Home » , » Ενα κείμενο μας που τελικά δεν είχε αποδέκτες

Ενα κείμενο μας που τελικά δεν είχε αποδέκτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 | 8:34 μ.μ.

Μετά την σημερινή εξέλιξη που μας γνωστοποιεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής συμφώνησε με τις διοικήσεις των τραπεζών να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι του ύψους των 300.000 ευρώ, αναγκαστικά ματαιώνεται μια πρωτοβουλία που είχαμε πάρει σαν ιστότοπος.

Για λόγους αρχειακούς και μόνο παραθέτουμε το κείμενο που  επρόκειτο να στείλουμε σε μεμονωμένους αγωνιστές και οργανώσεις.
Προς το παρόν είναι σε γνώση μόνο κάποιων συλλογικοτήτων που είχαμε δεδομένο ότι θα συμβάλουν σ’ αυτό το εγχείρημα μας και σε μια συντρόφισσα δικηγόρο που το διαμόρφωσε ώστε να είναι δικαστικά αντιμετωπίσιμο:

***


"Από τα τσακάλια δε γλιτώνεις,  με ευχές και παρακάλια"

Κώστας Βάρναλης

Στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η οποία έχει ενταθεί με την ανάλγητη ταξικά προσανατολισμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, έχει προστεθεί μια επιδίωξη ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, που θα οδηγήσει χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, να βρεθούν άστεγα, για να καταλήξει η περιουσία τους στα νύχια αρπακτικών.

Ένας άθλιος κυβερνητικός θίασος, υπηρετικό προσωπικό της ντόπιας αστικής τάξης, θεραπαινίδα στις προσταγές των τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους, έχει ήδη ψηφίσει –ως «προαπαιτούμενο» για την «αξιολόγηση»- την υλοποίηση ενός ακόμα  κοινωνικού εγκλήματος. Τραπεζίτες και κάθε είδους «κοράκια», διευκολύνονται για να καρπωθούν τη λαϊκή περιουσία των δανειοληπτών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σαρκοφάγου τραπεζικού συστήματος.

Μας άφησαν άνεργους, σφαγίασαν μισθούς, κατακρεούργησαν συντάξεις και τώρα παίρνουν και τα σπίτια όσων πολιτών, απ’ τα λαϊκά στρώματα, βρέθηκαν στις δαγκάνες των τραπεζιτών τοκογλύφων.

Με σκοπό να αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις ξεκινούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Αυτοί οι απάνθρωποι κυβερνητικοί σχεδιασμοί πρέπει να μείνουν στα χαρτιά. Κι’ αυτό μόνο με την δυναμική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να επιτευχθεί. Δε μιλάμε γενικά κι αόριστα, αλλά προβάλλοντας πρόταση. Μια πρόταση που εστιάζει στη δημιουργία μιας κινηματικής «ομάδας κρούσης» που θα στηθεί ανάχωμα στις «ορέξεις» ντόπιων τραπεζιτών και ξένων κερδοσκοπικών funds, που βρήκαν ευκαιρία να διογκώσουν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους, αρπάζοντας λαϊκή περιουσία.

Ναι, μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το νέο κοινωνικό έγκλημα που σχεδιάζει η ντόπια κομπραδόρικη, παρασιτική αστική τάξη, με τις «ευλογίες» της συγκυβέρνησης και των ξένων κηδεμόνων της. Αυτό που απαιτείται είναι οργανωμένος, συντονισμένος αγώνας, που αν χρειαστεί,  θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορη και αναγκαία μορφή πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

O σχεδιασμός που κάνουν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχει τρωτά σημεία, που μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε και να ματαιώσουμε τις εγκληματικές, για τα λαϊκά στρώματα, επιδιώξεις τους.

Είναι απαραίτητο για την υλοποίηση των σχεδίων τους να υπάρξουν “συνεργοί στο έγκλημα”, άτομα χωρίς καμιά κοινωνική συνείδηση, που θα λειτουργήσουν σαν ιμάντες μεταβίβασης της λαϊκής περιουσίας στα χέρια των πλουτοκρατών, με τον ισχυρισμό, ότι αυτοί “απλά κάνουν τη δουλειά τους”. Αυτοί θα λέγονται συμβολαιογράφοι, κλειδαράδες κ.α. Δεν θα μπορούν όμως να είναι «κουκουλοφόροι», όπως στη Γερμανική κατοχή. Θα έχουν όνομα, επίθετο και διεύθυνση επιχείρησης. Και το κάνουμε καθαρό από τώρα, απευθυνόμενοι σε όσους θα συμπράξουν –προφανώς καρπωμένοι κάποιο χρηματικό ποσό -  είτε να βρεθούν στο δρόμο εργατικές οικογένειες, είτε να εκποιηθεί λαϊκή περιουσία: Θα λάβουν το αντίτιμο των πράξεων τους. Ποιο θα είναι αυτό, θα αποφασιστεί από τα θύματα αυτής της εφαρμοσμένης πολιτικής και από ένα ισχυρό, λαϊκό  κίνημα μέσα από τις δικές του μαζικές διαδικασίες.

Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση προς όλες τις ομάδες του αναρχικού, αντιεξουσιαστικού χώρου, σε κοινωνικά κινήματα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μεμονωμένους αγωνιστές, να βρεθούμε και να συζητήσουμε την υλοποίηση του εγχειρήματος που αναφέραμε,  (θα καθορίσουμε ημερομηνία και χώρο).

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα θα έχει η πρωτοβουλία μας. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι «χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν γίνεται». Κι αν υπάρξουν ορισμένοι που προεξοφλούν ότι θα είναι αναποτελεσματική η προσπάθεια μας, αφήνουμε τον Μπρεχτ να απαντήσει για μας:

"Κι όταν νικιούνται αυτοί που ενάντια στην αδικία παλεύουν
Πάλι δεν έχει η αδικία δίκιο!
 Η ήττα μας δεν αποδείχνει τίποτ'  άλλο, πέρα απ' το ό,τι παραείμαστε λίγοι όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην προστυχιά.
Και περιμένουμε απ' τους θεατές, τουλάχιστον να ντρέπονται!"

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

11 Οκτωβρίου 2017 στις 9:09 μ.μ.

1) Καμιά εμπιστοσύνη σε τοκογλύφους, αλλά επαγρύπνηση, γιατί υπάρχουν και οι τακτικές υποχωρήσεις. Μπορεί να κάνουν ένα βήμα πίσω μόλις δουν ισχυρή Aντίσταση και μετά να επιστρέψουν πιο οργανωμένοι.
2) Συγχαρητήρια σε όσους Αντιστέκονται. Κάθε Nίκη είναι αποτέλεσμα σκληρών Aγώνων πολλές φορές μακροχρόνιων. Η Αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο. mitsos175.

11 Οκτωβρίου 2017 στις 9:09 μ.μ.

Η Αστική Τάξη δεν είναι καθόλου κομπραδόρικη και παρασιτική. Βρίσκεται στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911.... συμμετέχει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Σοσιαλισμός με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ είναι η απάντηση όποιο και αν είναι το ερώτημα.

11 Οκτωβρίου 2017 στις 9:21 μ.μ.

Πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι ρε Τζαμαρία! Τον όρο "κομπραδόρικη και παρασιτική ελληνική αστική τάξη" τον πρωτοχρησιμοποίησε ο Ν. Μπελογιάνης στο βιβλίο του "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα" και υπάρχει στην εισήγηση του 10ο Συνεδρίου του ΚΚΕ το 1978.

11 Οκτωβρίου 2017 στις 9:25 μ.μ.

Καθόλου Ασχετος. Ασφαλώς το χρησιμοποίησε ο Μπελογιάννης εφαρμόζοντας τις Συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος. Και για το 10ο Ττο γνωρίζω. Ολα αυτά οδήγησαν το Δ.Κ.Κ στην καταστροφή και το ΚΚΕ ενα βήμα απο τον Γκρεμό το 1991...... Ασφαλώς ξέχασες οτι ο Μπελογιάννης στο ίδιο βιβλίο μιλάει για Ελληνικό Ιμπεριαλισμό το 1911...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger