Home » , , » Tα αυτονόητα, που πια έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση

Tα αυτονόητα, που πια έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 | 6:49 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Υπάρχουν εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς, που ψεύδονται και κλείνουν στα συρτάρια τους υποθέσεις off shore εταιριών κυβερνητικών στελεχών, ώστε να παραγραφούν.

Υπάρχει και η Κυρία Αριστοτελία Δόγκα, εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην υπόθεση της δολοφονίας και βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, που με την σημερινή της αγόρευση όχι μόνον συγκινεί, αλλά δημιουργεί ρωγμές σε αυτό το αδιαπέραστο τείχος της δικαστικής εξουσίας, της ανοίκειας διαπλοκής.

Είπε:
"Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου"
"μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα και ο επικεφαλής του Θ.Ζόβας"
"Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε - ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Είπε δηλαδή τα αυτονόητα, που πια έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση..
Μακάρι να εισακουσθείτε κυρία Δόγκα!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαΐου 2020 στις 1:30 μ.μ.

Πάντως, αγαπητή Αλέκα,διαβάζουμε σήμερα ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας,κος Βερβεσός, δεν ικανοποιήθηκε καθόλου με όσα άκουσε από την κα Δόγκα, και ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ την ...πειθαρχική της δίωξη (!!!), επειδή -τάχα μου- με την αγόρευσή της προσβάλλει το ...σινάφι των δικηγόρων συνολικά. Επειδή -άλλωστε και τι να πει η γυναίκα, μπρος στη φρίκη του συγκεκριμένου εγκλήματος και την ταχτική της υπεράσπισης να παρουσιάζει το μαύρο γι'άσπρο- άσκησε τσουχτερή κριτική στους δικηγόρους των φονιάδων, πράγμα που έθιξε τον κύριο Βερβεσό και την παρέα του στο ΔΣΑ. Καμιά φορά συλλογίζομαι πόσο αλλοτριώνεται η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας ενός επαγγελματία υπερασπιστή στυγνών φονιάδων, βιαστών, παιδεραστών, ναρκέμπορων, καταχραστών του δημοσίου και λοιπών αδίστακτων
εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, όταν δεν ορρωδεί προ ουδενός για να βγάλει λάδι τον πελάτη που πληρώνει αδρά.Έχει δε πολύ μεγάλη σημασία στην υπόθεση αυτή η οικονομική επιφάνεια του εγκληματία. Κάποτε πριν κάμποσες δεκαετίες κάποιοι δικοί μου με προέτρεπαν να σπουδάσω νομικά, και μου έφερναν σαν παράδειγμα αγωνιστές δικηγόρους που υπεράσπισαν εργάτες, νεολαίους και κοινωνικούς αγωνιστές από τις σκευωρίες του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Δεν το έκανα, με μόνη τη σκέψη τί θα συμβεί αν ποτ4 μου ζητούσαν ή με πίεζαν να υπερασπιστώ τέρατα που έχουν χρήμα, με ρητορικά- δικολαβικά σοφίσματα και ψευτιές... Το αιώνιο ζήτημα συνείδηση κι επάγγελμα, θα μου πεις ή τι σχέση μπορεί νάχει η ρητορική με τη φιλοσοφία, που έλεγαν κάποτε! Σίγουρα, λέω σήμερα,δεν θα μπορούσα να κάνω ούτε το δικηγόρο ούτε και το δικαστή στις συνθήκες αυτού εδώ του καθεστώτος...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger