Home » , , » Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. - Πορεία την Παρασκευή 18/1/2019, 19:00, Περιστέρι.

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. - Πορεία την Παρασκευή 18/1/2019, 19:00, Περιστέρι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 | 1:24 μ.μ.

Πέρα από την μαζική και δυναμική απάντηση εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων που υπήρξε πριν μερικές μέρες με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό διανομέα από μπράβο και τον εργοδότη του σουβλατζίδικου “ΒΕΑΚΗ 56”, άλλη μια παρόμοια κινητοποίηση οργανώνεται την Παρασκευή 18/1 στο Περιστέρι.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ μας γνωστοποιεί ότι καλεί και συμμετέχει στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία που οργανώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) την Παρασκευή 18/1/2019, στις 19:00, στο Περιστέρι (Πλατεία Δηµοκρατίας, στάση µετρό Περιστέρι).

Ποιο αναλυτική είναι η ανακοίνωση του λάβαμε από την "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου".
Αφού αναφέρεται στο περιστατικό κατά το οποίο ο ντελιβεράς Μοχάμετ, κατά τη διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας – παγίδας, για λογαριασμό του ψητοπωλείου στο οποίο εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση από τον Σαλμά και έναν «φουσκωτό» μπράβο, ο οποίος κρατούσε σιδερογροθιά με ενσωματωμένη λεπίδα, τονίζει στο κάλεσμα της για συμμετοχή στην πορεία.


Ο Μοχάμετ αντιστάθηκε σε μια συνθήκη καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Μετανάστης και επισφαλής απέναντι στα αφεντικά και στους μπράβους επέλεξε το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. 

Η συλλογικοποίηση σε σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες που δρουν οριζόντια και αδιαμεσολάβητα, η κοινωνική και ταξική μας συσπείρωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, σπάνε το φόβο και τη μοναξιά, χτίζουν σχέσεις αγώνα και αλληλεγγύης και μας ανοίγουν το δρόμο για σύγκρουση με την κυριαρχία. 

Αγωνιζόμαστε για γειτονιές χωρίς μπάτσους, φασίστες, μπράβους και αφεντικά, για μια κοινωνία που δε θα κοιτάει ο καθένας την πάρτη του, δε θα νιώθει μόνη και θα αντιστέκεται στη συνεχή υποτίμηση της ζωής μας μέχρι να καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


ΚΑΜΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ -ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Ιανουαρίου 2019 στις 3:01 π.μ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί και συμμετέχει στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία που οργανώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) την Παρασκευή 18/1/2019, στις 19:00, στο Περιστέρι (Πλατεία Δηµοκρατίας, στάση µετρό Περιστέρι).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε συμπαράσταση στον εργαζόμενο Μοχάμετ ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του, ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου Βεάκη 56. Η αιτία της ενέδρας και του ξυλοδαρμού είναι οι διεκδικήσεις του Μοχάμετ από τον πρώην εργοδότη του.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη για να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

http://elpatha.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger