Home » , , » Ο "οδοστρωτήρας" του Κούλη

Ο "οδοστρωτήρας" του Κούλη

Από giorgis , Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 | 7:47 μ.μ.


Του Γ. Γ.

"Δημοκρατία είναι δυο λύκοι κι ένα πρόβατο που ψηφίζουν για το τι θα φάνε για βραδινό. Ελευθερία είναι ένα καλά οπλισμένο πρόβατο που αμφισβητεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας".

Βενιαμίν Φραγκλίνος,  μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Δεσπόζει στην επικαιρότητα τα διαπιστευτήρια που έδωσε στην ντόπια αστική τάξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του διαλόγου που είχε με επιχειρηματία στην Κω.

Ακούσαμε λοιπόν σ' αυτό, τον αρχηγό της Ν.Δ  να υπόσχεται στον καπιταλιστή ότι αυτός και η ενδεχόμενη κυβέρνησή του θα «σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» και να συμπληρώνει το εξής: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους»..

Μάλιστα. Αφεντικά και εργάτες ίσα κι όμοια.
Απ' την ίδια θέση ορμώμενοι, τα συζητούν και τα συμφωνούν. Δεν υπάρχει ταξική κοινωνία, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. Αυτά σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη τα λένε κάποιοι κολλημένοι κομμουνιστές.

Η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία είναι έννοιες άγνωστες για τον Κ. Μητσοτάκη. Αλλά πέρα απ' αυτό μας λέει και ένα καραμπινάτο ψέμα ο εν δυνάμει πρωθυπουργός.
Φυσικά και το αστικό κράτος μπαίνει  «στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών». Ευνοώντας τους καπιταλιστές με μια σειρά προνόμια και νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, πάντα σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Οι Μαρξ και Ενγκελς, στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", απευθυνόμενοι στην αστική τάξη παρατηρούσαν ότι «το δίκαιό σας είναι η θέληση της τάξης σας που αναγορεύτηκε σε νόμο, θέληση που το περιεχόμενό της καθορίζεται από τις υλικές συνθήκες ύπαρξης της τάξης σας», ενώ ο Λένιν τόνιζε: «τι είναι νόμος; Η έκφραση της θέλησης των κυρίαρχων τάξεων».

 Αυτή είναι η ουσία του δικαίου και της κυρίαρχης νομιμότητας, αυτή την αντίληψη εκφράζει με απόλυτο τρόπο ο Κ. Μητσοτάκης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger