Home » , » Πάτε καλά κύριοι "υπηρέτες της Θέμιδας"; - Με αφορμή την σημερινή σύλληψη του Γ. Καλαϊτζίδη

Πάτε καλά κύριοι "υπηρέτες της Θέμιδας"; - Με αφορμή την σημερινή σύλληψη του Γ. Καλαϊτζίδη

Από giorgis , Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 | 10:29 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Η παρακάτω είδηση που μεταδόθηκε σήμερα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Open, αναφέρει ότι οι ασφαλίτες συνέλαβαν τοn Γιώργο Καλαϊτζίδη για το περιεχόμενο αναρτήσεων που είχε κάνει στο f/b. 
Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με το μέλος του Ρουβίκωνα αλλά το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ότι "ο αριθμός δεν είναι διαθέσιμος".
Ούτε όμως και άλλα άτομα της συλλογικότητας γνωρίζουν κάτι περισσότερο πέρα απ' αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την δικηγόρο της αναρχικής ομάδας Άννυ Παπαρρούσου, πέρα από την διαπίστωση που μας εξέφρασε, ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρα φρονηματική δίωξη, και επιβεβαίωσε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γ. Καλαϊτζίδης οι οποίες αναφέρονται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να γράψει ένα σχετικό κείμενο από νομικής πλευράς

Θυμίζοντας ότι στις πρόσφατες αναρτήσεις του στο f/b, ο Γ. Καλαϊτζίδης διατυπώνει ακριβώς τις ίδιες απόψεις που είχε εκφράσεις και στο παρελθόν -εδώ μια συνέντευξη του στην ιστοσελίδα μας- παραθέτουμε επί λέξη όσα ακούσαμε από το Open, για να τα σχολιάσουμε με πολιτικό σκεπτικό στην συνέχεια:

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συνελήφθη στα Εξάρχεια ύστερα από αναρτήσεις του στο διαδίκτυο στις οποίες απειλούσε με νέες παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας σε τουριστικά σημεία της Αθήνας 
Οι αναρτήσεις έγιναν με αφορμή τις δυο συλλήψεις που πραγματοποίησε η αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b ότι αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με μηδενικές ανοχές θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν  ετοιμαστεί ήδη. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη μετά τις αναρτήσεις αυτές και διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θεωρώντας το περιεχόμενο των αναρτήσεων απειλητικό. 

Ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου στην περιοχή των Εξαρχείων. Οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ  και κατηγορείται για δυο  διαφορετικά αδικήματα. Το πρώτο είναι σε διέγερση διάπραξης εγκλημάτων και αφορά την ανάρτηση που κάνει λόγω για παρεμβάσεις σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. 
Το δεύτερο  αδίκημα και εδώ είναι και το ενδιαφέρον  της υπόθεσης αφορά στην ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για την χθεσινή επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για το αδίκημα αυτό. δείχνει σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές την διάθεση της δικαιοσύνης να σκληρύνει την στάση της απέναντι στην αναρχική ομάδα καθώς και στο παρελθόν είχαμε ανάλογες αναρτήσεις του 40χρονου.    

Προσέξτε τώρα κάποιες "επιλεκτικές ευαισθησίες" που έχουν οι δικαστές μας.
Πώς διάολο γίνεται να ενοχλούνται από μια ανάρτηση ενός αναρχικού και παρόμοιες τοποθετήσεις όπως αυτή που έκανε ο Σάκης Μουμτζής, "συγγραφέας" και μόνιμος αρθρογράφος της ιστοσελίδας liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη, που απηχεί τις απόψεις της Ν.Δ, να τους αφήνουν αδιάφορους;

Ας το προσπεράσουμε αυτό. Ας μας εξηγήσουν όμως οι κύριοι δικαστές που ξεθάβουν μετεμφυλιακούς νόμους για να απαγγείλουν κατηγορίες σε  έναν αναρχικό πώς γίνεται να υπάρχει εδώ και χρόνια παρουσία στο facebook ακροδεξιάς ομάδας τα μέλη της οποίας βγαίνουν με το όνομα και το πρόσωπο τους και λένε ανοιχτά ότι "απειλούμε με εκτελέσεις τους πράκτορες και τους προδότες συνεργούς των ". Και εκτός αυτού να κατονομάζουν όσους έχουν "υποψήφιους για εκτέλεση";

Και άντε να υποθέσουμε ότι τα παραπάνω δεν ήρθαν σε γνώση των δικαστών. Εδώ έγινε ένας χαμός σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όταν ο Χρήστος Σκαλούμπακας. (ο γιος του Παναγιώτη Σκαλούμπακα ενός ανθρωπόμορφου τέρατος που σαν λοχαγός στο κολαστήριο της Μακρονήσου, είχε κάνει πολλούς αγωνιστές να μαρτυρήσουν από τα χέρια του), ξερνούσε τον εμετό του στο διαδίκτυο. Λίγο καιρό πριν της βουλευτικές εκλογές και με αναμενόμενη την επικράτηση του κόμματος του -ήταν μέλος της Ν.Δ., η οπία υποκριτικά αναγκάστηκε να τον διαγράψει, έγραφε μεταξύ άλλων στο λογαριασμό του στο twitter: «ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 – 48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια». «Ξεχάστε τη Δεξιά που ξέρατε αυτή τη φορά θα γ@@@@ κομμουνιστικές κωλ@@@@@».

Αυτά δεν θεωρούνται απειλές; Και θεωρείτε "διέγερση διάπραξης εγκλημάτων" μια πολιτική τοποθέτηση απ΄τις παρόμοιες εκατοντάδες που γράφονται καθημερινά στο διαδίκτυο;

Πάτε καλά κύριοι "υπηρέτες της Θέμιδας"; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger