Home » , » Εχει όρια η πατριδοκαπηλία ορισμένων "επιστημόνων;";

Εχει όρια η πατριδοκαπηλία ορισμένων "επιστημόνων;";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 | 1:57 π.μ.

Μας φαίνεται αδιανόητο με τι ευκολία, απίστευτη επιπολαιότητα, θα λέγαμε, άτομα που εξ αντικείμενου ο λόγος τους θα 'πρεπε να είναι υπεύθυνος και με βαρύτητα να παρουσιάζονται δημόσια και να διαδίδουν τέτοιες και τόσο σοβαρή σπερματολογία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση να βγαίνει ένας τύπος  -Ιωάννης Μάζης. λέγεται και  είναι καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- και μας λέει, στην τηλεόραση "ΚΟΝΤΡΑ" ότι έχει πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι "Τουρκικά πολεμικά πλοία είναι τώρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα"!

Αντιλαμβάνεται ο "επιστήμονας" τι λέει; Οτι έχει πληροφορίες, για τις οποίες όμως δεν είναι βέβαιος, ότι στρατιωτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας έχουν παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.!!!

Το ότι δεν υπάρχει επίσημη αναλυτική πληροφόρηση, για το τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για να διαχέονται συγκεχυμένες πληροφορίες και να δημιουργείτε  μια θολούρα. Είναι απαράδεκτο όμως και εκτός κάθε λογικής να βγαίνουν δημόσια "επιστήμονες" και να λένε ότι τους καπνίσει.

Το γεγονός πάντως είναι ότι δεν έβγαλε έτσι για πλάκα ο Ερντογαν καμιά 25 πολεμικά πλοία στο Αιγαίο, ούτε προχωράει με τα αεροπλάνα του σε μπαράζ παραβιάσων του εναέριου χώρου μας, χωρίς σχέδιο.
Δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάζει κάποιο θερμό επεισόδιο που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η επιδίωξη του  είναι να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με ατζέντα που θα έχει καθορίσει ο ίδιος. 
Οταν ακούς τον εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.να σου λέει ότι "η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο" αντιλαμβάνεσαι πόσο έντονο το παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο.

Αυτό όμως που είναι δύσκολο να αντιληφθείς και είναι κάπως δύσκολο να το αποδώσεις απλώς σε ανευθυνότητα είναι να ακούς "επιστήμονες" σαν τον κ. Μάζη να σου επικαλούνται πληροφορίες ότι στρατιωτικές δυνάμεις ξένου κράτους έχουν ήδη καταπατήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας/
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger