Home » , » Απίστευτο: Κάποιος συνδέθηκε σε διαδικτυακό μάθημα, έβρισε χυδαία την εκπαιδευτικό και κατέβασε το παντελόνι του μπροστά στην κάμερα!

Απίστευτο: Κάποιος συνδέθηκε σε διαδικτυακό μάθημα, έβρισε χυδαία την εκπαιδευτικό και κατέβασε το παντελόνι του μπροστά στην κάμερα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Μαΐου 2020 | 10:34 μ.μ.

Ενα απίστευτο περιστατικό αποκαλύπτει  σήμερα η εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.gr.

Συνέβη σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πεύκη την ώρα που οι μαθητές της τάξης παρακολουθούσαν με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το μάθημά τους.

Κάποια στιγμή, άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, συνδέθηκε με ψευδώνυμο μέσω της πλατφόρμας Webex και άρχισε να βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς την εκπαιδευτικό, ενώ δεν δίστασε να κατεβάσει το παντελόνι του μπροστά στην κάμερα, αφήνοντας άναυδους καθηγήτρια και μαθητές!

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του σχολείου.ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διευρεύνηση, ώστε να εξακριβωθεί εάν ο “πρωταγωνιστής” που εμπλέκεται σε αυτό, είναι μαθητής της τάξης ή κάποιο άλλο άτομο του σχολείου ή εξωσχολικός.

Και σημειώνει η ιστοσελίδα:

Είναι προφανές βέβαια πως αν ένα τέτοιο επεισόδιο είχε συμβεί μέσα στην τάξη με φυσική παρουσία, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά: η καθηγήτρια θα ήταν σε θέση «να γνωρίζει» ποιός έκανε τί και φυσικά, θα μπορούσε να παραπέμψει το μαθητή στη διεύθυνση του σχολείου. Στην περίπτωση όμως της τηλεκπαίδευσης τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς φαίνεται πως πλέον ανοίγουν και άλλα – περίεργα - “παράθυρα”...

Πίσω από το διαδίκτυο και τα ψευδώνυμα λοιπόν είναι σαφές πως ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια ενέργεια; 
Πώς ένα σχολείο μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά που συμβαίνουν εξ αποστάσεως; 
Πώς η καθηγήτρια μπορεί να αποδείξει ότι το περιστατικό αυτό συνέβη πράγματι; 
Και με ποιον τρόπο η διεύθυνση του σχολείου μπορεί να επιληφθεί επί του θέματος; 
Κυρίως όμως, μπορεί το υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει ότι τέτοιους είδους περισταστικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger