τα δεινά που χτυπούν το λαό και τη νεολαία μας εξαιτίας των πολιτικών κυβερνήσεων και Ε.Ε., τις τελευταίες μέρες ξεπερνούν τον εαυτό τους: η Νομική Σχολή και η πρυτανεία του Α.Π.Θ. αποφάσισαν να καλέσουν στις 13 Ιουλίου και να αναγορεύσουν σε επίτιμο διδάκτορα του Α.Π.Θ. τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ!

Οι πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ. τον τιμούν για τη «συμβολή του στον ευρωπαϊκό πολιτικό και νομικό πολιτισμό». Θα καθίσουν μάλιστα (μαζί με τον συνένοχό του, τον πρωθυπουργό της χώρας Αλ. Τσίπρα) να τον ακούσουν να μιλά με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού»! Ταυτόχρονα “κλείνουν πονηρά το μάτι” για ευρωπαϊκά προγράμματα που θα κερδίσουν οι φοιτητές του Α.Π.Θ. (Erasmus κ.ά.) αλλά συνεχίζουν να έχουν “μάτια ερμητικά κλειστά” γι αυτή την πολιτική που ένας από τους αρχιτέκτονές της είναι ο Γιούνκερ και άλλο μέλλον δεν επιφυλάσσει για τους απόφοιτους του Α.Π.Θ. παρά την ανεργία ή τη μετανάστευση…

Εμείς όμως το ξέρουμε καλά: Το μόνο “Δίκαιο” που ξέρει να διδάξει ο Γιούνκερ είναι το “δίκιο των ισχυρών”. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει εκατομμύρια άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα να ζουν στην ανεργία και τη φτώχεια, να βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις να πετσοκόβονται ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη των αφεντικών. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει χιλιάδες άνθρωποι να ζουν χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση αδυνατώντας να πληρώσουν το τεράστιο κόστος τους, άρρηκτα δεμένο με την πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν το σπίτι τους ή το μαγαζάκι που βγάζουν το ψωμί τους για να σωθούν οι τράπεζες. Είναι το “Δίκαιο” που επιτάσσει τη μετατροπή της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας, από καθολικά κοινωνικά σε προνόμια μόνο γι αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που, στο όνομα του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης, καθημερινά με όλο και μεγαλύτερη ένταση δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό…

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του Αμβούργου απέναντι στη μάζωξη των ισχυρών της γης, δείχνουν το δρόμο: «Ούτε γη ούτε νερό» για τους δολοφόνους των λαών! Καμιά τιμή γι “αυτούς που μας αρπάξαν το ψωμί απ’ το τραπέζι, το βιβλίο από το χέρι”! Ο Γιούνκερ είναι persona non grata στην πόλη μας, στη χώρα μας, σ’ όλη τη γη, αφού εκπροσωπεί αυτούς που “όπου γης” σπέρνουν τον τρόμο και τον πόλεμο, τη φτώχεια και τη δυστυχία για τους λαούς!

Τον Γιουνκερ με τον «πολιτικό και νομικό του πολιτισμό», την Ε.Ε. και τα μνημόνιά του, όχι μόνο δεν τον υποδεχόμαστε αλλά τον θεωρούμε ανεπιθύμητο στην πόλη μας κι ανυποχώρητο αγώνα έχουμε κηρύξει για την ανατροπή της πολιτικής που αυτός και οι ομοτράπεζοί του σχεδιάζουν, την κατάργηση των μνημονίων, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή από τη θηλειά της Ε.Ε. και του ευρώ!

Πέμπτη 13 Ιουλίου, 6.30μ.μ., προσυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Ιουλίου 2017 - 5:13 μ.μ.

Δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση λύση υπερ του λαού η Επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή Ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας με Ρωσσία Κίνα ΙΡΑΝ όπως επιδιώκουνε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές. Είναι ίδια καταστροφή με την Σημερινή. Χρειάζεται η Ενίσχυση παντού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με Στοχο ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

14 Ιουλίου 2017 - 8:34 π.μ.

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ

Δεν ειναι η πρωτη φορα που τετοια ανθελληνικα στοιχεια τυπου
Γιουνκερ τα τιμουν και τα βραβευουν καποιοι ``ελληνες``οπως εγι
νε και στην Κρητη λιγο καιρο πριν με εναν αλλο ``φιλελληνα``
Το χειροτερο του πραγματος ειναι οτι αυτο το κανουν πνευματικα
ιδρυματα της χωρας που επρεπε να πρωτοστατουν και να εναντιωνονται
σε τετοιου ειδους διακρισεις για ατομα εχθρικα προς την Ελλαδα
Το δυσαρεστο επισης ειναι οτι το φοιτητικο κινημα ειναι σε τετοια
καθοδο που δεν αντεταξε τις δυναμεις που επρεπε ωστε να μπει φραγμος
σ αυτη την ασελγεια που προεβησαν οι πρυτανικες αρχες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger