Home » , » Ετσι. ήρεμα ρωτάμε....

Ετσι. ήρεμα ρωτάμε....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 | 2:31 π.μ.

 Του Σ. Λ

Ενας Πανεπιστημιακός Δάσκαλος, ο σ Γιώργος Ρούσης, τιτλοφορεί την ανάρτησή του που έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook και η οποία αναφέρεται στον θάνατο του Βασίλη Μάγγου "Τέρμα ποια οι αυταπάτες. Βία στην βία της εξουσίας¨.

Είναι μια διαπίστωση που πάντα μας έβρισκε σύμφωνους αφού έχουμε κάνει δεκάδες τοποθετήσεις για το πόσο αναγκαία και απαραίτητη είναι σήμερα οι λαϊκή αντιβία όταν απέναντι μας έχουμε να κάνουμε με την ένστολη αλητεία του "ΧρυχοΒορίδη", που παριστάνουν -με τις "ευλογίες" πολιτικής και φυσικής τους ηγεσίας"- τους "γαμάω και δέρνω".

Μια ερώτηση μόνο με αποδέκτες που γίνονται εύκολα αντιληπτοί και είναι αυτοί που σύμφωνα με τον υπουργό μπάτσων και καταστολής  στο  "μπλοκ τους όταν διαδηλώνουν είναι υποδειγματικοί",

Οταν βρεθούμε σε μια κινητοποίηση κατά την οποία οι μπάτσοι θα μας φλομώνουν με χημικά και δακρυγόνα, θα ανοίγουν κεφάλια με τα γκλοπ τους, θα μας σπάνε στο ξύλο και εμείς θελήσουμε να μην είμαστε σαν "πρόβατα που τα οδηγούν σε σφαγή" και αντιδράσουμε είτε ρίχνοντας μολότοφ, είτε αντιστεκόμενοι με τα κοντάρια που έχουν οι κόκκινες σημαίες μας, θα είμαστε οι "γνωστοί-άγνωστοι προβοκάτορες"; 

Ετσι. ήρεμα ρωτάμε....
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

15 Ιουλίου 2020 στις 6:53 μ.μ.

Είσαι ο ίδιος Σ.Λ. που έγραφε στις 10 Ιουλίου για το πέσιμο με μολότοφ στους μπάτσους: "Δεν υπάρχει περίπτωση να έλαβε χώρα μια μορφή πρωτόλειας λαϊκής αντιβίας; (Το αν είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική είναι μια άλλη συζήτηση)";
Δηλαδή προτείνεις στο κίνημα να αντιπαρατεθεί στους μηχανισμούς με πρωτόλεια λαϊκή αντιβία, η οποία μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική!!!
Ρώτησε την κοπέλα στο ταμείο ή τον μεσήλικα που γεμίζει ράφια στο σούπερ-μάρκετ. Ρώτησε τον Πακιστανό που δουλεύει ντελίβερυ, τον μπάρμπα που δουλεύει στην κόκα-κόλα ή την άμστελ, τον εργάτη στους προβλήτες της cosco, τον οδηγό του αστικού λεωφορείου, το φίλο μου το Διονύση που στα 60 του τον τρέχουν με το παπί για εξωτερικές δουλειές, τον οικοδόμο που είδε χθες τους συνάδελφους του να πέφτουν από τη σκαλωσιά. Ρώτησέ τους: "την επόμενη φορά που θα μας την πέσουν, να απαντήσουμε με μολότοφ ή με κοντάρια;" και θα καταλάβεις ότι αυτοί και εσύ ζείτε σε παράλληλο σύμπαν.

15 Ιουλίου 2020 στις 9:04 μ.μ.

Ευχαριστώ για την προτροπή σου Μαστρο Λάρι. Βλέπεις στις καθημερινές κινηματικές διαδικασίες, στις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια συναναστρέφομαι, με τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοκαπιταλιστές κλπ, οπότε πώς να καταλάβω σε ποιο σύμπαν ζει ο άνεργος, ο υπάλληλος και ο εργάτης ...

Σ.Λ.

15 Ιουλίου 2020 στις 9:24 μ.μ.

Ως συνήθως η μπάλα στην εξέδρα. Εγώ λέω πολύ απλά ότι η αντιπαράθεση που προτείνεις δεν αφορά την πλειοψηφία του κόσμου, γιατί δεν είναι αυτή η μορφή της βίας που υφίσταται και ο μπάτσος δεν είναι ο ουσιαστικός εχθρός του. Όποιος το καταλαβαίνει, απαντά ανάλογα. Όποιος όχι, απαντά άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

15 Ιουλίου 2020 στις 10:19 μ.μ.

Οκ έγινε αντιληπτή η άποψη σου. Οσοι/ες σε κινητοποιήσεις δεν συμμετέχουμε «στην υποδειγματική συμπεριφορά των ανθρώπων του μπλοκ του ΠΑΜΕ», -όπως είπε στην βουλή ο κ. Χρυσοχοϊδης να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας φλομώνουν στα χημικά και να μας σαπίζουν στο ξύλο, οι ένστολοι αλήτες του κράτους.

Θα μας επιτρέψεις όμως να διαφωνούμε με το σκεπτικό σου και να θεωρούμε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς όργανα επιβολής της αστικής δικτατορίας, και συνεπώς ενεργούμενα της καπιταλιστικής βίας που βιώνουμε; Προφανώς οι μπάτσοι δεν είναι ο ουσιαστικός εχθρός μας. Το σύστημα που υπηρετούν είναι. Εξ' αντανακλάσεως είναι κι αυτοί εχθροί μας.... μέχρι να εκδημοκρατιστούν .. που έγραφε σύντροφος προηγουμένως.

Σ.Λ

15 Ιουλίου 2020 στις 10:36 μ.μ.

Εφ' όσον αυτό κατάλαβες από την άποψή μου και θεωρείς ότι έτσι απαντάς, εγώ παραιτούμαι από τη συζήτηση και πάω στο φιλήσυχο μπλοκ του ΠΑΜΕ. Εσείς ξεκινήστε το αντάρτικο με τους μπάτσους και όταν τους κατατροπώσετε, η εξουσία θα είναι δική σας. Α, και μην ξεχάσετε να βάλετε τον κο Καθηγητή μπροστά στο μπλοκ σας, που κήρυξε τον πόλεμο.

16 Ιουλίου 2020 στις 1:16 π.μ.

οι αυταπάτες δεν μειωνουν την βια της εξουσιας
οι αυταπάτες αναβαλλουν την βια στην βια της εξουσιας στο μακρυνο μελλον
το μακρυνο μελλον που συνηθως ξεπερναει τις ζωες των ανθρωπων

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger