Home » , , » Φυλάκιση Δ. Ρίζου: Μήνυμα πειθάρχησις σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Φυλάκιση Δ. Ρίζου: Μήνυμα πειθάρχησις σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 | 8:19 μ.μ.

Απ' τις πιο βρώμικες παρουσίες του εκδοτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου υπήρξε ο Δημήτρης Ρίζος. Το πώς έφτασε σήμερα να χρεοκοπήσει και να οδηγηθεί στα 83 χρόνια του, στις φυλακές της Κω, για χρέη του στο δημόσιο, είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θέλουμε να ασχοληθούμε.

Για μας το βασικό είναι άλλο. Το ότι δηλαδή η φυλάκιση του πρώην κραταιού εκδότη χρησιμοποιείται από το σύστημα για να σταλεί ένα μήνυμα πειθάρχησης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Να περάσει μαζικά η αντίληψη δηλαδή ότι όταν ένα δημόσιο πρόσωπο με έντονη παρουσία για δεκαετίες στον δημόσιο βίο, όπως ο Δ. Ρίζος, οδηγείται στην φυλακή για οφειλές του στο κράτος, την ίδια κατάληξη θα έχουν και όσοι πολίτες δεν ανταποκριθούν στα χρέη που έχουν στο δημόσιο.

Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλήξεις σ' αυτό το συμπέρασμα. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» αποκαλύφθηκε ότι για χρόνια -επί κυβερνήσεων Ν.Δ- ήταν αργόμισθος στην ΕΡΤ λαμβάνοντας 7.000 ευρώ τον μήνα.
Τότε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός εισαγγελέα.

Οταν έκλεινε την εφημερίδα του και την εκδοτική εταιρία του, αφήνοντας απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους του και με τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, κανένας δικαστικός λειτουργός δεν ασχολήθηκε.  (Εκανε ένα κολπάκι μεταβιβάζοντας τον τίτλο της εφημερίδας του, και ο ίδιος αναλαμβάνει στέλεχος στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος").

Οταν οι απολυμένοι απ' τον "Ε.Τ" κατάγγειλαν δημόσια τις λαμογιές του «μυθομανή 75χρονου εκδότη», τότε, πάλι κανένας εισαγγελέας δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ασχοληθεί μαζί του.

Σήμερα η είδηση μας λέει ότι: "Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος για οφειλές της τάξης των 20.000 ευρώ προς το δημόσιο". 

Αλήθεια, έχουν την αίσθηση ότι μας δουλεύουν κάνοντας μας ψιλό γαζί, με χοντρή βελόνα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger