Home » , » Blogger και google φιμώνουν τον ιστότοπο μας - Η τελευταία μας ανάρτηση

Blogger και google φιμώνουν τον ιστότοπο μας - Η τελευταία μας ανάρτηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 2:26 μ.μ.


Μπορεί να μας στερεί την δυνατότητα να απευθυνθούμε σε περισσότερο αναγνωστικό κοινό, αλλά αυτός ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει στον ιστότοπο μας, μας χαροποιεί. Σημαίνει ότι αυτό το ταξικό μετερίζι κάποιους ενοχλεί, κάτι που υποδηλώνει ότι έχουμε λόγο ύπαρξης, 

Να ισχυριστούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την δυνατότητα παρέμβασης σε δυο πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς, -την google και το facebook- δεν μπορεί να το κάνουμε. Ούτε όμως μπορεί να εξηγήσουμε τους λόγους που οδηγούν αυτές τις εταιρείες στο να φιμώσουν την διαδικτυακή μας παρουσία. 

Μετά, λοιπόν απ' αυτό που συνέβη σήμερα, είναι μονόδρομος να αρχίσουμε να εγκαταλείψουμε αυτή την Ιντερνετική γωνιά, μετά τόσα χρόνια -  το μπλοκ μας είχε ξεκινήσει απ' τις 28 Δεκέμβρη του 2007 και η πρώτη ανάρτησή μας είναι αυτή- για να μεταφερθούμε στην ιστοσελίδα μας.

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα δηλώσουμε θυματοποιημένοι. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δικιά μας. 

Πάμε τηλεγραφικά το στόρι. Αρχικά η Google μας έστειλε e-mail για να μας γνωστοποιήσει ότι "Λόγω αιτήματος βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων η Google δεν είναι δυνατό να εμφανίζει μία ή περισσότερες σελίδες από τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα Αναζήτησης Google".

Στην συνέχεια το facebook πετσόκοψε την αναγνωσιμότητα της παρουσίας που έχουμε εκεί, θέτοντας την σε κατάσταση "περιορισμένης λειτουργικότητας", κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. με την προειδοποίηση ότι "αν δεν συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις" θα διακόψει την λειτουργία της.

Σήμερα, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο η blogger μας γράφει ότι κάποιες αναρτήσεις μας "τις επισημάνθηκαν για έλεγχο" και οι αρμόδιοι της εταιρείας διαπίστωσαν ότι "παραβαίνουν τις οδηγίες μας και καταργήσαμε τις δημοσιεύσεις των URL". 

Διέγραψαν δηλαδή τα κείμενα μας και όποιος/α προσπαθήσεις να επισκεφτεί τα συγκεκριμένα αντικρίζει:


Εχουμε ευφυείς αναγνώστες/ιες και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εμείς που αποδίδουμε την στοχοποίηση του blog μας. Η γελοία δικαιολογία ότι δεν "συμμορφωνόμαστε με τις Οδηγίες κοινότητας του Blogger", δεν αντέχει στον παραμικρό σχολιασμό.

Σε ότι μας αφορά, όμως το ξεκαθαρίζουμε: Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω απ' τις πολιτικές μας θέσεις. Μπορεί να μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε μετά τόσα χρόνια ένα αγαπημένο διαδικτυακό μετερίζι - έχουμε κάνει 48.317 αναρτήσεις που νομίζουμε ότι αποτελεί ρεκόρ για την μπλοκόσφαιρα-, αλλά αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. 

(Αλήθεια, τι χαζό είναι μας μας στέλνουν δεκάδες mail για να μας πουν ότι διαγράφουν αναρτήσεις, αντί να μας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι καταργούν το blog μας";

Αυτή λοιπόν είναι η τελευταία ανάρτησή μας εδώ, και θα σας προτείναμε να προσθέσετε στα "αγαπημένα" σας, την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας http://vathikokkino.gr/

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

2 Φεβρουαρίου 2023 στις 5:55 μ.μ.

Ακολουθώ τη σελίδα σας εδώ και χρόνια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε στο δίκτυο. Με τις συμφωνίες και διαφωνίες μου. Πολλές φορές έντονες. Όμως δεν έπαψα ποτέ να την θεωρώ ουσιαστική στο χώρο της προοδευτικής ενημέρωσης, που τόσο έχουμε ανάγκη.
Ναι, φυσικά και δεν θα "κλάψουμε" για τις αποφάσεις των γνωστών πολυεθνικών, τη δουλειά τους κάνουν και εσείς τη δική σας.
Από τώρα σάς ακολουθώ στην νέα σας διεύθυνση, δηλώνοντας τις ευχές μου.

2 Φεβρουαρίου 2023 στις 7:47 μ.μ.

Σκ@τ@ στη δημοκρατία τους, για να το πω ευγενικά. Τραβάτε μπροστά, οι μπολσεβικοι ανδρωθηκαν με μια εφημεριδουλα, την Ισκρα. Βοηθειστε μας να οργανωθούμε για να τους πάρουμε παραμαζωμα...

2 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:14 μ.μ.

Τι απόπατος είναι όλο αυτό...
Προσωπικά διέγραψα όλα τα social γι' αυτό και για άλλους λόγους, έχω "φτιάξει" και τα αντίστοιχα blog για να μετακομίσω όποτε χρειαστεί στην WordPress και μπαίνω σε σκέψεις μήπως το επισπεύσω όλο αυτό...
...αλλά θέλει πολύ χρόνο και δουλειά πάλι, ξανά από την αρχή.

ΜΗΝ το βάζετε κάτω, έχουμε ανάγκη τέτοιες φωνές στην blogόσφαιρα.
Καλή συνέχεια.

Και λίγο τροφή για σκέψη...
https://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/2022/12/UnNet-fuck-facebook-twitter-instagram-whatsapp.html

2 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:29 μ.μ.

Νομίζουν πως μπορούν να μας κάνουν να σωπάσουμε; Αλήθεια; Θα βρεθούν προ εκπλήξεων, μεγάλων εκπλήξεων… Έχουμε περάσει ξανά παρόμοια από χειρότερους, δε φοβηθήκαμε τότε, δε θα κάνουμε πίσω τώρα.

2 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:18 μ.μ.

Στείλτε μια επιστολή στα προοδευτικά σαιτ, μην περάσει στα κουφά...

3 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:54 π.μ.

Δεν ειναι αδικη, εινσι ταξικη σταση.
Περιμενουμε χειροτερα!!

3 Φεβρουαρίου 2023 στις 1:15 μ.μ.

Οτι σας κάνουν τετοια ιστορία σημαινει οτι κάπου τους τσούζει.Αρα κανει δουλεια το site

3 Φεβρουαρίου 2023 στις 5:05 μ.μ.

Η δημοκρατία τους βρωμάει φασισμό

4 Φεβρουαρίου 2023 στις 8:15 π.μ.

Μαζί σας από το 2008 αταλαντευτα και ενεργα

4 Φεβρουαρίου 2023 στις 9:13 π.μ.

Tου Περισσόυ τον ιστό
Τόπο που είναι χρήσιμος
Δεν θα τον κλεισου ποτε

5 Φεβρουαρίου 2023 στις 9:23 π.μ.

Τι μπάφους πίνεις βρε melito... Πρέπει να το κοιτάξεις...

9 Φεβρουαρίου 2023 στις 6:22 μ.μ.

Εμπρός σύντροφοι-πίσω ρουφιάνοι.
(Α)

13 Φεβρουαρίου 2023 στις 3:47 μ.μ.

Ότι και να κάνουν θα αποτύχουν. Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger