Home » , » Κούριερ, Ντελιβεραδες, διανομείς. Στις 24 Απρίλη 2021 κατεβαίνουν στο δρόμο

Κούριερ, Ντελιβεραδες, διανομείς. Στις 24 Απρίλη 2021 κατεβαίνουν στο δρόμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 | 2:00 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε

Κούριερ, Ντελιβεράδες, διανομείς, Εργαζόμενοι με δίκυκλο

Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα Ανθυγιεινά

Σάββατο 24 Απρίλη. Στάση Εργασίας και Μοτοπορεία

Η ζωή για το μεροκάματο της επιβίωσης πάνω σε δυο τροχούς. Συνέχεια στο τρέξιμο, με το χέρι διαρκώς στο γκάζι. Πάτα γκάζι, τέρμα γκάζι να προλάβω να πάω περισσότερα σουβλάκια, καφέδες, μικροδέματα, παραγγελίες ρε αδερφέ,  γιατί το αφεντικό θα είναι ευχαριστημένο και δεν θα με διώξει και  κάποιος μπορεί να δόση και χαρτζιλίκι .

Εργαζόμενος-η  παντός καιρού. Πολλές φορές χωρίς καμία ασφάλιση για λίγα ευρώπουλα, η εκμετάλλευση στο τέρμα της.

Για πολλούς είναι μια προσωρινή δουλειά, του ποδαριού, που όμως για τους περισσότερους τελικά μόνο προσωρινή δεν είναι, εξ αιτίας της ανεργίας.

Υπάρχουν και αυτοί και δεν είναι λίγοι, που πατούν γκάζι και κάνουν αυτή τη δουλειά ως δεύτερη, για να συμπληρώσουν το μισθό που δεν φτάνει, δεν νοιάζονται και πολύ  γιατί ενδεχομένως έχουν ασφάλιση. Να συμπληρώσουν τα ευρώπουλα θέλουν για τις ανάγκες που τρέχουν.

Εργαζόμενοι παντός καιρού και συνθηκών, βρέξει χιονίσει ο ντελιβεράς θα ’ρθεί!

Και όμως υπάρχουν κάποια παιδιά,  νέα παιδιά τα περισσότερα, που το παλεύουν. Που οι σπουδές τους, η γνώσης τους, τα όνειρα τους, δεν έχουν σχέση με αυτό που αναγκάζονται να κάνουν. Που το τρέχουν και απαιτούν το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα, και αξιοπρέπεια. Δεν είναι αδιάφοροι.  Το παλεύουν.

Μέσα από το Σωματείο Βάσης που έχουν δημιουργήσει  από το 2007. Έχουν καταφέρει να οργανωθούν. Σε μια εποχή δύσκολη για το συνδικαλίζομαι… 

Να οργανώνονται, να έχουν μικρές, καθημερινές κατακτήσεις, να αποκρούουν  την εργοδοτική αυθαιρεσία και κρατική συγκάλυψη.

 Κατάφεραν με τους αγώνες τους έως τις 30 Απριλίου 2021 η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, να έχει δεσμευτεί ότι  θα καταθέσει τη λίστα με τα επαγγέλματα που πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά. Το σωματείο τους έχει καταθέσει την δίκη του πρόταση στην επιτροπή. Η ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα Ανθυγιεινά αποτελεί πάγιο αίτημα, για το όποιο παλεύουν  από την αρχή της ίδρυσής του, εδώ και 14 χρόνια.

 Αγωνίζονται για ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΥΚΛΟ- ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Στις 24 Απρίλη 2021 κατεβαίνουν  στο δρόμο, δεν σιωπούν, δεν συναινούν  κάνουν  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 14:00 έως τις 18:00 με ραντεβού συγκέντρωσης στις 14:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Σε μια εποχή όμως που η εργοδοτική αυθαιρεσία και κυβέρνηση πατάει τέρμα… γκάζι.  Που όχι μόνο στην περίοδο της πανδημίας δεν μετρούν μόνο απολύσεις, απλήρωτες ώρες, αλλά και νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους.

Και τώρα έρχεται ο Χατζηδάκης με τον νέο αντεργατικό του έκτρωμα να θεσμοθέτηση το 10ωρο, καταργώντας το 8ωρο, για το καλό των εργαζομένων,  όπως λέει ο υπουργός.

 Φτάνει Πια η κοροϊδία!

Στην σημερινή  εποχή,  ανάγκη της ζωής και δυνατότητα της εποχής είναι η μείωση του χρόνου εργασίας σε 30ωρο την εβδομάδα, 5νθημερη εργασία, με μισθό για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Και όχι η διευθέτηση του 40ωρου, κάνοντας λάστιχο το ωράριο, απογειώνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης και διαλύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.

   Το Σάββατο 24 Απριλίου,  άλλη μια φορά βγαίνουν στο δρόμο οι  Εργαζόμενοι με δίκυκλο

Κούριερ, Ντελιβεραδες, διανομείς. Απαιτώντας το  αυτονόητο.

Είμαστε μαζί σας.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος

. π. Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger