Home » , » Ενα σύνθημα, μια ανάλυση.

Ενα σύνθημα, μια ανάλυση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 | 8:04 μ.μ.

Είναι από τις φορές όπου η δύναμη μιας εικόνας κάνει περιττή οποιαδήποτε άλλη αναφορά σε ένα γεγονός.

Είναι από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε η ΟΛΜΕ.

Χτες η ΟΛΜΕ είχε δώσει συνέντευξη τύπου όπου και υπογραμμίστηκε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος ανεργίας χιλιάδων εκπαιδευτικών μετά την επιχειρούμενη κατάργηση των κοινωνικών επιστημών και των καλλιτεχνικών από τα ωρολόγια προγράμματα του νέου σχολικού έτους. 
Οπως τόνισαν εκπρόσωποι επιστημονικών ενώσεων, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας   «θέλει να γυρίσει την ελληνική κοινωνία σε ένα σχολείο αντιπαθητικό και αποκρουστικό, χωρίς ζωντάνια και ενδιαφέρον. Σε ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο, άγριο για τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών».

Σήμερα σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εκπροσώπων της ΟΛΜΕ και Επιστημονικών Ενώσεων με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη οι εκπαιδευτικοί  επικαλέστηκαν για άλλη μια φορά τα επιστημονικά επιχειρήματα με τα οποία τεκμηριώνουν την ανάγκη να εξακολουθούν να διδάσκονται τα μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας, Κοινωνικών Επιστημών και άλλα. 
Η υφυπουργός απλώς κατέγραψε τα επιχειρήματα χωρίς να προβεί σε καμιά δέσμευση. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger