Home » , , » 21 Ιουλίου 1965: Η μαρτυρία ενός αυτόπτη στη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα

21 Ιουλίου 1965: Η μαρτυρία ενός αυτόπτη στη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 | 1:04 π.μ.


Ενα έγκλημα χωρίς τιμωρία. Ποιοι τον ήθελαν νεκρό. Δέκα αναπάντητα ερωτήματα.

Του Γιώργου Βοϊκλή, δημοσιογράφου-συγγραφέα, - Hothistory

Eχουν περάσει 54 χρόνια από τον θάνατο του 23χρονου τότε Σωτήρη Πετρούλα -φοιτητή της ΑΣΟΕΕ και στελέχους του φοιτητικού κινήματος και της Αριστεράς- στη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον των αποστατών, μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση του βασιλικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

Από τότε μέχρι σήμερα ο θάνατός του χαρακτηρίζεται δολοφονία. Ωστόσο, κατά την επίσημη γνωμάτευση του ιατροδικαστή -του αλήστου μνήμης Καψάσκη- ο θάνατός του οφειλόταν σε χτύπημα στον κρόταφο από μεταλλικό κουτί δακρυγόνου και σε ασφυξία από την εισπνοή δακρυγόνου.
Με βάση αυτήν τη γνωμάτευση ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ατύχημα.

Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα έπρεπε να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη από τις δικαστικές αρχές εναντίον εκείνων που έδωσαν την εντολή και εκείνου που εκτόξευσε τα δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών προκαλώντας τον θάνατο ενός από αυτούς, η οποία δεν ασκήθηκε ποτέ.
Πέρα από αυτό, όμως, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Σωτήρης Πετρούλας ναι μεν χτυπήθηκε από κουτί δακρυγόνου στον κρόταφο τα πρώτα λεπτά της επίθεσης της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, αλλά ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε αυτό.

Η προηγούμενη μέρα. Η προειδοποίηση 

Μετά τη διαδήλωση βρισκόμαστε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο Σωτήρης και μια μικρή παρέα συντρόφων του σε ένα υπόγειο ταβερνάκι στον Κολωνό. Ο Σωτήρης μας δείχνει κάποια καρούμπαλα στο κεφάλι και κάτι μώλωπες στην πλάτη και μας λέει ότι στη διάρκεια της διαδήλωσης τον εντοπίζουν οι μυστικοί με τα πολιτικά, τον απομονώνουν, τον περικυκλώνουν και τον χτυπούν αλύπητα με τα κλομπ που ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger