Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ζει σ’ αυτή την χώρα δεν ασπάζεται την άποψη του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά, συνηγόρου της Ηριάννας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ζούμε σε «κράτος δικαίου». (Για την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή αυτού του κυρίου θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή).
Πολύ χαρακτηριστική απόδειξη οι αντιδράσεις των χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου –ειδικά του twitte- όταν έγινε γνωστό το σκεπτικό των δικαστών το οποίο επικαλέστηκαν για να καταδικάσουν την Ηριάνα και τον Περικλή, αρνούμενοι, επίσης, να τους χορηγήσουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.
Εδώ δεν έχουμε απλώς μια απαξίωση της αστικής δικαιοσύνης, αλλά μια ολοφάνερη γελοιοποίησή της (παραθέτουμε μικρό δείγμα ανάλογων σχολίων).
Και ειλικρινά αναρωτιέται οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη νοημοσύνη πώς διαφορετικά μπορείς να αντιπαρατεθείς σε κάποιους «λειτουργούς της Θέμιδας» που για να στοιχειοθετήσουν καταδίκη καταφεύγουν σε παραμύθια νηπιαγωγείου πέρα από να τους πάρεις στην πλάκα;
Ένα απόσπασμα από την απόφαση του Εφετείου Αθήνας με την οποία καταδικάστηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής.
«Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (σ.σ, σύντροφος της Ηριάννας), αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων».
Εδώ η λογική πια σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι δικαστές θεωρούσαν ενοχοποιητικό στοιχείο το να φτιάχνουμε προσωπικές σχέσεις με άτομα που δεν «εγκρίνουν».
Τώρα μαθαίνουμε και ότι οι ταξιδιωτικοί μας προορισμοί πρέπει να έχουν την αποδοχή τους, γιατί διαφορετικά μπορεί να μας καταδικάσουν σαν τρομοκράτες.
Αυτονόητο είναι ότι μια τέτοια δικαστική αντίληψη μόνο με το καλαμπούρι, όπως κάνουν παρακάτω οι χρήστες του Ιντερνέτ, μπορείς να την αντιμετωπίσεις.
Δημοσίευση σχολίου