Home » , » Ο άθλιος ρατσισμός της ιστοσελίδας του "κομιστή" και η αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου στην είδηση της ρευματοκλοπής από το Ca Capo

Ο άθλιος ρατσισμός της ιστοσελίδας του "κομιστή" και η αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου στην είδηση της ρευματοκλοπής από το Ca Capo

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 | 7:54 μ.μ.


Το να διαβάζεις αναρτήσεις φιλελέδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που να αποδίδουν την σύλληψη του "αυτοφωράκια" -και όχι του ιδιοκτήτη της κυριλέ καφετέριας στο Κολωνάκι Da Capo που έκανε ρευματοκλοπή- σε κίνηση "αποπροσανατολισμού" της κυβέρνησης "από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας", το χαρακτηρίζεις και αναμενόμενο.

Η ρατσιστική όμως αντιμετώπιση που κάνει σ' αυτό το γεγονός, η ιστοσελίδα του "κομιστή" όχι απλώς είναι απαράδεκτη, εμετική στην ουσία, αλλά δείχνει και τον τρόπο πώς παρουσιάζουν ειδήσεις κάποια συστημικά ΜΜΕ.
Το κυριλέ μαγαζί δεν έχει όνομα. Απλώς πρόκειται για "γνωστή καφετέρια στο Κολωνάκι. Ο τίτλος αναφέρει ότι "έκανε ρευματοκλοπή με πατέντα από τους Ρομά".
Στο κείμενο του ρεπορτάζ όμως γράφει ότι "ερευνάται τώρα είναι πόσο καιρό το κατάστημα πραγματοποιούσε την κλοπή ρεύματος και ποια ήταν η ακριβής πατέντα που χρησιμοποιούσε για να προβαίνει σ' αυτή την ενέργεια".
Οι εντυπώσεις στο αναγνωστικό του κοινό όμως έχουν δημιουργηθεί ήδη από τον τίτλο με τον οποίο παρουσιάζει το περιστατικό η ιστοσελίδα. Οι Ρομά σαν σύνολο παρουσιάζονται σαν αδικιματίες.

Η απάντηση που δίνει σ' αυτή την αθλιότητα ο χρήστης του  twitter "adiabastos" είναι απόλυτα εύστοχη.

Από κει και πέρα οι χρήστες του διαδικτύου αντιμετώπισαν με σατιρική κατά βάση την γνωστοποίηση του γεγονότος.

Ενα μικρό δείγμα:















Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger