Home » , » Πολάκης και Άδωνις: Δυο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Πολάκης και Άδωνις: Δυο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 | 3:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πολάκης και Άδωνις: Δυο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Φαινομενικά αντίθετοι, υπηρετούν όμως την ίδια ακριβώς πολιτική.
Η διαφορά τους είναι ποιος εφαρμόζει καλύτερα το Μνημόνιο. Αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το κόμμα που τη συγκεκριμένη στιγμή εξυπηρετεί τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Δεν ξέρω κατά πόσο ο υπουργός υγείας έκανε την κυνική - προκλητικότατη δήλωση που συνοψίζεται στο "χάσαμε καμιά σαρανταριά από γρίπη δεν τρέχει και τίποτα", αντίστοιχη με παλαιότερες δηλώσεις άλλων κηφήνων. Ο ίδιος λέει, δεν τα είπα έτσι. Πάντως για να τα κατάλαβαν έτσι κάτι δεν είπε σωστά, κάπου έκανε σαρδάμ.

Ακόμα και ένας άνθρωπος να χαθεί άδικα, το θεωρούμε έγκλημα. Αν ο υπουργός έλεγε ότι "δεν πρέπει να υπάρχει πανικός και πολιτική εκμετάλλευση" και ταυτόχρονα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση θα συμφωνούσα μαζί του.

Ως γριπιασμένος δεν φοβάμαι για τη ζωή μου. Περνάω τη γρίπη ελαφρά. Όμως ξέρω πως συνάνθρωποι μας είναι αυτή τη στιγμή άστεγοι. Είναι ακόμα περισσότεροι χωρίς χρήματα. Είμαι στα εκατομμύρια που δεν έχουν θέρμανση στο σπίτι τους.
Άκουσα δε πως έρχεται κακοκαιρία, πράγμα που δεν με κάνει καθόλου χαρούμενο, αν και μικρός μου άρεσε, όταν χιόνιζε.

Τα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου περάσαμε στην πλήρη αποδιοργάνωση του συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ είχε πολλά προβλήματα και πιο πριν, αλλά την τελευταία δεκαετία κυριολεκτικά διαλύθηκε. Περικοπές σε προσωπικό και υλικό. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις. Μπορεί από την γρίπη να τη σκαπουλάρουμε. Σε 20 μέρες μπαίνει η Άνοιξη. Όμως τα προβλήματα στα Νοσοκομεία είναι παντός καιρού.

Λίγο πριν το Μνημόνιο ο τότε υπουργός υγείας Αβραμόπουλος είχε προμηθευτεί εμβόλια γρίπης περισσότερα από τον πληθυσμό της Ελλάδας. Δυστυχώς είναι άχρηστα. Κανείς πέρα από δημοσιεύματα δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση σοβαρά. Άλλωστε παραγράφηκε εδώ και καιρό.

Το θέμα είναι πως οι πολιτικοί ασχολούνται με μας
1) προεκλογικά, για ευνόητους λόγους.
2) όταν υπάρχει προμήθεια, πάλι για ευνόητους λόγους.

Το έτος είναι προεκλογικό, οπότε περιμένω μια βουλευτή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ με στολή νοσοκόμας να με φροντίσει δίνοντας μου ζεστά. (Η φαντασία δεν είναι κακό, άλλωστε έχω λίγο πυρετό).

Ενδιαφέρονται μην κρυώσουμε και χάσουν καμία ψήφο. Χώρια οι φόροι που θα μείνουν απλήρωτοι. Να 'ναι καλά, τους ευχαριστούμε για το όψιμο ενδιαφέρον τους.

Μια που θα μας στείλουν νοσοκόμες θα παρακαλούσαμε να μας επιστρέψουν και όσα μας σούφρωσαν. Όσα λεηλάτησαν αυτά τα χρόνια από συνταξιούχους κι εργαζόμενους. Και να είναι σίγουροι πως θα γίνουμε περδίκι. Θα είμαστε μια χαρά.

ΥΓ Επαναλαμβάνω πως πρέπει να ακούμε το ιατρό μας κι όχι κάποιον παντογνώστη του ιντερνέτ. Η μοναδική περίπτωση που δεν πρέπει να ακούμε γιατρό είναι όταν αυτός γίνεται πολιτικός. Η εξουσία διαφθείρει. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχουν δείξει τα γεγονότα καταστρέφει τη συνείδηση, επομένως και την έδρα αυτής, τον εγκέφαλο. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουμε γιατρό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger