Home » , » Der Spiegel: Τα θριαμβευτικά βίντεο και τα twitter δεν πείθουν τους Έλληνες!

Der Spiegel: Τα θριαμβευτικά βίντεο και τα twitter δεν πείθουν τους Έλληνες!

Από askordoulakos , Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 | 11:23 μ.μ.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τα χτεσινά κωμικοτραγικά καραγκιοζηλίκια στο Ζάππειο κι η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel  έρχεται ν’ αμφισβητήσει-εμμέσως, πλην σαφώς- τη συντονισμένη επικοινωνιακή απόπειρα αποβλάκωσης της ελληνικής (κι όχι μόνο) κοινής γνώμης, κρατώντας… ισχυρή πισινή για τα δήθεν ευεργετικά αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup, για τα οποία, τα δωσιλογικά σούργελα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγύρισαν ηλιθιωδώς

Το κείμενο διαπιστώνει, ότι οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Όχι μόνο επειδή έχουν ακούσει αμέτρητες φορές για το τέλος της κρίσης, αλλά πάνω απ 'όλα, επειδή τα αόριστα οφέλη από τη συμφωνία του Eurogroup έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη βεβαιότητα, ότι τα νέα οδυνηρά μέτρα λιτότητας θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος του έτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ελληνικές συντάξεις, που έχουν ήδη μειωθεί κατά 60% και θα μειωθούν εκ νέου το 2019.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά, πως οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά:

➤ότι το δημόσιο χρέος είναι υψηλότερο από ποτέ μετά από οκτώ χρόνια πόνου.

➤ότι οι τράπεζες πιέζονται από κόκκινα δάνεια.

➤ότι περισσότεροι από 300.000 νέοι, εξειδικευμένοι Έλληνες, έχουν μεταναστεύσει.

➤ότι ολόκληρη η σημαντική υποδομή ιδιωτικοποιήθηκε.

➤ότι, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Eurostat, οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται στο χαμηλότερο δέκατο της Ευρωζώνης, με το εισόδημά τους να υποχωρεί στα επίπεδα του 2003.

➤ότι είναι εφιάλτης, να βρει κάποιος δουλειά.

➤ότι το 40% των ανθρώπων κινδυνεύουν από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

➤ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες υποφέρει από υλική στέρηση.

➤ότι ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να αντέξει επαρκή θέρμανση και 40 τοις εκατό δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του.

Και καταλήγει, πως χρειάζονται πολύ περισσότερα, από θριαμβευτικά βίντεο και Twitter των αξιωματούχων της ΕΕ για να πείσουν κάποιον για το τέλος της κρίσης. Χρειάζεται η επιστροφή του αισθήματος, ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια χώρα, όπου μπορεί κανείς να ελπίζει να σπουδάσει, να εργαστεί και να ξεκινήσει μια οικογένεια. Μια γη όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή με νόημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger