Home » , » Ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα

Ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα

Από giorgis , Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 | 3:26 π.μ.

Του Γ.Γ.

Πριν αρκετές δεκαετίες ο Χέγκελ στο έργο του «Επιστήμη της Λογικής», ανέλυε τους λόγους γιατί μπροστά στην επέλαση της «κοινής λογικής», φτάσαμε στο σημείο  «η λογική να γίνεται παραλογισμός», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας εξακολουθεί να ισχύει απόλυτα αυτό.
Αν ήταν διαφορετικά, καφετζούδες, μέντιουμ, χαρτορίχτρες, ξεματιάστρες (άλλο πάλι κι αυτό που ανακαλύψαμε σε διαδικτυακή διαφήμιση), θα είχαν χάσει την δουλειά τους.

Σε εποχές που ο ανορθολογισμός -ο σκοταδισμός καλύτερα- είναι η επικρατούσα αντίληψη, είναι επόμενο και οι πρακτικές και πολιτικές μεσαιωνικής προέλευσης και μεσσιανικού τύπου να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.

Και όσο και να είναι κατανοητό ότι κάποιοι γραφικοί θρησκόληπτοι οργανώνουν ένα σόου για να "μεταφέρουν τα λείψανα του οσίου Νικανόρα για προσκύνημα", τόσα ακατανόητο μας φαίνεται για ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι που συντηρείτε με την αναγκαστική συνεισφορά όλων μας, να στέλνει συνεργεία για να καλύψει αυτή την φιέστα, ενώ απουσιάζει σκόπιμα και συστηματικά απ' το να καλύψει ειδησεογραφικά κάθε εργατική κινητοποίηση. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

19 Ιανουαρίου 2020 στις 5:48 μ.μ.

Το καταδικασε η κυβερνηση. Ολα καλα μια παρεξηγηση ηταν.
Εμ βεβαια οταν η δικαιοσυνη λεει οτι δεν ειναι εγκληματικη οργανωση τι περιμενουμε. Φιλανθρωπικη ειναι και παιρνουν σιγα σιγα τα πανω τους.

20 Ιανουαρίου 2020 στις 9:25 π.μ.

Απο παραδρομη το σχολιο μου το εστειλα για το μεσαιωνα. Το σωστο ειναι οτι προκειται για τον αγριο ξυλοδαρμο του θωμα ιακομπι στη φασιστομαζωξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger