«Παρακολούθησα τις εξαγγελίες της κας Κεραμέως, αλλά νόμιζα ότι εισήλθα σε μία μηχανή του χρόνου που με πήγε μία δεκαετία πίσω στις ίδιες εξαγγελίες που είχα κάνει εγώ ως υπουργός Παιδείας...
Όλα τα άλλα είναι χιλιοπαιγμένο έργο με τους ίδιους θεατές!
Γονείς και παιδιά που κάθε φορά που αλλάζει υπουργός Παιδείας τρέμουν».
Αρης Σπηλιωτόπουλος
Δεν ξέρω αν ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος πήγε μία δεκαετία πίσω με τις εξαγγελίες της Κεραμέως, εγώ πήγα ακόμα πιο πίσω. Σε έναν άλλο υπουργό Παιδείας της Νέας Δικτατορίας και κατόπιν υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Οι δηλώσεις και κυρίως το ύφος μου θύμισαν τον Κοντογιαννόπουλο. Ήταν ο υπουργός της ΝΔ επί Μητσοτάκη. Προσπάθησε να φέρει ένα πολυνομοσχέδιο ιδιαίτερα αναχρονιστικό και συντηρητικό, το οποίο βέβαια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Οδήγησε στις μεγαλύτερες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε στην Ελλάδα.
Ήταν ο υπουργός των ανακαταλήψεων, της οργανωμένης προσπάθειας των τραμπούκων της ΟΝΝΕΔ να σταματήσουν με τη βία τις καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία. Προσπάθεια που οδήγησε στη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα .
Η ΝΔ επέστρεψε για να συνεχίσει την καταστροφή που άφησε στη μέση ο μπαμπάς του Κούλη. Νομίζουν πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν. Θα κατορθώσουν να ρημάξουν ότι απέμεινε από την Παιδεία.
Το νομοσχέδιο της Κεραμέως έχει πάρα πολλά από κείνο το έκτρωμα του Κοντογιαννόπουλου. Ο Μητσοτάκης είναι κομπλεξικός. Θέλει να συνεχίσει τη άθλια τριετία του πατέρα του. Τριετία που γέννησε ένα σωρό προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.
Το πρόβλημα με τη Βόρειο Μακεδονία δημιουργήθηκε τότε. Τότε επίσης είχαμε νεκρούς από τους μπάτσους, μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων (0+0=14!), σκάνδαλα, αθλιότητες, αλλά και διόγκωση του δημοσίου χρέους. Για πρώτη φορά το 1993 το δημόσιο χρέος έφτασε το 111%! επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέχισε και μάλιστα αύξησε τον υπερδανεισμό.
Τα σημερινά μέτρα για την ασυδοσία των τραπεζών, το ξεπούλημα της ΔΕΗ (το καλοκαίρι του 1993 ψηφίστηκε νόμος που καταργούσε το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος), την καταστροφή της Υγείας είναι ακριβώς τα μέτρα του Κων/νου Μητσοτάκη, όσα πρόλαβε και όσα δεν πρόλαβε να ψηφίσει.
Μην ξεχνάμε πως αρκετές ιδιωτικοποιήσεις μετατράπηκαν σε μεγάλα σκάνδαλα, όπως αυτό της ΑΓΕΤ, όπου αγοραστής ήταν η... Ιταλική Μαφία!
Ακρίβεια, απολύσεις, τρομοκρατία, πλήρης αποτυχία καθώς και σκάνδαλα ήταν χαρακτηριστικά εκείνης της ζοφερής περιόδου.
Τότε ο κόσμος αγανάκτησε με τη λεηλασία από τους γαλάζιους απατεώνες. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Σύντομα μάλιστα. Θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα μάχη. Μάχη που θα κρίνει το μέλλον μας, την ποιότητα ζωής μας. Μάχη κατά της εξαθλίωσης, της διαφθοράς, του ψέματος και του φασισμού.
Ο Μητσοτάκης νομίζει πως με τα ΜΜΕ δικά του, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα όλη την εξουσία στα χέρια του, θα μπορεί να παραμείνει γαζωμένος στην καρέκλα. Πλανάται οικτρά. Κάνει ένα βασικό λάθος.
Θεωρεί πως ο Σαμαράς έριξε τον πατέρα του και γι αυτό τον τιμωρεί. Όμως τον Επίτιμο των βρικολάκων τον έριξε η πολιτική του. Πολιτική κατάφωρης αδικίας. Ο Μητσοτάκης (πατήρ) έχασε μεν την πλειοψηφία στη Βουλή εξ αιτίας του Σαμαρά, υπέστη όμως μεγάλη ήττα στις εκλογές που ακολούθησαν.
Τότε, το ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν ακόμα τσόντα της ΝΔ, είχε ένα σύνθημα, όταν ξεκουμπίστηκε ο Αποστάτης. "Επιτέλους τέλος". Το ίδιο θα πούνε όλοι πολύ σύντομα για τον Κούλη.
Δημοσίευση σχολίου