Εθνικό το αληθές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 | 10:35 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό», μας δίδαξε ο Διονύσιος Σολωμός. Και αληθές είναι ότι η Μακεδονία ως ευρεία γεωγραφική περιφέρεια, όπως ορίστηκε το 1878 στο Συνέδριο του Βερολίνου, δεν είναι μία -όσον αφορά τον τρόπο που κατανεμήθηκε στα κράτη της περιοχής μετά την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού- και δεν είναι όλη ελληνική.
Αυτή την αλήθεια έβαψαν με το αίμα τους οι πραγματικοί Μακεδονομάχοι. Πράγμα που δεν φαίνεται να σέβονται ιδιαίτερα όσοι παριστάνουν τους σύγχρονους «Μακεδονομάχους».

Το τέλος του Β’ Βαλκανικού Πολέμου επικυρώνεται με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (Αύγουστος 1913), όπου, με βάση τον αποδεκτό στη διεθνή διπλωματία χάρτη της Συνθήκης του Βερολίνου, τα εδάφη της Μακεδονίας περνούν στην Ελλάδα (51%), στη Σερβία (κατά 39%), στη Βουλγαρία (9%) και στην Αλβανία (1%).

Για την πατρίδα μας -και ο νοών νοείτω- ο σεβασμός των συνθηκών, όλων των συνθηκών, από αυτές της Λωζάνης και του Βουκουρεστίου μέχρι των Παρισίων, δεν μπορεί να γίνεται αλά καρτ.
Συνεπώς, μία και ελληνική είναι η ελληνική Μακεδονία και αλίμονο του σε όποιον απλώσει χέρι πάνω της. Αυτό, εν συνεχεία και σε σχέση με τη FYROM, σημαίνει:

Σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, προϋποθέτει: Προηγούμενη επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν αλυτρωτισμούς.
Ρητή και επικυρωμένη σε όλα τα διεθνή φόρα δέσμευση σεβασμού των συνόρων.
Ρητή και επικυρωμένη σε όλα τα διεθνή φόρα δέσμευση μη ανακίνησης εθνικιστικών επιδιώξεων. Ξεκαθάρισμα πως θα πρόκειται για όνομα για όλες τις χρήσεις.
Και, ταυτόχρονα, πλήρη συναίσθηση ότι NATO, Ε.Ε., ΗΠΑ, που δημιούργησαν το πρόβλημα διαλύοντας τη Γιουγκοσλαβία, δεν μπορούν να ποζάρουν ούτε να εμφανίζονται από εγχώριες πολιτικές δυνάμεις σαν παράγοντες ή εγγυητές της «λύσης».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

28 Ιανουαρίου 2018 στις 10:47 μ.μ.

Να μη ξεχνάμε οτι το 1911... Ορμησαν οι Ιμπεριαλιστές Ελλάδα Σερβία Βουλγαρία και έσφαξαν εθνότητες που ζούσαν για αιώνες εκεί και κάνανε Ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ τους σύμφωνα με τον Μπελογιάννη. Ασφαλώς σύνθετη ονομασία και βέβαια παίζουν Ρώσσοι Κινέζοι κ.α Ιμπεριαλιστές.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2018 στις 9:58 π.μ.

Μια απορία χωρίς ειρωνεία.Που όρμησαν το 1911 οι ιμπεριαλιστες Ελλάδα Σερβια Βουλγαρία; Στην οθωμανική αυτοκρατορία; Τι θεωρία ειναι αυτή που λέει οτι όταν κάτι μικρά κράτη επιτίθονται σε μια αυτοκρατορία , ιμπεριαλιστική δεν είναι η αυτοκρατορία αλλά τα μικρά κράτη; Εκτός κ αν κάποιος θεωρεί την οθωμανική αυτοκρατορία το τελος του κόσμου ή την τέλεια πολιτεία που κάποιοι κακοί την διέλυσαν....

29 Ιανουαρίου 2018 στις 7:06 μ.μ.

ΟΙ Δύο Βαλκανικοί πόλεμοι ήταν προέκταση του 1ου Π.Π. ΟΙ Μεγάλες ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις είχαν αποφασίσει την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ενίσχυση των Αστικών Τάξεων Πολωνίας Τσεχοσλοβακίας Ρουμανίας Σερβίας Βουλγαρίας σαν ανάχμα στις Προλεταριακές Επαναστάσεις που έρχοταν. Ετσι χρησιμοποιήθηκαν οι Τοιπικοί Εθνικισμοί σαν το ποιό σιγουρο όπλο απο μια Οθωμανική αυτοκρατορία πολυεθνική. Τα λένε ΛΕΝΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2018 στις 9:41 π.μ.

Βρε αυτοί καλά τα λέγανε όταν ζούσαν.Εμείς τώρα που ζούμε κατι δεκαετίες μετά θεωρούμε οτι ήταν προοδευτική η οθωμανική αυτοκρατορία κ αντιδραστική εξέλιξη η διαλυσή της;

30 Ιανουαρίου 2018 στις 2:35 μ.μ.

Μας διαβάζουν και άλλοι και βλέπουν οτι έγω τέτοιο πράγμα δεν είπα. Είπα ξεκάθαρα οι Μεγάλες Ιμπεριαλιστικές χώρες ενίσχυσαν τις Αστικές Τάξεις σε Πολωνία Τσεχοσλοβακία Σερβία Ρουμανία Βουλγαρία Ελλάδα σαν ανάχωμα στις προλεταριακές Επαναστάσεις που ερχόταν. Θεώρησαν τους Εθνικισμούς σαν την καλύτερη αμυνα αντι για μια Οθωμανική Αυτοκρατορία πολυεθνική. Η Δύο πόλεμοι στα Βαλκάνια ήταν προέκταση του 1ου Παγκόσμιου. Οπως και η σύνθεση των πληθυσμών τελείως διαφορετικά απο οτι σήμερα. Οσο για ΛΕΝΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που τα λένε καλά αν γινόντουσαν τότε Σοσιαλισμό θα είχαμε στην Ελλάδα απο τον Οκτώβρη του 1944 όπως και σε τμήματα της Γαλλίας Ιταλίας. Αλλα είπαμε ....λαοκρατία ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

30 Ιανουαρίου 2018 στις 6:36 μ.μ.

@Παναγιωτης Τζαμαριας

Πες στην καθοδήγησή σου να σου κάνει κατεπειγόντως μαθήματα ιστορίας (και μετά ορθογραφίας) γιατί οι ΚΟΤΣΑΝΕΣ που πετάς, ξεπερνούν κι αυτές των χειρότερων κνιτομπετόβλακων!
Ρε απίστευτε αναλφάβητε πώς "ΟΙ Δύο Βαλκανικοί πόλεμοι ήταν προέκταση του 1ου Π.Π." από τη στιγμή που οι 2 βαλκανικοί πόλεμοι ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ χρονικά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου;;;
Ακόμη να μάθεις πως ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1914 ενώ οι 2 βαλκανικοί πόλεμοι έγιναν το 1912-13;
Εκτός από το να μοιράζεις φυλλάδια δεν έμαθες τίποτα στο σχολείο; ΤΟΣΟ αγράμματος; ΤΟΣΟ ανιστόρητος;
Ρε Γοντικομαίληδες, μαζέψτε τα αμόρφωτα κνιτάκια που σας εκθέτουν και καθίστε τα στα θρανία για σεμινάρια ιστορίας Γ' Γυμνασίου!

ΥΓ.Καλά τα παραληρήματα περί "ιμπεριαλιστικής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας" που όρμησαν και έσφαξαν εθνότητες (ποιες σου διαφεύγει, οπότε μάλλον εθνότητες εξωγήινων ήταν, όχι Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αρμένιοι, Κούρδοι και άλλοι) που ζούσαν για αιώνες στην καλή και ευνομούμενη, ειρηνική, πεφωτισμένη, ανεκτική, δημοκρατική (προφανώς αυτά εννοείς πως ήταν) Οθωμανική αυτοκρατορία ΠΟΥ τα πήρε το αυτάκι σου;
Ούτε οι πιο σκληροί τούρκοι εθνικιστές Γκρίζοι Λύκοι δεν τα λένε αυτά, Κομμουνισταρά μου εσύ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger