Home » , , » ¨Ποιός διοικεί την αστυνομία";

¨Ποιός διοικεί την αστυνομία";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 | 7:01 μ.μ.

Του  Σ.Λ

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη ότι παρακρατικά κυκλώματα -εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος από που ελέγχονται και καθοδηγούνται- είναι αυτά που έχουν τον πρώτο λόγο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων, από όσα βλέπουν την δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Τηλεγραφικά τα γεγονότα. Παρουσιάζεται σε τηλεοπτική εκπομπή ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και δηλώνει: «Είναι συγκεκριμένη εντολή να φύγουν οι μπαχαλάκηδες από τα Εξάρχεια και το περιβόητο ΒΟΞ ήρθε η ώρα να αδειάσει».

Λίγες ώρες αργότερα ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ένα γνωστό μέλος του "Ρουβίκωνα" γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook:"Απόπειρα εισβολής στο ΒΟΞ πρίν από λίγο από ομάδα δέλτα. Χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα.Το τραβάτε το σκοινί".

Ο αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Καραϊβάζ επικοινώνησε με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, αφού του είχε προηγηθεί ενημέρωση αναγνώστη του ιστότοπου του, ότι: "χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι η ΔΡΑΣη, ενώ είχε άλλες εντολές από το κέντρο, προσπάθησε να μπει στο ΒΟΞ, ενώ ήρθε σε αντιπαράθεση με άτομα του Ρουβίκωνα. Αστυνομικές πηγές σχολιάζουν ότι επιστρέφουμε στις ημέρες της ανεξέλεγκτης ομάδας".

Οπως αναφέρει, ο δημοσιογράφος, στην ιστοσελίδα που διαχειρίζεται, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ με τους οποίους επικοινώνησε, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε καμιά εντολή ώστε άντρες της αστυνομίας να προβούν σε καμιά επιχείρηση στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο.
Οπως συμπληρώνει ο Καραϊβάζ, στο ρεπορτάζ του, η ίδια πηγή των πληροφοριών του του δήλωσε ότι: "εάν όντως έχει συμβεί κάτι σχετικό από αστυνομικούς, θα πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, όσο και ανησυχητικό, καθώς κανείς δεν μπορεί να χαράζει επιχειρησιακό σχεδιασμό και δράσεις".

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Γ. Καλαϊτζίδη, επανέρχεται και γίνεται πιο αναλυτικός γράφοντας στο f/b:


Αν δεν έφτανε στο σημείο ένας επικεφαλής αξιωματικός με πολιτικά ο οποίος τους μάζεψε θα παίζαμε μπουνιές στα σκαλιά του ΒΟΞ με άγνωστες προεκτάσεις.

Ο εν λόγω αξιωματικός (ένας καραφλός πολύ ψηλός με ένα γκλοπ στο χέρι) ήταν αυτός που σταμάτησε τους δελτάδες πριν ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.

Η ομάδα δέλτα δύσκολα κουμαντάρεται στο πεζοδρόμιο.Τα στελέχη της έχουν...ισχυρό πνεύμα πρωτοβουλίας το οποίο ανά πάσα στιγμή καταλύει τις άνωθεν εντολές.Όταν επιχειρεί η συγκεκριμένη ομάδα στον δρόμο επικυριαρχούν τα ένστικτα και όχι τα πρωτόκολλα.

Κοινώς θα γίνει η μαλακία εν ευθέτω χρόνω.


Αντί δικού μας σχολίου μια παραλλαγή πρότασης του "εθνάρχου": ¨Ποιός διοικεί την αστυνομία";
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger