Home » , » 23/4/1944: Ναζί κατακτητές μαζί με τα ντόπια γερμανοντυμένα καθάρματα της "ΠΑΟ" πραγματοποιούν σφαγή αμάχων στους Πύργους Εορδαίας.

23/4/1944: Ναζί κατακτητές μαζί με τα ντόπια γερμανοντυμένα καθάρματα της "ΠΑΟ" πραγματοποιούν σφαγή αμάχων στους Πύργους Εορδαίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 | 1:36 π.μ.

Ενα απ' τα πιο φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί κατακτητές σε συνεργασία με τα ντόπια γερμανοντυμένα καθάρματα της "ΠΑΟ" και άλλους ντόπιους συνεργάτες τους έγινε σαν σήμερα στις 23 Απρίλη του 1944 στους Πύργους (Κατράνιτσα) Εορδαίας.

Σε ένα χωρίο που αρκετοί κάτοικοι του είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ, άλλοι βγήκαν στο βουνό πολεμώντας τους κατακτητές ενώ υπήρχε οργανωμένος πυρήνας κατοίκων του, που τροφοδοτούσε τους αντάρτες του ΕΛΑΣ.

Η στρατιά αυτή των καθαρμάτων αφού κύκλωσαν το χωριό ξεκίνησε σφαγή αμάχων, τη δεύτερη μεγαλύτερη που έγινε μετά από αυτήν των Καλαβρύτων.
Συνολικά 359 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν μαζικά ή πυρπολήθηκαν μέσα σε σπίτια ή αχυρώνες.
Στην συνέχεια ξεκίνησαν το πλιάτσικο και τους βιασμούς γυναικών με πιο κτηνώδη συμπεριφορά να δείχνουν τα τομάρια της ΠΑΟ. 

Οπως αναφέρει το βιβλίο των Χρίστου Βασιλόπουλου - Δημήτρης Πετρόπουλος, "Ένοχοι και Αθώοι"  οι «Πουλικοί» ήταν ένοπλα τάγματα με λιγοστούς, αλλά αδίστακτους Έλληνες εθελοντές, που πρόδωσαν την πατρίδα και υπηρέτησαν στον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Έπαιρναν εντολές από τη Βέρμαχτ, φορούσαν γερμανικές στολές και διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και τη σαδιστική συμπεριφορά τους σε βάρος αμάχων συμπατριωτών τους. Πήραν το όνομά τους  από τον απότακτο  Έλληνα συνταγματάρχη Γεώργιο Πούλο.... Οι άνδρες της ΠΑΟ φέρεται να κατέφευγαν σε εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Δείγμα της θηριωδίας αυτών των τομαριών ήταν ότι έπρεπε να περάσει πάνω από μια βδομάδα για να επιτρέψουν στους συγγενείς των νεκρών να θάψουν τα πτώματα των πυρπολημένων και δολοφονημένων.

Αντιγράφουμε από το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου: «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη» (σελ. 109-110), για έναν εγκληματία της συμμορίας του Πούλου, που το μεταδεκεμβριανό κράτος τον έκανε βουλευτή:

Το 1963 ο Κ. Παπαδόπουλος –σ.σ απ’ τους ιδρυτές και τους αρχηγούς της ΠΑΟ- βρίσκεται βουλευτής και θα γίνει πρωταγωνιστής ενός πασίγνωστου κοινοβουλευτικού επεισοδίου, με πέτρα του σκανδάλου – κι εδώ - την κατοχική του δράση.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ένα νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ν.Δ. 4324/62 (του
νομοθετήματος, δηλαδή, που αντικατέστησε το Ν.509/47). Στην αγόρευσή του, ο Παπαδόπουλος
δηλώνει ότι «επέρασε η εποχή του σφαξίματος και της κονσέρβας» και απειλεί την ΕΔΑ ότι «θα την εκκαθαρίσει» (ή, σύμφωνα με μιαν άλλη εκδοχή των ρεπορτάζ της επομένης, ότι «ήρθε ο καιρός να σας σφάξουμε», για ν’ ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

«Ένας βουλευτής: Χάιλ Χίτλερ!

Κ. Χιωτάκης: Στην Κατοχή τι έκανες;

Γρ. Λαμπράκης: Ήσουν αξιωματικός των Ες – Ες!

Κ. Παπαδόπουλος: Σκάσε π…!

Η. Ηλιού: Ο κ. Παπαδόπουλος μπόρεσε να βάλει στην ναφθαλίνη την στολή του Γερμανού 
αξιωματικού, την οποίαν έφερε, δεν μπόρεσε όμως να βάλει στην ναφθαλίνην την χιτλερικήν 
νοοτροπίαν του».

Κατάληξη της κοινοβουλευτικής αυτής «αναμόχλευσης παθών» ήταν η μετατροπή των
εδράνων σε αρένα: ο Παπαδόπουλος χειροδίκησε κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη, για να δεχτεί κατάμουτρα τη γροθιά του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος με τη σειρά του έγινε στόχος ομάδας βουλευτών της ΕΡΕ κι ενός κλητήρα της Βουλής.
Η συνεδρίαση διακόπηκε και, με απόφαση του προεδρείου, οι επίμαχες φράσεις σβήστηκαν από τα επίσημα πρακτικά.

Καρικατούρα, του δωσίλογου βουλευτή Παπαδόπουλου και των ομοίων του και οι σημερινοί βουλευτές της συμμορίας-κόμματος του Μιχαλολιάκου.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Απριλίου 2021 στις 12:12 μ.μ.

Οι δεξιοί βιαστές, πλιατσικολόγοι, εμπρηστές και μαστουρωμένοι δολοφόνοι.
Αφού ο νονός της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας παραδέχθηκε πως όλα αυτά τα καθάρματα της δεξιάς είναι μπάσταρδα του Χανς του γκεσταπίτη (η σπορά των ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) να τους θυμίσω τι έκαναν σα σήμερα τα κτήνη οι παππούδες τους.
23 - 24 Απριλίου 1944. Πύργοι Εορδαίας – Κοζάνη. Τα κτήνη του Χίτλερ δείχνουν ακόμα μια φορά ποιοι είναι. Οι χειρότεροι εγκληματίες που εμφανίστηκαν ποτέ. «Η Σφαγή των Πύργων ή αλλιώς το Ολοκαύτωμα των Πύργων αναφέρεται στη μαζική σφαγή Ελλήνων από τους Γερμανούς ναζιστές και τους Έλληνες συνεργάτες τους». Προσέξτε «και τους Έλληνες συνεργάτες τους». Κυρίως από δαύτους.
Ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ χτυπούσε συνέχεια τους κατακτητές. Οι Γερμανοί και οι προδότες είχαν βάλει στο μάτι την περιοχή. Το Μάρτη του 1944 ξεκινούν την επίθεση. SS, Ιταλοί φασίστες, Μουσουλμάνοι εθελοντές, «Έλληνες εθνικιστές», ο εγκληματίας Γ. Πούλος, προδότης, δολοφόνος, ληστής, εμπρηστής και βιαστής με τη μαστουρωμένη συμμορία του, επιτίθενται στους αμάχους με βαριά όπλα και αεροπλάνα!
Η επίθεση και η σφαγή αρχικά έγινε στην Ερμακιά το Μάρτη του 1944. Μετά από ένα μήνα οι Γερμανοί επιτέθηκαν στους Πύργους και το Μεσόβουνο. Οι αντάρτες μάχονται γενναία αλλά ο εχθρός έχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις.
Όταν μπήκαν στο χωριό, οι Γερμανοί συνέλαβαν και σκότωσαν 359 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Πολλά από τα θύματα εκτελέστηκαν μαζικά ή πυρπολήθηκαν μέσα σε αχυρώνες ενώ παιδιά και βρέφη φονεύθηκαν με ξιφολόγχες, τακτική που χρησιμοποιήθηκε και αλλού! Αυτοί είναι οι ακροδεξιοί. Κτήνη, τέρατα! Οι γυναίκες βιαστήκαν - κάποιες μέσα σε ναό, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Καταστράφηκαν τα 365 από τα 385 σπίτια ενώ το πλιάτσικο ήταν εντατικότατο. 10 τόνοι σιτάρι, 12.000 γιδοπρόβατα, 3.500 ιπποειδή και βοοειδή, χώρια τα προσωπικά αντικείμενα των σφαγμένων. 170 γυναίκες βιάστηκαν από τους προδότες, ενώ οι νεκροί συνολικά υπερέβαιναν τους 1.000! Πολλοί θάφτηκαν από τάφους που άνοιξαν τα παιδιά τους μπροστά τους υπό την απειλή όπλων των σαδιστικών καθαρμάτων!
Κανείς, πλην του Φον Πούλου (τον οποίο έπιασαν οι Αμερικάνοι στην Αυστρία!), δεν τιμωρήθηκε γι αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Αν καθαρίζαμε τότε τους δοσίλογους, δεν θα παθαίναμε τόσες νίλες σήμερα. Αυτό το λάθος δεν πρέπει να το ξανακάνουμε. Κανένας προδότης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος στο εξής.
Επικεφαλής ήταν ένα κτήνος με το όνομα Καρλ Σύμερς, διοικητής του 7ου συντάγματος της 4ης μεραρχίας τεθωρακισμένων γρεναδιέρων των καθαρμάτων SS. «Ο Σύμερς είχε μάλιστα παρασημοφορηθεί από τη Βέρμαχτ με τον Σταυρό των Ιπποτών, τον οποίο από ό,τι φαίνεται κέρδισε διαπράττοντας μαζικές εκτελέσεις αμάχων, τους οποίους βάφτιζε ένοπλους αντάρτες».
O ακροδεξιός αυτός μανιακός δολοφόνος σκοτώθηκε από νάρκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον του ΕΛΑΣ. Κάτι προκάναμε να κάνουμε. Δυστυχώς έμειναν πολλά μπάσταρδα των SS.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger