Home » , » "Πατριώτης" γκραφιτάς για χίπστερς...

"Πατριώτης" γκραφιτάς για χίπστερς...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 | 2:42 π.μ.

Μας στάλθηκε από Prolet connect

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς ντόρος για έναν «καλλιτέχνη δρόμου» που φτιάχνει γκράφιτι γνωστούς αγωνιστές του 1821. Εμείς, έχοντας στο μυαλό μας αυτά τα πρόσωπα μέσα από ελαιογραφίες και χαρακτικά, δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε ότι μιλάμε για τους επαναστάτες του 1821. Νομίζαμε ότι είναι πορτρέτα χιπστεράδων. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι στα γκράφιτι απεικονίζονται οι μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές που πάλεψαν για να ξεσκλαβωθεί ο τόπος. Αυτοί που αντιμετωπίστηκαν από τους Έλληνες πρόκριτους και κοτσαμπάσηδες και φυσικά το παπαδαριό ως «κατσαπλιάδες».

Από αυτούς τους «κατσαπλιάδες» λέει εμπνεύστηκε ο «καλλιτέχνης» που υπογράφει ως Εύρυτος. Μάθαμε ότι συνεργάστηκε και με τον δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης για να ζωγραφίσει τους χιπστεράδες του. Μάθαμε ακόμα ότι ο Εύρυτος «ζωγραφίζει» και άλλα πράγματα στους τοίχους. Μάλλον αυτά τα κάνει πιο γρήγορα και με φτερά στα πόδια γιατί είναι ναζιστικά και εθνικιστικά γκράφιτι… όχι δηλαδή πολύ αγαπητά από την  νεολαία της αθηναϊκής μητρόπολης.

Μια πρόταση έχουμε να κάνουμε από πλευράς μας. Εύρυτε, άσε τους έρμους τους αγωνιστές του 1821 και ζωγράφισε τους μεγάλους πατέρες του έθνους σου. Ξεκίνα από τον Όθωνα και φτάσε στους τρεις που υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο οι Έλληνες «πατριώτες»… Χίτλερ, Τσόρτσιλ, Τρούμαν… και επειδή είσαι ψαγμένος νέος φτιάξε και κάναν Βαν Φλιτ!

Έυρυτε, δυστυχώς η παράταξη των «πατριωτών» στην σύγχρονη ιστορία δεν έχει ήρωες, οπότε σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από τα μουστάκια του Κολοκοτρώνη σαν τον επιδειξία πίσω από τους θάμνους…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger