Δεν είναι άγνωστη η προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένοι να μας παρουσιάσουν τις μυθοπλασίες τους σαν ιστορικά γεγονότα. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή με το γνωστό κείμενο που έγραψε παρουσιάζοντας κάποιον παππού της τον οποίο υποτίθεται σκότωσαν "οι εγκληματίες κομμουνιστές".
Μ’ αυτές τις φαιδρότητες δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθούμε. Επειδή όμως η τύπισσα θέλοντας να εξασφαλίσει κάποια λεπτά δημοσιότητας, αφού το έργο της σαν ευρωβουλευτή είναι ανύπαρκτο, εξακολουθεί να επαναλαμβάνει τις ίδιες παπαριές ας γράψουμε δυο πράγματα.
Ξαναπαρουσιάζεται σήμερα η Ευα Καϊλή στο Ραδιόφωνο 24/7, και επαναλαμβάνει τα ίδια εγκεφαλικά της κατασκευάσματα λέγοντας μας ότι «χρέος» της είναι «να μην ξεχνάει τα γεγονότα την ιστορία και την αλήθεια που έχει ζήσει η οικογένεια της».
Αρχικά να πούμε ότι είναι ακατανόητη η επιμονή της ευρωβουλευτή να μην θέλει να αναφέρει το όνομα του «θύματος των κομμουνιστών» παππού της. Δεκάδες οχλήσεις έγιναν από χρήστες του διαδικτύου και όμως η κ. Καϊλή αποφεύγει χρησιμοποιώντας αοριστίες και γενικόλογα να μην αναφέρει το όνομα του «θύματος». Ενας χαρακτηριστικός διαδικτυακός διάλογος:
Δεν θα μπούμε στην εύκολη λογική χρησιμοποιώντας ημερομηνίες να αποδημήσουμε τους ισχυρισμούς της.
Αυτό που αρχικά κυκλοφόρησε είναι ότι αναφέρεται στον παππού της απ’ την πλευρά της μητέρας της –της συγγραφέας Μαρίας Ιγνατιάδου- τον οποίον οι «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν και έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς της, αφού το καταλήστεψαν» κατά την επίθεση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εναντίον των Μ.Α.Υ.δων στο χωριό Κωνσταντία Αλμωπίας στις 10/2/1947
Αυτό προφανώς δεν μπορεί να ισχύει γιατί όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα που αναφέρεται στο βιογραφικό της, η Καϊλή περνούσε «τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της».
Ζητήσαμε επίσης από σύντροφο ιστορικό να μας πει αν υπάρχει μεταξύ των θυμάτων στην μάχη της Κωνσταντία Αλμωπίας κάποιος νεκρός με το όνομα Καϊλής. Η απάντησή του ήταν αρνητική.
Οπότε εμείς εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα που είχαμε για να βρούμε σε ποιο περιστατικό αναφέρεται η ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αν η ίδια δεν μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για όσα επικαλείται τότε πολύ άνετα θα μπορούμε να της αποδώσουμε τον χαρακτηρισμό της μυθομανούς και της συκοφάντριας.
Απ' ότι βλέπουμε, λοιπόν στο παρακάτω επίσημο έγγραφο -συνταγμένο με την ορολογία του τότε καθεστώτος- πουθενά δεν υπάρχει όνομα που θα μπορούσε να παραπέμπει σε παππού της Καϊλή.
Δημοσίευση σχολίου