Home » , » Λίγα λόγια-φόρος τιμής-ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του

Λίγα λόγια-φόρος τιμής-ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 1:07 π.μ.

Της Π. Μ

Λίγα λόγια -φόρος τιμής -ιστορική κολονοσκόπηση για τον Επίτιμο, απαλλαγμένα από διαπλεκόμενα συμφέροντα και ανεπηρέαστα από τα όσα λέγονταν για εκείνον από τα διάφορα χαμαιτυπεία, με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του.

Μεταπολεμικά προσπάθησε να σταδιοδρομήσει σε διάφορα πολιτικά κόμματα (τα προπολεμικά και πολεμικά βρίσκονται στην dark side of the moon).
Αλλά όπου σταδιοδρομούσε αυτός έπαυε να σταδιοδρομεί το κόμμα.

Το 1964 για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια εξελέγη κεντρώα κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε.
Ένα χρόνο αργότερα προσπαθώντας, με τη γνωστή του ανιδιοτέλεια, για το καλό και την ενότητα του κόμματος κατάφερε να το διασπάσει με τη φιλότιμη βοήθεια του πανέξυπνου ελληνικής καταγωγής και Έλληνα Βασιλιά των Ελλήνων Κώτσου και της καλοκάγαθης επίσης Ελληνίδας μητερούλας του Βασιλομήτορος.

Μετά την έκρηξη της Επανάστασης της 21ης Απριλίου οι οπλαρχηγοί κατάφεραν να τον εκδιώξουν από τη χώρα και αυτός ήταν ο μόνος λόγος που μετά τη μεταπολίτευση δεν εκτελέστηκαν αλλά καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία δίνοντάς της μία νέα δυναμική και ωθώντας την στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του 1981.

Το 1984 εξελέγη αρχηγός του κόμματος σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανάστασης της νεκρής δεξιάς.

Τότε ξεκίνησε μία κόντρα μακράς διαρκείας με τον τότε πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και σιδερένιο αντίπαλό του Ανδρέα Παπανδρέου (όλοι όρθιοι!), η οποία δεν έληξε παρά το 1989 όταν η νέα σύζυγος του Ανδρέα, Μιμή σε μία κίνηση διαμαρτυρίας εμφανίστηκε γυμνόστηθη στα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων.

Το 1990 έπειτα από τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδος εγκαινιάζοντας μία περίοδο τόσο λαμπρή όσο και η τουρκοκρατία.

Κατά το διάστημα της πρωθυπουργίας του κατέρρευσε το κομμουνιστικό μπλοκ, διαλύθηκαν η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία και ξέσπασε πόλεμος στο Ιράκ.

Ως κατακτήσεις της διακυβέρνησής του χαρακτηρίζεται και η επιτυχής προσπάθεια για διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, η οποία τελικά στέφθηκε από αποτυχία.

Το 1992 έχασε την ευκαιρία να τη βγει στους Σκοπιανούς και να ονομάσει την Ελλάδα Μακεδονία (πλην Λακεδαιμονίοις), λύνοντας το Σκοπιανό εν τη γεννέσει του.

 Τέλος και εξίσου σημαντικό,με τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η Μπαρτσελόνα θυμάμαι ότι πήρε το πρώτο της Champions League.
Άμα είναι γκαντέμης ο άνθρωπος...

Είπαν για τον επίτιμο:

"Ανφέρ...".

Ο σύλλογος φίλων Θάτσερ.

“Μήπως πρέπει να αναθεωρήσω τη θεωρία μου;”.

Ο Μέρφυ για τη θεωρία του με αφορμή τον Μητσοτάκη.

"Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτουνταν στην θάλασσα...”.

Ο Νίκος Καζαντζάκης για τον Μητσοτάκη.

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο Κ. Μητσοτάκης με τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μιτεράν, κατά τη διάρκεια συμποσίου με τον τίτλο: «Σοσιαλισμός & Πολιτισμός», στο Κολυμπάρι Χανίων, στις 15 Αυγούστου 1977. Όλοι πειραματιζόμαστε στη ζωή. Για να καταλήξουμε στο σωστό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

29 Μαΐου 2020 στις 1:34 π.μ.

Εξαιρετικό!

29 Μαΐου 2020 στις 1:10 μ.μ.

Το 1989 ο Λεωνίδας και ο Χαρίλαος έφαγαν τα "δηλητηριαμένα" ντολμαδάκια της Μαρίκας και έτσι καταλήξαμε... στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και το πολυπόθητο "ξέπλυμα" της Δεξιάς, που ήταν και το ζητούμενο για τον Μητσοτάκη!

29 Μαΐου 2020 στις 6:42 μ.μ.

Αν δεν είχαν φάει πιο μπροστά ως ορεκτικό το σανό του "20ου Συνεδρίου" και την τελική επαναληπτική του παραλλαγή, την "περεστρόικα" του... πιτσαδόρου, δεν θα είχαν ποτέ τους πάει για το κυρίως γεύμα στη βίλλα Μητσοτάκη κι ούτε καν θα είχαν αγγίξει τα ντολμαδάκια της κυρά-Μαρίκας! Έφταιγε όμως το πρώτο-πρώτο ορεκτικό, που κοντά στην όρεξη για ντολμαδάκια καλλιεργούσε και κάθε μορφής ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις! Η τελική παραλλαγή του σανού εκείνου, μάλιστα,ήταν τόσο δηλητηριασμένη με παραισθητικό,που παρέλυε έτσι τελείως την ενδόμυχη επιθυμία κάθε σώφρονος ανθρώπου να συγκρατηθεί από τον τελευταίο πειρασμό και να τραγουδήσει στην οικοδέσποινα του συγκεκριμένου νοικοκύρη το... "δεν περνάς κυρά-Μαρίκα"! Έτσι ο μεν γκροτέσκος εκείνος Λεωνίδας είχε πλέον εδραία την πεποίθηση ότι θα γίνει μόνιμος και περιζήτητος παρτενέρ όλων των μετέπειτα αστικών κυβερνήσεων, ο δε τραγικός ήρωας Χαρίλαος είχε πιστέψει στα σοβαρά πως... θα επιβάλει την κάθαρση του συστήματος από το κοσκώτειον άγος ως πρώτο προστάδιο για την ομαλή μετάβαση στην αλλαγή με ...κατεύθυνση το σοσιαλισμό,πρώτο στάδιο ως γνωστόν για κοινοβουλευτική μετάβαση στον ...ίδιον το σοσιαλισμό.Εκείνον που ο πιτσαδόρος ήδη τον ... ανανέωνε με "δημοκρατία" και προπάντων με... "σοσιαλιστική" αγορά!! Όπως λένε, σύντροφε Κώστα, από την κωμωδία ντουγρού στο μεγάλο Δράμα. Αυτό το Δράμα ακόμη πληρώνουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger