Home » , , » Υποκριτικό, να μας μιλάνε οι πολυεθνικές τύπου Disney για πειρατεία

Υποκριτικό, να μας μιλάνε οι πολυεθνικές τύπου Disney για πειρατεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 | 3:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εταιρία Walt Disney: Μια πασίγνωστη πολυεθνική που αισχροκερδεί στο χώρο της ψυχαγωγίας. Πολλά σκάνδαλα έχουν θαφτεί κατά καιρούς που αφορούν την εν λόγω αμαρτωλή επιχείρηση. Κατ’ αρχήν οικονομικά. Υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως αυτή των "πλυντηρίων Γιούνκερ" του Λουξεμβούργου.
Η Disney ήταν μια από τις 340 πολυεθνικές, που είχε συνάψει συμφωνία με το Λουξεμβούργο για να ελαχιστοποιήσει τους φόρους της, στερώντας από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη φορολογικά έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα κέρδη του τελευταίου μόνο τριμήνου ανέρχονται σε 2,32 δις από 1,75 δις πέρυσι. Τα έσοδα της ήταν 14,3 δις δολάρια "Άνοδο σημείωσαν και τα έσοδα που προέρχονται από τα πάρκα και τα ρεσόρτ και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν στα $5,07 δισ., ενισχυμένα κατά 9% από τα $4,67 δισ. Πέρυσι… Τα έσοδα από το τμήμα ψυχαγωγίας της Disney σχεδόν διπλασιάστηκαν στα $2,15 δισ. από $1.43 δισ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017 λαμβάνοντας ώθηση από τις ταινίες "Black Panther”, "Star Wars: The last Jedi”, "Avengers: Infinity War” και "Incredibles 2”…" 

Οπότε μάλλον δεν θα φτωχύνουν εξ αιτίας κάποιων ελληνικών ιστοσελίδων που βάζουν δωρεάν ταινίες. Παρόλα αυτά απαίτησαν μαζί με άλλα "φτωχαδάκια" το κλείσιμο των πειρατικών site.

Θα πει κάποιος "απασχολούνται τόσοι εργαζόμενοι". Εδώ είμαστε! Ας αρχίσουμε από το σεξ. Δεν θα αναφερθούμε σε κάποιους υπαλλήλους της, που συνελήφθησαν το καλοκαίρι για παιδική πορνογραφία, αν και η εταιρία όφειλε να είναι προσεκτική στις επιλογές της, θα πούμε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους βιασμούς - "μη συναινετικές περιπτύξεις"!, του διάσημου καλλιτεχνικού διευθυντής της Disney Τζον Λάσιτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε "σκληρά" με άδεια έξι μηνών! Ουάου.

Οι απαιτήσεις για τους απλούς εργαζόμενους, το ωράριο, οι συνθήκες εργασίας είναι εξοντωτικές και μόνο κατόπιν διαπραγμάτευσης ενός ολόκληρου χρόνου το σωματείο τους κατάφερε αξιοπρεπείς μισθούς για τους μισούς όμως εργαζόμενους.

Το κέρδος βγαίνει από την υπεραξία του εργάτη είπαμε, κι αυτό το ξέρουν καλά τα αφεντικά. Ακόμα κι αν οι μισθοί κάποιων εργαζομένων φαίνονται υψηλοί, το κέρδος για την εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο.

Θα αφήσω κατά μέρος τη ρατσιστική στάση που είχε παλιά η Disney για μειονότητες στην Αμερική, όπως οι Αφροαμερικάνοι, οι Ασιάτες κ.α, και θα πάω κατευθείαν στην εκμετάλλευση παιδιών.
Δεν είναι τυχαίο που όλα σχεδόν τα είδωλα της Disney, τα οποία ήταν ανήλικα παιδιά, μπλέχτηκαν στη συνέχεια με ναρκωτικά, έγιναν αλκοολικοί και κατέληξαν στον ψυχίατρο. Το είδος της εργασίας των ανηλίκων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία, αλλά η Disney απλά αντικαθιστά τα «ναυάγια» με νέα παιδάκια. Όλα για το κέρδος.
Ακόμη το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα, αφού οι πολυεθνικές "καίγονται" να μάθουν τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές μας.

Δεν είναι λοιπόν υποκριτικό, να μας μιλάνε οι πολυεθνικές τύπου Disney για πειρατεία; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger