Home » , » Θαύματα τριών ημερών

Θαύματα τριών ημερών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 | 1:36 μ.μ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μέτρησε χθες 52 νέα κρούσματα και 84 συνολικά διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, ενώ οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν, επισήμως, τους 83.
Αδέλφια, νικάμε. Αποκάλυψε, επίσης, ότι ένα 30% των ανθρώπων που ασθένησαν έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία και ότι εξετάζεται διεθνώς η έκδοση ενός διαβατηρίου ανοσίας, για όσους έδωσαν τη μάχη με τον ιό και τον ξεφορτώθηκαν.

«Όσιο ειδικού σκοπού» χαρακτηρίζει ο Ι.Σ. Καριώτης τον καθηγητή που ανέλαβε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό χαράκωμα ενάντια στον κορονοϊό:

Στο πρόσωπό του μια αμαρτωλή Δεξιά ανασταίνει εκ νεκρών το αγαπημένο της τρίπτυχο: πατρίς – θρησκεία – οικογένεια. Να εξηγούμαστε. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, περίπου όσιος του κορονοϊού, δεν είναι εκπρόσωπος όσων δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Απόδειξη πως ούτε μία φορά δεν ξόδεψε ούτε μία λέξη για την κραυγή της αγωνίας τους σχετικά με όσα τους λείπουν.

Είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη γραμμή της περνάει στο φοβισμένο πλήθος. Ούτε μία φορά ούτε με μία λέξη δεν ξέφυγε απ’ αυτή. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ξεπερνά τον εκπροσωπούμενο. Ως εκπρόσωπος του Κυριάκου μια χαρά την κάνει την προπαγάνδα που του ανέθεσαν. Και τα κρούσματα και τους νεκρούς μετράει και συμβουλές μας δίνει και ύφος οσίου διαθέτει και δακρύζει και βίο χριστιανικό διάγει και ψάλτης είναι. Ο,τι πρέπει για φωτοστέφανο, δηλαδή.

Ο όσιος ειδικού σκοπού σε ειδικές συνθήκες, μιας αμαρτωλής Δεξιάς, που στο πρόσωπό του ανασταίνει εκ νεκρών το αγαπημένο της τρίπτυχο: πατρίς – θρησκεία – οικογένεια. Θαύμα; Εντάξει, θαύμα. Αλλά κάθε θαύμα τρεις ημέρες σ’ αυτό τον αχάριστο τόπο, κ. καθηγητά.

Προς το παρόν, απαιτείται θαύμα για να φτάσει ένα δείγμα από νησί στο Ινστιτούτο Παστέρ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ χωρίς να ξοδευτεί μισή περιουσία. Χίλια ευρώ, για τη μεταφορά ενός φιαλιδίου από την Τήνο, μεγάλη η χάρη της! Τι θα πράξει το επιτελικό κράτος αν έχουμε καμιά καταιγίδα κρουσμάτων σε κάποιο απομακρυσμένο νησί όπως η Ικαρία όπου μετέφερε τα μικρόβιά του εκείνος ο άριστος λεβέντης που έσπασε την καραντίνα για να πάει διακοπές;

Εκείνος διακομίστηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο για τα περαιτέρω, αλλά δεν έχουν όλοι πλούσιο μπαμπά ή γερό δοντάκι. Ας μην ανοίξουμε συζήτηση και για τα κατά τόπους γηροκομεία.

Ο Ισπανός Τσιόδρας, Φερνάντο Σιμόν, διαβεβαίωνε στις 9 Φεβρουαρίου ότι η δική του χώρα θα αντιμετώπιζε «μόνο μία χούφτα κρούσματα». Ένα μήνα αργότερα, στις 8 Μαρτίου, η διαδήλωση για τα δικαιώματα της γυναίκας έβγαλε στους δρόμους 120.000 Μαδριλένους, για καλό σκοπό τουλάχιστον, ενώ 90 χιλιάδες άλλοι συνωστίστηκαν στο γήπεδο «Μπερναμπέου» για να δουν τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Τώρα κλαις. Γιατί κλαις;

Περίπου 20 χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές στην Ισπανία έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ οι θάνατοι ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας υπολογίζονται σε 3.600. Όπως έγραψε στο Facebook η έμπειρη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή, η  κυβέρνηση της χώρας διέταξε τις 17 αυτόνομες επαρχίας της χώρας να ενημερώνουν δύο φορές την εβδομάδα για την κατάσταση στα γηροκομεία της κάθε περιοχής. Η παρέμβαση αυτή γίνεται προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση στα γηροκομεία της χώρας τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι ιδιωτικά. Η αποστείρωση της πλειοψηφίας των γηροκομείων ανατέθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες έχουν διαρκή βάρδια σε 180 σημεία της χώρας για να απολυμαίνουν δημόσιους χώρους.

Η κωλυσιεργία της ισπανικής κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού αναφέρεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως παράδειγμα προς αποφυγή. Στη βασανισμένη Λομβαρδία, το ποσοστό των υγειονομικών που προσβλήθηκαν έναντι του συνόλου των  ασθενών φτάνει το 20 τοις εκατό. «Ενώ εμείς τα κάνουμε όλα σωστά», πετάγονται από την ψωροκώσταινα τα εξαπτέρυγα του Κυριάκου. Λίγο ακόμη και θα τον προτείνουν για Νόμπελ μαζί με τον Τραμπ.

Αλήθεια, χειροκρότημα δεν έχει σήμερα; Το προχθεσινό μπαλκονάτο κάλεσμα υπέρ των υγειονομικών πέρασε περίπου απαρατήρητο, αφού η Μαρέβα αμέλησε να ανεμίσει τα λάβαρα. Τα κανάλια πάσχιζαν να κουκουλώσουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στα νοσοκομεία, οπότε απέφευγαν να αναφέρουν λέξεις που κάνουν τζιζ όπως «γιατροί». Σχολιάζει η Παναγιώτα Μπίτσικα.

Οι συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο πλαίσιο της «ημέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία» αποτέλεσαν πεδίο βολής από «ακόλουθους» του Μαξίμου που υμνεί την αστυνομική επαναφορά της «Μητσοτάκειας τάξης».

Ο… συνωστισμός των αστυνομικών της ΔΙΑΣ κατά της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι το μήνυμα του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα. Είναι και το σήμα για τον κυνισμό και την υποκρισία της σήμερον απέναντι στους υγειονομικών που όταν ζητούν την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας γίνονται… αδαείς περί τη διάδοση της Covid-19.

Στο προαύλιο του Ευαγγελισμού, ξεσκεπάστηκε η πολιτική της ΝΔ που δεν θέλει να ακούει (ούτε θέλει να ακουστεί δυνατά παντού) το αίτημα για επιτάξεις ιδιωτικών κλινών, ΜΕΘ, για εξασφάλιση επαρκών δημόσιων εργαστηρίων και ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατα πώς συνηθίζει, θα συνεχίζει να δίνει ραντεβού για «ανώδυνο» χειροκρότημα προς τους γιατρούς, διαδικτυακό ή μπαλκονάτο. Πάντα στην πρώτη γραμμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με ΜΑΤ, ή άλλες αστυνομικές δυνάμεις σε ετοιμότητα.

Και είχαμε και τον Βασιλάκη τον Τσιάρτα, να αναρωτιέται φωναχτά μέσω social media «τι δουλειά είχαν οι γιατροί στα νοσοκομεία»…

 Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης - Newsletter, Documento
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger