Home » » Ο Τσίπρας δίνει στις ΗΠΑ τις βάσεις σε Λάρισα-Ανδραβίδα για να βομβαρδίζουν τους λαούς τα μη επανδρωμένα

Ο Τσίπρας δίνει στις ΗΠΑ τις βάσεις σε Λάρισα-Ανδραβίδα για να βομβαρδίζουν τους λαούς τα μη επανδρωμένα

Από Unknown , Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 | 9:58 π.μ.

Το μιλιταριστικό σαιτ, που λειτουργεί ως φερέφωνο του αρχηγού των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει όλα τα πολεμικά αιτήματα που έχουν τεθεί στις διαπραγματεύσεις της με τον Πρόεδρο Τραμπ.
Γίνεται λόγος λοιπόν για τα Αμερικανικά uav MQ-9 Reaper που πρόκειται να εγκατασταθούν σε ελληνικές αεροπορικές βάσεις και πιο συγκεκριμένα σε Λάρισα και Ανδραβίδα.Ο στόχος αυτής της επικοινωνιακής επίθεσης της κυβέρνησης μέσω διαρροών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι να παραπλανηθεί ο λαός μας καθώς η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ένα πρόσωπο "διαπραγματευτή έναντι των ΗΠΑ".
Στην πραγματικότητα όμως, οι σχετικές συζητήσεις είχαν αρχίσει επί υπουργείας Δ.Αβραμόπουλου το 2013. Τα αμερικανικά αιτήματα που δεν τόλμησαν να ικανοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ικανοποιούνται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση καθώς αμερικανικά κλιμάκια βρίσκονται στην Ελλάδα για να δουν ξανά τις δύο αεροπορικές βάσεις που τους ενδιαφέρουν.
Σ΄ αυτές θέλουν να φέρουν MQ-9 Reaper για να έχουν τη δυνατότητα κατασκοπείας και βομβαρδισμού των λαών σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Την παραχώρηση των εν λόγω βάσεων, η ελληνική κυβέρνηση την χρησιμοποιεί και ως διαπραγματευτικό χαρτί για να διεκδικήσει μεταχειρισμένα αμερικανικά οπλικά συστήματα -που βεβαίως θα κοστίσουν πανάκριβα στον λαό μας-, τα οποία κρίνονται απαραίτητα στον νέο γύρο όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και για την εξυπηρέτηση του διευρυμένου πολεμικού-κατασταλτικού ρόλου που διεκδικεί ο ελληνικός αστικός κόσμος, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να επιβάλλουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας στην ίδια ακριβώς περιοχή που εντοπίζονται στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και των Ελλήνων αστών. Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που έχουν στο επίκεντρο τους το ενεργειακό ζήτημα, αλληλοσυνδέονται όμως με συνολικότερες πολιτικές και οικονομικές βλέψεις.
Και φυσικά, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, η πρόθεση της να ικανοποιήσει τα αμερικανικά αιτήματα δεν σταματούν σε Λάρισα και Ανδραβίδα! 
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας: 
Η σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας αναζωπυρώνει τα σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο
Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου:
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Οκτωβρίου 2017 στις 10:40 π.μ.

Κάπου 200 πυρηνικοί αντιδραστήρες βρίσκονται στην Ευρώπη ενώ κατασκευάζονται και καινούριοι. Φιλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Σλοβενία, είναι μερικές μόνο από τις χώρες που εκμεταλλεύονται την πυρηνική ενέργεια. Η Γαλλία βέβαια έχει τους περισσότερους, πιο πολλούς κι από το Ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, 59! Η γειτονική Ιταλία είχε 4, οι οποίοι νομίζω έκλεισαν το 1987 κατόπιν δημοψηφίσματος. Λένε να τους ξανανοίξουν.
Μια μόνο απορία: Που αποθηκεύονται τα κατάλοιπα όλων αυτών των αντιδραστήρων;
Διαβάζω την είδηση που πέρασε στα ψιλά:
«Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοινώνει πως την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας. Το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106). Σύμφωνα με μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού Δικτύου Συνεργαζομένων Εργαστηρίων την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκαν ίχνη στην ατμόσφαιρα σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (<5 mBq/m3, χιλιοστό του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα). Πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας. Η ΕΕΑΕ διαβιβάζει τα παραπάνω στοιχεία στην Ε.Ε. και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Οι μετρήσεις δειγμάτων συνεχίζονται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινώνονται. Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης». Από την ΕΕΑΕ (eeae.gr).
Επειδή η ραδιενέργεια σε ορισμένες μόνο χώρες δεν αυξάνεται χωρίς αιτία, περιμένουμε με ενδιαφέρον την επιστημονική εξήγηση. Αν έγινε κάποια διαρροή, ή αν μεταφέρθηκαν ραδιενεργά υλικά…
Ίσως κάποιοι για να κονομήσουν θεωρήσουν ορισμένα μέρη της Ελλάδας χωματερές πυρηνικών αποβλήτων. Μνημόνιο έχουμε, αποικία είμαστε, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σας εγγυόμαστε, πως κάποιοι θα φάνε τα σκουπίδια τους. Αλλά περιμένουμε τις εξηγήσεις, όπως είπαμε και πριν. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger