Home » , » Εισβολή αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης,

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 | 2:40 μ.μ.

Μέλη αναρχικών – αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων, εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου εδρεύει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Πέταξαν τρικάκια, ενώ ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία».

Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας «καθώς και σύντροφοι/ισσες», όπως αναγράφεται σε ανάρτηση του indymedia.

Παράλληλα στο ίδιο κείμενο υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία του Σαββάτου, ανήμερα των εγκαινίων της Έκθεσης, στις 18:00, στην Καμάρα.


Αντιγράφουμε:από το indymedia

Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω.

Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με τις αλυσίδες είναι να τις συνηθίσεις. Ήδη, εδώ και 7 χρόνια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κράτος και κεφάλαιο «δαγκώνουν» κι ένα νέο κομμάτι από τα τελευταία μέσα επιβίωσης του κόσμου της εργασίας. Μοιάζει με φυσικό φαινόμενο κάθε 1,5 χρόνο, μετά από μια «αγωνιώδη» περίοδο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων του ελληνικού κράτους με τους πάτρωνές του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να ανακοινώνονται οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να χάνονται νέα εργατικά δικαιώματα, να υποτιμάται η τάξη μας όλο και πιο πολύ. Ούτε καν η φρασεολογία δεν αλλάζει από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και από ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ…

Το κράτος διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι έχει συνέχεια. Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες οφείλουν επίσης να έχουν συνέχεια, σε όλους τους τόνους.

Πασχίζοντας να κάνει το αδύνατο, ο άνθρωπος πάντα κατόρθωσε αυτό που είναι δυνατό. Εάν πάντως δεν πράξουμε το αδύνατο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

Τίποτα δεν τελείωσε. Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
18:00, ΚΑΜΑΡΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:39 μ.μ.

Πάντως εγώ το Σάββατο 6μμ θα είμαι στην Καμάρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger