Home » , » Λίγα λόγια-φόρος τιμής-ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνο από τον θάνατό του

Λίγα λόγια-φόρος τιμής-ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνο από τον θάνατό του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Μαΐου 2018 | 4:53 μ.μ.

Της Π. Μ

Λίγα λόγια-φόρος τιμής-ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο, απαλλαγμένα από διαπλεκόμενα συμφέροντα και ανεπηρέαστα από τα όσα λέγονταν για εκείνον από τα διάφορα χαμαιτυπεία, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του.

Μεταπολεμικά προσπάθησε να σταδιοδρομήσει σε διάφορα πολιτικά κόμματα (τα προπολεμικά και πολεμικά βρίσκονται στην dark side of the moon).
Αλλά όπου σταδιοδρομούσε αυτός έπαυε να σταδιοδρομεί το κόμμα.
Το 1964 για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια εξελέγη κεντρώα κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε.
Ένα χρόνο αργότερα προσπαθώντας, με τη γνωστή του ανιδιοτέλεια, για το καλό και την ενότητα του κόμματος κατάφερε να το διασπάσει με τη φιλότιμη βοήθεια του πανέξυπνου ελληνικής καταγωγής και Έλληνα Βασιλιά των Ελλήνων Κώτσου και της καλοκάγαθης επίσης Ελληνίδας μητερούλας του Βασιλομήτορος.

Μετά την έκρηξη της Επανάστασης της 21ης Απριλίου οι οπλαρχηγοί κατάφεραν να τον εκδιώξουν από τη χώρα και αυτός ήταν ο μόνος λόγος που μετά τη μεταπολίτευση δεν εκτελέστηκαν αλλά καταδικάστηκαν σε ισόβια.
Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία δίνοντάς της μία νέα δυναμική και ωθώντας την στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του 1981.
Το 1984 εξελέγη αρχηγός του κόμματος σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανάστασης της νεκρής δεξιάς.

Τότε ξεκίνησε μία κόντρα μακράς διαρκείας με τον τότε πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και σιδερένιο αντίπαλό του Ανδρέα Παπανδρέου (όλοι όρθιοι!), η οποία δεν έληξε παρά το 1989 όταν η νέα σύζυγος του Ανδρέα, Μιμή σε μία κίνηση διαμαρτυρίας εμφανίστηκε γυμνόστηθη στα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων.

Το 1990 έπειτα από τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδος εγκαινιάζοντας μία περίοδο τόσο λαμπρή όσο και η τουρκοκρατία.
Κατά το διάστημα της πρωθυπουργίας του κατέρρευσε το κομμουνιστικό μπλοκ, διαλύθηκαν η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία και ξέσπασε πόλεμος στο Ιράκ.

Ως κατακτήσεις της διακυβέρνησής του χαρακτηρίζεται και η επιτυχής προσπάθεια για διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, η οποία τελικά στέφθηκε από αποτυχία.
Το 1992 έχασε την ευκαιρία να τη βγει στους Σκοπιανούς και να ονομάσει την Ελλάδα Μακεδονία (πλην Λακεδαιμονίοις), λύνοντας το Σκοπιανό εν τη γεννέσει του.
Αυτά τα χρόνια μαζί με την κυβέρνησή του προχώρησαν σε ένα γεγονός που πανηγυρίζεται μέχρι σήμερα από όλο τον κόσμο, εκτός από τους Έλληνες. Άνοιξε τα σύνορα και από τότε μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα Αλβανοί, Βούλγαροι, Ουκρανοί κ.α.
Τέλος και εξίσου σημαντικό,με τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η Μπαρτσελόνα θυμάμαι ότι πήρε το πρώτο της Champions League.
Άμα είναι γκαντέμης ο άνθρωπος...

Είπαν για τον επίτιμο:

"Ανφέρ...".

Ο σύλλογος φίλων Θάτσερ.

“Μήπως πρέπει να αναθεωρήσω τη θεωρία μου;”.

Ο Μέρφυ για τη θεωρία του με αφορμή τον Μητσοτάκη.

"Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτουνταν στην θάλασσα...”.

Ο Νίκος Καζαντζάκης για τον Μητσοτάκη.

"Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα".

Συλληπητήριο τηλεγράφημα του πατερούλη στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο Κ. Μητσοτάκης με τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μιτεράν, κατά τη διάρκεια συμποσίου με τον τίτλο: «Σοσιαλισμός & Πολιτισμός», στο Κολυμπάρι Χανίων, στις 15 Αυγούστου 1977. Όλοι πειραματιζόμαστε στη ζωή. Για να καταλήξουμε στο σωστό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger