Home » , , » Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Τάκης Χατζής

Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Τάκης Χατζής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 | 8:24 μ.μ.

Δέκα σελίδες αφιερώνει το Hot Doc στην επαγγελματική διαδρομή του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή. Και φυσικά αν το απόλυτα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του περιοδικού αφορούσε μια μεμονωμένη περίπτωση ελάχιστη βαρύτητα θα είχε.
Όμως η περίπτωση Χατζή περιγράψει μια ολόκληρη εποχή που αν είχες «μπάρμπα στην Κορώνη» -εδώ τον έλεγαν Θ. Ρουσόπουλο- μπορούσες να θησαυρίσεις με λεφτά του ελληνικού δημοσίου, άσχετα αν τα ουσιαστικά προσόντα σου ήταν ανύπαρκτα.

Συζητήσιμο είναι πάντως αν αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει οριστικά.  Παραθέτοντας την εισαγωγή του δημοσιεύματος, παίρνουμε μια γεύση από την αποκάλυψη του περιοδικού:

Μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να έχει μόνο απολυτήριο δημοτικού; Σύμφωνα με τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει κάποιος μέλος τους, πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον λύκειο. Παρ’ όλα αυτά, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, όχι μόνο διηύθυνε τις Ειδήσεις στην ΕΡΤ με απολυτήριο δημοτικού, αλλά συμμετείχε στους πρωινούς καφέδες του Μαξίμου επί Νέας Δημοκρατίας και πληρωνόταν από τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης, η οποία φαινόταν να κερνάει με κρατικό χρήμα αυτούς τους «καφέδες». 

Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Χατζή περιλαμβάνει και άλλες πλευρές. Παρότι, σύμφωνα με τα αρχεία, δεν κατάφερε να τελειώσει γυμνάσιο, μένοντας στην ίδια τάξη και εγκαταλείποντάς το τελικώς, έκανε καριέρα επιδεικνύοντας μια πιστοποίηση σεμιναρίων από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, που απέκτησε στα 30 του χρόνια, ως πτυχίο σχολής. Εισέπραξε έτσι κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές) από το ελληνικό Δημόσιο ως σήμερα.

Η απάτη αυτή απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μόνο την οικονομική της πλευρά, αλλά και την ηθική και πολιτική. Υπουργοί κάλυψαν αυτή τη δραστηριότητα του Τάκη Χατζή ενώ γνώριζαν. 

Τον τοποθέτησαν στη γενική γραμματεία Τύπου και στη συνέχεια τον απέσπασαν στη ΝΔ. Σήμερα ο Τάκης Χατζής έχει εκπομπή στην τηλεόραση και δημοσιογραφικό site. Η αγραμματοσύνη του ή η πληρότητά του είναι σε δημόσια θέα και μπορεί να κριθεί από τον καθένα. Αποτελεί, όμως, αναμφίβολα την επιβεβαίωση του ρητού πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και μπορεί να το πληρώνει ο πολίτης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 8:51 μ.μ.

Γιατί κάποιος που θεωρητικά μπορεί να έχει "κλέψει" ένα ασφαλιστικό ταμείο πχ καλείται να επιστρέψει το ποσόν που δεν δικαιούνταν αλλά το παίρνε, ο Χατζής που βολεύτηκε επί Ρουσόπουλου, και τα παίρνε χωρίς καν στοιχειώδεις γνώσεις, δεν θα πρέπει να επιστρέψει το δημόσιο χρήμα της κρατικής τηλεόρασης, η ακόμα και από το όποιο γραφείο τύπου υπηρέτησε και μάλιστα με παχυλούς μισθούς, αν πράγματι είναι αλήθεια θα πρέπει ο Σύριζα σαν κυβέρνηση να του πάρει μέχρι και την τελευταία δεκάρα που πήρε από τον κρατικό κορβανά.
Η αντιστοιχοία είναι ακριβώς η ίδια με κάποιον που επίτηδες έκλεβε εις γνώσιν του το δημόσιο χρήμα απ' οποιονδήποτε φορέα, η διαφορά είναι μόνο ότι ο Χατζής σήμερα είναι επώνυμος μεγαλοδημοσιογράφος με "κύρος"και όχι ταλαίπωρος λαουτζίκος.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 10:10 μ.μ.

Λέτε να το κάνουν επίτηδες εκεί στη ΝΔ ώστε να κλείσουν το διαλυμένο τους μαγαζί και να το γυρίσουν σε standup comedy; Περισσότερη πελατεία θα έχουν σ' αυτή την περίπτωση.
Έκαναν και συγκέντρωση! Όχι μόνο η ΝΔ, όλοι οι φίλοι των γερμανών, αμερικανών κι άλλων ευρωπαίων τοκογλύφων. Κι όπως ήταν πολύ φυσικό ξεραθήκαμε στο γέλιο. Όχι μόνο με τη "συγκέντρωση", το μεγαλύτερο φιάσκο, πιο κωμικοτραγικό κι από εκείνη την αποτυχημένη σύναξη του Σαμαρά στις εκλογές, αλλά με τη αγωνιώδη προσπάθεια των ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως "μεγάλη"! Αν δεν είναι ειρωνεία, ή ευφημισμός, ο χαρακτηρισμός είναι σίγουρα εξευτελισμός του επιθέτου "μεγάλη". Που είδαν 7 με 10.000 κόσμο!!! απορώ. Έψαξα να τους δω στα πλάνα, στις φωτογραφίες, μερικές δεκάδες γίδια είδα, που θέλουν να κοπεί η σύνταξη του γείτονα.
Μήπως εννοούσαν 100 και πρόσθεσαν δυο μηδενικά από πίσω; Αυτή είναι η "πλειοψηφία" των γκάλοπ που θέλουν οπωσδήποτε ευρώ; Πρέπει να αστειεύονται τότε οι δημοσκόποι. Πιο πολλούς είδα στο δρόμο σε ώρα αιχμής, παρά στη μάζωξη της μνημονιακής παρέας των ελαχίστων λοβοτομημένων. Κι αν σκεφτείς την προετοιμασία που έκαναν όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στα υπόλοιπα δεκανίκια, θα καταλάβεις πόσο απελπισμένοι πρέπει να νιώθουν σήμερα οι διοργανωτές κι οι τοκογλύφοι που την παρήγγειλαν.
Τέτοιο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δεν το περίμενα. Διότι αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως ο κόσμος έχει γραμμένο το Ευρώ και τους Εταίρους. Πράγμα που λύνει τα χέρια όσων πραγματικά θέλουν Ρήξη. Αν πράγματι την εννοούν και δεν παίζουν θέατρο.
Η προσπάθεια κινητοποίησης των δεξιών μνημονιακών απέτυχε πλήρως. Να δούμε τι άλλο έχει σειρά στο διεστραμμένο τους μυαλό. Να ξανακάνετε τέτοιες συγκεντρώσεις. Έχουμε ανάγκη το γέλιο. mitsos175.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 10:24 μ.μ.

Αγαπητε φιλε ανωνυμε των 8:51 μ.μ καλα τα λες !! Να ζητησει πισω το ελληνικο δημοσιο τα λεφτα!! Τωρα να μου πεις,κοτζαμ Παπακωνσταντινου και επεσε στα μαλακα,ενω εμεις ,στα σκληρα νωρκωτικα...για να ξεχασουμε!! Παντως,και...ανικανο ...δεν τον λες!! Ξερει, τι φιλιες να συναψει,,ποιους να πλευρισει........αιλουρος ο κυριος!! Εε κακα τα ψεματα...δεν τα διδασκει αυτα το δημοτικο μας!! Ειναι να το'χεις μεσα σου,να κατεβαζει η κουτρα σου. Ασε,που ειδαμε και ολους αυτους τους ευαερους πολιτικους,αποφοιτοι των καλυτερων εκπαιδευτικων ιδρυματων.....παναγια μου,τι εχουμε παθει ως λαος!! Σκεψου,τι θα ειχαμε παθει αν τελειωνε και κανενα Χαρβαρντ!! Αστο...με εκοψε κρυος ιδρωτας!!

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 12:51 π.μ.

Ma o kathenas mporei na "paizei" me thn dhmosiografia,afou oloi ,ws epi to pleiston ,erxonte apo diaforetikous orizontes.
Den einai giati kapoios evgale mia sxolh dhmosiografias kai einai dhmosiografos.To raso den kanei ton papa!Xreiazontai ki alla prosonta.
Twra an aytos o kurios me thn vohtheia kapoiwn eftase ki pou eftase kai ta evgale pera tha pei oti den einai kai toso "vlakas"!
Autodidaktos.Kai giati oxi??
Symfonw oloi autoi pou kataklepsan thn xwra prepei na timwthrhoun kai na feroun ta lefta pisw!!Kai einai para polloi .

12 Μαΐου 2020 στις 11:12 π.μ.

Αίσχος. Με κάτι τέτοια πήγε μπροστά αυτή η χώρα #not.

2 Φεβρουαρίου 2021 στις 6:45 μ.μ.

Στη φυλακή ο βιαστης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger