Home » , » Τι είναι 6 ναυτικά μίλια; - Μια σάρισα στον πάτο του νεοδημοκράτη.

Τι είναι 6 ναυτικά μίλια; - Μια σάρισα στον πάτο του νεοδημοκράτη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 | 9:13 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Έξι – έξι βολεύει, βολεύει πολύ» (Τραγούδι από παλιά διαφήμιση). Βολεύει τους γείτονες και συμμάχους Τούρκους. Βολικός ο Κούλης. Και καταλληλότερος καρπαζοεισπράκτορας.

«Δε μας βοηθάνε οι ευρωπαίοι». Γιατί να μας βοηθήσουν τα ευρωπαίοι; Γιατί είμαστε για το ευρωπαίος; «Μένουμε Ευρώπη» δεν ήθελαν οι δεξιοί; Φάτε πίτσα ευρωπαϊκή, να μάθετε.

Και κάποιος να τους εξηγήσει πως οι Ευρωπαίοι κοιτάνε πρώτα τα συμφέροντά τους. Έτσι κάνουν όλα τα κράτη. Μόνο μπανανίες σαν τη δικιά μας κάνουν τσίρκο αντί πολιτικής.

Είχαμε 10 μίλια εναέριο χώρο και 6 μίλια χωρικά ύδατα. Κάτι σαν ανάποδη πυραμίδα δηλαδή. Οι μοναδικοί στον κόσμο.

Θέλαμε, όχι απλά να πάμε στα 12, αλλά και 200 μίλια ΑΟΖ. Τελικά χάσαμε τα 10 του εναερίου κι αρκεστήκαμε στα 6, που είναι τα 3 (με το συμπάθιο) επί 2. Όσα δηλαδή αναγνωρίζει η Τουρκία.

Κάναμε το χατίρι της γειτονικής χώρας αλλά τα ΜΜΕ λένε πως «άμα δεν δεχτούν οι Τούρκοι τα 6 μίλια θα γίνει χαμός»! Α ρε μπακαλόγατοι. Πείτε πως μαλώνετε ρε! Μην ανησυχείτε, ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος μας αφήνει 6 μίλια γιατί είμαστε καλά γιουσουφάκια.

«Και τι να κάνεις; Πόλεμο»; Όχι βέβαια! Είμαι υπέρ της Ειρήνης. Αλλά κόψτε τον εθνικιστικό αυνανισμό και τα φασιστικά. Αλλιώς θα σας δουλεύουν μέχρι να παγώσει ο ήλιος.

Τι ωραίος φράκτης και τι καλός φασίστας ο Μητσοτάκης που τον έφτιαξε. Γιατί, θα σταματήσει ο φράκτης άρματα και αεροπλάνα; Όχι, είναι για άοπλους πρόσφυγες, για τους εξαθλιωμένους, τους αφελείς που πιστεύουν πως στην Ευρώπη θα είναι καλύτερα.

Και που πέφτουν θύματα του κάθε απατεώνα ή εγκληματία όπως του Προέδρου της Βουλής της Κύπρου. Που και πλαστογράφος είναι και λαμόγιο αλλά έπρεπε να γίνει χαμός για να παραιτηθεί κι όχι να τον τσιμπήσει αμέσως ο εισαγγελέας.


Διότι άμα κλέψεις λίγα πας φυλακή. Άμα φας πολλά, σου δίνουν παράσημο! Η διαφορά είναι στο πόσο. Ο Μπακογιάννης πχ θα είναι ο επόμενος καταλληλότερος της ΝΔ, αφού ξέρει τη βρομοδουλειά.

Στο θέμα μας όμως. Τα 6 μίλια. Το έλεγε ο Παστίτσιος: Οι Τούρκοι θα φτάσουν στα Εξαμίλια κι εμείς στην Κόκκινη Μηλιά. Ή ήταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός; Μάλλον τα μπέρδεψαν. Οι Τούρκοι έφτασαν στα 6 μίλια, εμείς όμως δεν τρώμε μήλα, αλλά αγγούρια!

Και κουτόχορτο οι νεογιδοκράτες. Αυτοί που δεν είχανε βρακί, αλλά είχαν περικεφαλαία και ήθελαν να κάνουν περίπατο με τη σαγιονάρα στα Σκόπια. Μην ξεβρακώνεσαι ηλίθιο εθνίκι. Θα τη φας τη σάρισα και θα βογκάς. Μετά θα θες κι άλλη. Γιατί να το ξέρεις: Άμα τη φας, μετά θα τη ζητάς.

Έτσι τώρα θέλουμε κι άλλες φάπες. Μας αρέσει. Τρισευτυχισμένα τα γίδια. Το χαρούμενο αιγοπρόβατο κατεβάζει περισσότερο γάλα σαν το αρμέγεις. Μπράβο Κούλη. Μπορεί σαν πρωθυπουργός να τα έκανες σαν τα μούτρα σου, αλλά γελάσαμε. Σε καλό δε θα σου βγει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger