Home » , » Τα λαμόγια έχουν ξεσαλώσει

Τα λαμόγια έχουν ξεσαλώσει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 | 6:45 μ.μ.

Γράφει ο Mitsos175

Το τι σημαίνει εγγυητής σε δάνειο το γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Όσοι ξέρουν, θέλουν να το αποφύγουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Ο λόγος είναι φυσικά πως αν δεν πληρώσει το δάνειο αυτός που θα το πάρει, θα το πληρώσει αυτός που εγγυάται.
Κατανοούμε λοιπόν πως για να εγγυηθείς κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος.

Προσέξτε είδηση την οποία μας την παρουσιάζουν για καλή.
“Άνοιξε ο δρόμος για την παροχή δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου ύψους 7 δισ. ευρώ, με τη σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19. Σκοπός του Ταμείου είναι η παροχή χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις που θα δοθούν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και θα καλύψουν το 80% κάθε δανείου.
Το ύψος του δανείου θα φτάνει μέχρι το 25% του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ θα προβλέπεται δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Όπως έχει εξηγήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά το σύνολο των ενήμερων επιχειρήσεων, δηλαδή και επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζομένους”.

Άδωνι, πας για κρεμάλα. Όχι φυλακή, κατευθείαν κρέμασμα. Γιατί; Θα σε ρωτήσω κάτι απλό: Τι θα συμβεί, αν δεν πληρώσουν τα δάνεια οι μεγάλες επιχειρήσεις; Ποιος θα τα πληρώσει; Το δημόσιο, δηλαδή εμείς! Το 80% του 25 του τσίρου είναι το 1/5 του συνολικού τζίρου. Μετρήσατε, αν οι μισθοί είναι το 1/5 του τζίρου; Συνήθως είναι πολύ λιγότερο το ποσοστό στις μεγάλες εταιρείες.
Γιατί λοιπόν δεν δίνει το κράτος το 100% του μισθού των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης;
Γιατί δεν εγγυάται το μισθό του εργαζόμενου το κράτος, που θα του έρθει φθηνότερα κι εγγυάται τα δάνεια του μεγάλου αφεντικού;

Για τον ίδιο λόγο που τα ΚΕΚ “σκοιλ ελικικού” κόστισαν πολύ περισσότερο από το να πάρουν οι επιστήμονες κατευθείαν 800 ευρώ, ενώ με το σκάνδαλο έπαιρναν 600! Και τα κομματόσκυλα θα τσέπωναν εκατομμύρια.
Τα χρήματα Άδωνι, δεν είναι δικά σου, είναι δικά μας. Δηλαδή όλων, κυρίως των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Σε αυτούς πρέπει να επιστρέψουν.
Και προσέξτε, δεν δίνει δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτές ας κλείσουν! Μην πει κάποιος πως αν κλείσει μια επιχείρηση 250 ατόμων θα έχουμε 250 ανέργους, γιατί αν κλείσουν 100 επιχειρήσεις που απασχολούν μέσο όρο 3 άτομα, θα έχουμε 300.

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να προσέξει σε ποιους θα δοθούν αυτά τα δάνεια και με ποιους όρους. Αν είναι φερέγγυα πρόσωπα και κυρίως αν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Γιατί το δημόσιο εγγυητής και όχι οι πολιτικοί; Οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός.
Μετά οι γαλάζιοι απατεώνες θα μας φεσώσουν και θα μας πουν ξεδιάντροπα “μαζί τα φάγαμε”. Τα τρώνε μόνοι τους. Και τρώνε τα χρήματα των άλλων.
Οι βουλευτές της ΝΔ στο πόθεν αίσχος τους είναι πάμπλουτοι. Η ίδια η ΝΔ χρωστάει εκατομμύρια.
308.700.000,00€ είναι το φέσι που μας φόρεσε! Τώρα θέλει να μας χρεώσει και τα δανεικά κι αγύριστα των κουμπάρων. 7 δισεκατομμύρια! Ένα Μνημόνιο δηλαδή.

Οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους πήραν ένα πεντακοσάρικο κι όχι όλοι.
Οι θεόφτωχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με παιδιά πήραν 4 κατοστάρικα. Αυτοί που δεν έχουν παιδιά, δεν πήραν τίποτε απολύτως.
Τα αφεντικά από την άλλη παίρνουν εκατομμύρια!
Τα κανάλια επίσης. 30 εκατομμυριάκια, 20 στο χέρι και 10 από απαλλαγές δόσεων που έπρεπε να πληρώσουν.

Τα λαμόγια έχουν ξεσαλώσει.

Σας ρωτάω ευθέως: Ποιοι από τους παραπάνω έχουν ανάγκη; Οι άνεργοι ή τα αφεντικά; Οι εργαζόμενοι ή τα λαμόγια; Οι συνταξιούχοι ή τα κομματόσκυλα;
“Έχουμε καπιταλισμό” είπε κυνικά ένα παλιοτόμαρο κι έτσι “οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς”.
Τότε προς τι τα δάνεια; Πάρτε στο δημόσιο τους εργαζόμενους, πιο φθηνά θα σας έρθει.

Ακριβώς αυτό το σύστημα διαφθοράς και αδικίας πρέπει να το ανατρέψουμε.
Για να έχουμε μέλλον.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger